Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΙΚΡΟ ΒΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα..!

Είμαι 29 εβδομάδων και 5 ημερών σε ετεροζυγωτικά και διχοριακά δίδυμα.Έκανα σήμερα υπέρηχο και ο γιατρός βρήκε τα μώρα αδύνατα και μικρά.1160 γρ το ένα και 870 γρ το άλλο...το δεύτερο φαίνεται να έχει χάσει κιόλας βάρος εφόσον σε προηγούμενο υπέρηχο πριν απο 20 μέρες έδειχνε περίπου 1000 γρ...

Το doppler είναι καλό..δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δλδ.Ο γιατρός μου είπε να τρώω περισσότερο να μην καπνίζω ούτε μισό τσιγάρο την ημέρα και θα τα ξαναδούμε πάλι σε 2 εβδομάδες...είχε καμία παρόμοια εμπειρία?

Πόσο βάρος είχαν τα διδυμάκια σας σε αυτήν την βδομάδα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δε ξερω βρε κοριτσακι μου! Το μονο που θα σου ελεγα ειναι να μη πλακωθεις στο φαγητο για τα μωρα, γιατι αμα παρεις 20 κιλα θα ειναι χειροτερο. Χωρια οτι οι γιατροι λενε οτι το παιδι θα παρει ο,τι ειναι να παρει, ανεξαρτητα με το ποσο τρως. Εγω πχ εχω παρει μονο 1 κιλο σε ολη την εγκυμοσυνη :shock: , αφου ολοι νομιζουν οτι ειμαι στον 6ο , οχι στον 9ο, αλλα το παιδακι μου μεγαλωνει κανονικα. Πριν λιγες εβδομαδες μου βρηκαν και διαβητη κυησης, κανω συγκεκριμενη διατροφη (τρωω φυσιολογικα-ουτε πολυ ουτε λιγο!), κομμενα τα βλαβερα και τα γλυκα (αυτο το τηρουσα απο την αρχη ουτως ή αλλως) και το παιδι μεγαλωνει, ειναι στα φυσιολογικα κιλα, ουτε μεγαλο ουτε μικρο και οταν ειπα στο γιατρο να τρωω πιο πολυ για να μεγαλωσει πιο γρηγορα (επειδη κανω συσπασεις και θα γεννησω συντομα και νωριτερα απο την εβδομαδα μου),μου ειπε οτι δεν εχει σχεση ποσο τρωω εγω (και μου το ειπαν και αλλοι 2 γιατροι που ηταν εκεινη την ωρα στο δωματιο του υπερηχου)! Τωρα τι να σου πω, εκτος αν εισαι 40 κιλα!! Εγω ειμαι 3-4 κιλα πανω απο τα κανονικα για το υψος μου.Σορρυ που στο λεω, αλλα καποιες κοπελες ετσι την πατανε, πλακωνουν τα φαγητα (και τα γλυκα!!) και μετα εχουν αλλα προβληματα,απο τα πολλα κιλα!! Να τρως καλα και υγιεινα , σε κανονικες ποσοτητες και τα μωρακια σου θα μεγαλωσουν και αλλο!! Αλλωστε τα διδυμα παντα ειναι πιο μικρουλια, για να χωρανε τα κακομοιρα στη κοιλιτσα!!! :D

Παντως ενα παιδι (οχι διδυμα) στην 29η εβδομαδα ειναι περιπου 1100 κιλα, οποτε λογικο δεν ειναι τα διδυμα να ειναι λιγο μικροτερα;;; :D

Ολα καλα θα πανε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακι θα συμφωνησω με την προλαλησασα!!

το μωρακι οοοοοοοοοοοοοοοοτι κ οοοοοοοοοοσο κ να φας οτι βαρος ειναι να παρει θα το παρει!

επισης δες κ εδω, εναν ενδεικτικο πινακα με βαρος-υψος των εμβρυων

http://www.babycenter.com/average-fetal ... ight-chart

ο δικος μου 28η εβδ ηταν 1200 γρ (αν θυμαμαι καλα) κ απο οσα εχω ακουσει-διαβασει τα διδυμα παντα βγαινουν πιο μικρα απο τα μωρακια που ειναι μονα τους στην κοιλια ;)

καλο υπολοιπο στην εγκυμοσυνη σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω πχ εχω παρει μονο 1 κιλο σε ολη την εγκυμοσυνη :shock:

Γεια σου etoile και με το καλό να γεννήσεις το μωράκι σου. Έχω μια απορία..Πώς γίνεται να έχεις πάρει μόνο ένα κιλό στην εβδομάδα που είσαι;;;;;;; Το μωράκι σου μόνο ζυγίζει πάνω από ένα κιλό και βάλε και τα νερά, τον πλακούντα κλπ...Είσαι σίγουρη;;; :roll::roll::roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το βαρος τους μου φαινεται μια χαρα παντως το τσιγαρο ενοχοποιειται για ελλιποβαρη μωρα κ στο λεει φανατικη καπνιστρια που απο τη μερα που εμεινα εγκυος δεν το εβαλα ξανα στο στομα μου, κ γερναει κ τον πλακουντα απο δω κ περα ουτε μισο τσιγαρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryfairyz όπως σου έγραψαν και τα κορίτσια τα διδυμάκια είναι φυσιολογικό να έχουν μικρότερο βάρος.Πάντως το ίδιο άγχος το πέρασα και εγώ και ας είχα μόνο ένα.Όταν έκανα το ντοπλέρ (με διαφορά 2 εβδομάδων από τον τελευταίο) ο γιατρός που μου τον έκανε (όλους τους υπέρηχους τους έκανα στο Ιασώ) μου έβγαλε ξαφνικά ότι ο μικρός υστερεί 2 εβδομάδες στην ανάπτυξη του,ενώ μέχρι τότε μου λέγανε ότι συμβαδίζει απόλυτα.Μου είπε χαρακτηριστική ότι έχω ένα μικρό φυσιολογικό μωρό (ενώ και οι δύο είμαστε ψιλοί και φυσιολογικοί στα κιλά).Τελικά όντως ο μικρός γεννήθηκε 35+4 εβδομάδων 2280 κιλά και 45 πόντους αλλά δεν χρειάστηκε ούτε λεπτό να μπει στην θερμοκοιτίδα.Γενικά δεν τους εμπιστεύομαι και απόλυτα τους υπέρηχους γιατί μετράνε στο περίπου.Της αδελφής μου της το μετράγανε μέχρι τέλους 3800 και το καημένο γεννήθηκε 2850κιλά αλλά ήταν πολύ ψιλό.Γι αυτό μην αγχώνεσαι η φύση ξέρει τι κάνει.Να τρως υγιεινά ,φυσικά να μην καπνίζεις καθόλου και θα δεις που τα μωράκια σου θα πάνε μια χαρά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το ποσο τρως εσυ δεν εχει καμοια σχεση με το ποσο βαρος περνουν τα εμβρυα....μου φαινεται ο γιατρος σου ειναι της παλαιας ιατρικης και των σχολιων τυπου τρως για 2 στην περιπτωση σου τρως για 3 :lol::lol::lol:

συνηθως στην 30 βδομαδα το εμβρυο ζυγιζει περιπου 1500γρ....ειναι μικρουλια αλλα ειναι 2......βεβαια το πρωτο ειναι οκ ο δευτερος μας τα χαλαει......μην αγχωνεσαι....μην κουραζεσαι....μην καπνιζεις......και ολα θα πανε καλα.....σημασια εχει να γεννηθουν οσο πιο αργα γινεται γιατι και 2 κιλα να γεννηθουν αν ειναι 35 και μετα δεν θα εχουν τιποτα αναγκη....γι αυτο ξεκουραση....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου etoile και με το καλό να γεννήσεις το μωράκι σου. Έχω μια απορία..Πώς γίνεται να έχεις πάρει μόνο ένα κιλό στην εβδομάδα που είσαι;;;;;;; Το μωράκι σου μόνο ζυγίζει πάνω από ένα κιλό και βάλε και τα νερά, τον πλακούντα κλπ...Είσαι σίγουρη;;; :roll::roll::roll:[/quote:3rbl9850]

Ναι καλε, σιγουρη ειμαι, λες να μη βλεπω καλα τη ζυγαρια;; Χαχαχα :lol:

Δε ξερω και εγω πως το καταφερα να σου πω την αληθεια. Απλα εκοψα μαχαιρι σουβλακια,πιτσες και γλυκα (ειδικα τα γλυκα τα τσακιζα πριν). Και οσο και να ετρωγα απο τα υπολοιπα (υγιεινα παντα), δεν επαιρνα κιλα! Και εχω και τον θυρεοειδη που και καλα παχαινει, στο σόι ειναι ολες παχουλες (οποτε θεωρουσα δεδομενο και εγω οτι θα βαλω 20 κιλα!!!), αλλα τιποτα. Να φανταστεις οι ξενοι με ρωτουν αν ειμαι στον 6ο :shock: , επειδη ειμαι αδυνατη. Σκεψου οτι εχει φυγει ολο το λιπος απο το σωμα μου (η υγιεινη διατροφη τι κανει!!!) και τα χερια και τα ποδια μου εχουν λεπτυνει, τα ρουχα μου ειναι λιγο μεγαλα πλεον :shock: (εκτος απο την κοιλουμπα μου, οπου δε κουμπωνουν :lol: ). Τον Αυγουστο ταραξα τα σταφυλια, πηρα 2 κιλα, εχασα το 1 μετα και τωρα ειμαι σταθερη! Αφου ο γιατρος μου κανει πλακα, οτι θα αρχισουν να με ταϊζουν :lol: !! Παντως το παιδακι μου αναπτυσσεται κανονικα, αυτο μετραει! Και σκεφτομαι οτι οταν γεννησω θα χασω και 6-7 κιλα και θα καταντησω κοκκαλο!!! :D:D:D Τελειο ειναι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακι εγω δεν ειχα διδιμακια αλλα βλεπω οτι ο γιατρο σου τουλαχιστον αυτα που λεει οτι πρεπει να τρως παραπανω ειναι λιγο ακυρα οπως ειπαν και οι προλαλησαντες.δεν παιρνεις βρε κοπελα μου και καμια δευτερη γνωμη να ηρεμησεις??ευχομαι οτι καλυτερο και με το καλο τα μπεμπακια σου!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ κι εγώ με τα κορίτσια, το πόσο τρώει η έγκυος δεν έχει καμία σχέση με το βάρος του εμβρύου. Π.χ. η μάνα μου σ' εμένα έβαλε τριάντα κιλά και γεννήθηκα 2900 (!!!), ενώ στον αδελφό μου έβαλε δεκαπέντε και γεννήθηκε 3500!

Το τσιγάρο, όμως, πρόσεξέ το, γιατί ευθύνεται για ελλειποβαρή μωρά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα κ απο μενα. σου ευχομαι 2 υγιεστατα μωρακια. Εφοσον ειπε ο γιατρος σου να μην ανησυχεις, να μην ανησυχεις. Γεννησα διδυμα στην 34η εβδομαδα. Δεν θυμαμαι ποσο ζυγιζαν την 29η, αλλα οταν γεννησα ζυγιζαν 1750 και 1850. Οντως τα διδυμα ειναι πιο μικρα και συνηθως προωρα, οχι παντα. Το μονο που θα σου συνιστουσα αν καπνιζεις να το κοψεις, οχι να το ελλαττωσεις.Ειχα δει ενα ντοκυμαντερ για το πως συμπεριφερεται το εμβρυο στον καπνο και ανατριχιασα. Μην τα εκθετεις σε τετοιο κινδυνο. Κατα τα αλλα ακου το γιατρο σου, μονο αυτος ξερει. Καλη συνεχεια και με το καλο τα μωρακια σου!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αφου πρωτα σου ευχηθω με το καλο να αγκαλιασεις τα μωρακια σου, αν και δε σε ξερω θα σε μαλωσω που καπνιζεις εχοντας 2 μωρα στην κοιλια σου!!!!! ανεπιτρεπτο!

οπως ειπαν και τα κοριτσια το βαρος που θα παρεις εσυ δεν εχει σχεση με το βαρος των μωρων. προσπαθησε πανω απ'ολα να τρως σωστα και φυσικα το τσιγαρο ουτε να το ακουμπησεις ξανα!

εγω εβαλα 14 κιλα και τα μωρα τα γεννησα στην 38η εβδ και ηταν 2290 και 2300 και δε χρειαστηκαν θερμοκυτιδα. αν και ο γιατρος και στο κεντρο που πηγα λιγες μερες πριν για εναν τελευταιο ελεγχο για να κανονισουμε την καταληλλοτερη στιγμη για καισσαρικη (αν και τα μωρα ειχαν αλλη αποψη και σπασαν τα νερα μιαμιση μερα πριν το ραντεβου...) τα μετρουσαν βαρυτερα...

αλλα με τον πανικο που επικρατει μεσα στην κοιλια με 4 ποδια, 4 χερια, 2 κεφαλια που ολα ειναι σφινομενα κλπ αντε βγαλε ακρη να κανεις σωστες μετρησεις!

και τελος..... κοψε ΤΕΛΕΙΩΣ το τσιγαρο!!!!!

με το καλο και καλο κουραγιο, ιδιως μεχρι να σαραντησουν τα μωρακια σου!!!!

τοτε να δεις πως θα ζητας τσιγαρο!!!!! μεχρι και πουρο!!!! :lol::lol:

αν βεβαια εχεις χρονο! γιατι μεχρι και τουαλετα τρεχοντας πηγαινα....

ασε να μην τα θυμαμαι...

παντως τωρα.. μια χαρα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πω πω βρε κοριτσια, απο τη μια ειναι τρελη ταλαιπωρια τα διδυμα, αλλα απο την αλλη ειστε τοσο τυχερες!! Δυο μωρα με τη μια!! Μια εγκυμοσυνη :lol: !!! Το τελειοτερο!!!

Παντως και 2 φιλες που εκαναν διδυμα, γεννησαν κανονικα, τα μωρα μια χαρα και οι ιδιες ειχαν παρει ελαχιστα κιλα! Δε καπνιζαν καθολου βεβαια εννοειται!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστώ βρε κορίτσια!!!θα δούμε τι θα γίνει στον επανέλεγχο...

θέλω να πιστεύω οτι όλα θα είναι καλά!!!

καλή εγκυμοσύνη σε όλες μας! :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...