Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...

lester

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, έχουμε 50 ημερόν παιδάκι κ επειδή η μητέρα του έχει το στίγμα, πήγαμε 44 ημερόν κ του κάναμε την εξέταση να δούμε αν το έχει κ αυτό. Οι εξετάσεις ήταν HTF 60,9% γνωρίζει κάποιος αν επηρεάζει την εξέταση η ηλικία; ή κάτι άλλο; Άυριο θα πάμε στο τμήμα μεσογειακής αναιμίας στο Παίδων αλλά μέχρι αύριο...όποιος γνωρίζει κάτι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην καλησπερα και να σας ζησει το μωρακι. Καλοτυχο και ευτηχησμενο.

Λιγη βοηθεια μπορω να σας παρασχω καθως δεν ειμαι γιατρος και εσεις χρειαζεσται μαλλον ιατρικη βοηθεια. Ειναι καταρχην σημαντικο να γνωριζεται αν και ο πατερας ειανι φορεας καποιας και ποιας μορμης αναιμιας. Αν ο πατερας δεν ειναι τοτε το πιθανοτερο ειναι - αν και αυτο εξαρταται απο οσο μπορω να γνωριζω απο τον τυπο της αναιμιας - το παιδακι να ειναι απλα φορεας οποτε δεν θα αντιμετωπισει προβλημα. Η μητερα δεν γνωριζε οτι ειχε μεσογειακη αναιμια???

Συγγνωμη ξεχασα να σου πω πως και εγω ειμαι φορεας ενος τυπου μεσογειακης αναιμιας. Πριν κανουμε παιδια καναμε και οι δυο εξετασεις και εφοσον ο αντρας δεν ειχε τιποτα δεν ειχαμε κανενα θεμα. Δυστηχως και τα 3 μου παιδια εχουν στιγμα ομως αυτο δεν τους προκαλει καποιο προβλημα. Δεν εχω κανει ποτε καποια ιδιαιτερη εξεταση στα παιδια ακομα στο παιδων αλλα αου ανυσηχειτε τοσο καλα κανετε και ψαχνεστε

Εννοείται ότι το γνώριζε η γυναίκα μου κ εννοείται ότι έκανα εξέταση πριν κ τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά...παρόλα αυτά αν είναι φορέας μόνο ο ένας γονέας έχει το παιδάκι 25% πιθανότητες να είναι φορέας κ καμία πιθανότητα να έχει μεσογειακή αναιμία...αν είναι κ οι δύο φορείς το παιδάκι έχει 50% πιθανότητες να είναι φορέας κ 25% να έχει μεσογειακή αναιμία...παρόλα αυτά μπορεί ο γονέας που έκανε εξέταση κ τελικά δεν είναι φορέας ΝΑ ΕΙΝΑΙ, διότι υπάρχει η πιθανότητα να έχει τον κρυφό γόνο ο οποίος δεν φαίνεται στην εξέταση παρά μόνο στο DNA κ οι πιθανότητες είναι 1:1000000...τώρα όταν κάνεις την εξέταση για να δεις αν είσαι φορέας η αιμοσφαιρίνη F (HDF) αν είσαι φυσιολογικός θα είναι από 0-2...αν είσαι φορέας 10-15 (περίπου)...αν έχεις μεσογειακή αναιμία θα έχεις κάπου 25-35 (περίπου)...κ φτάσαμε στο πρόβλημα μου το παραπάνω...το παιδάκι έχει HDF 60,9%...απλά σου γράφω κάποια πράγματα για να τα γνωρίζεις κ εσύ...σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ κάτι ούτε είμαι γιατρός...όλα είναι πληροφορίες που έχω βρει ψάχνοντας...

...τώρα αυτό που ήθελα να γράψω είναι μια πληροφορία που βρήκα μόλις τώρα που απλά μας επανέφερε στην ΖΩΗ!!!...όταν το παιδί είναι μέσα στην κοιλιά της μητέρας του έχει HDF 95% το οποίο καθώς γεννιέται με τις μέρες που περνάνε αυτό συνέχεια πέφτει...(εμάς προφανώς έχει φτάσει ως τώρα στο 60%)...ο χρόνος για να έχεις μια αξιόπιστη εξέταση, εκτιμάται στα 2 χρόνια...κ τώρα το θέμα πιο είναι...ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ όταν τους ρώτησα αν μπορούμε να κάνουμε την εξέταση για να δούμε απλά αν είναι φορές...ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;;;;;;;...μήπως είχαν ανάγκη τα 29 ΕΥΡΩ;;;;;;;;; ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!

Επίσης ευχαριστούμε για τις ευχές σας κ προσέχτε γιατί κάποιοι απατεώνες μπορεί να σας βάζουν σε περιπέτειες για 2-3 ευρουλάκια...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ.

lester να σας ζησει το μωρο και να ειναι παντα καλοτυχο και υγιες!!! χαιρομαι που ολα πηγαν καλα με την εξεταση και εχεις δικιο, καποιοι νιωθουν, προφανως, σημαντικοι απο τη δικη μας αγωνια..... το λεω γιατι κι εγω ειχα μια ασχημη εμπειρια απο γιατρο του μητερα, και ευτυχως, βρηκα ανθρωπους ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ στο παιδων....μακαρι ολα τα μωρακια να ειναι ΥΓΙΗ και χαλαλι η αγωνια μας....

να σας ζησει!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...