Μετάβαση σε περιεχόμενο

βαπτιση sos!

mpempakos85

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια.θα ηθελα τα φωτα σας!εχω τη βαφτιση του μικρου μου το σαββατο που μας ερχεχται.ηθελα να μου πειτε οσες εχετε βαφτισει περιπου πως εξελισεται τι μυστηριο γιατι δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω :oops::oops::oops::oops: και το σημαντικοτερο..καποια τιπς που κανατe για να μεινουν τα αγγελουδια σας ηρεμα την ωρα της τελετης.επισης..τι να αποφυγω :shock::shock::shock::shock:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην αγχωνεσαι...οι γονεις δεν κανουν και πολλα πραγματα!!!στην αρχη στεκεστε στην εισοδο,κραταει ο νονος το παιδι και λεει το πιστευω.προχωρατε μετα μεσα στην εκκλησια ,γεμιζουν την κολυμπηθρα και θα στο δωσουν να το γδυσεις.το πηγαινεις μετα μπροστα στον παπα και το σταυρωνει με λαδι,μετα το κραταει εκεινος κ ο νονος το αλειφει με το λαδι.αφου βαπτιστει πηγαινετε να το ντυσετε.(γνωμη μου να μην μαζευτουνε γιαγιαδες ,θειαδες και γενικα πολυς κοσμος.)μετα το κραταει ο νονος ,του παιρναει το σταυρο ο παπας κ του βαζει το μυρο,μετα σε βαζει να κανεις 3 μετάνοιες μπροστα στο Ευαγγελιο ,φιλας το χερι του νονου και σου δινει το παιδι!!θα σε συμβουλευα να κρατας την πιπιλα του και το νερακι του γιατι απο το κλαμα(αν κλαψει βεβαια) θα σκασει ,επισης πες και σε καποιον αλλον να στα θυμισει γιατι παρολο που τα ειχα προγραμματισει ολα απο το αγχος μου(κ σου λεω να μην αγχωνεσαι μετα!!!)το νερακι το ξεχασα στο καροτσι ,εξω απο την εκκλησια και ουτε το σκεφτηκα και ηταν κ Ιουλιος!!αυτα!! με το καλο η βαφτιση και να σας ζησει

Η ώρα η καλή!!!!! :lol::lol::lol::lol:

Λοιπόν επειδή είμαι παπαδιά και έχω δει πολλές Βαπτίσεις... σου γράφω τα εξής:

Από την αρχή θα σταθείτε στην πόρτα του Ναού για να γίνει η λεγόμενη κατήχηση εσείς σαν γονείς δεν θα κάνετε κάτι... βέβαια κανονικά διαβάζουν και οι γονείς το πιστεύω (εκτώς από τον ανάδοχο) .... αλλά αυτό βέβαια σπάνια γίνεται στις ημέρες μας!!! :?

Μετά θα πάτε πάνω στην κολυμβήθρα... στο κέντρο θα κάτσει ο Ιερέας αριστερά του ο ανάδοχος και δίπλα ακριβώς εσύ και ο άντρας σου..... Καλόν θα ήταν να μην βάλετε στολίδια στην κολυμβήθρα... επέιδή είναι σίγουρο ότι κάτι θα στάξει από τα αγιαμσένα λάδια και νερά και όλα αυτά μετά πάνε στα σκουπίδια τα τούλια ή και τα λουλούδια που βάζουν καλόν θα ήταν να τα αποφύγεις!!!! ( γι αυτό λένε μετά ότι φωνάζουν οι Παπάδες φωνάζουν μόνο και μόνο αυτά τα αγιασμένα να μην πάνε στα σκουπίδια) μετά θα σου πει ο Ιερέας να γδύσεις το παιδί και μετά όλα θα τα κάνει η νονά!!!!!

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η: Να μην ανακατευτούνε εκτώς από σένα και από την Νονά ή νονό κανένας άλλος στο ντύσιμο και γδύσιμο του παιδιού... εκτώς του ότι πέφτουν πάνω από το παιδί 100 άτομαι άλλος βγάζει από δω άλλος από κει άλλος το χαιδεύει άλλος του βάζει πράγματα και το παιδί κουράζεται και επικρατεί χάος και δουλειά δεν γίνεται.... να μην ανακατευτουν για τον εξής πολύ σημαντικό λόγο.... γίνονται όλων τα χέρια με τα αγιασμένα λάδια και νερά χάλια και μετά πλένονται ώπου βρουν και πάνε σε βόθρους :oops::oops::oops: . Μετά θα αφήσεις το παιδί για 8 ημέρες με το λαδάκι του δεν παθαίνει τίποτα αλλά θα κρατήσεις όλα τα πάμπερς και τα μωρομαντιλα σε μια σακουλα σκουπιδιώς και θα τα κάψεις κάποια στιγμή!!! Τα ρούχα του επίσης όπως και τα ρούχα σου αν γίνεις χάλια θα τα ξεπλήνεις σε θάλασσα ή ποτάμι και μετά κανονικά στο πλυντήριο.... αν δεν μπορείς να πας σε αυτά θα κρατήσεις το νερό το πρώτο σε μια λεκάνη και θα το ρίξεις σε τόπο που δεν πατάει κανένας!!!! Αυτά!!!! Συγνώμη για το πολύ μεγάλο μνμ :):):) Όλα να πάνε καλά και να έχετε πάντα υγεία1!!!!!

πω πω νικη μου δεν ηξερα οτι πρεπει να γινουν ολα αυτα....πιο δυσκολο μου φαινετε το να μην την πλενω...εγω νομιζα πως μονο για 3 μερες ηταν αυτο...

πω πω νικη μου δεν ηξερα οτι πρεπει να γινουν ολα αυτα....πιο δυσκολο μου φαινετε το να μην την πλενω...εγω νομιζα πως μονο για 3 μερες ηταν αυτο...

Happy μου... Ξέρω μανάδες που κάνανε μπάνιο τα παιδιά τους την ίδια ώρα μετά τη Βάπτιση.... Κανονικά είναι 8 ημέρες.... αλλά οι περισσότεροι κρατάνε τις 3. Αυτό είναι στην κρίση του καθενός!!! Το κανονικό αυτό που λέει η Εκκλησία είναι 8!!!!! Είναι μια διαδικασία πολύπλοκη αλλά θέληση και υπομονή να υπάρχει όλα είναι παιχνιδάκι!!!!! ;)

Έδω κάνουμε άλλα και άλλα πολύ πιο κουραστικά!!!! Αυτό θα μας βλάψει!!!!!!

Γεια με το καλο η βαπτιση! Εγω βαπτισα το Σαββατο το Διονυσακη μου. Θα προσπαθησεις να τον κοιμησεις πριν το μυστηριο. Ο δικος μου κοιμηθηκε 3 ωρες πριν κ ηταν ευδιαθετος.

κοριτσια ευχαριστω πολυ!αλεξανδρα μου πραγματικα με εσωσες με τις συμβουλες σου γιατι ειμαι πελαγωμενη.και παλι ευχαριστω!!!!!

νικη μου να σε ρωτησω κ κατι αλλο πιο πολυ απο περιεργεια...γιατι οχτω μερες κ οχι εννια????η μηπως εννοεις 8 μερες μενει με το λαδακι κ την 9η το πλενουμε???κ μετα την βαπτιση ισχυει οτι 3 κυριακες το παει η νονα ν κοινωνησει????

νικη μου να σε ρωτησω κ κατι αλλο πιο πολυ απο περιεργεια...γιατι οχτω μερες κ οχι εννια????η μηπως εννοεις 8 μερες μενει με το λαδακι κ την 9η το πλενουμε???κ μετα την βαπτιση ισχυει οτι 3 κυριακες το παει η νονα ν κοινωνησει????

Το βιβλίο της βάπτισης λέει 8 ημέρες από την Βάπτιση και την 9η το πλένεις!!!!!

Τις 3 επόμενες Κυριακές πρέπει να παιδί να κοινωνήσει.... κανονικά πρέπει να το πάει ο Ανάδοχος αλλά εάν αυτό δεν είναι δυνατόν πρέπει να το πάει η μαμά!!!!! ;)

Βρε κοριτσια εμενα ο παπας μου εδωσε το παιδι στην αρχη και το κραταγα εγω... :o:o:o ο νονος το πηρε πολυ μετα.

Επισης δεν ειχα σκεφτει τπτ απο ολα αυτα :oops::oops: για το πλυσιμο των χεριων...και των ρουχων.

οι 3 κυριακες πρεπει να ειναι συνεχομενες;;;εγω τον πηγα σπαστα... :roll::roll:

μπεμπάκο, με το καλό η βάφτιση του μωρού σου!!!

παλαιότερα, είχε ανοίξει ένα ανάλογο ποστ και είχα αναφέρει για το κάψιμο των πανών και κοντέψανε να με φάνε!!!

χαχαχα!!!

ευτυχώς, είσαι παπαδιά και κάτι παραπάνω θα ξέρεις...

για τις 9 μέρες πρώτη φορά το ακούω!

μπεμπάκο, με το καλό η βάφτιση του μωρού σου!!!

παλαιότερα, είχε ανοίξει ένα ανάλογο ποστ και είχα αναφέρει για το κάψιμο των πανών και κοντέψανε να με φάνε!!!

χαχαχα!!!

ευτυχώς, είσαι παπαδιά και κάτι παραπάνω θα ξέρεις...

για τις 9 μέρες πρώτη φορά το ακούω!

Νανούκα το ξέρω το είχα δει το ποστ...... εεε βλέπεις όταν ο άνθρωπος δεν ξέρει τί πάει να κάνει τα θεωρεί όλα φυσιολογικά.... και φυσικά όταν κάποιος πάει να φαπτίσει το παιδί του μόνο και μόνο για να πάρει όνομα και όχι να γίνει ένα με το Χριστό.. τί σημασία έχουν οι πάνες και τα λάδια.... Χωρίς να θέλω να θείξω καμία αλλά έτσι είναι τα πράγματα!!!! Αν δει αλλος τη δημοσίευσή μου θα πει: καλέ τί κουλά είναι αυτά???

Αχ να ρωτησω κι εγω κατι? Κανονικα αυη την Κυριακη που ερχεται η μικρη μου θα πηγαινε για τριτη φορα να κοινωνησει αλλα μου ειπαν οτι την πρωτη φορα τη μετραω απο την ιδια μερα της βαφτισης... Δηλαδη πρωτη μερα που κοινωνησε ειναι της βαφτισης και αλλες δυο Κυριακες... Αχ δεν ξερω σας εδωσα να καταλαβεται?

Εμεις την καναμε μπανακι την τριτη μερα μετα απο υποδειξη του Πατερ... Για τα παμπερακια πρωτη φορα το ακουω...Μακαρι να το ηξερα πιο πριν....

HoneyM το παιδί πρέπει να το κοινωνήσεις 3 συνεχόμενες Κυριακές!!!

Εάν την ημέρα που το Βάπτισες το κοινώνησε κι όλας ο Παπάς μετά τότε θα το κοινωνήσεις άλλες 2!!!!

Ελπίζω να εννοούσες αυτό!!!

Φιλιά και να σας ζήσουν τα μωράκια σας!!!!

Σ'ευχαριστω πολυ niki.g. Ναι αυτο εννοω. Την κοινωνησαμε την ημερα της βαπτισης και αλλες 2 Κυριακες. Οποτε δεν χρειαζεται αλλη...Και παλι ευχαριστω....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• ααα και εγώ νόμιζα οτι μόνο ο δικος μου το κάνει 😂😂 τι στο καλο; γιατι το κάνουν αυτο;😂😂 εγω κορίτσια δεν πάω πουθενά εκτος απο την πεθερά μου ( ουτε στη μαμα μου τοσο συχνά γιατί ο αδερφός μου παει Πέμπτη Δημοτικού και φοβάμαι μην φερει καμία ίωση) και οταν τυχει σε κανένα γιατρό και πίσω 🤷 ο νονός έρχεται εκει στο σπίτι της πεθεράς και βλέπει τον μικρούλη... αυτές είναι οι συναναστροφές μας... μέχρι τώρα μόνο 2 φιλες μου εχουν έρθει στο σπίτι...
    • Σήμερα έχω ραντεβού μαζί του για να του δείξω τον τελευταίο υπέρηχο που κάναμε με τον εμβρυομητρικό στις αρχές του μήνα, να συζητήσουμε το πλάνο τοκετού που ετοίμασα και λογικά θα μου γράψει το τεστ για τον στρεπτόκοκκο και το παραπεμπτικό για τον τοκετό. Είναι κάτι διαδικαστικά... Επίσης! Ξέχασα να σας πω ότι έκανα και τις εξετάσεις του 3τριμηνου και σοκαρίστηκα 😬 Θυρεοειδής μια χαρά Σίδηρος παρόλο που αυξήσαμε τη δόση σε δεύτερο χάπι καθημερινά από 20 έπεσε στο 18 😒 αλλά τλχ αιματοκρίτης και αιμοσφαιρίνη είναι στα κατώτατα φυσιολογικά  Ουρά όλα κομπλέ, καθαρά  Και τώρα το τρελό της υπόθεσης 🥁🥁🥁 Μου έβαλε και χοληστερίνη που λέτε γιατί είχα να κάνω απ' τον πρώτο τρίμηνο... Τότε ήταν 220 - ανεβασμένο μεν αλλά χαμηλότερο δε απ' τις προηγούμενες εξετάσεις μιας και έκανα ειδική διατροφή λόγω του ότι έχω κληρονομικά αυξημένη χοληστερίνη. Και τώρα.... 370!!!! Έπαθα σοκ! Ο γιατρός στο τηλ μου είπε περιληπτικά ότι στο 3ο τρίμηνο είναι αναμενόμενο να ανέβει η χοληστερίνη σε υψηλά επίπεδα γιατί το μωρό τη χρειάζεται για να πάρει βάρος και να χτίσει λίπος όσο προετοιμάζεται για τη γέννα... Αλλά και πάλι οι φυσιολογικές τιμές είναι 200-300. Είπε θα το συζητήσουμε σήμερα 😬😬😬 με βλέπω σε διαιτα πάλι.... Αλλά δε ξέρω ρε κορίτσια, ειλικρινά δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, εντάξει τρωω τη φέρουσα μου δε λέω, αλλά 370... Στα πέναλτι είμαι 🤣🤣🤣🤣
    • Αφήστε κορίτσια, αυτό το ντοπλερ εγώ θα το κάνω στις 35 εβδ (σήμερα είμαι 33+1)! 😂😂  Είναι επειδή έχω κάνει ήδη 2 υπερήχους που παρακολουθήσαμε την ανάπτυξη του εμβρύου, μητριαιες κτλ οπότε μας παίρνει είπε ο γιατρός να το βάλουμε λίγο πιο μακριά. Τώρα τι να πω, απλά ανυπομονώ να τον δω κι εγώ ξανά 3/4D που λέτε να δούμε την πρόοδο ως προς τα χαρακτηριστικά! Πάλι καλά είχα κάνει σ εκείνο το ο ιδιωτικό κέντρο στις 21 εβδ 😅 απλά έχω την περιέργεια να δω πως εξελίχθηκαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου από τότε, αλλά θα μου πείτε σε λίγο καιρό θα τον δω και λάιβ 😂😂 @Kiddo μου εσύ πως είσαι; Είδα ότι σε προβλημάτισαν οι μετρήσεις στις μητριαιες αλλά πραγματικά πιστεύω με την αύξηση του σαλοσπιρ που σου έδωσε όλα θα πάνε καλά ! Σε μένα πάντως το "πρόβλημα" εξαλείφθηκε, πλέον είναι εντός ορίων 🙏🏻 @MarMar90κορίτσι μου με προβλημάτισε κι εμένα η αντίδραση του γιατρού σας και ήθελα να σου γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα Μ αυτά που προείπαν όλα τα κορίτσια εδώ! Δε μου άρεσε καθόλου αυτό το "εγώ σα γιατρός δε θα ανησυχούσα, αλλά σα πατέρας θα το έψαχνα"! Δλδ τι πάει να πει αυτό; Επίσης η αμνιο σ αυτή τη φάση που βρίσκεσαι δλδ τι θα προσφέρει; Μόνο παραπάνω άγχος + το ρίσκο προωρότητας.... Τελικά που καταλήξατε; Πήρατε δεύτερη γνώμη;  Εύχομαι να πάνε όλα καλα ♥️♥️♥️
    • Πω πω!! Πολύ γρήγορα πηγές από διαστολή 4 σε 9!! Και λένε ότι η επισκληριδιος μπορεί να καθυστερήσει τη διαστολή 😲 πάνω σ αυτό το θέμα, κορίτσια όσες έχετε στο πλάνο να κάνετε, σε ποιο στάδιο του τοκετού σας έχουν προτείνει ότι είναι καλά; Εγώ απ' τα λεγόμενα της μαίας και του γιατρού έγραψα στο πλάνο μου να μου βάλουν τον καθετήρα/υποδοχή πώς λέγεται απ' την αρχή ώστε να είμαι έτοιμη και να γίνει η έγχυση της επισκληριδιου περίπου όταν κάνω διαστολή 5-6 (καλά μιλάμε φυσικά για φουλ ιδανικό σενάριο). Ούτε πολύ αργά, ούτε πολύ νωρίς δηλαδή - εσείς τι λέτε; Τι σας είπαν οι δικοί σας γιατροί/μαίες; Επίσης @_piripiri_ πες μας λίγο κι αυτό με τα κακα 😂 φυσικά οπότε βρεις χρόνο! Τα έμβρυα κάνουν κενώσεις μέσα στη μήτρα;; Νόμιζα μόνο κατουράνε εκεί μέσα, δεν ήξερα ότι μας χεζουν κιόλας 😂😂😂 💩💩💩 Πώς αισθάνεσαι τώρα που έγινες δεύτερη φορά μαμά σε σχέση με την πρώτη φορά; Ο μεγάλος σου γιος γνώρισε τον αδερφούλη του ή όχι ακόμα; Να μας πεις οπότε φυσικά θελήσεις, τώρα έχεις δύο κουκλους 💙💙
    • Και για τον ύπνο που ρωτήσατε από αυτήν την εβδομάδα της βάζω υπνόσακο είμαι και εγώ πιο ήρεμη να σας πω την αλήθεια γιατί με τη κουβερτούλα την πέτυχα 2-3 φορές να την τραβάει στα μουτράκια 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...