Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS τραυλισμός........


Recommended Posts

μαμάδες και μέλλουσες μαμάδες καλησπέρα.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που δεν σας το κρύβω με έχει κάνει να χάσω τον ύπνο μου. Η κορούλα μου (28 μηνών) έχει ξεκινήσει και τραυλίζει.Και βέβαια δεν έχω χάσει τον ύπνο μου επειδή τραυλίζει αλλά επειδή την βλέπω που στενοχωριέται και δεν μπορώ να την βοηθήσω. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

-πριν από 4 περίπου μήνες μετακομίσαμε σε άλλη πόλη και τότε ήταν που έκανε ένα επεισόδιο για 3-4 μέρες μέχρι που σταμάτησε από μόνο του. ΟΚ λέμε είναι από το άγχος που και η ίδια βιώνει, την βοηθήσαμε και το ξεπέρασε. Τώρα εδώ και 3 περίπου βδομάδες έχει ξεκινήσει να τραυλίζει όλη τη μέρα και σε κάθε πρόταση σε σημείο που φαίνεται να χάνει ακόμα και τον ειρμό της και η ίδια να με ρωτάει "μαμά τι λέω?".Πήγαμε σε λογοπαιδικό και αφού συζητήσαμε για αρκετή ώρα μας είπε πως προς το παρόν δεν κάνουμε κάτι και το παρακολουθούμε.

Να σημειώσω πως ξεκίνησε να μιλάει απότομα και καθαρά λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά της στα 2 χρόνια κάνοντας μεγάλες και δύσκολες προτάσεις από την αρχή.Να σας πω επίσης πως τόσο εγώ όσο και ο συντροφός μου της μιλάμε πάντα κοιτάζοντάς της στα μάτια, δεν την αγνοούμε, δεν την διορθώνουμε, κλπ, για να μην την αγχώνουμε περισσότερο αλλά αυτό που βλέπουμε είναι πως 3 μέρες είναι καλά και 10 κομπιάζει και τραυλίζει συνέχεια.

Όποια κοπέλα έχει αντιμετωπίσει παρόμοια εμπειρία θα το εκτιμούσα αν μου έδινε τα φώτα της πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ναι ξέρω θα περάσει......ναι ξέρω πως ακόμα και αν δεν περάσει υπάρχουν τα μέσα να την βοηθήσουμε.....αλλά τώρα τι κάνουμε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η ανιψια μου ειναι τριων ετων,οταν γεννηθηκε περυσι ο αδελφουλης της,λιγο καιρο μετα αρχισε να τραυλιζει και να τραβαει πολυ ωρα τις συλλαβες ή καποιους φθογγους...

η αδελφη μου κι ο γαμπρος μου στην αρχη πιστευαν οτι ειναι θεμα ζηλειας για το νεο μελος της οικογενειας και το αφησαν να δουν πώς θα πηγαινε το θεμα απο μονο του..

η μικρη ομως ενω μιλαγε και καθαρα,αρχισε και μπερδευε τις λεξεις αλλα και δε θυμοταν απλες λεξουλες και ελεγε:πώς το λενε αυτο μαμα;

τοτε η αδελφη μου μιλησε στον παιδιατρο,ο οποιος της συστησε για το πρωτο τριμηνο να μη κανουν τιποτα,να μη την διορθωνουν,απλα οι ιδιοι να χρησιμοποιουν τις λεξεις σωστα και μαλιστα να της εμπλουτιζουν το λεξιλογιο της καθημερινα..

αυτο κρατησε για τεσσερις μηνες περιπου και σταματησε ξαφνικα οπως ξαφνικα αρχισε..

η αδελφη μου σκεφτοταν να απευθυνθει σε λογοθεραπευτη,αλλα τελικα δε χρειαστηκε και τωρα η γλωσσα της παει ροδανι...η σκεψη της δε αστα!!!

μην ανησυχεις κι ολα θα πανε καλα για την μικρουλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Προσωπική εμπειρία δεν έχω, αλλά ίσως σε βοηθήσει η ιστορία ενός συναδέλφου μου: έπαθε τα ίδια ο γιός του όταν ήταν περίπου στην ίδια ηλικία με την κόρη σου, και (τυχαίο;) είχε αποκτήσει κι εκείνος πριν λίγους μήνες ένα αδερφάκι... η μόνη διαφορά ήταν ότι εκείνος είχε ξεκινήσει να μιλάει αρκετά καθαρά από ενός έτους. Οταν το έπαθε μιλούσε εξίσου καλά με έναν ενήλικα! άρχισε λοιπόν να τραυλίζει μερικές φορές, άλλες όχι. Ανησύχησαν και το έψαξαν λοιπόν κι αυτοί και ο γιατρός τους είπε ότι πιθανότατα να το έπαθε λόγω του μωρού, από το στρες που του προκάλεσε η έλευση του μωρού και επειδή εκείνο δεν μιλούσε και υποσυνείδητα προσπαθούσε να το μιμηθεί ή να τραβήξει ενδεχομένως την προσοχή. Αυτό που τους συμβούλεψε ήταν σε καμία περίπτωση να μην του δείξουν ότι κάνει κάτι κακό, να μη φανεί ότι "πέφτουν" ξαφνικά επάνω του λόγω αυτού που κάνει και να μην προσπαθούν να τον διορθώνουν, απλά τη στιγμή που κολλάει και το συνειδητοποιεί και αγχώνεται, να του ξεκινούν την πρόταση από την αρχή και να τον αφήνουν να την συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν οι ίδιοι τη λέξη, καθώς και να του μιλάνε γενικά λίγο πιό αργά και καθαρά. Μετά από λίγο καιρό το ξεπέρασε από μόνος του, δεν χρειάστηκαν ούτε συνεδρίες ούτε τίποτα.

Ελπίζω να το ξεπεράσει γρήγορα η κορούλα σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ap'oti vlepw exeis kai ena mwraki ektos apo th mikrh soy.moy fainetai ayto einai h aitia..!!!afoy h mikrh soy ksekinhse na mila swsta.pantws apo thn empeiria moy giati eimai paidagwgos se tetoies hlikies nomizw oti den einai tipota.h kanei to mwro h kati thn exei agxwsei,hden einai tipota.polla paidakia pantws to kanoyn kai feygei mono toy.kala ekanes kai phges se eidiko.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας και εγώ στα καλά μου λέω πως θα περάσει και δείχνοντας υπομονή και αγάπη θα το ξεπεράσει. Αυτό που με αγχώνει βέβαια περισσότερο είναι πως ενώ στην αρχή που γεννήθηκε ο μικρός δεν έδειξε κανένα σημάδι το βγάζει τώρα. Βέβαια θα μου πείτε πως καλυτερα να το βγάλει τώρα παρά καθόλου και να καταπιέζει την ζήλια της αλλά είναι στιγμές που πραγματικά δεν ξέρουμε πως θα την βοηθήσουμε. Και ενώ ας πούμε χθες και προχθές το έκοψε μαχαίρι σήμερα πάλι από το πρωί ξεκίνησε να ξανά τραυλίζει.

Όταν επίσης ο άντρας μου δεν λείπει στην δουλειά και δυστυχώς λείπει πολλές μέρες και αρκετά βράδια μέσα στην βδομάδα δεν το κάνει καθόλου ενώ όταν λείπει - τυχαίο? δεν νομίζω- τραυλίζει. Τι θα γίνει όμως όταν σε 1 μήνα θα ξεκινήσω και εγώ δουλειά? Και ναι ο καημένος με το που γυρνάει αν και άυπνος προσπαθεί να περάσει όλον του τον χρόνο μαζί τους και κυρίως με την Ραφαέλα.

marinax η αδελφή σου την ξεκίνησε παιδικό όταν συνέβη αυτό ή όχι?

enina να χαίρεσαι το μικρό σου και mpempakos85 με το καλό και το 2ο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...