Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλημερα μανουλες!εχω ενα μωρακι 8 μηνων και 3 εβδομαδων περιπου.ηθελα να σας ρωτησω πως ηταν τα μωρακια σας κινητικα σε αυτη την ηλικια.ο μπεμπης μου καθεται μονος του πια.απο κει και περα δεν κουνιεται απο τη θεση του,δε θελει να στηριχτει οταν τον βαζω καπου,και δεν συλλαβιζει καθολου.ισως ειμαι λιγο υπερβολικη,απλα χθες πηγαμε σε ενα φιλικο σπιτι με μωρακι ενα μηνα μεγαλιτερο απο το μπεμπη το οποπιο στηριζοταν ,εκανε βηματα υποβασταζομενο και συλαβιζε αρκετα,επισει ακουγε σε εντολες κανε γεια και αλλα τετοια.εμεις ακομα δεν κανουμε τετοια.σιγουρα το καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους απλα θα ηθελα να ακουσω και την εμπειρια σας σε αυτο το θεμα.

Δημοσίευση

α μην αγχωνεσαι!! προφανως ειανι απο τα ησυχα μωρακια...

εμας 8.5 μηνων σηκωνοταν ορθιος κ περιφεροταν με μεγαλη ανεση στο σπιτι..

απο πολυ μικρος ηταν γενικα πολυ δραστηριος, ακομα κ ασαραντιστος κουνουσε χερια ποδια ολη την ωρα..

οπως λες κ εσυ το καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο, θα τα κανει ολα οταν ερθει η ωρα του!

ειναι πολυ νωρις να αγχωνεσαι απο τωρα για τεταοι θεματα!!

Δημοσίευση

μην αγχωνεσαι το καθε παιδακι ειναι διαφορετικο

εμεας 8μηνων μπουσουλαγανε και πιανονταν

11,5 μηνων περπαταγανε

της κουμπαρα μου 13 μηνων με το ζορι στεκεται στον κωλαρακο του

Δημοσίευση

μαρκερ μου νομιζω να καθεται στο ποπουδακι του κανονικα για ωρα στον 8 μηνα το αργοτερο ειναι οροσημο αναπτυξης.νομιζω δηλαδη...δεν ειμαι και γιατρος.ο παιδιατρος τι λεει ολα καλα?σορρυ κι ολας απλα μου φανηκε παραξενο μη με παρεξηγεις :oops::oops::oops::oops:

• 1 month later...
Δημοσίευση

Να σου πω και για μας αν το διαβαζεις ακομα το θεματακι.....η μικρη μου ειναι σχεδον 9 μηνων οπως φαινεται και στο τικερακι και να σου πω τι κανει...καθεται καλα κανει βαρελακια απο ανασκελα μπρουμητα και το αντιθετο σηκωθηκε χθες απο ξαπλωμενη καθιστη και απλα αρχισε να τεντωνει τα ποδια της και να θελει να την κραταω ορθια φυσικα χωρις ομως να μπορει ακομα να στηριξει το βαρος τησ καλα με αποτελεσμα να τα λυγιζει και αντε παλι να τα τεντωνει.και φυσικα δεν μπουσουλαει απλα σερνεται λιγο και καθεται στα τεσσερα για δευτερολεπτα,,δεν μπορει να γονατισει τα ποδαρακια της με αποτελεσμα να μην μπορει να σηκωθει να πιαστει απο επιπλα...και μια μερα πιαστηκε απο τα διχτυα και σηκωθηκε απο το παρκο,μονο μια φορα το εκανε και το σωμα της πηγαινε σαν ζελε..ασταθες...εγω κανω υπομονη και ξεω οτι ολα τα παιδια δεν εχουν τον ιδιο ρυθμο αναπτυξης...εσενα πως ειναι τωρα που ειναι 10 μηνων???τι κανει βελτιωθηκε σε καποια πραγματα????εγραψα και στο θεμα χειμωνιατικα μωρα γενεθλια,,πρεπει να διαβασα οτι εγραψες και εκει..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια σας ευχαριστώ πραγματικά όλες για τα λόγια στήριξης,  πολλές με νιώθετε κ αλλες εύχομαι να μην το ζήσετε πότε!! Όπως μου λέτε μόνο ο χρόνος θα βοηθήσει και μακαρι με πίστη και ελπίδα στο μέλλον με το Θέλημα του Θεού να έρθει το φως!🙏
    • Γεια σας κορίτσια! Καιρό έχω να στείλω, βλέπω εδώ συζητήσεις για μετακομίσεις κλπ! Απελπισία η κατάσταση με τα σπίτια, έχετε απόλυτο δίκιο. Εμείς μένουμε σε ένα πολύ μικρό σπίτι (κανονικά δηλ. είναι απλά για ένα ζευγάρι και πολύ λέω), ιδιόκτητο, και υπολογίζουμε όταν με το καλό τελειώσω το διδακτορικό μου σε κάνα χρόνο να κάνουμε ανακαίνιση στο πατρικό μου που είναι από πάνω, για να μπορέσουμε να ζήσουμε πιο ανθρώπινα. Βασικά εδώ και πάρα πολύ καιρό πιέζομαι ήδη με τον χώρο εδώ, αλλά δεν έχω το κουράγιο να ανοίξω σε αυτή τη φάση μέτωπο ανακαίνισης, ενώ τρέχουν τόσα. Οπότε κάνω υπομονή... Απώτερο όνειρο είναι να φύγουμε από την Αθήνα και να πάμε στο νησί μας. Αλλά ρε κορίτσια, χωρίς τη σιγουριά της δουλειάς πού να κάνεις τέτοιο βήμα;! Θα δείξει! Εγώ έκανα όλες τις εξετάσεις, και την καμπύλη. Εννοείται βγήκε τσιμπημένη, αλλά επειδή μετριέμαι 4 φορές την ημέρα έτσι κι αλλιώς και είμαι υπό έλεγχο σε γενικές γραμμές, δεν ανησύχησα. Θα τα στείλω τα αποτελέσματα και στον ενδοκρινολόγο και βλέπουμε. Χθες κάναμε και τον καθιερωμένο υπέρηχο. Όλα καλά, η ζουζούνα κοντεύει το κιλό, η ανάπτυξή της είναι μια χαρά. Απλά ο τράχηλ΄ός μου μειώθηκε (αν το λέω και σωστά). Ενώ στη Β Επιπέδου ήταν 36 χιλιοστά, τώρα είναι 31. Και μάλλον (τι μάλλον; σίγουρα!) είναι επειδή σηκώνω τον μικρό μας (πέρα δηλ. από τα βασικά για άλλαγμα, κρεβάτι, καρότσι κλπ.κλπ., κάνουμε και διάφορα παιχνίδια, χορούς αγκαλιά). Και όλα αυτά θα πρέπει να τα κόψω μαχαίρι, αν γίνεται. Να περάσει και ο 7ος που είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Τώρα πώς θα το πετύχω αυτό δεν ξέρω. Γιατί κάποια πράγματα εκ των πραγμάτων πρέπει να τα κάνω εγώ, αφού λείπει ο άντρας μου τη μισή μέρα και πολλά περνούν από εμένα. Και δεν θέλω να έχω και τη μαμά μου απίκο συνέχεια. Εκείνη το θέλει. Εγώ όμως δεν θέλω.   
    • Ααα περίπου στα ίδια και εγώ 4 ώρες μακριά από Αθήνα  καλα σίγουρα δεν έχει σαν το σπίτι σου αλλά εντάξει μπορείς όταν πλησιάζει ο καιρός να πας να μείνεις λίγο Αθήνα θα σε βλεπει κάθε βδομάδα ο γιατρός τότε οπότε θα βλέπει  περίπου αν κοντεύεις  εγώ δεν είχα πάει Αθήνα ήμουν σπίτι και αν μου σπάγαν τα νερά θα ξεκινούσα για Αθήνα αλλά εμένα δεν έσπασαν ποτέ 🤷‍♀️ βήμα βήμα θα τα δείτε όλα 😊
    • @Ngsofia σου στέλνω μια τεράστια αγκαλίτσα λυπάμαι τόσο πολυ 🩷🩷 Κουράγιο κοριτσι μου😞🙏 
    • Καλησπέρα κορίτσι μου το έχω περάσει στην  πρώτη μου  εγκυμοσύνη δεν ακούσαμε πότε καρδιά μετά γέννησα δύο παιδάκια 5 καί 3 χρόνων και τώρα είμαι έγγυος στο τρίτο θέλω να σου πω όπως λες και εσύ ότι ήταν για καλό γιατί και έμενε αυτό μου είχε πει ο γιατρός ότι το έμβρυο δεν ήταν υγιές και γι'αυτό σταμάτησε η εγκυμοσύνη εγώ αυτό σκεφτόμουν καλύτερα νωρίς παρά να το μάθω μετά μην πέφτει η ψυχολογία και όταν σου πει ο γιατρός ξανά δοκίμασε άμα είσαι έτοιμη ψυχολογικά εμένα μου είχε σε ένα μήνα να ξανα κάνω προσπάθεια σου εύχομαι να έχεις μια εγκυμοσύνη πολύ σύντομα και να σου πάνε όλα καλά
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...