Μετάβαση σε περιεχόμενο

ονομα bebe

glyka81

Recommended Posts

κορίτσια γεια σας,

θα βαφτίσω την κορούλα μου αρχές Μάη και σκέφτομαι να της δώσω το όνομα Αννέτα .

Αλήθεια πως σας φαίνεται ?????? Γιατί έχω κάποιους ενδοιασμούς......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ όμορφο ειναι!Θα το μαθει και ευκολα να το λέει οταν πρωτομιλησει!Εσυ γτ αναρωτιεσαι;;

Εμενα μ αρεσει πολύ.Ειναι ο συνδυασμος 2 ονομάτων;

Δεν μπορείς να βαφτίσεις το παιδί Αννέτα. Άννα θα το βαφτίσεις και θα το φωνάζεις Αννέτα. Όταν μεγαλώσει, αν δεν της αρέσει, θα μπορεί να το αλλάξει, να το κάνει σκέτο Άννα, Αννούσκα (λέμε τώρα) π.χ.

Καλημέρα και από εμένα!!!

Αγία Αννέτα δεν υπάρχει το Αννέτα βγαίνει από χαϊδευτικό της Άννας.

Αγία Άννα υπάρχει όμως... Είναι καλό να υπάρχει Άγιος ή Αγία και το παιδάκι να έχει γιορτή!!!

Αννέτα είναι πανέμορφο όνομα.... φωναξέ την Αννέτα... και αν μεγαλώσει και δεν της αρέσεις το κάνει Άννα!!! Τι ποιό όμορφο όνομα από το Άννα την μητέρα της Παναγίας μας!!! :)

Με το καλό η Βάπτισή σας!!!

Υπαρχουν ιερεεις που βαφτιζουν μωρα που δεν γιορταζουν μην σε απασχολει αυτο. Εχω μια φιλη που την βαφτισαν Γωγω να φανταστεις!!! Γνωμη μου ειναι να βγαζουμε στα παιδακια μας ομορφα ονοματα που θελουμε εμεις και δεν πρεπει να μας απασχολει αν θα γιορταζουν και αν θα ειναι ονοματα αγιων..

Nana80

Για να πει ένας Ιερές το όνομα Γωγώ είναι πολύ χαζό... εάν ξέρουμε τί σημαίνει Βάπτισμα!!! Δεν είναι τα μπαλόνια ο φωτογράφος και τα γλυκά και οι μπομπονιέρες είναι ένα τελειώς διαφορετικό πράγμα... εάν όμως το κάνουμε μόνο και μόνο για να στολίσουμε να χαρούμε και να δείξουμε τι έχουμε εμείς τότε συμφωνώ μαζί σου!!!!Ο Ιερέας απαγορεύεται να πει όνομα που δε υπάρχει Άγιος!!!!

Αλλά έχουμε φέρει και τον Θεό στα μέτρα μας την σήμερον ημέρα!!! Εγώ απλά είπα την γνώμη μου δεν την επιβάλλω σε κανέναν... ο καθένας όπως καταλαβαίνει κάνει!!! Αλλά όλοι θα δώσουμε λόγο στον Θεό για τα παιδιά μας!!!

Κορίτσια, η βάφτιση δεν είναι ονοματοδοσία. Υπάρχει ευχή ονοματοδοσίας την όγδοη μέρα. Το βάφτισμα είναι είσοδος στην Εκκλησία. Κάτι σαν τελετή μύησης δηλαδή. Το ότι ακούγεται το όνομα σημαίνει ότι η τελετή γίνεται για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και όχι ότι εκείνη την ώρα ο συγκεκριμένος άνθρωπος παίρνει το όνομα. Όταν παντρευόμαστε ο παπάς δε λέει τα ονόματά μας; Όταν κοινωνούμε δε λέει πάλι το όνομά μας; Αυτό τι σημαίνει; Ότι μας δίνει εκείνη την ώρα όνομα;

Αλλά, όπως στο γάμο ο παπάς θα πει ολόκληρο το όνομα, δε θα πει, π.χ. "παντρεύεται ο δούλος του Θεού Γιωργάκης", έτσι και στη βάφτιση λέει ολόκληρο το όνομα. Δε θα πει "βαφτίζεται η δούλη του Θεού Κικίτσα" θα πει "βαφτίζεται η δούλη του Θεού Κυριακή" και μετά όπως θέλουμε κάνουμε το όνομα.

Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση το μωρό βαφτίζεται Άννα, και το φωνάζουμε Αννέτα, Αννούλα, Αννίτσα, Αννούσκα, Αννούσκαγια, ό,τι μας κατέβει. :) Τώρα για το πώς το γράφουμε στο Ληξιαρχείο, αυτό δεν το ξέρω.

Κοριτσια μην το μεγαλοποιουμε το θεμα και βαζω και τον εαυτο μου μεσα.Νικι το Γωγω που βαφτισαν την φιλη μου δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου ειναι αληθεια.Και γιατι ειναι χαζο??Παραξενο ναι.

Βαφτιση ειναι γαι την ευχη που δινει στο παιδι ο παπας, ουτε για το ονομα ουτε για τα μπαλονια και τις φωτογραφιες.Λογο στον Θερο θα δωσουμε για το πως μεγαλωσαμε τα παιδια μας τις αρχες που τους δωσαμε οχι για το ονομα.

Φιλικα

Νανα

Νανά, κι εμένα μου φαίνεται λίγο χαζό το να βαφτίσεις ένα παιδί "Γωγώ", γιατί δεν είναι όνομα, είναι χαϊδευτικό. Έστω, αν όχι χαζό, παράξενο.

Συμφωνώ απόλυτα για το "λόγο στο Θεό" και το όνομα. Το όνομα είναι το τελευταίο σ' αυτό το θέμα!

Δεν είπα ότι θα δώσουμε λόγο στο Θεό για τα χαϊδευτικά ονόματα!!!!

Λόγο στο Θεό θα δώσουμε για το Χριστιανικό όνομα που δεν το θεωρούμε σημαντικό όχι για το χαϊδευτικό!!!!

Νίκη, δεν πιστεύω ότι το να δώσουμε χριστιανικό όνομα ή όχι στο παιδί μας είναι τόσο σημαντικό. Άλλωστε, και οι πατέρες συστήνουν να δίνεται το όνομα κάποιου αγίου, έτσι ώστε να τον έχει το παιδί ως παράδειγμα, αλλά δεν το επιβάλλουν. Απλά το συστήνουν.

Άλλωστε, κανένα όνομα δεν ήταν χριστιανικό, πριν να γίνει άγιος αυτός που το έφερε!!! Θα μπορούσαμε να πούμε (και λέγεται μάλιστα), ότι αν ένας άνθρωπος δεν έχει το όνομα κάποιου αγίου, αυτό μπορεί να γίνει το έναυσμα για να αγιάσει αυτός το όνομά του!

Το σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση είναι να κατανοούμε το βάπτισμα στην πραγματική του διάσταση.

Τη φίλη μας που έκανε το ποστ, όμως, δεν τη βλέπω να μας απαντά.

καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!

είμαι νέο μέλος του site και νέα μητέρα!

το θέμα του ονομάτος απασχόλησε και εμάς διότι την μικρή μας θα τη ονομάσουμε Χαριλία , από το όνομα του πεθερού μου Χαρίλαος και θα την φωνάζουμε Χαρά (μιας και μας έδωσε μεγάλη χαρά ο ερχομός της ;) ).

όταν ρωτήσαμε τον πάτερ της ενορίας μας είπε πως καλό θα ήταν να έχει ονομαστική εορτή αλλά δεν αφού θέλουμε αυτό το όνομα δεν υπάρχει πρόβλημα!με το μυστήριο της βάπτισης γινόμαστε χριστιανοί μας είπε και αυτό έχει σημασία!

το όνομα Άννα είναι πολύ ωραίο και θα είναι πολύ καλή επιλογή!

Καλή βάπτιση , εύχομαι να είναι πάντα γερό και τυχερό το κοριτσάκι σου!

Glika αν το Αννετα ειναι το ονομα που αποφασισες μαζι με τον αντρα σου και σου αρεσει τοσο πολυ να το βαλεις!!Ειναι πολυ ομορφο ονομα!!!Και παπα θα βρεις που θα βαφτισει το παιδι σου με ονομα που δεν ειναι χριστιανικο οπως βαφτισαν και την αδελφη μου Ηρα, την φιλη μου Γωγω και μια φιλη της μαμας μου Νινα (μην ακουσω παλι οτι ειναι χαζο!!απλα λεω οτι ετσι τις βαφτισαν) .Δεν ειναι ολοι οι παπαδες τοσο κολλημενοι...

Οσο για τις φρασεις "Φεραμε και τον Θεο στα μετρα μας" και "Θα δωσουμε λογο στον Θεο για το χριστιανικο ονομα " δεν θα μπω στον κοπο να τις σχολιασω.Σε αυτο το φορουμ γραφουμε ολες οι μανουλες για χαρουμενα θεματα, δεν ειμαστε σκληρες..

Φιλια κοριτσια!!!

Νανα

Νανά, το Νίνα είναι χριστιανικό όνομα, υπάρχει αγία Νίνα, η οποία έζησε στη Γεωργία τον 3ο αι. π. Χ.!!!!

Για αγία Ήρα δεν ξέρω, πάντως υπάρχει άγιος Δίας. Δεν κάνω πλάκα!

Αλλά είπαμε, δεν έχει σημασία αν το όνομα είναι χριστιανικό ή όχι, γιατί άλλος είναι ο ρόλος της βάφτισης!

Δώστε στο παιδάκι οτι ονοματάκι θέλετε.Και να σας ζήσει κιόλας :) Ωραίο το Αννέτα έχω και μία θεία με το ίδιο όνομα.Και ναι είναι έτσι βαφτισμένη κι αυτό πριν 50 χρόνια που βαφτίστικε εκείνη.Νομίζω είναι θέμα παπά αν θα το βγάλει ή όχι.Εμένα ο άντρας μου λέγεται Διαμαντής όπως ο παπούς του.Δεν τον βάφτισαν Αδαμάντιο αλλά Διαμαντή.Τι κόλλημα είναι αυτό με τα ονόματα;Εμείς εχουμε πάρει απόφαση όταν κάνουμε παιδάκι να κάνουμε απλή ονοματοδοσία εξ αρχής και αργότερα φυσικά θα κάνουμε και βάφτιση με το ίδιο όνομα.Δεν θα κάνουμε βάφτιση για το όνομα αλλά για να γίνει χριστιανός-η το παιδάκι μας.Και όλα τα χριστιανικά ονόματα είναι εβραικά άντε γιατί με ενοχλούν τα σχόλια του τύπου απαγορεύεται να βαφτίσει ο παπάς με μη χριστιανικό όνομα το παιδι :shock::o

• 1 month later...

Και εμεις Εβελινα θα ονομασουμε το κοριτσακι μας.Και τι εγινε που δεν ειναι χριστιανικο;Τα περισσοτερα ονοματα δεν ειναι Χριστιανικα και δεν εχουν γιορτες.Αν ο παπας αρνηθει να το βαφτισει,απλα θα παω σε αλλη εκκλησια... ;) Δεν εχει κανεις το δικαιωμα να μου πει πως να βαφτισω το παιδι μου!

Οσο για το Αννετα,δεν μου πολυαρεσει,προτιμω το Αννα!

• 3 weeks later...

Το Αννέτα είναι ένα συμπαθητικό όνομα! Αν αρέσει σε εσάς έτσι να βάλετε το παιδάκι! Εξάλλου με τη βάπτιση γίνεται η μύηση του παιδιού σε μια θρησκεία ( π.χ. στο Χριστιανισμό), δεν γίνεται για να δοθεί το όνομα.

Εμείς την πρώτη εβδομάδα που γεννήθηκε ο μικρός μας κάναμε ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο. Βάπτιση δεν κάναμε και μάλλον δεν θα κάνουμε...το όνομα αυτού Απόλλωνας.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...