Μετάβαση σε περιεχόμενο

DHMOSIA TRAPEZA VLASTOKYTARWN


Recommended Posts

γεια σου Χριστινιο μουυυυ,,,λοιπον το site ειναι το εξης www.bioacademy.gr και το τηλ 210-6597697 εγω ηδη εχω παρει το πακετο με τα πραγματα μεσα γιατι κατα τον 8ο το παιρνεις..εμενα μου το εστειλαν γιατι μενω μακρια και πληρωσα τα μεταφορικα που ειναι στα 13 ευρω αλλιως αμα εισαι απο Αθηνα πας εκει και το παιρνεις...εγω θα τα κανω δωρεα αλλα αμα θες μπορεις να κανεις οικογενιακη φυλαξη κοματι του λωρου για καπου 1200 ευρω περιπου..εσυ που μενεις Αθηνα μπορεις μολις γεννησεις αμεσα να τα πας εγω που μενω μακρυα πρεπει μεσα σε 24 ωρες να τα στειλω πισω τα οποια πρεπει να μπουν σε ψυγειακι με 2 παγοκηστες μεσα.Αυτα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kiska είσαι σίγουρη για το ψυγειάκι και τις παγοκύστες?!?!!?Εργάζομαι σε μια ιδιωτική τράπεζα και ξέρω οτι ναι μεν το δείγμα πρέπει να επεξεργαστεί μέσα σε 48 ώρες αλλά δεν μπαίνει σε ψυγείο γιατί πολύ απλά χαλάει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υπάρχει ένας ειδικός σάκος μεταφοράς που κρατάει σταθερή την θερμοκρασία αλλά ΟΧΙ ΨΥΓΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λοιπον για να σου πω που τα εχω προσφατα..στο γιο μου πριν 2 χρονια τα εστειλα σε ιδιωτικη γεννησα 8 το βραδυ και μου ειπαν να τα βαλω στο βαλιτσακι και την αλλη μερα ηρθε το κουιερ και τα πηρε τοτε πληρωσα στα 1800 περιπου..

τωρα αποφασισα να τα δωσω στη δημοσια τραπεζα πηρα τηλ στο νοσοκομειο παπαγεωργειου θεσ/νικης και μου ειπαν σε ποιο νοσοκομεοι γενναω καιμου ειπαν στης αλεξανδρουπολης οτι εχουν τα βαλιτσακια και δεν χρειαζεται να μου στειλουν..την ρωτησα αν γεννησω σαβ/κο τι γινεται και μου ειπε να τα βαλω στο ψυγειο του δωματιου με παγοκυστες κατι που δεν μου ειπαν στην ιδωτικη.οταν γεννουσα πηγε ο αντρας μου και πηρε το βαλιστακι που δεν ηταν βαλιτσακι αλλα το σακουλακι μονο τα πηρε ο γιατρος μου και ανελαβε το νοσοκομειο να τα στειλει εκεινο χωρις να κανω εγω κατι.στις 20 μερες ηρθε χαρτι που μου λεγανε οτι τα παρελαβαν και οτι ολα ηταν καλα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια 1000% ειμαι σιγουρη για το ψυγειακι...μου εδωσαν και εμενα το σακο και ενα σωορο χαρτια με οδηγιες και στο τηλεφωονο μου τα ειπαν αναλυτικα...μολις γεννησω θα μπει μεσα σε αυτη την ισοθερμικη τσαντα την οποια το νοσοκομειο θα βαλει στο ψυγειο το κουριερ μου ειπε να τα παμε εκει καλυτερα το βραδυ πριν κλεισουν...βαζουμε την τσαντα λοιπον μεσα στο ψυγειακι απο φελιζολ με 2 παγοκυστες και αυτοι την αλλη μερα το πρωι θα το εχουν παει εκει.Το λενε καθαρα τα χαρτια και με μεγαλα γραμματα...δεν ξερω τι κανουν οι ιδιωτικες η δημοσια παντως αυτο λέει.Και πρεπει μεσα σε 24 ωρες απο την ωρα που εγινε η συλλογη αλλιως λεει ειναι αχρηστα...Δηλαδη αμα γεννησω ΣΚ δεν θα μπορεσω να τα στειλω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια,μακάρι να είμαι λάθος...το ισοθερμικό σακουλάκι είναι σωστό αλλά οι παγοκύστες και το ψυγείο....τι να πώ...

Πάντως στο συνέδριο της αιματολογίας αλλά έλεγε η κ.Σ...... υπέυθυνη της δημόσιας τράπεζας!!!

Anyway,μακάρι να είναι αυτά τα 'πρόβληματα' μας!!!!

Καλή εγκυμοσύνη στις νέες και καλή γέννα στις ετοιμόγενες!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια καλημερα επειδη λιγο μπερδευτικα μπορει καποια να μου εξηγησει η δημοσια τραπεζα ειναι αυτη που λενε οταν θελουμε να κανουμε δωρεα ομφαλικου αιματος?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπάρχουν 2 είδη τραπεζών:οι ιδιωτικές και η δημόσια τράπεζα.

Στις ιδιωτικές πληρώνεις -εκτός εαν ο τοκετός σου γίνει σε ένα απο τα 2 μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια των αθηνών και συνεργαστείς με τις τράπεζες τους- και η δημόσια τράπεζα η οποία στέγαζεται στην ακαδημία Αθηνών και είναι δωρεά φύλλαξη του δείγματος!

Κάθε τράπεζα έχει το δικό της πρωτόκολλο επεξεργασίας του δείγματος αλλά υπάρχουν κάποιοι universal όροι!!Όπως το 40-48ώρο περιθώριο επεξεργασίας του δείγματος,το κατώτερο όριο όγκου του δείγματος (κάθε τράπεζα έχει το δικό της) και οι συνθήκες μεταφοράς του!Εκεί λίγο διαφωνούμε με τις κοπέλες...

Τώρα υπάρχουν αρκετά αρνητικά και θετικά για κάθε είδος τράπεζας αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση!Αυτό πάντως που λέω εγώ όταν με ρωτάνε φίλοι είναι ότι το μόσχευμα το οποίο δημιουργείτε δεν είναι πανάκια για κάθε ασθένεια αλλά όχι και για τα σκουπίδια!

Ακόμα προσέξτε ότι εαν δώσετε το δείγμα στην δημόσια ΔΕΝ σημαίνει ότι εαν χρειαστείτε ποτέ εσείς κάποιο μόσχευμα θα έχετε προτεραιότητα!!!!!!!Αυτό είναι μύθος!ΟΛΟΙ οι πολιτές έχουν προτεραιότητα!!!

Και όλα αυτά ισχύουν για το ομφαλοπλακουντιακό αίμα και ΟΧΙ για τα μεσεγχυματικά (κομμάτι απο τον ομφάλιο λώρο)!!!!

Αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο!

Ελπίζω να βοήθησα λιγουλάκι! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσια και απο μενα εγω στο πρωτο μωρό εδωσα το αιμα σε ιδιωτικη τωρα ειμαι εγκυος και δεν ξερω τι να κανω πρεπει να αποφασισω γιατι ειμαι στον 7. ομως Moraxella

εσυ που δουλευεις σε τετοια δουλει ατι μας συμβουλευεις γιατι ισως να ξερεις κατι περισσοτερο απο μας. σαν να συμβουλευεις την αδερφη σου θελω να μας πεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ηθελα να κανω σκαναρισμα τα χαρτια που μου εστειλαν και δεν τα καταφερα αλλα μεσω του site βρικα ακριβως αυτα που εχουν και τα χαρτια και σας τα βαζω και εδω αλλα και το λινκ για περισσοτερες λεπτομερειες...

Η παράδοση θα πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση εντός του 1ου 24ωρου και σε καμία περίπτωση πέρα των 48 ωρών μετά τον τοκετό. Σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ θα γίνεται δεκτή η μονάδα. Η παράδοση γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:00 και Σαββατοκύριακα και Αργίες από 10:00 έως 14:00.

Εάν η παράδοση της μονάδας δεν είναι άμεση (αμέσως μετά τον τοκετό) θα πρέπει να φυλάσσεται σε ψυγείο (όχι κάτω άπο τους 4°C).

Η μονάδα θα πρέπει να μεταφέρεται σε ειδική συσκευασία (όπως ισοθερμική τσάντα, ψυγειάκι, κουτί απο φελιζόλ) με δύο παγοκύστες, οι οποίες δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με την μονάδα αίματος (αφορά στις μονάδες αίματος εκτός Αττικής).

Τα έντυπα που συνοδεύουν τη μονάδα πρέπει να είναι συμπληρωμένα.

Σε περίπτωση αποριών, μένουν ασυμπλήρωτα τα συγκεκριμένα τμήματα των εντύπων και η συμπλήρωση τους γίνεται με την βοήθεια του προσωπικού της Τράπεζας κατά την παράδοση των μονάδων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 08:18

http://hcbb.bioacademy.gr/index.php?opt ... &Itemid=25

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια να ρωτήσω και εγώ κάτι για όσες τα έχετε ήδη στείλει στη δημόσια τράπεζα.Εγώ γέννησα 15/9/10 τα έστειλα από επαρχία με όλες τις διαδικασίες που έγραφν τα χαρτιά (σακουλάκι,ψυγειάκι,παγοκύστες,courier) στη δημόσια τράπεζα στην Αθήνα ήταν ημέρα Τετάρτη αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση αν έλαβαν κάτι,αν τα επεξεργάστηκαν,αν ήταν χρήσιμα τέλος πάντων!!Εσείς που στείλατε σας ενημέρωσαν μόνοι τους για το δείγμα ή εδιαφερθήκατε εσείς;

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω δεν τα εχω στειλει ακομα αλλα μου ειπαν οτι μεσα σε διαστημα 6 μηνων απαντανε αμα ηταν ολα οκ,πρεπει πρωτα να κανουν καποιες διαδικασιες και εξετασεις και αμα τελικα ειναι οκ θα μας ζητηθει να στειλουμε μαλλον επιπλεον αιμα η να κανουμε καποια εξεταση αιματος καπως ετσι.Αν μεσα σε 6 μηνες δεν ερθουν σε επαφη μαζι μας για τιποτα τοτε λεει δεν ηταν τελικα οκ και δεν τα χρησιμοποιησαν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τζάμπα ο κόπος δηλαδή,κρίμα!Κι έτρεχε ο άντρας μου να τα στείλει με δυο μωρά νεογέννητα!Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και μαζί τους να δω τι θα μου πουν.Δε θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει;;Και είχαμε φτιάξει ψυγείο με φελιζόλ και ειδικές παγοκύστες από φαρμακείο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα μου εστειλαν ενημερωση οτι τα περαλαβαν μεσα σε 15 μερες και σε μια γνωστη μου τις εστειλαν αναλυτικα εκεινη ομως τα ειχε στειλει αθηνα και εγω θεσ/νικη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν φτάσει το δείγμα στο εργαστήριο γίνεται ο πρώτος έλεγχος που αφορά τον όγκο (ποσότητα) που συλλέχθηκε!Εαν είναι πάνω απο τα όρια κάθε εργαστηρίου ξεκινά και η επεξεργασία!Κατα την διάρκεια της επεξεργασίας παίρνουμε λίγα ml και τα ελέγχουμε για την τυχόν ύπαρξη μικροοργανισμών και μόλυνσης!Τα αποτελέσματα αυτά βγαίνουν σε περίπου 15 ημέρες.

Τώρα μετά την επεξεργασία αλλά και κρυοσυντήρηση του μοσχεύματος γίνεται και η μέτρηση των CD34 (είναι το αντιγόνο που χρησιμοποιούν όλες οι τράπεζες για να 'δουν' τον αριθμό των βραστοκυττάρων).Η μέτρηση αυτή γίνεται στο εργαστήριο κυτταρομετρίας κάθε τράπεζας.Και ανάλογα με τον προγραμματισμό της κάθε τράπεζας,οι γονείς μπορούν να πάρουν τα αποτελέσματα!Εαν τα ζητήσουν...

Στις ιδιωτικές τράπεζες όποιος και να είναι αυτός ο αριθμός -μικρός ή μεγάλος- το μοσχεύμα συνεχίζει να φυλάσεται αφού η φύλαξη είναι ιδιωτική!

Την δημόσια όμως έχουν ένα minimum αριθμό CD34 που θεωρούν 'καλό' και κρατάνε μόνο αυτά τα μοσχεύματα!Αυτά που δεν τα κατάφεραν ειλικρινά δεν ξέρω που καταλήγουν.Το πιο πιθανό είναι να καταστρέφονται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Koριτσια,οι παγοκυστες ειναι αυτες που πουλανε παντου ή πρεπει να ειναι ειδικες;Πρεπει να βαλουμε το δειγμα σε φελιζολ;Ευη,εσενα τι σου ειπαν;Και εγω στην Δημοσια θα τα δωσω στην Θεσ/νικη,στο Παπανικολαου.Αυριο θα ερθει το κουριερ να μου φερει το κιτ.

Παντως απο το τηλ.μου ειπαν απλα να μην ακουμπανε οι παγοκυστες στο αιμα,να ειναι μεσα σε σακουλα.Το δειγμα δεν διατηρειτει εκτος ψυγειου,θελει παγοκυστες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νικη μου ,μου ειπαν να το βαλω σε ψυγειακι φελιζολ για να μην ακουμπανε οι παγοκυστες το αιμα...εμενα θα μου φερει η μαμα μιας φιλης μου ψυγειακι γιατι δουλευει σε νοσοκομειο και θα μου φερει λεει το καταλληλο...μιλησα και με το νοσοκομειο και μου ειπαν οτι μολις τα συλλεξουν θα τα βαλουν στο ψυγειο με την ισοθερμικη μεχρι να τα παρω γιατι το κουριερ μου ειπε να τα παω βραδυ εκει να φυγουν το πρωι...στο κουριερ λοιπον θα τα βαλω στο ψυγειακι με τις παγοκυστες και εκεινοι θα τα στειλουν....αυτα..εγω την προσπαθεια θα την κανω και οτι γινει τι να πω..μακαρι να μπορουσα να τα παω εκει κατευεθειαν..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια,με όλη μου την αλήθεια εαν το δείγμα έτσι όπως το πάρει ο γυναικολόγος τοποθετηθεί μέσα στο ψυγείο kiss goodbye τα CD34!!!!!!!

Το σακουλάκι αυτό μπαίνει σε ένα ισοθερμικό σακουλάκι (σαν αλουμίνιο είναι) που κρατάει την θερμοκρασία σταθερή!Προς θεού,μην ακουμπήσετε έτσι τις παγοκύστες!!!!!!!!!!

Εσεις βέβαια ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας έχουν πει και ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!!Απλά η Μσρία Σ με παρακάλεσε να μιλήσω σαν να μιλάω στην αδελφή μου!

Δεν πιέζω καμιά σας για τίποτα αφου οι ιδιωτικές είναι πάρα πολλές για να καταλάβεται που εργάζομαι και δυστυχώς η Δημόσια μόνο μια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Nαι,αυτο εννοειται!!!Το δειγμα μπαινει μεσα σε σακουλακι!!!Απλα αυτο το σακουλακι τι το κανουμε ειχα απορια...Εννοειται πως απο την δημοσια τραπεζα δινουν οδηγια να μην ακουμπανε οι παγοκυστες πανω στο δειγμα!Οκ,Ευη θα παρω και εγω λοιπον ψυγειακι φελιζολ.Η κουριερ δεν ερχεται στο μαιευτηριο να παρει το δειγμα;Εγω ρωτησα και θα ερθουν απευθειας να το παρουν απο εκει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νικη μου τι να σου πω...Εδω τη γενικη ταχυδρομικη που ρωτησα μου ειπαν να το παμε εκει εμεις το βραδυ πριν κλεισουν...σημερα μιλησα και με τη γιατρο μου και μου ειπε να το εχω μαζι στην αιθουσα τοκετου και μετα θα το τακτοποιησουν αυτοι στο ψυγειακι και θα μας το δωσουν μονο αμα γεννησω Σαββατο δεν θα το κανουμε μιας και δεν θα μπορεσει να παει...αυτο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια θα έχετε μαζί σας το ψυγειάκι με τις παγοκύτσες .Το σακουλάκι με τα απαραίτητα χαρτιά θα το δώσετε στο γιατρό σας πριν από τον τοκετό ή στη μαία που θα δώσετε τα ρούχα του μωρού.Αυτοί θα το ετοιμάσουν μετά τη γέννα θα σας το δώσουν και ο άντρας σας θα το πάρει θα το συσκευάσει στο ψυγειάκι και θα το παέι στην courier μετά που θα γεννήσετε.Απλά είναι τα πράγματα.Με ένα πόνο να ευχηθώ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν από περιέργεια επειδή κάποιες κοπέλες από Βόρεια Ελλάδα είπατε ότι σας απάντησαν με επιστολή ότι παρέλαβαν το υλικό και ήταν "αξιοποιήσιμο" από τη δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων έστειλα χθες mail να ρωτήσω γιατί σε μένα δεν μου απάντησαν και η απάντηση ήταν αυτή:στην ΔΩΡΕΑ Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος δεν απαντάμε γιατί το βιολογικό σας υλικό το δωρίσατε.Για αυτό και δεν λάβατε κάποια απάντηση

Εσείς κορίτσια που λάβατε επιστολή δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος δεν κάνατε;Ή κάνατε και αυτό που πληρώνεις;Που τα κρατάνε μόνο για σένα;Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...