Μετάβαση σε περιεχόμενο

Στρωματάκι κούνιας


Recommended Posts

Και πάλι θέλω τα φώτα σας!

Δε θα αγοράσουμε κούνια, επειδή έχουμε την κούνια που είχαμε εμείς όταν ήμασταν μωρά και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Αλλά, φυσικά, θα πάρουμε καινούριο στρώμα. Οι γονείς μου ήθελαν να παραγγείλουν στρώμα σ' έναν παπλωματά (μάλλον τον τελευταίο παπλωματά που υπάρχει!), και να είναι βαμβακερό, που είναι και το πιο υγιεινό υλικό. Διάβασα, όμως, ότι είναι καλύτερο να έχει το στρώμα αδιάβροχη επένδυση, για να καθαρίζεται εύκολα σε τυχόν διαρροές. Η μάνα μου βρήκε ένα αδιάβροχο ύφασμα, που είναι η μία επιφάνεια λούτρινη και η η άλλη PVC, αλλά τρόμαξα όταν άκουσα το PVC.

Εσείς τι στρωματάκι έχετε στην κούνια; Από τι υλικό είναι κατασκευασμένο και πόσο σκληρό/μαλακό είναι; Γιατί το βαμβακερό είναι αρκετά μαλακό. Βάζετε κάτι κάτω απ' τα σεντόνια για τυχόν διαρροές;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα Μαρια το δικο μας στρωμα εχει βαμβακερη επενδυση και ηταν μαζι με το κρεβατακι ,ειναι αρκετα σκληρο θα ελεγα δεν βουλιαζει το παιδι με τιποτα,η γνωμη μου ειναι να ειναι βαμβακερο και μπορεις εσυ να προσθεσεις καποιο καλλυμα,εγω αυτη τη στιγμη δεν εχω βαλει οταν θα κοψουμε τις πανες και θα κοιμαται χωρις αυτες τοτε θα χρησιμοποιησω σελτεδακι με ναυλον απο κατω και πετσετε απο πανω οπως και στους αλλους,τωρα για τυχον διαρροες απο το στομα οσο ειναι πολυ μικρουλια θα στρωνεις ενα πετσετακι κατω απο το κεφαλακι του

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή ιδέα, δεν το είχα σκεφτεί το σελτεδάκι! Καμιά φορά έχουν και διαρροές και με τις πάνες, ειδικά αν φοράνε υφασμάτινες, όπως σκέφτομαι εγώ να χρησιμοποιήσω (ελπίζω να τα καταφέρω!).

Το βαμβακερό στρώμα είναι αρκετά μαλακό, αλλά θα μπει πάνω στο ξύλο του κρεβατιού και νομίζω θα είναι όσο σκληρό πρέπει, αν και δεν είμαι σίγουρη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου αννα μαρια!!

εμεις εχουμε παρει στρωμα με κοκοφοινικα λατεξ κ ανεξαρτητα ελατηρια.. τις πρωτες μερες μυριζε λιγο απο τον κοκοφοινικα κ το ειχαμε αφησει στο μπαλκονι να αεριζεται.

εχουμε παρει κ ενα βαμβακερο καλυμμα με το οποιο τυλιγουμε το στρωμα για να μην περναει τυχον υγρασια.εναλλακτικα μπορεις να βαλεις αναμεσα απο το στρωμα κ το σεντονακι , ενα σελτεδακι, σιγουρα θα σου βγει πιο οικονομικο ;)

επισης υπαρχουν κ στρωματα με κρυο αφρο, υπαρχει κ μια αποψη οτι ειανι καλυτερο να αποφυγεις τα στρωματα με κοκοφοινικα κλπ κ απο αλλα φυσικα υλικα, γιατι με την παραμικρη υγρασια αρχιζουν κ μυριζουν κ μαζευουν βακτηρια.

εμεις προτιμησαμε αυτο με τον κοκοφοινικα, γιατι θεωρησαμε οτι ειναι καλυτερο να εχει μεσα φυσικα υλικα, για την υγρασια πηραμε το καλυμμα. επισης εχει φερμουαρ απο το πλαι κ το ανοιγεις να αεριζεται.

επισης να προσεξετε να εφαρμοζει σχεδον ακριβως στα πλαινα της κουνιας, να μην υπαρχει το περιθωριο να σφηνωσει στο κενο καποιο μικρο χερακι η ποδαρακι..

το βαμβακερο στρωμα οπως λες φανταζομαι κ εγω οτι θα ειναι πολυ μαλακο στρωμα. εχω ακουσει οτι τα πολυ μαλακα καλο ειναι να τα αποφευγεις, καθως λενε οτι μπορει να ευθυνονται για το συνδρομο του αιφνιδιου βρεφικου θανατου, οτι γενικα ειναι καλυτερο κ για τη σπονδυλικη στηλη του μωρου να κοιμαται πανω σε ευθεια επιφανεια κ σκληρη, οχι μαλακη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λένα, και το βαμβακερό νομίζω είναι από τα πιο φυσικά υλικά, αλλά με προβληματίζει το ότι είναι πολύ μαλακό... Η μάνα μου άρχισε τα κλασικά "εσείς μεγαλώσατε με στρώμα από σφουγγάρι και τι πάθατε;", αλλά το φοβάμαι λίγο. Δεν ξέρω πόσο μαλακό θα είναι όταν θα μπει μέσα στην κούνια με το ξύλο από κάτω, αλλά νομίζω θα είναι αρκετά μαλακό... Ουφ! Άλλο πράγμα βρέθηκε τώρα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οταν θα πας στο μαγαζι φανταζομαι θα υπαρχει καποιο στρωμα σα δειγμα να το δεις...

μπορεις να παρεις μαζι σου 2 μπουκαλια 1.5 λιτρο γεματα (πρεπει να ειναι περιπου 3 κιλα) κ να δεις ποσο βουλιαζει το στρωμα στο σημειο εκεινο

αν βουλιαζει πολυ προφανως κ ειναι ακαταλληλο...

κ σε αποστωμσε φανταζομαι με το ατρανταχτο αυτο επιχειρημα ε? :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή ιδέα αυτό με τα μπουκάλια, φτάνει να έχει κάποιο στρώμα για δείγμα.

Άσε, μου έχει σπάσει τα νεύρα. Δυο-τρία πράγματα έχει αναλάβει (από μόνη της) να κάνει, και μου δυσκολεύει αφάνταστα τη ζωή. Τι μου λέει ότι είμαι πολύ ιδιότροπη. Τι μου λέει ότι θα το κακομάθω το μωρό. Τι μου λέει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζω κατά γράμμα ό,τι βλέπω. Νομίζω τελικά θα της πω να πάει σπίτι της και να μ' αφήσει ήσυχη, γιατί αρκετά συγχύστηκα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα Μαρια αυτο που λεω εγω στην πεθερα μου οταν μου λεει κατι ειναι οτι ο καθενας μεγαλωνει το παιδι του οπως αυτος νομιζει και οτι και να μου λεει εγω θα κανω αυτο που θελω. Δεν τσαντιζετε επειδη και αυτη ειναι της ιδιας αποψης.

Στρωμα και εγω απο κοκοφοινικα εχω παρει, δεν μου μυρισε τπτ. μια χαρα ειναι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτά τα στρωματάκια, φαντάζομαι τα πουλάνε στα μαγαζιά με τα παιδικά, που πουλάνε και τα κρεβατάκια ε; Λογικά θα μπορώ να αγοράσω σκέτο στρώμα, φτάνει να ταιριάζουν οι διαστάσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα αστη να λεει... ολοι θα λενε το μακρυ κ το κοντο τους... εσυ θα μεγαλωσεις το παιδι σου οπως εσυ κρινεις καλυτερα κ με τον τροπο που θελετε εσεις κ ταιριαζει στην οικογενεια σας

ναι κ σε μαγαζια με παιδικα μπορεις να παρεις σκετο στρωμα κ σε μαγαζια με στρωματα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Άσε Λένα, δεν έχω πεθερά (εδώ γύρω δηλαδή) κι έχω τη μάνα μου.

Εσύ πού θα βάλεις το μωρό μόλις γεννηθεί; Σε καλαθούνα ή πορτ μπεμπέ; Το στρωματάκι τους συνήθως είναι βαμβάκι, απ' ό,τι μου έχουν πει. Ή θα το βάλεις κατευθείαν στην κούνια;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα μαρια, υπαρχουν παιδικα στρωματα στα καταστηματα που πουλανε κρεβατακια κουμιες κτλ..εγω πηρα ενα ορθοπεδικο γνωστης εταιρειας..δεν ειναι πολυ μαλακο και ειναι καταλληλο για τα μικρα παιδακια..ολα αυτα ελεγχονται απ οτι μου ειπε η παιδιατρος μου..

Εγω αρχικα θα το βαλω σε καλαθουνα το μωρακι μου..εχω ενα στρωματακι που ειναι απο σφουγγαρι και ειναι καπως σκληρο και εχει και τρυπες κι εχω κι ενα αλλο που μου εραψαν με την καινουργια προικα της καλαθουνας αλλα ειναι πολυ πολυ μαλακο και δεν παιζει με τιποτ να το βαλω!

Οσο για το σελτεδακι, υπαρχει καλυμα στρωματος , με λαστιχο, σε στυλ σελτεδακι..μου το εδωσαν δωρο εκει μου πηρα το σρωματακι και το κρεβατακι του μπεμπη..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οσο για το σελτεδακι, υπαρχει καλυμα στρωματος , με λαστιχο, σε στυλ σελτεδακι..μου το εδωσαν δωρο εκει μου πηρα το σρωματακι και το κρεβατακι του μπεμπη..

Εμείς κορίτσια πήραμε τέτοιο κάλυμμα για τη αποφυγή διαρροών από τη media strom 60 € τα 2 έτσι ήταν το πακέτο τότε.Ακριβό αλλά εμάς μας βόλεψε πολύ γιατί έχουμε 2 μωράκια.Στην αρχή δεν έχουν διαρροές από πάνα αλλά έχουν γουλίτσες από γάλα οπότε τις "κρατάει" το υπόστρωμα αυτό και δε παιρνάνε στο παπλωμα και αυτό πλένεται κανονικά στο πλυντήριο.

Όσο για στρώμα και μεις έχουμε κοκοφοίνικα-λάτεξ,αυτά του εμπορίου.

Με το καλό να υποδεχθείτε τα ζουζούνια σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια πηγα κ εγώ γιατρό σήμερα! Ολα καλά μας είπε.  Τράχηλο με εξέτασε κολπικά 36.  Πολύ ζωηρή μας είπε ήταν η μπεμπούλα μας👧🏼🎀 Βγήκαν κ τα αποτελέσματα απο Νιπτ ολα καλά κ εκει.  Για την καλλιέργεια μ είπε αφου αγχώνομαι κ το σκεφτομαι να παω σε δεκα μερες να την κανω γιατι δεν μπορούσε σημερα να συνταγογράφησει. Β επιπέδου μετα τις 18/6 μ ειπε να κλείσω ραντεβου 
    • Έλα ρρρεεεέ!! Να τα χαίρεσαι πραγματικά!! Αχχχχχ.. πόσο χαίρομαι για εσάς βρε Κατερίνα μου!!! Πολύ συγκινήθηκα και γέλασα με τις περιγραφές σου!! Φτου φτου φτου τα παιδάκια υγεία να έχουν πάντα στη ζωή τους!! Να είστε και εσείς πάντα καλά να τα καμαρώνετε για μια ολόκληρη ζωή!!🥰 Εγώ ακόμα εδώ στον αγώνα για ένα παιδάκι, όπως τα ήξερες, δεν άλλαξε κάτι.. αν και καταφέραμε μια εγκυμοσύνη πέρσι δυστυχώς σταμάτησε η καρδούλα του μερικές μέρες πριν την αυχενική.. αλλά έχει η ζωή..! Θα έρθει κάποια στιγμή! Και αν όχι, καλά να είμαστε με τον άντρα μου, υγιείς και αγαπημένοι..!
    • Καρότσι ψάχνω τώρα!!! Μάρσιπο και καλαθούνα θα μου φέρουν!
    • Ααα εγω μπρούμυτα δεν μπορούσα ποτε να κοιμηθώ νιωθω δεν μπορω να παρω ανάσα 😅 ναι είναι θέμα τώρα αυτό είναι η αλήθεια.. αν δεν βολεύεσαι για να κοιμηθείς.. και όσο μεγαλώνει η κοιλιά ακόμα πιο ζόρι
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...