Μετάβαση σε περιεχόμενο

δεν επιασε η επισκληρηδιος

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια!οι εγκυουλες καλυτερα να μη διαβασουν το μηνυμα μου και τρομαξουν μιας και αποτελω την εξαιρεση στο κανονα και δεν ειναι κατι συνηθισμενο αυτο που περασα.πριν 9 μηνες περιπου εφερα στο κοσμο το αγγελουδι μου.μοναδικη εμπειρια θα μου μεινει αξεχαστη η στιγμη που τον πηρα για πρωτη φορα στην αγκαλια μου.ολα καλα μεχρι εδω....ο τοκετος ομως ηταν μια σκετη φρικη!το παιδι κατεβαινε με το κεφαλακι λοξα,ο γιατρος με ενημερωσε οτι μαλλον θα χρειαστει να κανουμε καισαρικη.εγω τον παρακαλεσα εκεινη τη στιγμη να το παλεψει πολυ για φυσιολογικο τοκετο οπως και το παλεψε και τελικα τα καταφερε!το παιδι κατεβαινε με το κεφαλακι λοξα γι'αυτο ηταν και η καισαρικη μαλλον σιγουρη.οταν πηγα τα πονακια ηταν υποφερτα.σε μιση ωρα τα πονακια δυναμωσαν αισθητα και ηρθε η αναισθησιολογος να μου κανει την επισκληριδιο.μου την εκανε αλλα οι πονοι δυναμωναν πολυ :shock::shock::shock: μου την εκανε αρκετες φορες ακομα αλλα εγω δεν ενιωθα τη παραμικρη ανανακουφιση....οι πονοι εφτασαν να ειναι ανυποφοροι και εγω να σφαδαζω πραγματικα(επαιξε ρολο στο πονο οτι το παιδι ερχοταν στραβα)οποτε καταλαβαινεται.γεννησα ομως γρηγορα σχετικα σε 2-3 δε θυμαμαι ακριβως ωρες,ο γιατρος γυρισε το κεφαλακι του ισια οποτε δεν χρειαστηκεκαισαρικη ευτυχως.ειδικα στα ραμματα ρε κοριτσια τα ενιωσα ενα ενα στο πετσι μου και εκλεισε ο λαιμος μου φανταστητε απο τα ουρλιαχτα!μετα φυσικα αφου δεν με ειχε πιασει η επισκληριδιος γυροεφερνα κατευθειαν στους διαδρομους μια χαρα.

το θεμα ειναι οτι τωρα ειμαι εγκυος στο δευτερο μωρακι μου και ειμαι πραγματικα τρομοκρατημενη για την ωρα του τοκετου...

εχει τυχει σε καμια να μη τη πιασει η επισκληριδιος ????εχω καμια ελπιδα να με πιασει τουλαχιστον στο δευτερο??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου μπεμπακος

να χαιρεσαι το παιδακι σου και με το καλο το δευτερο!

κοιτα εγω που εκανα μετα απο λιγο δεν καταλαβαινα τιποτα..δεν ενιωθα τους δυνατους πονους...

μηπως αργησες να την κανεις και γιααυτο δεν σε επιασε;

τοχω ακουσει αυτο να αργησεις δλδ και να σε πιασει αφου γεννησεις..

εσενα δεν σε επιασε καθολου ουτε μετα;

δεν μπορω να καταλαβω...τους ρωτησες μετα να σου πουν γιατιεγινε αυτο;

παντως προσπαθησε να μην εχεις αγχος...

σκεψου οτι καθε γεννα ειναι διαφορετικη...

ολα θα πανε καλα

με το καλοοο!

γεια σου κι απο μενα, να χαιρεσαι το μικρακι σου κ με το καλο να ερθει και το επομενο!! εγω γεννησα φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο, οχι γιατι δε με επιανε αλλα γιατι δεν εκανα καν. πηγα στο μαιευτηριο 10 το βραδυ με σπασμενα νερα κ καθολου πονους. μου εβαλαν ορο και αρχισαν τα ψιλοπονακια κατα τις 11. οταν δυναμωσαν οι πονοι κ ζητησα επισκληρηδιο ηταν αργα. 12,30 ειχα κανει απο μονη μου τελεια διαστολη και στις 2 γεννησα. πριν γεννησω βεβαια τα ειχα κανει πανω μου απο το φοβο μου... :?:? διαβαζα ενα σωρο ιστοριες ελεγα οτι αποκλειεται να γεννησω φυσιολογικα, ποσο μαλλον χωρις αναισθησια!!! κι ομως... καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη και οπως γεννανε εκατομμυρια γυναικες χροοοοονια τωρα ετσι θα γεννησουμε ολες! ακομα κ χωρις επισκληρηδιο...

και βεβαια σχεδον παντα η δευτερη εγκυμοσυνη ειναι πολυ ευκολοτερη απο την πρωτη.. οποτε χαλαρωσε κ απολαυσε την... και ολα θα πανε καλα!!! :D:D

Και γω mpempakos φυσιολογικά χωρίς επισκληρήδιο γέννησα τα διδυμάκια μου.Πόνεσα και γω πολύ και ειδικά στα ράμματα που λες και συ.Βέβαια γέννησα μέσα σε 2 ώρες οπότε 2 ώρες πόνου μπροστά στα θαυματάκια που είχα αγκαλιά δεν ήταν τίποτα.Και αύριο να μου έλεγες να πάω να ξαναγεννήσω έτσι "τρέχοντας" θα σου έλεγα πάω αν και τότε θυμάμαι έλαγε στους δικούς μου πως το πέρασα εγώ όλο αυτό δεν το πίστευα.

κοριτσια κι εγω αν ειχα να διαλεξω αναμεσα σε καισαρικη και σε τετοια γεννα θα διαλεγα να ξαναπερασω τα ιδια.ομως θα ηθελα πολυ να με επιανε η επισκληριδιος και να απολαμβανα καλυτερα τη γεννα μου αντι να με ακουσει παλι ολο το μαιευτηριο.! :roll::roll::roll:

μου ειπαν οτι εχω ισως καποιο θεμα με τη σπονδηλικη στηλη μου ή τη μεση,δε θυμαμαι ακριβως,και γι'αυτο δεν επιασε.τι να πω τουλαχιστον ελπιζω να μην ειμαι τοσο γκαντεμο που να κατεβαινει λοξα το μωρακι :lol::lol::lol:

γεια σου και απο εμενα εγω γεννησα πριν κανα μηνα το 2ο παιδακι μου ...στο πρωτο παιδι που εκανα μου ειχαν βαλει τοοσο μεγαλη δοση που δεν ενιωθα τπτ ουτε τα ποδια μου και δεν μπορουσα και να βοηθησω ιδιαιτερα το γιατρο στο δευτερο πριν λιγο καιρο εκανα παλι αλλα μικρη δοση δεν εβαζε πολυ ο αναισθησιολογος για να μπορω να αισθανομαι και να βοηθαω...καποια στιγμη περασε η δραση της (α να πω εδω οτι στην αρχη μονο απο την μια μερια με ειχε πιασει γιατι η βελονα ηταν λιγο δεξια και μετα την κουνησε λιγο για να πιασει και η αριστερη μερια)λοιπον οταν περασε και ζητησα και αλλη δοση μου ειπαν αργοτερα μιας και περιμεναν οτι θα αργησω να γεννησω..τελικα αρχισα να γενναω απο την ωρα που τη ζητησα και τελευταια στιγμη μου εβαλε μια πολυυ μικρη δοση μονο και μονο για τα ραμματα..γεννησα και ενιωθα τον πονο ομως οταν εσπρωχνα και ενιωθα τον πονο καν...καταλαβα κανονικοτατα το κεφαλακι και τους ωμους του παιδιου...και μετα στα ραμματα τα καταλαβαινα και εγω ειδικα απο την αριστερη μερια που δεν ειχε πιασει καλα..ομως ειλικρινα ηταν υποφερτο και το για εμενα ηταν πολυ καλυτερα απο την πρωτη φορα...δεν ειναι οτι δεν επιασε η επισκληριδιος απλα ηταν πααρα πολυ μικρη η δοση..και καλυτερα γιατι την πρωτη φορα..δεν μπορουσα για ωρες να περπατησω και επισης εκανα εμετους και ειχα κρυαδες...εγω λεω να μην φοβασαι...το πολυ πολυ να ζητησεις τοπικες ενεσουλες για τα ραμματα..εμενα με ρωτησαν αν ηθελα αλλα λεω οχι το ανεχομαι!!αυτα με το καλο να γεννησεις!!

εγώ γέννησα φυσιολογικά χωρις επισκληριδιο χωρις τιποτα! Οπως λες κι εσύ αφού είχα γεννησει αντι να πονάω τηνκοιλιά μου ή κάτι άλλο πονούσα το λαιμό μου απο τα ουρλιαχτά!!! :lol::lol: ΠΟνούσα πολύ, τα ράμματα όμως δεν τα κατάλαβα γιατι όπως μου είπαν αργότερα μου είχε βάλει μια ένεση ο γιατρος στο περινεο οταν με έκοψε κι έτσι δεν πόνεσα...

Παρόλο τον πονο που τράβηξα, θα το ξαναζούσα ευχαριστως!!!

Μην φοβάσαι κι μην αγχωνεσαι απο τώρα...με το καλο το παιδάκι σου!

αχχχχ κοριτσια δε ξερω αν πονεσα παραπανω γιατι το παιδι ερχοταν στραβα αλλα πραγματικα αυτη τη φορα ειμαι τρομοκρατημενη για τη γεννα.αυτο με την ενεσουλα στα ραμματα θα το συζητησω οπωσδηποτε παντως με το γιατρο!

καμια που να μη την επιασε η επισκληριδιος?η μοναδικη γκαντεμο ειμαι??? :roll:

Κατερινα δηλαδη δε σε επιασε ουτε λιγο;;; :o:o Δηλαδη δεν ενοιωθες καμια ανακουφιση;;;

Ο αναισθησιολογος οταν του ελεγες οτι πονας τι σου απαντουσε;;;;

τι να σου πω κιολας..ξερω οτι πια στα Δημοσια νοσοκομεια δεν κανουν επισκλ. εδω και ενα χρονο.

Και 2 φιλες μου που γεννησανε στο Ελενα χωρις επισκλ. γεννησανε.

παναγιωτα κανουν επισκληριδιο αλλα πρεπει να το ζητησεις εγω το ειχα κανονισει με το γιατρο και τη μαια μου.η μαια το παραδεχτηκε οτι δε με εχει πιασει :?

Και τα τρια μου παιδια τα γεννησα χωρις επισκληριδιο απο επιλογη μου και αν εκανα και τεταρτο παλι αυτο θα επελεγα,δεν μετανιωσα ουτε στιγμη,τωρα για τα ραμματα κανουν ενεση ξυλοκαινης και δεν καταλαβαινεις πονο απλα λιγο τα τραβηγματα συζητα το με τον γιατρο σου και να μην αγχωνεσαι καθολου ολα καλα θα πανε!!

ουτε και μενα με ειχε πιασει η επισκληριδιος στον πρωτο...αστα..τα παντα καταλαβα...

στο δευτερο ομως ηταν ολα τελεια...

μην τρομοκρατησε....ολα μια χαρα θα ειναι...

Bourique σου ειπαν γιατι δε σε ειχε πιασει η επισκληριδιος στο πρωτο???στο δευτερο σε επιασε κανονικα??με ξεαγχωσες καπως ευχαριστω!!!!

το ριχνανε και καλα οτι εγω εχω το προβλημα...μαλακ.....οταν εκανα στο δευτερο και το συζηταγα με τη γιατρο..μου ειπε οτι στο σημειο που εχω εγω προβλημα δεν παιζει ρολο....και οντως ετσι ειναι γιατι αυτη μια χαρα μου την εκανε....

απλα δεν την εκανε σωστα....τοσο απλο...

κι εγω που το συζητησα με μια μαια μου ειπε οτι δεν μου τη κανανε σωστα και οτι δε παιζει να ειναι λογω προβληματος δικου μου τι ναπεις!

• 3 weeks later...

νομιζω και αυτο καταλαβα απο τον δικο μου τοκετο οτι ηταν λαθος αναισθησιολογου που δεν μεπιασε η επισκληριδιος.οταν η διαστολη πηγε 5 μου κανε την πρωτη,μετα απο 30 λεπτα μπαινει η μαια μεσα και με βλεπει να μουγκριζω και να κανω αναπνοες,μου λεει παρασκευη γιατι κανεις αναπνοες πονας?ναι της λεω μονο απο δεξια παρα πολυ,φωναζει την αναισθησιολογο μεσα και της λεει οτι ποναω,με γυρναει αριστερα και μου ριχνει δοση ισχυριζομενη οτι η βελονα δεν μπηκε καλα και δεν μοιραστηκε καλα.περνανε 15λεπτα και το ιδιο τιποτα εντομεταξυ αρχιζει να ξεμουδιαζει και η δεξια πλευρα.την φωναζει η μαια και της λεει απο την πορτα"καλα ρε γιατι δεν την επιασε παλι,τι εκανες?"παρακατω δεν ακουσα οι πονοι γινανε ανυποφοροι και λιγα λεπτα μετα γεννησα.

ποιος φταιει η σπονδυλικη μου στηλη?δεν νομιζω ή τουλαχιστον ας μου εξηγησει καποιος!και πηρε και τα χρηματα κανονικα!αισχος!

αφου μπηκε ο γιατρος μεσα και με ειδε και μου λεει δεν εκανες επισκληριδιο?γιατι πονας?τα καταλαβα ολα,το χειροτερο ηταν που μεσκισε με το ψαλιδι σχρατσ τα ειδα ολα αλλα τελικα η φυση μας εκανε τοσο δυνατες για ναντεξουμε αυτον τον πονο που αν κανω ποτε δευτερο ασυζητητη χωρις επισκληριδιο!μην φοβασαι καθολου ολα καλα θα πανε,συζητα το με τον γιατρο σου να ησυχασεις,μην πας με το αγχος εκεινη τη μερα!σε καταλαβαινω δυστυχως ομως σε μενα λειτουργησε θετικα,αντεξα και θα ξανααντεξω.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...