Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες!!! Ηρθα και εγω στην παρεα σας με το αγοράκι μου, επιτελους!!! Σε λιγες μερες κλεινει τα 2. Κοριτσια... χρειαζομαι την βοηθεια σας...ο μικρος μου εχει βγαλει ολα τα δοντακια του αλλα αρνειται πεισματικα να τα χρησιμοιποιησει στο φαγητο!! Μασαει μονο μπισκοτακια, ψωμακι και τυρι, τα αλλα με τιποτα. Ολα αλεσμενα. Φαγητο και φρουτα, ουτε σε κομματακια, ουτε στο χερι το φρουτο, ουτε κιμα, ουτε πατημενα, ουτε καν να νιωσει σβολο απο φαγητο που να μην εχει αλεσθει καλα...τα φτηνει κατευθειαν!!Εγω πιστευω οτι θελει το χρονο του (γενικα ειναι δυσκολος με το φαγητο) αλλα η γιαγιαδες επιμενουν να κανουν συγκρισεις με αλλα παιδακια και να με πρηζουν καθε φορα. Ξερετε ε??!! Τι με συμβουλευετε να κανω???

Δημοσίευση

Καλώς την! Χαλάρωσε μανούλα, τι φοβάσαι? Ξέρεις κανένα άνθρωπο που έχει δόντια και τα δεν τα χρησιμοποιεί για να φάει? Φάση μεταβατική είναι αυτή θα περάσει. Ο κίνδυνος είναι άλλος: το παιδί να αντιληφθεί ότι μέσω του φαγητού μπορεί να σε κάνει ό,τι θέλει (εννοώ να τραβάει την προσοχή σου). Ξέρεις τι ωραίο παιχνιδάκι τού φαίνεται αυτό?

Οσο για τις γιαγιάδες αδιαφόρησε! Πέρασαν κατοχή και τους έμεινε τραύμα τι να κάνουμε τώρα! Εσύ κανονίζεις τι γίνεται μέσα στο σπίτι σου, όχι αυτές.

Δημοσίευση

kalhspερα και απο μενα!

καλως ηρθες στην παρεα!

κοιτα τι θα εκανα εγω...θα τον εβαζα στο τραπεζι μαζι μας με ενα πιατακι

με λιγο απο το φαγητο του μπροστα του κα θα τον αφηνα να το εξερευνησει

να το πιασει να το λιωσει να το περιεργαστει ,ουτε μπραβο,ουτε πιεση,και εσεις να τρωτε κανονικα..

βεβαια το πιο πιθανο ειναι να κανει το κοσμο χαλια,αλλα σιγα σιγα θα μαθει

αφησε τον θελει τον χρονο του

καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο..

οσο για τις γιαγιαδες κοψτους τη συνηθεια αυτη

ειναι πολυ αγχωτικη για τις μαμαδες οι οποιες συνηθως στρεσαριζομαστε και καταληγουμε να πιεζουμε καταστασεις...

αυτο θα εκανα εγω..

ελπιζω να βοηθησα

να μας ζησουν τα παιδακια μας!

Δημοσίευση

Eυχαριστω κοριτσια!!!! Η αληθεια ειναι οτι καταφεραν να με αγχωσουν για αλλη μια φορα χωρις λογο!!! για ολα εχουν αποψη. μεχρι για το ποτε θα κουρευω τον μικρο, γιατι μπηκε ο χειμωνας τωρα λεει και θα κρυωσει!!χαχαχαχα αααχχχχχχ τι αλλο θα ακουσουν τα αυτακια της μανας!!!! gerani στην προταση που μου εδωσες εχεις δικιο. βεβαια δεν πιανει ολες τις φορες (1 στις 10) αλλα ειναι και αυτο ενα βημα ε?? το καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο αναπτυξης τι να κανουμε!!! σας ευχαριστω και παλι για την βοηθεια!!

οταν με το καλο μασουλαμε κανονικα τα παντα θα σας ενημερωσω!!!

να μας ζησουν οι θησαυροι μας!

ΥΓ: αν εχετε κανενα καλο tip για να βγαλουμε και το babylino μας θα με σωσετε!! αν και η γιατρος μας ειπε οτι ειναι μικρουλης ακομα

Δημοσίευση

ευτυχισμενη μανουλα

σε λιγο καιρο θα τις πιανει τις τροφες και θα πασαλειβει ολο τον κοσμο χαχαχα... ;)

οσο για την πανα μικρουλης ειναι ακομη

αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω εδω

εμεις ειμαστε 13 μηνων ακομα...εχουμε μελλον

φιλια!

Δημοσίευση

εχετε μελλον οντως gerani!!!και εγω λεω να το αφησω για μετα τον χειμωνα μπας και την γλιτωσουν και τα χαλακια μας που μου φυγε η μεση και τα χερια να τα καθαρισω απ τα γαλατα (περασαμε παλινδρομηση)!!!

Δημοσίευση

Γεια σου και από εμένα.Εχω δύο κορούλες.Η μία είναι 2,5 και η άλλη είναι ενός.Η μικρή μου η κόρη έκοψη τα αλεσμένα αμέσως μολις χρόνισε,ενώ η μεγάλη λίγο μετά αφού έκλεισε τα 2.Το έλεγα στον παιδίατρο και μου έλεγε ότι δεν πειράζει καθόλου.Ίσα ίσα έτρωγε και πολύ μεγαλύτερη ποσοτητα.Τώρα δε θέλει τα αλεσμένα.Από μόνος του θα τα βαρεθεί.Μη σε αγχώνει καθόλου.

Όσο για το πάμπερς τώρα,εμείς το κοψαμε όταν ήταν 27 μηνών.Να ξέρεις όμως ότι τα κοριτσάκια το κοβουν πιο εύκολα.Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο να κόψει το πάμπερς όταν θα ξυπναει το πρωί και η πάνα του θα είναι στεγνή.Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κρατηθεί.Εγώ απ'όταν έγινε 2 χρονών προσπαθούσα.Μετά τα παράτησα.Έτσι όταν έγινε 26,5 μηνών δεν είχα χαλιά στο σπίτι,είχα ξεστρώσει και την είχα χωρίς πάνα.Τα έκανε επάνω της και την ενοχλούσε.Μετά από 2 ημέρες καθαρίσαμε.Απλά στην αρχή επειδή φοβόταν νόμιζε συνέχεια ότι ήθελε τσίσα της.Αγχωνόταν να μην τα κάνει επάνω της.Το πιο μεγάλο θέμα τα είχα όμως με τα κακά.Φοβόταν να κάνει κακά της στην τουαλέτα,αλλά και πάνω της για να μην κατουρηθεί κατα λάθος.Έτσι έμενε χωρίς να κάνει κακά,ακόμα και με κλύσμα.Μέχρι στο νοσοκομείο πήγαμε και μας είπαν ότι είναι ψυχογενές.Την άφηνα και αυτά να τα κάνει στο βρακάκι της μέχρι που τα έκανε στην τουαλέτα.Βασικά εμένα δεν είχε την υπομονή να πάει και να περιμένει.Ήθελε με το που πάει να τα κάνει κιόλας.Το ξεπεράσαμε όμως πολύ γρήγορα και αυτό και τώρα δε φοράμε πάνα.Από την πρώτη κιόλας νύχτα δεν της έβαλα πάνα,έτσι ώστε άμα τα κανει επάνω της να ενοχληθεί.Δε χρειάστηκε όμως γιατί το βράδυ κρατιόταν.Αν τύχαινε να ξυπνήσει μες στη νύχτα για άλλους λόγους,την έβαζα να κανει τσίσα καλού κακού.Απλά όταν θα βγαίνετε έξω να έχεις μία πάνα βρακάκι μαζί,γιατί πάνω στο παιχνίδι μπορεί να του φύγουν.Το έχει πάθει εμένα 2 φορές.Δε θέλει να σταματήσει το παιχνίδι και της φεύγουν.Θέλει υπομονή.Ελπίζω να βοήθησα. ;):)

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση

να σαι καλα φουφου μου. σε ευχαριστω.θα κανω υπομονη.ηδη παντως με το φαγητο καταφεραμε και τρωμε τοστακι καθε μερα και βαλαμε και την ομελετα στην διατροφη μας!!οσο για την πανα λεω επειδη στρωσαμε ηδη να το αφησω για τωρα!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπερα κοριτσια,τι κανετε? Εμας σημερα μας εσκασε το πρωτο δοντακι και ειναι ετοιμο και το αλλο διπλα. Κατα τυχη το ειδα,ειχαμε παει σε μια χριστουγεννιατικη εκδηλωση στην εταιρια του αντρα μου και οπως την αλλαζα εκλαιγε και ετσι το ειδα. Επισης την εβαλα αγκαλια σε εναν που ειχε ντυθει Αγιος Βασιλης και ενω περιμενα να τρομαξει αυτη καθοταν αραχτη!   Βρε κοριτσια πως ξεπεταγονται ετσι γρηγορα? Σαν χθες μου φαινεται που γεννησαμε.
    • Καλησπέρα κι από μένα.!! Εγώ είμαι με κολπίτιδα η οποία ήρθε από το πουθενά.! Παίρνω αγωγή τώρα, δείχνει να κάνει δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα λίγο με αυτό γιατί δεν το κατάλαβα, πήγα νοσοκομείο επειδή είχα πόνο χαμηλά στην πύελο και δεν μπορούσα ούτε καν να περπατήσω και μου το βρήκε ο γιατρός εκεί ευτυχώς! Αλλιώς είμαι ξάπλα, η μικρή έχει πάρει ήδη θέση, αν είναι δυνατόν.. 🤪 Αυτό το παιδί ίδιο η μάνα του από την κοιλιά.. προνοεί για τα πάντα.. 🤣🤣🤣  Θέλει ξάπλα βέβαια γιατί το κεφάλι της εφάπτεται ήδη στον τράχηλο. Ευτυχώς ο τράχηλος καλά κρατεί, είναι κλειστός και έχει ικανοποιητικό μήκος. Θα πάω τώρα 22 του μήνα για υπέρηχο στη γιατρό μου όποτε θα δούμε τι θα μας πει κι αυτή.  Αλλιώς η μικρή μας είναι καλά! Ήδη έχουμε φτάσει στο κιλό.. δείχνει ότι θα είναι μεγαλούτσικο παιδάκι.. καλά δεν περιμένω και τπτ άλλο αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ γεννήθηκα 3850 γρ. και ο άντρας μου 3900 γρ. 🤣 Έχω βάλει μηχανάκι - μετρητή ζαχάρου γιατί η καμπύλη που έκανα είχε μια τιμή λίγο τσιμπημένη, 5 μονάδες πάνω από το όριο, σιγά τα αυγά, αλλά η γυναικολόγος επέμενε να δω ενδοκρινολόγο και τώρα απλά μετράω 6 φορές τη μέρα τα γεύματα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.. οπότε καθαρά προληπτικά και μόνο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία..🥴 Πάντως κάθε φορά όλο και κάτι θα μου βγει.. αλλιώς δεν γίνεται.. δεν έχει σασπένς αυτή η εγκυμοσύνη.. 🤣🤣🤣🤣
    • @sisi93 ωχ! τώρα είδα ότι έγραψα 38 εβδομάδων.. 😅 28 ήθελα να γράψω.. 😜
    • Αχαχαχα😅🤣😅🤣😅 Εγώ πάλι κατα τις 12 κοιμάμαι μετα καθε 2ωρο τουαλετα κ αν κανω την βλακεια που την κανω πολυ συχνα να φαω κ κατι που δεν πρόλαβα να φαω μέσα στην μέρα ξαναξυπναω μετα απο κανα μισάωρο με καουρα για μαλοοξ 🤣🤣🤣 τωρα ομως καμια ώρα τουλάχιστον παντα την πέφτω κ κοιμάμαι γιατι κοιμάται κ η μικρή 😁
    • Α εγώ έχω ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος 😅 έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατά τις 12 κοιμάμαι όρθια στον καναπέ για να χωνέψω, στις 2 πάω στο κρεβάτι και μετά ανα 1.5-2 ώρες πάω τουαλέτα. Γύρω στις 4 παίρνω κ το μαλοξ μου και κάπως έτσι πάει μέχρι το πρωί 😂😂
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...