Μετάβαση σε περιεχόμενο

O θηλασμός απο αλλη οπτική γωνια...

Recommended Posts

κοριτσια καλημερα , μου δινετε πολυ δυναμη γιατι ο περιγυρος μου λεει κοψτο αλλα δεν θα ειμαι καλα μετα , θα αισθανομαι ασχημα απεναντι στο μωρακι μου ,αν παλι κοπει το γαλα...

εχω παρει sling ακομα προσπαθω να το μαθω!!!!ποναει η κοιλιτσα του και δε μπορει ευκολα να κανει τα κακακια του και μολις πιει (λιγο)γαλατακι της μαμας κατευθειαν ενεργειτε!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Ευεργετικο γαλατακι της μαμάς forever!

Για δυσκοιλιότητα, αέρια ή κολικούς, κάντου λίγο μασαζακι στην κοιλίτσα με αμυγδαλελαιο. (πάρε μια ιδεα από εδώ http://www.vita.gr/html/ent/387/ent.2387.asp )

Συνέχισε τις προσπάθειες με το σλινγκ. Που θα πάει, θα του πάρεις τον αέρα :D

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΩΤΗΝΗ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΑ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ( ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ)ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΜΥΓΛΑΛΕΛΕΑΙΟ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ???ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ??ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Ναι, πουλάνε στα φαρμακεία. Ή θα βρεις της Απιβιτα που κάνει γύρω στα 10 ευρώ τα 100μλ, ή θα ζητήσεις χύμα. Το χύμα το έχω πετύχει και 5 ευρώ αλλά και 7, ανάλογα το φαρμακείο. Μετά το μπανάκι ένα μασαζάκι με λάδι και θα βλέπει κάτι όνειρα το μικρούλι σου μετά, ουουυυυ :D

Κοριτσια δε διαβασα ολες τις απαντησεις,αλλα παραθεσω και τη δικη μου εμπειρια...

Το πρωτο μου παιδακι δε καταφερα να το θηλασω γιατι εγιναν τα γνωστα λαθη απο γιατρους μαιευτηριο κτλ,αλλα επειδη ηταν κι αυτο δυσκολο παιδι...

Ναι εγω πιστευω οτι ο θηλασμος ειναι και θεμα τυχης και θεμα συγκυριων και θεμα υποστηριξης απο το περιβαλλον!!

Το 2ο μωρακι μου λοιπον κι εφοσον ειχα διαβασει για το θηλασμο,απο το βιβλιο της Πατσουρου μεχρι το τελευταιο φυλαδιο και αρθρο που εβρισκα στο νετ και εφερα συμβουλο θηλασμου απο τη 2η μερα στο μαιευτηριο,δε καταφερα να τη θηλασω παρα μονο 1 μηνα!!!!

Με πληγωσε παρα πολυ και δε μπορουσε ουτε η συμβουλος να καταλαβει το γιατι εφοσον εδειχνε να πιανει πολυ σωστα τη θηλη,ηταν οοοληηη μερα στο στηθος και δε κοιμοταν πανω απο 20' μπορει και για 12 ωρες,ειχα και το αλλο παιδακι να ζηλευει και να μου κανει κρισεις υστεριας γιατι ολη μερα ημουν με το μωρο στο στηθος και να κλαιω απο το πονο!!! Τελος παντως το παλευα 1 μηνα,δοκιμασα με ψευδοθηλες καποια στιγμη και ξενερωσε το μωρο και μια μερα ακριβως τη μερα που κλειναμε μηνα νομιζω και μετα απο 12 ωρες συνεχους θηλασμου,βγαζω με το θηλαστρο 70μλ και τα δινω με μπιμπερο..

Περιμενα φυσικα και να μη φαει και να φτυσει το μπουκαλι... ε λοιπον βουτηξε το μπιμπερο λες και παντα ετρωγε απο κει,κατεβασε μονορουφι ολο το γαλα και ξεραθηκε στον υπνο για 3 ωρες!!!!!φυσικα εμεινα μαλακας να μη μπορω να καταλαβω γιατι;;;!!!! :shock:

Το χειροτερο ειναι μολις ξυπνησε(ή μαλλον τη ξυπνησα) να τη ταισω,μολις την εβαλα στο στηθος δεν ηθελε καθολου!!!! πιπιλησε λιγο,το εφτυσε και μετα απο λιγη ωρα προσπαθειας αρχισε να κλαιει!

Δε ξερω τι συνεβη,ουτε η συμβουλος(που ηρθε και ξαναηρθε) μπορεσε ποτε να εξηγησει,αλλα το αποτελεσμα εινα οτι οσες φορες προσπαθησα να τη βαλω στο στηθος αρνιοταν πεισματικα!

Αφου αν δε ντρεπομουν να βγαλω τα βυζια μου ον λαιν θα την ειχα τραβηξει βιντο να δειτε πως εκανε οταν την εβαζα στο στηθος!!!!! :lol::lol::lol:

Το μονο καλο ειναι οτι αυτο τον 1 μηνα που ηταν απευθειας συνδεση με το βυζι,μου κατεβασε αρκετο γαλα και τωρα αρμεγομαι καθε 2 ωρες και τουλαχιστον πινει αποκλειστικα δικο μου γαλα...

Εχω βαλει στοχο το 6μηνο κι ελπιζω να τα καταφερω γιατι ειναι παααρααα πολυ δυσκολο αυτο που κανω!πολυ πιο δυσκολο απο το να θηλαζε το μωρο 40 φορες τη μερα... :?

Τωρα φυσικα ξερω πολυ καλα οτι οπως λεει και η Αφρο,αν ημουν στην ερημο και δεν ειχα αλλη επιλογη ουτε εγω ουτε το μωρο,προφανως θα θηλαζε παρολους τους πονους και τις δυσκολιες και καποια στιγμη φανταζομαι ολα θα εφτιαχναν... :roll:

Εγω αυτο που θελω να πω στις νεες μανουλες, γιατι εχω τσακωθει στο παρελθον με φανατισμενες κι απολυτες αποψεις,ειναι να ενημερωθουν οσο καλυτερα μπορουν για να αποφυγουν τα γνωστα λαθη των πρωτων ημερων και να κανουν τη προσπαθεια τους με ολη τους τη καρδια για χαρη του μικρου τους θησαυρου!

Αν τα καταφερουν εχει καλως,αν οχι να μη νιωθουν ουτε τυψεις ουτε τιποτα! Να ειναι εκεινες καλα και χαρουμενες για να ειναι και τα μωρα τους!!! ;)

Καλησπεριζω κι εγω την παρεα σας!

Διαβασα προσεκτικα τις αποψεις ολων σας...με καποιες συμφωνω με καποιες αλλες οχι....

Διαφωνω ομως καθετα με την κοπελα (συγγνωμη δεν θυμαμαι το ονομα :oops: ) που ειπε να αφησουμε την φυση να κανει την δουλεια της.....

Αν εγω προσωπικα αφηνα την φυση να κανει την δουλεια της,ενδεχομενως να μην γινομουνα ποτε μανουλα.......Γι αυτο λοιπον και το θεμα της συλληψης των μωρων μου το <εσπρωξε> η επιστημη....

Περασα 2 δυσκολα χρονια μεχρι να μεινω εγκυος με γιατρους,εξετασεις,φαρμακα,ενεσεις. Και η εγκυμοσυνη μου ηταν δυσκολη επισης με πολλες στερησεις,αιμορραγιες και ψυχολογια υπο του 0 ωρες-ωρες.

Δεν με εννοιαζε ο θηλασμος,δεν εψαχνα για πληροφοριες,δεν πηγα σε σεμηναρια,δεν ρωτουσα τον γιατρο μου...στο μυαλο μου στριφογυρναγε μια σκεψη : να καταφερω να κρατηθουν τα μωρα μου οσο περισσοτερο γινεται στην κοιλιτσα μου και να γεννηθουν γερα....

Οταν γεννησα (με την κακια καιρασικη) παλι δεν σκεφτηκα τον θηλασμο.Με εννοιαζε απλα φανε τα μωρα μου.

Και ο γυναικολογος μου,οσο και η παιδιατρος οταν με ρωτησαν αμα θα θηλασω και απαντησα αδιαφορα <δεν ξερω..μαλλον οχι> ,δεν με παρατησαν στην τυχη μου και στην αγνοια μου...Το προσπαθησαν μαζι μου (για οσο αντεξεις,μου ειπανε) . Δεν μπορω να πω οτι θηλασα,αφου ο <θηλασμος> μου κρατησε καμια 10ρια μερες και αυτες με συμπληρωμα...

Αποφασισα τελικα να διακοψω τον θηλασμο γιατι ζοριστηκα πολυ να θηλαζω 2 μωρα, να κανω συμπληρωματα για 2 μωρα,να κανω αντλησεις για 2 μωρα...και ειπα φτανει! Ναι,κοιταξα την παρτη μου,γιατι αν εγω δεν ειμαι καλα δεν θα ειναι κ τα μωρα μου.

Δεν υποστηριζω οτι η επιλογη μου ειναι η καλυτερη,ουτε θελω να την επιβαλλω σε καμια.

Απλα ας σταματησει πια αυτη η καραμελα με τις θηλαζουσες και μη θηλαζουσες μανουλες.

Δεν αντιλεγω οτι τα οφελη του θηλασμου ειναι πολλα αλλα ας μην ισωπεδωνουμε κ την ψυχικη μας υγεια για χαρη τους...

Σεβομαι απεριοριστα τις μανουλες που θηλαζουν,οπως επισης σεβομαι τις μανουλες που προσπαθησαν και δεν τα καταφεραν για τον Α ή Β λογο καθως και εκεινες που απλα δεν ηθελαν!

Σορρυ για την πολυλογια μου :oops::oops::oops::oops::oops:

• 2 weeks later...

Και εγώ κορίτσια το ίδιο αισθάνομαι, ο γιός μο δε θέλει πια το στήθος και χορταίνει μόνο μοε το μπιμπερό, δεν αισθάνομαι άσχημα γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία του μωρού. Υπάρχει μεγάλος φανατισμός με το θηλασμό και μπορώ να πώ από τη δική μου εμπειρία ότι δεν είναι καθόλου εύκολος...μπράβο σε όσες συνεχίζουν, εγώ δεν έχω άλλες αντοχές!

καλημερα κοριτσια , εγω συνεχιζω να ειμαι στην ιδια κατασταση λιγο γαλατακι και περισσοτερο ξενο.

σημερα το πρωι μετα απο δυο μερες που ειχε να κανει κακα του του εδωσα στηθος μονο και εγινε χαμος.αλλα μετα τερμα παλι τι να πω!!

φωτηνη το λαδακι πολι καλο το πηρα κι εκανε δουλιτσα...

• 2 weeks later...

Κορίτσια γεια σας κι από εμένα! Διάβασα τα περισσότερα post και είπα να γράψω κι εγώ την δική μου εμπειρία! Γεννησα με καισαρικη η μπεμπα μου δεν έπιανε το στήθος με τίποτα και όταν το έπιανε έπινε λίγο και κοιμόταν με αποτέλεσμα να πετρωσει το στήθος μου γιατί είχα παρα πολύ παραγωγή, οι πόνοι μου αφορητοι κάθε φορά που έπρεπε να την βάλω στο στήθος με έπιανε τρέλα, ώσπου μου είπαν να νοικιασω το νοσοκομειακο θυλαστρο γιατί με αυτα που κυκλοφορούν στο εμπόριο υπεφερα!!! Να φανταστείτε ταιζα το μωρό από το στήθος και εβγαζα και αλλά 150ml με το θυλαστρο και αυτό κάθε φορά που την ταιζα γιατί αν δεν εβαζα το θυλαστρο ένιωθα αμέσως ότι πετρωνε. Ένιωθα τέτοια κούραση που δεν περιγράφεται. Για να μην τα πολυλογω όλο αυτό κρατησε 2 μήνες και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως τα κατάφερα και συνεχισα να θυλαζω, η μπεμπα μου τώρα έκλεισε το τρίτο μήνα και την θυλαζω ακόμα, τώρα τα πράγματα βέβαια είναι τελείως διαφορετικά τώρα το απολαμβανω κάθε φορά που είναι να την ταισω!!!!

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται φοβερή δύναμη και φοβερή θέληση για να θυλασει μια γυναίκα δεν είναι ότι πιο εύκολο!!! Επίσης θέλω να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα όλες τις κοπέλες που εγραψαν ότι δεν τα καταφεραν, γιατί κι εγώ αν δεν είχα δίπλα μου ανθρώπους να με στηρίξουν δεν θα τα καταφερνα ποτέ!!!! Και εννοείται ότι ο θυλασμος δεν κάνει μια μάνα καλή και αυτή που δεν θυλασει κακή αυτά είναι βλακείες που τα πιστεύουν κάποιοι κομπλεξικοι!!!! Αυτή είναι εμένα η γνώμη μου συγνώμη αν σας κουρασα!!! Φιλακια σε όλες θυλαζουσες και μη!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...