Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η προσωπικότητα του βρέφους!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Η προσωπικότητα του βρέφους!

Παλαιότερα, πιστεύαμε ότι το βρέφος είναι ένα παθητικό ον αποκλεισμένο από τον κόσμο, λόγω της ανικανότητάς του να αντιληφθεί, και πως εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις φροντίδες που του παρείχε η μητέρα. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι τα νεογνά έχουν ανεπτυγμένες όλες τις αισθήσεις και αντιδρούν στα ερεθίσματα που προέρχονται από το περιβάλλον. Από τις πρώτες μέρες της ζωής του, π.χ., το βρέφος μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή της μητέρας του και να στρέψει το κεφάλι του όταν εκείνη του μιλά.

Μπορεί, επίσης, να αναγνωρίσει τη μυρωδιά του στήθους της μητέρας του και να το προτιμήσει από το στήθος μιας άλλης γυναίκας. Πολύ νωρίς, αρχίζει να βλέπει και να ξεχωρίζει τα αντικείμενα με βάση το σχήμα και το μέγεθός τους. Σε ηλικία δύο έως τεσσάρων μηνών αρχίζει να εστιάζει το βλέμμα του σε λεπτομέρειες του ανθρώπινου προσώπου και να αναγνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μητέρας του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οντως...πιστευω οτι αυτο συμβαινει απολυτα...μου ελεγε μια θεια μου οτι οταν ηταν εγκυος εβλεπε καθε μερα ενα σιριαλ με χαρακτηριστικη και ιδιαιτερη μουσικη, αργοτερα λοιπον που γεννησε και το μικρουλι μεγαλωνε καθε φορα που ξεκινουσε αυτο το σιριαλ και επαιζε η μοουσικη απο το σιριαλ γυριζε το κεφαλακι του...απιστευτο?

οντως...πιστευω οτι αυτο συμβαινει απολυτα...μου ελεγε μια θεια μου οτι οταν ηταν εγκυος εβλεπε καθε μερα ενα σιριαλ με χαρακτηριστικη και ιδιαιτερη μουσικη, αργοτερα λοιπον που γεννησε και το μικρουλι μεγαλωνε καθε φορα που ξεκινουσε αυτο το σιριαλ και επαιζε η μοουσικη απο το σιριαλ γυριζε το κεφαλακι του...απιστευτο?

σε μενα τα μικρα μου αρχισαν απο πολυ νωρις να σταματουν τις τσιριδες με το που πλησιαζα...ειδικα τωρα ο μικρος μου που ειναι 1 μηνα και κατι οταν περναω απο διπλα του κανει οτι με "χαζευει" και σταματα τα πολλα πολλα παραπονα...

χθες αυτο που συνεβει ηταν απιστευτο...ξυπνησαμε το πρωι ολοι (εγω-ο αντρας μου και η μικρη) και ο μικρος ηταν στο δωματιο μονος του.οταν λοιπον μας ακουσε αρχισε να παραπονιεται.τον εφερε ο αντρας μου κοντα μας και αυτος ηρεμησε και αποκοιμηθηκε...μου θυμησε αυτο που λεμε "ολοι μαζι και ο "ψωριαρης" χωρια;"αλλα απ'οτι καταλαβαινει κανεις ειναι οτι εχει προσωπικοτητα το μικρουλι μας απο τοοοοσο νωρις.τα παντα καταλαβαινουν!

σε μενα τα μικρα μου αρχισαν απο πολυ νωρις να σταματουν τις τσιριδες με το που πλησιαζα...ειδικα τωρα ο μικρος μου που ειναι 1 μηνα και κατι οταν περναω απο διπλα του κανει οτι με "χαζευει" και σταματα τα πολλα πολλα παραπονα...

χθες αυτο που συνεβει ηταν απιστευτο...ξυπνησαμε το πρωι ολοι (εγω-ο αντρας μου και η μικρη) και ο μικρος ηταν στο δωματιο μονος του.οταν λοιπον μας ακουσε αρχισε να παραπονιεται.τον εφερε ο αντρας μου κοντα μας και αυτος ηρεμησε και αποκοιμηθηκε...μου θυμησε αυτο που λεμε "ολοι μαζι και ο "ψωριαρης" χωρια;"αλλα απ'οτι καταλαβαινει κανεις ειναι οτι εχει προσωπικοτητα το μικρουλι μας απο τοοοοσο νωρις.τα παντα καταλαβαινουν!

mariadaskala έγραψε:

ma ti glukouli!!!

emena i mikri mou kanei polla kai diafora...tora einai 10 mhnvn kai merikes fores me psaronei kanonika me ton tropo pou me koitaei..san na einai auth i megali kai ego i mikri...ase pou polles fores me mallwnei :laugh:

Pantos einai alitheia oti ta mora tous protous 3 mhnes pernane mia periodo pou legete to #tetarto trimino#, dld an kai einai ekso apo thn koilia to moro akoma den exei prosarmostei..anazita thn foni ton xtupo ths kardias kai thn murodia ths mamas tou, thelei na einai konta se gnorimo periballon kai i agkalia kai murodia ths mamas ta kanoun na niothoun iremia kai asfalia.

mariadaskala έγραψε:

ma ti glukouli!!!

emena i mikri mou kanei polla kai diafora...tora einai 10 mhnvn kai merikes fores me psaronei kanonika me ton tropo pou me koitaei..san na einai auth i megali kai ego i mikri...ase pou polles fores me mallwnei :laugh:

Pantos einai alitheia oti ta mora tous protous 3 mhnes pernane mia periodo pou legete to #tetarto trimino#, dld an kai einai ekso apo thn koilia to moro akoma den exei prosarmostei..anazita thn foni ton xtupo ths kardias kai thn murodia ths mamas tou, thelei na einai konta se gnorimo periballon kai i agkalia kai murodia ths mamas ta kanoun na niothoun iremia kai asfalia.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...