Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υφασμάτινες πάνες

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια!

Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω υφασμάτινες πάνες, όταν γεννηθεί το μωρό! Η μάνα μου θέλει να τις φτιάξει αυτή αντί να αγοράσουμε, πήγε και πήρε ήδη ύφασμα, αλλά δεν έχουμε ιδέα τι μέγεθος πρέπει να είναι για νεογέννητο! Μήπως υπάρχει καμία κοπέλα που χρησιμοποιεί τέτοιες πάνες, να μου πει μεγέθη;

Επίσης, πώς τις καθαρίζετε; Η μάνα μου (η πολύξερη :P), επειδή κι αυτή σε μένα και στον αδελφό μου χρησιμοποιούσε υφασμάτινες πάνες, αρχικά τις έβραζε σε ειδικό σκεύος, μετά τις έπλενε στο χέρι και μετά τις έβαζε και στο πλυντήριο, πράγμα που μου φαίνεται πολύ υπερβολικό (η μάνα μου πλένει στο χέρι τα εσώρουχα και μετά τα βάζει και στο πλυντήριο, οπότε φαντάζομαι ότι και για τις πάνες υπερβάλλει). Από όσα έχω διαβάσει σε διάφορες ιστοσελίδες, πλένονται στο πλυντήριο. Ισχύει αυτό και καθαρίζουν καλά;

Για δώστε μου τα φώτα σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω ειχα υφασματινες πανες...αλλα τελικα δε με βολεψαν.

Μια χαρα πλενονται στο πλυντηριο καλε...τουλαχιστων στους 60 βαθμους.

Εγω τις μαζευα σε εναν καδο και τα επλενα μετα.

Οσο γι ατο μεγεθος συνηθως αυτες που πουλανε εχουνε 3-4 σειρες απο κοπιτσες κουμπακια η χρατσ για να προσαρμοζωνται στη μεσουλα του παιδιου αναλογα με το πως μεγαλωσει.

Επισης θα χρειαστεις αδιαβροχα βρακακια.

Εγω ειχα τετοιες http://www.wonderoos.com/information.htm

Κοριτσακι από οικολογικης αποψεως ειναι μια χαρα και πιο υγιεινές από τις μιας χρήσεως..... αλλά εισαι σιγουρη οτι θες να μπεις σε τετοια διαδικασία;;;; :?

Τους πρώτους μήνες (και ειδικά αν κάνεις αποκλειστικό θηλασμό) τα μωράκια κάνουν συνηθως κακάκια σε κάθε θηλασμό..... εγω άλλαζα γύρω στις 10 πάνες την ημέρα! :shock: Εκτός οτι μόνο το πλυντήριο δεν ξέρω αν θα αφαιρεί τους λεκέδες και ίσως να χρειάζεται σε κάθε αλλαγή πάνας να την πλένεις αρχικά στο χέρι και μετά όλες μαζί να τις βάζεις στο πλυστήριο......

Να μην πω για τα κακάκια μετα που θα μπει η στερεη τροφή..... :ymsick: Ειναι κακονικά κακά! Με τις μυρωδιές τους και την διαφορετική υφή και συσταση αναλόγως το τί έχει φάει το παιδί....

θα πρεπει να αδειάζεις τα κακάκια στην λεκάνη, να πλένεις κατευθείαν την πάνα στο χερι αφού δεν μπορεις να την βάλεις στο πλυντηριο με υπολοιματα επάνω.....ουφ..... και μόνο που τα γραφω και τα σκεφτομαι με πιάνει αναγούλα! :oops: Δεν αντέχω ουτε ενα λεπτό με ανοιχτή την πάνα του γιού μου...ποσο μαλλον να την περιποιηθώ κιόλας!

Αυτή είναι δική μου καθαρά αποψη..... αν το έχεις αποφασίσει μπράβο σου!!!!

Με το καλό να γεννησεις!!!!!

Χρύσα, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Το λινκ που με παραπέμπεις, δυστυχώς δεν έχει μέγεθος. Λέει "ένα μέγεθος", αλλά δε λέει διαστάσεις!

Μαριλού, λέω να το προσπαθήσω. Είναι το καλύτερο για το μωρό νομίζω!

Αννα - μαρι αμου ενα μεγεθος ειναι οι πανες,απλα εχουν τρεις σειρες απο κουμπακια ετσι οπως το βλεπεις ωστε να προσαρμοζονται στη μεσουλα του μωρου.

Εχει και σε καταστηματα υφασματηνες πανες, αμα πας να τα δεις παο κοντα θα σου λυθουν πολλες αποριες .

Αμα θα ραψετε παντως να προτιμισεις αυτες με τα κουμπακια γιατι τα χρατσ με τον καιρο χαλανε

Πριν γεννήσω σκεφτόμουν και εγώ για τέτοιες πάνες, αλλά τελικά δεν πήρα ποτέ γιατί πραγματικά δεν ήξερα πότε θα προλαβαίνω να τις πλένω. :roll: Γιατί και εγώ αυτή τη διαδικασία που περιγράφει η μαμά σου είχα στο μυαλό μου.

Με το καλό να γεννήσεις και το πολύ πολύ βάζεις τη μαμά που ξέρει κιόλας να κάνει τα πλυσίματα ;)

Αχ, αχ, θα πρέπει να ξαμολυθώ στα μαγαζιά. Το χειρότερό μου είναι. Ελπίζω να υπάρχουν στην Κύπρο τέτοιες πάνες.

Φωτεινή, χι χι, λες να την κάνω πλύστρα τη μάνα μου;

Αχ, αχ, θα πρέπει να ξαμολυθώ στα μαγαζιά. Το χειρότερό μου είναι. Ελπίζω να υπάρχουν στην Κύπρο τέτοιες πάνες.

Φωτεινή, χι χι, λες να την κάνω πλύστρα τη μάνα μου;

Για το καλό του εγγονιού της θα το κάνει :D;)

Βρήκες άκρη τελικά;

Έχω, όμως, και τη μάνα μου να γκρινιάζει "εγώ δεν μπορώ να τα κάνω όλα τελευταία στιγμή, θέλω να έχω χρόνο μπροστά μου" μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα. Γιατί είναι όλες οι μανάδες ΤΟΣΟ γκρινιάρες; Έτσι θα γίνω κι εγώ; Αχ αχ...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...