Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια!

Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω υφασμάτινες πάνες, όταν γεννηθεί το μωρό! Η μάνα μου θέλει να τις φτιάξει αυτή αντί να αγοράσουμε, πήγε και πήρε ήδη ύφασμα, αλλά δεν έχουμε ιδέα τι μέγεθος πρέπει να είναι για νεογέννητο! Μήπως υπάρχει καμία κοπέλα που χρησιμοποιεί τέτοιες πάνες, να μου πει μεγέθη;

Επίσης, πώς τις καθαρίζετε; Η μάνα μου (η πολύξερη :P), επειδή κι αυτή σε μένα και στον αδελφό μου χρησιμοποιούσε υφασμάτινες πάνες, αρχικά τις έβραζε σε ειδικό σκεύος, μετά τις έπλενε στο χέρι και μετά τις έβαζε και στο πλυντήριο, πράγμα που μου φαίνεται πολύ υπερβολικό (η μάνα μου πλένει στο χέρι τα εσώρουχα και μετά τα βάζει και στο πλυντήριο, οπότε φαντάζομαι ότι και για τις πάνες υπερβάλλει). Από όσα έχω διαβάσει σε διάφορες ιστοσελίδες, πλένονται στο πλυντήριο. Ισχύει αυτό και καθαρίζουν καλά;

Για δώστε μου τα φώτα σας!

Δημοσίευση

Εγω ειχα υφασματινες πανες...αλλα τελικα δε με βολεψαν.

Μια χαρα πλενονται στο πλυντηριο καλε...τουλαχιστων στους 60 βαθμους.

Εγω τις μαζευα σε εναν καδο και τα επλενα μετα.

Οσο γι ατο μεγεθος συνηθως αυτες που πουλανε εχουνε 3-4 σειρες απο κοπιτσες κουμπακια η χρατσ για να προσαρμοζωνται στη μεσουλα του παιδιου αναλογα με το πως μεγαλωσει.

Επισης θα χρειαστεις αδιαβροχα βρακακια.

Εγω ειχα τετοιες http://www.wonderoos.com/information.htm

Δημοσίευση

Κοριτσακι από οικολογικης αποψεως ειναι μια χαρα και πιο υγιεινές από τις μιας χρήσεως..... αλλά εισαι σιγουρη οτι θες να μπεις σε τετοια διαδικασία;;;; :?

Τους πρώτους μήνες (και ειδικά αν κάνεις αποκλειστικό θηλασμό) τα μωράκια κάνουν συνηθως κακάκια σε κάθε θηλασμό..... εγω άλλαζα γύρω στις 10 πάνες την ημέρα! :shock: Εκτός οτι μόνο το πλυντήριο δεν ξέρω αν θα αφαιρεί τους λεκέδες και ίσως να χρειάζεται σε κάθε αλλαγή πάνας να την πλένεις αρχικά στο χέρι και μετά όλες μαζί να τις βάζεις στο πλυστήριο......

Να μην πω για τα κακάκια μετα που θα μπει η στερεη τροφή..... :ymsick: Ειναι κακονικά κακά! Με τις μυρωδιές τους και την διαφορετική υφή και συσταση αναλόγως το τί έχει φάει το παιδί....

θα πρεπει να αδειάζεις τα κακάκια στην λεκάνη, να πλένεις κατευθείαν την πάνα στο χερι αφού δεν μπορεις να την βάλεις στο πλυντηριο με υπολοιματα επάνω.....ουφ..... και μόνο που τα γραφω και τα σκεφτομαι με πιάνει αναγούλα! :oops: Δεν αντέχω ουτε ενα λεπτό με ανοιχτή την πάνα του γιού μου...ποσο μαλλον να την περιποιηθώ κιόλας!

Αυτή είναι δική μου καθαρά αποψη..... αν το έχεις αποφασίσει μπράβο σου!!!!

Με το καλό να γεννησεις!!!!!

Δημοσίευση

Χρύσα, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Το λινκ που με παραπέμπεις, δυστυχώς δεν έχει μέγεθος. Λέει "ένα μέγεθος", αλλά δε λέει διαστάσεις!

Μαριλού, λέω να το προσπαθήσω. Είναι το καλύτερο για το μωρό νομίζω!

Δημοσίευση

Αννα - μαρι αμου ενα μεγεθος ειναι οι πανες,απλα εχουν τρεις σειρες απο κουμπακια ετσι οπως το βλεπεις ωστε να προσαρμοζονται στη μεσουλα του μωρου.

Εχει και σε καταστηματα υφασματηνες πανες, αμα πας να τα δεις παο κοντα θα σου λυθουν πολλες αποριες .

Αμα θα ραψετε παντως να προτιμισεις αυτες με τα κουμπακια γιατι τα χρατσ με τον καιρο χαλανε

Δημοσίευση

Πριν γεννήσω σκεφτόμουν και εγώ για τέτοιες πάνες, αλλά τελικά δεν πήρα ποτέ γιατί πραγματικά δεν ήξερα πότε θα προλαβαίνω να τις πλένω. :roll: Γιατί και εγώ αυτή τη διαδικασία που περιγράφει η μαμά σου είχα στο μυαλό μου.

Με το καλό να γεννήσεις και το πολύ πολύ βάζεις τη μαμά που ξέρει κιόλας να κάνει τα πλυσίματα ;)

Δημοσίευση

Αχ, αχ, θα πρέπει να ξαμολυθώ στα μαγαζιά. Το χειρότερό μου είναι. Ελπίζω να υπάρχουν στην Κύπρο τέτοιες πάνες.

Φωτεινή, χι χι, λες να την κάνω πλύστρα τη μάνα μου;

Δημοσίευση
Αχ, αχ, θα πρέπει να ξαμολυθώ στα μαγαζιά. Το χειρότερό μου είναι. Ελπίζω να υπάρχουν στην Κύπρο τέτοιες πάνες.

Φωτεινή, χι χι, λες να την κάνω πλύστρα τη μάνα μου;

Για το καλό του εγγονιού της θα το κάνει :D;)

Βρήκες άκρη τελικά;

Δημοσίευση

Έχω, όμως, και τη μάνα μου να γκρινιάζει "εγώ δεν μπορώ να τα κάνω όλα τελευταία στιγμή, θέλω να έχω χρόνο μπροστά μου" μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα. Γιατί είναι όλες οι μανάδες ΤΟΣΟ γκρινιάρες; Έτσι θα γίνω κι εγώ; Αχ αχ...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...