Μετάβαση σε περιεχόμενο

δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά "πάνω σ' ένα παραμύθι"


Recommended Posts

Ξεκινάμε τον δύσκολο αυτό χειμώνα με μια πρόταση: Παραμύθια! Όχι σαν συνώνυμο του ψέματος, όπως νομίζουν οι μεγάλοι, αλλά σαν πηγή αλήθειας, όπως ξέρουν τα παιδιά.

Κάθε Σάββατο πρωί ανεβαίνουμε σ' ένα παραμύθι και ταξιδεύουμε στις χώρες των συναισθημάτων μας. Ανακαλύπτουμε τους δικούς μας θησαυρούς κι επιστρέφουμε δυνατότεροι με όπλα τη γνώση και την αποδοχή, έχοντας βουτήξει το δάχτυλό μας στη σοφία που κρύβει ο κόσμος των συμβόλων και της μεταφοράς.

Για παιδιά 5 έως 8 χρονών.

Κάθε Σάββατο πρωί, 11:30 π.μ. - 1:00 μ.μ.

Έναρξη 5 Νοεμβρίου 2011

Κόστος 50 ευρώ το μήνα

Τα παραμύθια, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της παγκόσμιας ανθρώπινης κληρονομιάς, φέρνουν το παιδί σε επαφή με αρχέτυπα σύμβολα, μέσα από τα οποία εκφράζονται οι ανάγκες του ανθρώπου. Η γοητεία τους βρίσκεται στο ότι αποκαλύπτουν την ανθρώπινη φύση ξεδιπλώνοντας τις ψυχικές και πνευματικές δυνατότητες με τρόπο ασφαλή για το μικρό ακροατή. Ο χώρος του "μια φορά κι έναν καιρό" δημιουργεί απόσταση ασφαλείας, ώστε το παιδί να μπορέσει άφοβα να επεξεργαστεί το κόσμο, τη θέση του σε αυτόν, αλλά και τα έντονα συναισθήματα που βιώνει καθώς έρχεται αντιμέτωπο με τις αναπτυξιακές προκλήσεις.

Στόχος του εργαστηρίου "πάνω σ' ένα παραμύθι" είναι να επεξεργαστούμε μέσα από τα παραμύθια συναισθήματα όπως αγάπη, φόβος, θλίψη, ζήλια, θυμός, απόρριψη, αποδοχή, ντροπή. Κάθε μήνας του εργαστηρίου θα περιλαμβάνει τέσσερις συναντήσεις και θα είναι αφιερωμένος σε ένα συναίσθημα. όχημα της εξερεύνησής μας κάθε φορά θα είναι ένα παραμύθι και εργαλεία μας η αφήγηση, η ζωγραφική, η χειροτεχνία, η μουσικοκινητική και το θέατρο.

Συντονίζουν οι Δάφνη Σινάνη (Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια) και Ειρήνη Αναγνωστοπούλου (Ηθοποιός-Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια).

Ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ώρα 17:00 - 20:00. Ελάτε να δείτε από κοντά το χώρο μας και να γνωριστούμε!

χώρος δημιουργικής έκφρασης και ψυχοθεραπείας " το θαλερό "

Κοσμά Μελωδού 11, Λυκαβηττός - Τηλ. επικοινωνίας: 6945292477, 6972074016

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ κορίτσια!

Να προσθέσω πως για όποιον δεσμευτεί για όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου (ως το Μάιο) θα υπάρξει μικρή έκπτωση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...