Μετάβαση σε περιεχόμενο

Στοματιτιδα .. βοηθεια σας παρακαλω

SOFIA

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες και για αλλη μια φορα θα ηθελα τη βοηθεια σας.

Ο γιος μου, 22 μηνων, εχει παθει βαρια στοματιτιδα και οπως καταλαβαινετε δεν τρωει τιποτα 2 μερες τωρα. Το γαλα το εχει κοψει τελειως το ιδιο και το φαι .. το μονο που τρωει 2 μερες τωρα ειναι η απογευματινη κρεμα. πηγαμε στη γιατρο μας τον ειδε και ειπε οτι αν συνεχιζει να μη τρωει θα πρεπει να κανουμε εισαγωγη για να μπει το μωρο στον ορο για να μην αφυδατωθει.... :o καλα .. περιττο να σας πω οτι επαθα σοκ ... απιστευτο !! στεναχωρηθηκα παρα πολυ και δεν ξερω τι να κανω .. εχω πελαγωσει .. μας εδωσε μια κρεμουλα που την φτιαχτουν οι φαρμακοποιοι και βλεπουμε πως θα παει...

Επισης, μαζι με τη στοματιτιδα εχει και ιωσουλα και μου κανει και πυρετο. ο πυρετος ομως δεν μας τρομαζει γιατι θα περασει .. ιωσουλα ειναι .. το θεμα ειναι οτι δεν τρωει ..

Τι να κανω ? σας παρακαλω βοηθηστε με .. δεν θελω να μπει το παιδι στο νοσοκομειο ... ! κοντευω να πεθανω απ'τη στεναχωρια μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφια μου καταρχας περαστικα στον μικρουλη σου.Δεν εχω ακομα παιδια για να σου απαντησω με εμπειρια, αλλα στη θεση αν επρεπε να μπει θα τον εβαζα παρα να παθει ζημια και να ταλαιπωρειται.Θα βαλουν το παιδι φανταζομαι ορο να μην αφυδατωνεται και να μπορει να τρεφεται.Μην σε πιανει πανικος, χαλαρωσε και σκεψου το καλυτερο για το παιδι σου!

Φιλια πολλα, ολα καλα θα πανε!!

κοπελα μου σιγουρα κι εγω στο ακουσμα μιας εισαγωγης στο νοσοκομειο θα παθαινα πανικο! αλλα αν ειναι αυτο που θα βοηθησει το παιδακι σου να γινει γρηγορα καλα μην το σκεφτεσαι.η στοματιτιδα που το αποτρεπει απο το να φαει ή να πιει σε συνδυασμο με τον πυρετο θα το αφυδατωσει και θα το εξαντλησει πιο γρηγορα.αν δεν εχεις καταφερει ακομα τιποτα μην το καθυστερεις,σε αυτες τις περιπτωσεις πρεπει να αφηνουμε τις δικες μας ανασφαλειες και φοβιες πισω για το καλο του παιδιου μας.θα περιμενουμε νεα..περαστικα

αχ τα περασαμε κ εμεις αυτα...

καταρχας να του δινεις να πινει πολυ νερο η χυμους.. να ξερεις οτι το παιδι για να μην αφυδατωθει πρεπει να καταναλωνει σε υγρα το 10% του βαρους του σε γραμμ (πχ αν ειναι 10 κιλα=10.000 γραμμαρια θα πρεπει να πινει 1.000μλ υγρα)

δοκιμασε να του δινεις το φαγητο του αλεσμενο, οτι καταναλωνει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου (ουτε ζεστο ουτε κρυο) δινε του τροφες μαλακες οπως γιαουρτια

μην ξεχνας να εχεις ενα μπουσουλα του ποσα υγρα πινει

κ ο δικος μου μεταξυ αλλων ειχε αφθωδη στοματιτιδα κ μειναμε μερες στο νοσοκομειο για να μην αφυδατωθει, αυτες ειναι οι οδηγιες που ακολουθουσαμε μεσα στο νοσοκομειο για να μπορεσει να παρει υγρα κ να φυγουμε στο τελος κ τα ιδια καναμε κ για καποιες μερες στο σπιτι

οπως κ να εχει αν χρειαστει να νοσηλευτει το παιδι, μη στεναχωριεσαι, δεν ειναι κατι το οποιο θα διαρκεσει μερες, το πολυ 1-2 μερες να κατσει μεσα.

επισης η στοματιτιδα κανει πολλες φορες κ πυρετο να ξερεις

σα φαρμακευτικη αγωγη μας ειχαν δωσει πυραλβεξ, ενα μπουκαλ κατι που δεν το θυμαμαι κ μετα απο καθε γευμα μας ελεγαν να πινει κατι υγρο για να καθαριζει απο τις τροφες το στομα του κ του βαζαμε ντακταριν.. ετσι μας περασαν εμας, ειχε μεγαλο προβλημα ο δικος μου

περαστικα σας κ μη στεναχωριεσαι, ολα θα πανε καλα

SOFIA περαστικά στον μικρό σου. και εμείς περάσαμε κάτι ανάλογο και ο μικρός δεν έτρωγε ούτε έπινε για 3 μέρες.Προσπαθούσε να του δίνω με κουταλάκι (λίγους ηλεκτρολύτες) λίγη coca cola και χαμομήλι (απολυμαίνει τις πληγές) και ευτυχώς επειδή τρελένεται για coca cola και εννοείται υπό κανονικές συνθήκες δεν του δίνω έπινε και έτσι γλυτώσαμε την αφυδάτωση.Εμένα έτρωγε όλη την μέρα ένα γιαουρτάκι (παγωμένο)-ίσως τον ανακούφιζε λιγάκι το κρύο. Προσπάθησε όσο μπορείς με κόλπα να του δίνεις υγρά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...