Μετάβαση σε περιεχόμενο

βοηθεια με το θηλαστρο


Recommended Posts

ηθελα να με βοηθησετε με το θηλαστρο λοιπον θηλαζω εδω και 20 κατι μερες φαινεται στο τικερακι λοιπον ποιο ειναι το θεμα μου οτι θηλαζω τη μικρη και καποιες φορες της δινω συμπληρωμα 20-30 ξενο και μου κακοφαινεται ενω εχω γαλα δεν μπορω να βγαλω με το θηλαστρο ευκολα(να της δινω παλι δικο μου)την προηγουμενη εβδομαδα εβγαλα 60γρ.με το ζορι με τα απο θηλασμο και εκανα 40λεπτα να τα βγαλω ειπα σημερα να προσπαθησω παλι σταγονες...καταρχην εχω τησ μεντελα το ηλεκτρονικο

http://www.medela.com/IW/en/breastfeedi ... ctric.html ayto to phra 90ευρω και δουλεια δεν κανει...και στον κωνσταντινο παλι τοσ εβγαζα...

ετσι αποφασισα να βγαλω με το χερι εβγαλα μεσα σε 10 λεπτα το πολυ με το χερι 30γρ.απλα που να σημαδεψεις ευκολα μεσα στο μπιμπερο λεω να αποστειρωσ ω κανα ταπερακι μικρο και να το βγαζω εκει...για πειτε μου γιατι συμβαινει αυτο τι να κανω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Ιφιγενεια!!! γιατι ρε συ της δινεις συμπληρωμα;;; 20-30 γραμμαρια δεν ειναι τιποτα!!σημαινει οτι δε τα χρειαζεται καν και τα πινει επειδη ρεουν απο το μπιμπερο! ;)

Αν παντως θελεις να βγαζεις με θηλαστρο πρεπει να αφηνεις το στηθος αρκετες ωρες χωρις θηλασμο(που δε γινεται με τοσο μικρο μωρο)γιατι αν εχει θηλασει το μωρο το εχει αδειασει και το θηλαστρο δε βρισκει να αντλησει....επισης το θηλαστρο που εχεις δε κανει και πολλα..αν νοικιαζες ενα νοσοκομειακο θα ειχες καλυτερα αποτελεσματα! αλλα ξαναλεω γιατι να το κανεις αυτο για 20-30μλ γαλα;;;; απλα βαζε την πιο συχνα στο στηθος! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το στηθος πριν απο το θηλαστρο θελει "περιποιηση". Εβγαζα πολυ με της μεντελα και γεμιζα καμια φορα και 2 ή 3 μπιμπερο.Ειναι προτιμοτερο να βαζεις το θηλαστρο πριν το μωρο, θα βγαζεις γυρω στα 50 για καβατζα και μετα το μωρο. Το μωρο εχει ικανοτητα να αυξανει τη ροη του γαλατος, περισσοτερο απο τοθηλαστρο. Παιρνει ερεθισμα κ παραγει περισσοτερο. Τωρα αν θελεις πρωτα το στηθος, φροντιζε μετα να βαζεις μια ζεστη κομπρεσσα για να ξεφρακαρουν κ οι αδενες που δεν ρουφηξε το μωρο. Μπορεις επισης να θηλαζεις στο ενα στηθος κ ταυτοχρονα να χρησιμοποιεις το θηλαστρο στο αλλο (λιγο αβολο κ σου αποσπα την προσοχη) αλλα ετσι ερεθιζονται κ τα δυο στηθη. Θα δεις παντως πως αν συνεχιζεις το θηλασμο σωστα δεν θα χρειαζεσαι το θηλαστρο. Θα τρωει θα σκαει και θα εχεις κι αλλο.Εγω γυρω στον πρωτο μηνα δεν ηξερα απο που να μαζεψω το γαλα. Ετρεχαν σαν τρελα και η μικρη ειχε ηδη χωρτασει. Ειναι πολυ σημαντικες αυτες οι πρωτες μερες. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστω κοριτσια μα αυτο ειναι που με κανει εντυπωση οτι στις 3 ωρες περιπου αρχιζει και τρεχει οχι τρελλα αλλα νιωθω σα;ν τσιμπιες σαν μουδιασμα και κοιταζω και βλπεω τρεχει...παντως σαν λυση τωρα σκεφτηκα να την βαζω λιγο παραπανω χρονο και βλεποντας και κανοντας απλα μου εκανε εντυπωση με το χερι ποσο ευκολα εβγαινε και με το θηλαστρο με δυσκολια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχήν όπως έγραψε κι η φίλη παραπάνω, η μικρή σου δεν έχει ανάγκη από συμπλήρωμα.

Επίσης εσύ δεν έχεις ανάγκη από θήλαστρο σ'αυτή τη φάση.

Θα σου'λεγα να βάζεις το μωρό πιο συχνά στο στήθος και να μη ξανασχοληθείς με το θήλαστρο μέχρι να περάσουν 40-60 μέρες, να εδραιωθεί καλά ο θηλασμός και μετά ξαναπιάστο αν χρειάζεται να λείψεις και θες ν'αφήσεις γάλα κλπ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το συγκεκριμένο θήλαστρο δεν είναι κατάλληλο για σένα γιατί δεν έχεις εδραιώσει ακόμα γαλουχία

Το μόνο κατάλληλο είναι το νοσοκομειάκό.

Επίσης υπάρχουν γυναίκες που δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν μεγάλες ποσότητες με θήλαστρο παρόλο που θήλαζαν αποκλειστικά.

Πόσα γρ συμπλήρωμα δίνεις την ημέρα?, γράψε μας λεπτομέρεις για να σε βοηθήσουμε να απαλλαγείς από αυτό, τώρα που είναι νωρίς είναι εύκολο να κόψεις το συμπλήρωμα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

απο ολα τα γευματα που κανουμε μπορει να τυχει να φαει τα μισα απο 20με30γρ ξενο το προβλημα μου ειναι επισης οτι ειναι υπναρου και ειπα να την βαζω πιο πολυ ωρα στο στηθος να αυξησω το χρονο αεως και 10λεπτα παραπανω στο καθε στηθος ναι αλλα μου κοιμαται και δεν μπορω να την ξυπνησωευκολα τη την πειραζω στο αυτι τη στη μυτη τι στο ποδαρακι περα βρεχει κοβει υπνο μονο ταν την ανοιγω το παμπερς...απο χθες το βραδυ που ειπα να αυξησω το χρονο κοβουμε υπνο.ισως να δοκιμασω να τη δινω οσο φαει και μετα ας κοιμηθει και το πολυ πολυ να την βαζω πιο συχνα στο στηθος να δουμε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το 8ηλαστρο medela tο ειχα παρει κι εγω. . δεν ειναι καλο, πιο πολυ εβγαζα μονη μου παρα με το 8ηλαστρο.

Βαλε το μωρο στο στη8ος να αυξησεισ την παραγωγη γιατι αν το βγαζεισ συνεχεια με το 8ηλαστρο 8α σου κοπει. Ετσι εκανα κι εγω δε την εβαζα στο στη8οσ απο ανασφαλεια μηπως δε πινει γαλα και το εβγαζα με το 8ηλαστρο για να μετραω τα ml. Etsi σιγα σιγα μειω8ηκε το γαλα και μου κοπηκε σε 4 μηνες :P

Ελπιζω στο επομενο παιδακι οταν ερ8ει να το 8ηλασω αποκλειστικα τωρα που εμα8α :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν πίνει πχ 100ml την μέρα συμπλήρωμα δεν μπορείς να το κόψεις από την μια μέρα στην άλλη, θα κόβεις κάθε μέρα 10μλ και θα την βάζεις πιο συχνά στο στήθος για να αυξηθεί η δική σου παραγωγή. Αν το κάνεις αυτό σε 10 μέρες θα απαλλαγείς από το συμπλήρωμα.

Το συγκεκριμένο θήλαστρο μην το χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλο για σένα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και από εμενα και να χαιρεσαι τα παιδάκια σου!!!!

Αρχικά όπως είπαν και τα κοριτσια καλό θα ήταν να κόψεις το συμπλήρωμα αφού όπως περιγράφεις τα πράγματα το γάλα σου φτάνει.

Το μωράκι σου να το θηλάζεις όποτε θελει και χωρις να χρονομετράς. Εκείνο θα σου ρυθμήσει την παραγωγή ανάλογα με τις ανάγκες του στην κάθε ηλικιακή φάση.

Δίνε 1 στήθος ανα γευμα....ετσι αδειάζει όλο το γάλα και την επόμενη φορά ο μαστός παράγει περισσότερο! Εκτός από αυτό, το πρώτο γάλα που βγαίνει από το στήθος είναι "ελαφρυ" ενώ το τελευταίο είναι που έχει τα περισσότερα λιπαρά. Ασε το λοιπόν να σε ξεζουμίζει!!!!

Το ιδιο θήλαστρο εχω και εγώ και μου εκανε την δουλεια που ηθελα. Το ξεκίνησα 5 μηνών για να βγαζω γαλα να φτιαχνω την κρεμα του Χριστόφορου. Εβγαζα καθε πρωι 150μλ μεσα σε 10 το πολύ 15 λεπτά από τον ενα μαστό. Αργότερα οταν σταμάτησε τις κρεμες που θελησα να βγαλω γαλα για να του δωσω, δεν καταφερα να βγαλω ουτε 30μλ σε μισή ωρα! Οταν προσπάθησα και καποια αλλη στιγμή δεν εβγαλα καθόλου. Το θεμα ειναι όμως οτι θηλασα χωρις συμπλήρωμα μεχρι 14 μηνών.

Βεβαια για να τρεφεις το μωρό σου με μητρικό γαλα που το βγαζεις με θηλαστρο, το καταλληλότερο είναι το νοσοκομειακο θηλαστρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω και΄γω με τις κοπέλες που σου απάντησαν σχετικά με το ότι το μωρό σου δεν χρειάζεται συμπλήρωμα από τη στιγμή που θηλάζει. Θήλαζε το όσο θέλει και όποτε θέλει και κόψε το συμπλήρωμα το οποίο είναι άλλωστε και πολύ λίγο, τώρα που είναι νωρίς. Με το συγκεκριμένο θήλαστρο είχα καταφέρει να μαζεύω για κάποιους μήνες όταν επέστρεψα στη δουλειά ένα ολόκληρο συρτάρι κατάψυξης και περίπου 200 με 250 ml το κάθε σακουλάκι. Στην αρχή όμως που χρειάστηκε να μαζέψω λίγο δεν μπορούσα και΄γω με τίποτα. 3 θήλαστρα είχα δοκιμάσει και κατάλαβα ότι παίζει ρόλο φυσικά και η χοάνη, ανάλογα με το μέγεθος του στήθους. Πάντως το μίνι ηλέκτρικ το χρησιμοποίησα με τη χοάνη που έχει όταν το αγοράζεις και παρόλο που έχω μεγάλο στήθος ήταν οκ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΤΟ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΠΕΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΚΟΜΠΟΛΟΙ. ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ. ΑΣΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΛΑ. ΤΟ MINI ELECTRIC ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ Η ΓΑΛΟΥΧΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ. ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΚΑΙ 2ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ…

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ σας ευχαριστω κοριτσια το παλευω τι να πω δεν ξερω...λιγο το βραδυνο με σκοτωνει μια που εχω και τον μεγαλο που μου ξυπναει απο τα χαραματα...

οσο για το θηλαστρο τον γιο μου τον θηλασα ενα χρονο και παλι πανω απο 60γρ δεν εβγαλα ποτε με εκεινο...παντως κοριτσια τοση ωρα το στηθος το μωρο δεν κοβει υπνο γιατι εμενα στο μεσαωρο αρχιζει και κοιμαται και παλευω να τη ξυπνησω αναγκαζομαι και την ξεβρακωνω για να την ξυπνησω....2ωρες παντως πχ δεν μπορω να κατσω εδω τα 40 λεπτα που καθομαι και ειναι πολυ μιας και εχω ενα 2χρονο αγαορακι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...