Μετάβαση σε περιεχόμενο

SPERMODIAGRAMA-SPERMATEXUNSI.SOS

Recommended Posts

KORITSIA THA ITHELA NA RWTISW...SE PERIPTWSI POU EXEIS PROVLIMA TIN KINITIKOTITA KAI TON ARITHMO SPERMATOZWARIWN....EMEIS PX....META PAO THERAPIA 3 MINWN EXOUME PROVLIMA..ANTI NA ANEVEI I KINITIKOTITAA EMEINE I IDI K XEIROTEREPSE...K ENW EIXAME KALO ARITHMOOO EPESE POLI.......DILADI.....APO 45.000.000 STA 20.000.000...KINITIKOTITA EXOUME TIN1-3 WRA TA GRIGORA ENA 8% K TA MESEA 13 WRA 80% 4 WRA 3%TA POLI GRIGORA.....20%TA MESEA KAI 20% KINISI EPI TOPOU....EPISIS EXOUME K ME TI MORFOLIA PROVLIMA ALAL K MAS VRISKEI ANEXIGITA PUOSFERIAA ENW EOXUME KANEI GIA OLA T AMIKROVIA KAI DEN EXEI KANENA......ENW LIPON PERIMENA 3 MINESS NA GINEI KATI KNA KANW SPERMATEXINSII EGINANA OLA XALIA..........TI KINITIKOTITAA XREIAZETE WSTE NA KA NEIS SPERMATEXINSI K NA PETUXEI???I MIKROVIOLOGOS DEN M DWSE ELPIDA K MOU PE TZAMPA LEFTA....THA PAME TWRA SE ENAN KALO OUROLOGO NA MAS KATHODIGISEI...NA DOUME TI SKATA GINETE!!!!EXW APOGOITEUTEI..M TO APOKLIETE NA KANW SPERMATEXINSIII?????GIA NA MEINW FUSIOLOGIKA PLEON DEN TO PISTEUW....2 MISI XRONIA PERASANE K TPT..DEN XERW ILIKRINA.....VOITHISTE EM ME TA NOUMERAA ME VASI TI SPERMATEXINSI ENOOW EMPIRIES APO ARITMHOUS POU PETUXE I SPERMATEXINSI...ENW UPARFXEI KAPIO RPVLIMA...SAS EUXARIUSTW!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kelly24,το ξέρω οτι είναι δύσκολο πολύ αλλά κατ'αρχήν ηρέμησε!!!!

Εμένα ο σύζυγος μου,ήταν χάλια!Σπερμοδιάγραμμα άστα να πάνε....αριθμός κάτι χιλιάδες,κινητικότητα απο την 1 ώρα 95% νεκρά, κυρσοκήλη και στο τέλος κάναμε και μια εξέταση που δείχνει την ποιότητα του DNA που έχει το σπέρμα και ήταν απογοητευτικότατη!!!!!!!!

Όποτε εμείς πήγαμε κατ'ευθείαν για ICSI και με την δεύτερη προσπάθεια τώρα είμαι 13 εβδομάδων και κάτι μέρες!!!

Αυτά που μπορώ να σου πώ είναι οτι να πάτε σε έναν ουρολόγο να ξέρεις οτι συνήθως αυτοί θέλουν να χειρουργήσουν και η δική μας εμπειρία ήταν οτι δεν αλλάζουν και πολύ τα πράγματα αφού πάλι IVF πρέπει να γίνει!

Προσπαθήστε να βρείτε την αιτία,να κόψει τσιγάρα,αλκόολ και να ξεκινήσετε μια διατροφή με αντιοοξειδωτικά!Έστω αυτά κάναμε εμέις!!

Και μην χάσετε τον καιρό σας...να πάτε σε ένα καλό κέντρο (απο Σεπτέμβρη γιατί τώρα τα περισσότερα έιναι κλειστά) για να σας πούνε τις επιλογές σας!!

Και μην το ξέχάσω...υπάρχει ένα σούπερ κέντρο στους Αμπελοκήπους που κάνει μόνο σπερμοδιαγράμματα και γενικότερα ειδικεύεται στο σπέρμα!!!Όλοι για αυτό μιλάνε!!!Αν θέλεις να σου πω ποιο είναι!!!

Εμείς με χάλια όλα τα παραπάνω τα καταφέραμε!Έτσι θα γίνει και με εσάς!!!!Είμαι σίγουρη!!!!

Υπομονή,επιμονή και όλα θα γίνουν!!!!Φιλάκια

καταρχην ηρεμησε μην πανικοβαλλεσαι γιατι δεν μπορεις να σκεφτεις καθαρα ετσι....νομιζω κελλυ μου οτι ο μικροβιολογος δεν ειναι ο αρμοδιος να σου πει για το αν θα κανεις η οχι σπερματεγχυση...η σπερματεγχυση προτεινεται ειδικα για θεμα κινητικοτητας...ενα νεο σπερμο δεν σημαινει πολλα αν εχουν περασει πολλοι μηνες απο το προηγουμενο.Θα σου ελεγα να ξανακανει σε δυο μηνες αλλο ενα,αν καπνιζει να το μειωσει και να τρωει φρουτα ,σαλατες κλπ και κανα συμπληρωμα με βιταμινες.ο αριθμος μειωθηκε..αλλα ειναι το συνολο 20εκ;η ανα μλ;αν ειναι ανα μλ ειστε οριακα αλλα μεσα στα φυσιολογικα...κινητικοτητα εχει αρκετη ετσι οπως τα γραφεις ,το 8%γρηγορα ειναι λιγα αλλα τα μετρια ειναι παρα πολλα!!!δεν ξερω αν συμπεριλαμβανει μετρια και αργα αλλα γεγονος ειναι οτι ετσι οπως τα λες ενα 88% κινειται...στη σπερματεγχυση τα εμπλουτιζουν και μπαινουν με μια μεγιστη κινητικοτητα,και χρειαζονται να ριξουν ενα ελαχιστο αριθμο 5 εκ.Τη μορφολογια δεν την λαμβανουν παντα υπ οψιν καθως το σημαντικο ειναι τι εχει μεσα στο κεφαλι του το σπερματακι και οχι αν ειναι ομορφο..τουλαχιστον ετσι μου ειπαν εμενα στη σπερματεγχυση (σου λεω οσα ξερω)ναι ισως ενα σπερμα που δεν εχει καλη μορφολογια ισως να μην τρεχει καλα και ισως να μην μπορει να εισχωρησει σε ενα ωαριο αλλα δεν ειναι ο κανονας...τα πυοσφαιρια δεν θυμαμαι τι δειχνουν,αλλα αν εχει μια μικρη λοιμωξη,ισως εκει να οφειλεται το συγκεκριμενο σπερμο..εμεις οταν καναμε τη σπερματεγχυση ..ολες τις σπερματεγχυσεις πριν κανουν τον εμπλουτισμο του σπερματος ειχε διορθωθει η κινητικοτητα,ειχε γινει φυσιολογικη..λες και τρομαξε...υπαρχει ελπιδα λοιπον..πηγαινε σε ενα ουρολογο και πηγαινε και στον γυναικολογο που θα σου εκανε τη σπερματεγχυση..μην τρελαινεσαι...υπαρχουν λυσεις για ολα..και θα σου προτεινα να ξανακανετε ενα σπερμο..μην μενεις σε ενα κακο σπερμο,παντα πρεπει να υπαρχει ενα δευτερο να επιβεβαιωνει μια κατασταση...καλη συνεχεια κελλυ μου

μην πανικοβαλεσσαι αρχικα..ειχαμε και εμεις τα ιδια ακριβως και οταν ρωτησαμε την βιολογο μας ειπε πως ειναι αυτο φυσιολογικο ετσι γινεται πεφτει ο αριθμος και μετα ενα τριμηνο απο την θεραπεια θα ανεβει κατακορυφα...ετσι και εγινε εμεις καναμε βεβαια και σπερματεγχυση να εχουμε υσηχο το κεφαλι μας και φυσικα ολα πηγαν καλα και τωρα εχω εναν αλητακο 9 μηνων να με τρεχει πανω κατω...ηρεμησε λοιπον και κανε οτι σου πει ο γιατρος σου...παντως και εγω ειχα παθει σοκ οταν ειδα τα αποτελεσματα μετα την θεραπεια...αλλα δεν ειναι τιποτα..καλη τυχη

MORAXELAA MOUU...AUTO POU MAS STENAXWREI EINIA OTI OUTE KAPNIZEI OUTE PINEIII OUTE KANIE ASXIMI ZWI K 3 MINES TWRAAA EPERNE ENA SORO VITAMINES........ANAA DIASTIMATA KATEVAZEI KATW ENA MPALAKI...EIXAME PAEI SE OUROLOGO KANAME UPERIXO K EIPE DEN EINIA KIRSOKILI GIATI AUTI EINIA MONIMI EKEI....ALLA EMENA O DIKO SM PONAEI XAMILA STI KOILIA.....GIAUTO K THA PAME SE ENANA ALLO OUROLOGO!!!!MIPOS EINIA KIRSOKILI.....GIATI AMA TELIKA IENIA EXIGEI POLLA.......CUANDITA MOUUUUUUUUUUU EISE EGGUOULAAAAAAAAAAA MPRAVO SOUUUUUUUUUUU ME TO KALOOOOOOOOOOO POLI XARIKA........ANTE NA RTHEI TO ZOUZOUNAKI SOU XERW POSO TO LAXTARAS......STENAXWRITHIKA GIATI I GUNAIKOLOGOS EIPE..ME TTETIO SPERMAAAA ME THAUMA TH AMINEIS EGGUOS KANE EXWSWMATIKI K ME ESTILE....M PE K I MIKROVIOLOGOS ASE TIN SPERMATEXUNSI K ME APOGOITEUSAN...GIAUTO K THA PAW SE ALLOUS.......NA DW TI THA POUN.......DEN THELW AKOAM NA TO PSAXW GIA EXWSWMATIKI EIMASTE MIKROIUII KAI DEN EXOUME VREII AKOMAA POUU STO KALOOO ESTIAZETE TO PROVLIMA TOU SPERMATOS....M PE AUTI OTI DEN EINAI KALI I KINITIKOTITA...KAI OTI TO SPPERMA KANEI 4 WRES NA PERASEI TI SALPIGGA...OPOU EMEIS TIN 4 WRA MAS EI PE DEN EXOUME KATOHLOU GRIGORAA PARA MONO KAPIA MESEA......GIAUTO M PE EINIA POLI DUSKOLO....MARIAA MOUU ME KATHISIXAZEIS ME AUTO POU LES...MAKARI NA EINAI AUTO...NA EPESEEE ME TI THERAPIA K NA ANEVEI KATAKORIFA...MAKARI!!!!!!!!!!!!DEN TO IXERAAAAAAA AUTO....ANTE NA DOUME LIPON........NA DOUME TI THAPEI K O OUROLOGOS........

kelly μου σε εχουν πανικοβαλει χωρις λογο οπως κανουν παντα X( η πρωτη γυναικολογος μου βλεποντας το δευτερο σπερμοδιαγραμμα που ειχε κανει ειπε εξωσωματικη και η μικροβιολογος ειπε ακομα χειροτερα.αυτο το σπερμα λεει δεν κανει τιποτα ειναι τελειως χαλια με ενα τροπο ασχημο λες και ελεγε οτι ενα μηλο ηταν χαλασμενο μην το φας...δεν μπορεις να φανταστεις ποοσο ειχα απογοητευτει τοτε και δεν ηξερα τιποτα μετα που εγραψα εδω μεσα με καθησυχασαν τα κοριτσια και βρηκα μια ακρη αλλιως...γι αυτο εγω σου ειπα αν θες σου στελνω το τηλ.του δικου μας αν μπορειτε να κατεβειτε προς τα κατω βεβαια.αξιζει ομως κελλυ μου να ερθετε ειναι πολυ καλος γιατρος και μπροστα στο μωρακι που θελουμε τοσο πολυ πρεπει να κανουμε καποιες θυσιες!οτι νομιζεις εσυ αλλα ψαξτο καλα και να κανει ενα δευτερο σπερμοδιαγραμμα ισως αυτο να ετυχε και να ειναι ετσι μην απογοητευεσαι..ευχομαι ολα να πανε καλα!

Η μεταξύ πας πλάκα με τον σύζυγο μου ήταν να κόχει το τσιγάρο,το αλκοόλ και όλα τα σχετικά!Και το αστείο είναι οτι ούτε εμένα καπνίζει ή πίνει!Και έπαιρνε και αυτός τόσα χάπια/βιταμίνες την ημέρα!

Να πας όποτε το θελήσετε εσείς να επαναλάβετε το σπερμοδιάγραμμα οπωσδήποτε σύμφωνα με τις γνωστές οδηγίες!!!!

Και να αλλάξεις ή να πάρεις μια 2 γνώμη και απο άλλο γυναικολόγο-όχι ανάγκη απο κέντρο εξωσωματικής!Και ο μικροβιολόγος δεν έχει δουλειά!Και εγώ βιοχημικός είμαι αλλά δεν ανακατευτηκα με τα του σπέρματος!!!!!!

Κάνε τα μπανάκια σου τώρα και απο Σεπτέμβρη όλα θα γίνουν!!!

κελλυ γεια κι απο μενα! ελπιζω να ησυχασες λιγο, οτι σου λενε τα κοριτσια ισχυει... Το ξερω οτι εχεις απογοητεΥτει πολυ τωρα και εισαι χαλια, ομως πρεπει να ηρεμησεις και να σκεφτεις καλα τις επιλογες σας! Δεν εχει σημασια που δεν πινει, καπνιζει κλπ, αυτα δυστυχως τυχαινουν και τα βλεπουμε και στεναχωριομαστε που τοσα ζευγαρια γυρω πιανουν ευκολα παιδι παρολο που δεν ενδιαφερονται καθολου για την υγεια τους !δΕΞΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ και ολα θα πανε καλα! Εμεις για ενα ολοκληρο χρονο και μετα απο διαφορες ταλαιπωριες πηραμε την αποφαση για εξωσωματικη.. αρχικα δεν ηθελα ουτε να το ακουσω.. ελεγα κι εγω ειμαστε νεοι, ολα γινονται θα το παλεψουμε αλλιως! Και οντως ισχυουν αυτα.. αλλα θελει και τυχη.. εμεις δεν την ειχαμε.. προσπαθησαμε πολυ, καναμε ομοιοπαθητικη, κλασσικες θεραπειες ουρολογου, σπερματεγχυση.. Ο αντρας μου μεσα στα νευρα προασπαθουσε να κοψει το τσιγαρο...τιποτα δεν γινοταν.. τελικα γιναμε χαλια, ειμασταν μεταξυ μας χαλια και μετα συνειδητοποιησα πως η εξωσωματικη θα ειναι τελικα λιγοτερο ανωδυνη μπροστα στη ψυχοφθορα κατασταση που ζουσαμε! Κι ετσι ηταν πραγματικα... Ο καθενας κανει τον κυκλο του , χρειαζεται το χρονο του, δοκιμαζει τα ορια του. Δειτε τις δυναμεις σας, βρειτε εναν καλο γιατρο και προχωρηστε. Κι εμεις ειχαμε χαλια μορφολογια και οριακη κινητικοτητα(που σημαινει οτι τα σπερματοζωαρια και να φτασουν στο ωαριο δυσκολα το διαπερνουν). Εχω καταλαβει οτι η σπερματεγχυση δεν συνισταται σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι τσαμπα κοπος. Παρολο που τα ντοπαρουν αν η κινητικοτητα ειναι εξ αρχης αρκετα χαμηλη δεν την φτανουν ποτε στο αριστο και για τη μορφολογια δεν προσφερεται με τη σπερματεγχυση καποια λυση.. Σκεφτειτε τα ολα αυτα με ψυχραιμια και δειτε τι θα κανετε... να θυμασαι τιποτα δεν ειναι τοσο τραγικο μπροστα στο ονειρο για ενα παιδι! Ελπιζω να βοηθησα. καλη τυχη!

κελλυ μου ναι!!και σ ευχαρσιτω για τις ευχουλες..φοβαμαι λιγο αυτη τη φορα αλλα ειμαι πιο σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα!!οπως βλεπεις υπαρχουν πολλες αποψεις για το θεμα σου..πηγαινε σε ειδικευμενους γιατρους ακου τι θα σου πουν,χωρις αγχος βαλτε τα κατω και παρτε την αποφαση που θεωρειτε εσεις πιο σωστη..δεν ειναι το τελος του κοσμου,λυσεις υπαρχουν,μικροι ειστε,και να εισαι ανοιχτη για ολα...οταν το θες τοσο πολυ απο ενα σημειο και μετα παυουν να σε τρομαζουν ορισμενες μεθοδοι..κι εγω ειχα αποφασισει απο σεπτεμβρη να το δω για εξωσωματικη..γιατι ειχα κουραστει πλεον...σου ευχομαι συντομα να εχεις ευχαριστα και θα σου ελεγα οσο μπορεις να μην αγχωνεσαι τοσο..τα δικα σου να ειναι καλα..αν το σπερμα εχει θεμα λυνεται πολυ ευκολα με τις μεθοδους που υπαρχουν...οποτε χωρις αγχος για να μην πειραζεις τις ορμονες σου!!! ;)

KORITSIA THA ITHELA NA RWTISW...SE PERIPTWSI POU EXEIS PROVLIMA TIN KINITIKOTITA KAI TON ARITHMO SPERMATOZWARIWN....EMEIS PX....META PAO THERAPIA 3 MINWN EXOUME PROVLIMA..ANTI NA ANEVEI I KINITIKOTITAA EMEINE I IDI K XEIROTEREPSE...K ENW EIXAME KALO ARITHMOOO EPESE POLI.......DILADI.....APO 45.000.000 STA 20.000.000...KINITIKOTITA EXOUME TIN1-3 WRA TA GRIGORA ENA 8% K TA MESEA 13 WRA 80% 4 WRA 3%TA POLI GRIGORA.....20%TA MESEA KAI 20% KINISI EPI TOPOU...........2 MISI XRONIA PERASANE K TPT..DEN XERW ILIKRINA.....VOITHISTE EM ME TA NOUMERAA ME VASI TI SPERMATEXINSI ENOOW EMPIRIES APO ARITMHOUS POU PETUXE I SPERMATEXINSI...ENW UPARFXEI KAPIO RPVLIMA...SAS EUXARIUSTW!!!

kelly24 όπως σου είπαν και τα άλλα κορίτσια, ψυχραιμία.. 2ον διάβασε και την δική μου περίπτωση εδώ http://www.mammyland.com/forum/21/18494 ... 50#p770437 για να δεις ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Και 3ον, όταν συζητούσαμε με το γιατρό μου για σπερματέγχυση, μου είπε πως από 15.000.000 και πάνω είναι οκ, πως η μορφολογία πρέπει να είναι καλή και πως η ταχύτητα βελτιώνεται και στο εργαστήριο... εμείς σχεδόν 2 χρόνια το παλεύουμε αλλά μόνο το τελευταίο 4μηνο με θεραπεία του συζύγου, οπότε θεωρώ πως πριν δεν έχει νόημα να το λαμβάνουμε υπόψη... εγώ πάντως ενώ πρώτα ήμουν ένα βήμα πριν την εξωσωματική και θεωρούσα τη σπερματέγχυση τζάμπα λεφτά, πλέον αναθεωρώ..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...