Μετάβαση σε περιεχόμενο

finger food ή αλλιώς πάλι θα σφουγγαρίσω!!

Recommended Posts

Όμορφα κοριτσάκια μου για πείτε μου,

πότε ξεκινήσατε να δίνετε στα μωράκια σας φαγητό να το τρώνε με τα χεράκια τους υπό την επίβλεψη σας βεβαίως-βεβαίως; :D

Δεν μιλάω για γεύμα φυσικά, αλλά για να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν μόνα τους, να παίζουν και να γνωρίζουν τα τρόφιμα. (και εγώ να είμαι με τις χαρτοπετσέτες, το βιτέξ και τη σφουγγαρίστρα :evil::evil::lol::lol: )

Και με τι κάνατε την αρχή;

Ο μικρός μου είναι 9,5 μηνών και τον άφησα τις προάλλες να δοκιμάσει μόνος του πεπόνι. Όμως μάλλον το είχα παραψιλοκόψει και μόλις έπιανε κάποιο κομματάκι έλιωνε στο χέρι του. Μήπως χρειάζεται να είναι μεγάλα κομμάτια για να μπορεί να τα πιάνει με το χεράκι του;

Επίσης, βρήκα ενδιαφέρουσες ιδέες εδώ http://wholesomebabyfood.momtastic.com/ ... erfood.htm.

Πείτε μου όμως και εσείς απο την εμπειρία σας καμιά συμβουλή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

welcome to the club :lol::lol:

εγω θα παρω παρασημο σφουγγαρισματος :lol::lol:

ετσι κανουν

απλα εγω συνήθως σφουγγαριζω καθημερινα μετα το μπανιο των παιδιων και σκουπιζω μερα παρα μερα

το ξερω κολαση ειναι κατω -ολο σκουπιδακια

αλλα εχουμε και δουλειες

Κουκλίτσα μου το σφουγγάρισμα δεν το γλυτώνεις να το ξέρεις!

Κοιτα εγώ αρχικά γύρω στον 8ο μήνα του έδωσα ψωμάκι. Μετά έδωσα και φρυγανιά έχοντας την μανα μου από δίπλα να μου φωνάζει οτι θα πνηγεί το παιδί! Πεπόνι είναι ωραίο μαλακό φρούτο για να ξεκινήσετε!

Το καλύτερο θα ήταν να το κόβεις λεπτά μπαστουνάκια ετσι ώστε να το κρατάει και να κόβει μονος του.

Το μηλο θα σου έλεγα σε λίγο πιο μετά.... αλλά γενικότερα τα φρούτα μπορείς να τα δίνεις έτσι.

Επίσης μπρόκολο ή καρότο βραστό. Ε, σιγά σιγά θα ερθουν και τα υπόλοιπα. Απλά μην τον πιέσεις....μόνος του θα σου δείξει πότε είναι ετοιμος για μεγαλύτερα αλματα. Και μπισκοτάκι μπορεις να δώσεις.... μιράντα του δίνω εγώ και γλύφεται!

Αντε καλή αρχή!!!!!

Μαλακες τροφε ςμπορεις να δωσεις και απο πιο νωρις. Τωρα για να μη σφουγγαριζεις συνεχεια- πραγμα που εγω δεν αντεχ ανα κανω- να παρεις απο καταστηματα που πουλανε εξοπλησμο για εστιατορια αυτα τα τραπεζομαντηλα μιας χρισης που ειναι ναυλον απο κατω και χαρτι απο πανω..αλλιως υπαρχει και η λυση των baby mats αλλα ειναι ακριβουτσικα

Εγω αργησα παρα παρα πολυ να του δωσω κομματακια!!!

Σκεψου οτι 15μηνων του εδωσα πρωτη φορα αγγουρι... :o:o:o

Αστα φοβομουνα παρα πολυ.... :?:?:?

Αλλα εσυ καλα κανεις...Βεβαια θα βλεπεις και τις αντιδρασεις του μωρου και θα πραττεις αναλογα.

Τωρα για το σφουγγαρισμα...Δεν τρωει ατο τραπεζακι του;;;Τουλαχιστον να εχεις μονο εκει να κανεις λατρα.

Εγω καθοτι παστρικοΘοδωρα τρομαρα μου , μεσα στο σπιτι δεν τον αφηνω να γυρναει χυμα με τροφες στα χερια.Και ακομη τον βοηθαω οταν τρωει..ειδικα με σουπέ φαγητα.

Ολα ομως εξαρτωνται απο σενα και απο τη διαθεση σου. ;)

Εγω ας πουμε εχω και εναν μπεμπη 6 μιση μηνων και θα μου ηταν πολυ κουραστικο να καθαριζω ολη τη μερα φαγητα απο το πατωμα.

Καλημέρα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μάλλον παρερμηνεύθηκε ο τίτλος :lol::lol:

Δεν με πειράζει καλέ το σφουγγάρισμα, απλά στην εικόνα μωρών που τρώνε μόνα τους μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό ο χαμός που γίνεται. :D

marker και εγώ την σφουγγαρίστρα την έχω πάντα σε ετοιμότητα γιατί μπουσουλάει, αλλά όχι και κάθε μέρα :roll:

maryloo28 το ψωμί και την φρυγανιά τα φοβάμαι πάρα πολύ. Τα έδινες θρυμματισμένα ή ολόκληρα; Τα μπισκότα τα έχω σκεφτεί και είπα να κανω μια συνταγή που βρηκα εδώ (τα λαλομπισκότα). Μαλλον θα ξεκινήσω με βρασμένα λαχανικά, πχ σημερα θα κανω φασολακια και λέω πριν τα βαλω στο μπλεντερ να ξεχωρίσω 2-3 και να του τα βάλω μπροστά του. Εννοείται δεν τον πιέζω.

Cesilia δεν είχα σκεφτεί να ξεκινήσω νωρίτερα. Γενικά σε όλα περιμένω να δω σημαδια ετοιμότητας του παιδιού, ε και τώρα είπα να δοκιμασω και με μη αλεσμένα. (Το μωράκι σου πήρε θέση;)

Panayiota φαντάζομαι τώρα στο 2ο θα είσαι πιο χαλαρή και θα δοκιμάσεις νωρίτερα. Μόνο στο τραπεζάκι του τρώει.

Μια που σας βρήκα εδώ δεν μου λέτε και τη γνώμη σας για το άλλο θέμα που άνοιξα αλλά πήρα μόνο 1 απάντηση.

Τι γιαούρτι να ξεκινήσω; Κατσικίσιο, πρόβειο ή αγελαδινό;

Το γιαούρτι δεν το θέλω για το ασβέστιο ή για αντικατάσταση γεύματος, αφού έτσι και αλλιώς θηλάζουμε, απλά νομίζω είναι το πιο εύκολο για τις βόλτες και τα μπάνια.

Και πάλι ευχαριστώ :D

Μπα..οχι ακομα...εχω ραντευου τωρα στις 7 του μηνος να δουμε τι κανει...

Φασολακια οχι καλυτερα..μπορει να μην του αρεσουν..καλυτερα βρασε καροτακι και δωστο σε κομματακια μεγεθος μικρου δαχτυλου, μετα μπορεις να δωσεις βρασμενο κολοκυθακι που ειναι μαλακο..μη τα φοβασαι τα μη αλεσμενα..δες πως θα παει και αναλογα συνεχιζεις.παντως ο δικος μουσ ε ηληκια 10 μηνων ειχε κοψει τελοειως τα αλεσμενα και τα ετρωγε ολακομματακια χοντροτσικα..ετσι του αρεσε.

Οσο για γιαουρτι το ειχα συζητησει και εγω με την παιδιατρο μα ςκαι λογω των αλλεργιων και μου ειπε να δοσω οποιο θελλω κατα προτιμιση αγελαδινο γιατι τα προβει ακαι τα κατσικισια ειναι πιο λιπαρα. Παντως μας ειπε να δοσω σκετο γιαουρτι, αυτο που τρωμε και εμεις..εκτοτε ο πεθερος μου του φτιαχνει γιαουρτι- εγω δεν ...- και το βαζουμε σε γιαλινα βαζακια..τρελενετε...δεν ξερω γιατι επειδη εγω μπλιαξ το μισω το γιαουρτι

Φωτεινη για το γιαουρτι καλυτερα να περιμενεις να παει στανταρ 10 μηνων.

Σκεφτεσαι για κανονικο γιαουρτι ή για τα παιδικα τυπου Advance;;;Παντως φρεσκο αφελαδινο γαλα μετα το χρονο δε λενε;;;Τι διαφορα εχει το γιαουρτι;; Απο φρεσκο αγελαδινο μη εξανθρωπισμενο γαλα δε γινεται;;; :roll::roll::roll:

Παντως αν τρωει κομματακια μπορεις να του παιρνεις φρουτα στην παραλια (μπανανα,ροδακινο,νεκταρινι,πεπονι,κερασια) και να του τα δινεις σιγα σιγα.

Στο 2ο, επειδη μου βγηκε καλοβολος και θηλαζει με προγραμμα απο μονος του ελεγα να παει 10 μηνων και μετα να αρχισω στερεες... :lol::lol: Προς το παρον αρχισαμε λαχανικα...

Τελικά μια μάνα χρειάζεται πτυχίο διατροφολόγου, βιολόγου, κτηνιάτρου, κλπ κλπ :lol::lol:

Σχετικά με τα γιαούρτια μάλλον καταλήγω στο κατσικίσιο που είναι πιο εύπεπτο, λιγότερο αλλεργιογόνο, και πιο κοντά στο ανθρώπινο γαλα. Τα λιπαρά που αναφέρεις Cesilia έχουν διαφορετική δομή και συσταση από το αγελαδινό και γι'αυτό και είναι πιο εύπεπτα και απο ευαίσθητους οργανισμούς. Άλλωστε νομίζω ότι στα μωράκια κάνουν καλό τα λιπαρά (ή βλακεία λέω; :? ). Τα γιαουρτάκια του πεθερού που δεν τα τρως, δεν τα στέλνεις σε εμένα να τα τιμήσω ;)

10 μηνών κόψατε τα αλεσμένα; Μπράβο

Παναγιώτα νομίζω ότι η διαφορά γαλακτος και γαλακτοκομικών έχει να κάνει με την επεξεργασία τους. Τα γαλακτοκομικά δεν έχουν την λακτόζη και την πρωτείνη όπως το γάλα. (εδώ χρειάζεται πτυχίο χημικού :lol: ) Και ο Παπαβέντσης που και απο θηλασμό ξέρει αλλά και με τη διατροφή ασχολείται προτείνει γιαούρτι στον 8ο, κατσικίσιο ή προβειο.

Καλή αρχή για τις στερεες. Από τη μια καλή εποχή, γιατί βρίσκεις μεγαλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών , από την άλλη είσαι αγκαλιά με το μπλέντερ και στις διακοπές :evil:

Βλεπω Φωτεινη οτι πας για Ph.D. στην παιδικη διατροφη ε;;; :lol::lol::lol:

Μακαρι ολες μας να το ψαχνουμε τοσο πολυ.

Κοιτα αφου το λεει και ο Σ.Π που ειναι παιδ. και συμβουλος θηλασμου λογικα θα ισχυει.Καλη αρχη λοιπον!!! :D

Ασε..πολυ πικρα με το μπλεντερ..Τον Νικολα τον ειχα γεννησει Μαρτιο και ειχα παει διακοπες μονο με το μεμε μου..Τωρα ..κουβαλαω ολο το σπιτι...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...