Μετάβαση σε περιεχόμενο

O θηλασμός απο αλλη οπτική γωνια...

Recommended Posts

ΝΑΙ ο θηλασμος δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα αλλα δεν ειναι και το πιο δυσκολο πραγμα στην ανατροφη ενος παιδιου!!!

ο θηλασμος θελει επιμονη αλλα πανω απο ολα υπομονη και τιποτε αλλο.... ολοι οι ανθρωποι δεν ειμαστε ιδιοι... δεν εισαι κακη μανα επειδη δεν θηλασες ή επειδη γεννησες με επισκληριδιο κ.τ.λ αλλα σαν μανα δεν πρεπει να παραδεινεις τα οπλα ετσι αμαχητη... θα ερθουν πολλες δυσκολιες στην ανατροφη των παιδιων μας και δεν θα πρεπει να υις αντιμετοπιζουμε με κλαματα και τυψεις... αν μπορεις να θηλασεις καλως αν οχι κανε αυτο που πιστευεις εσυ και ασε τους αλλους να λενε... ο κοσμος παντα θα εχει κατι να πει...

για καμμια ο θηλασμος δεν ηταν ευκολος.... εγω εχω διαβασει λιγα πραγματα απο το ιντερνετ και ενα εντυπο που μου εδωσαν στη κλινικη και ομως θηλαζω τωρα 3 μηνες...

πριν γεννησω ελεγα 3 μηνες θα θηλασω αλλα τωρα οσο περναει ο καιρος και βλεπω το αγγελουδι μου να μεγαλωνει ακομα απο το δικο μου σωμα, η ευχαριστηση ειναι τοσο μεγαλη που ξεπερνα καθε δυσκολια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

newagemama ακριβως ετσι!!

Α τι ακουσα για δημοσιο θηλασμο?? εδω η miss Πεταω το βυζι εξω οπου βρω :lol::lol::lol::lol:

Καλο ειναι να συζηταμε για τις δυσκολιες & τις εμπειρίες μας! Ετσι καταλαβαινουμε οτι στην ανατροφη ενως παιδιου δεν υπαρχει συνταγή κ στανταρ. Η καθε μαμα εχει διαφορετικά βιωματα.

Πάνω από όλα χρειάζεται σωστή και ολοκληρωμένη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και φυσικά θέληση και υπομονή.

Δυστυχώς αυτό που λείπει στις μέλουσες μανούλες-και όχι μόνο- στην Ελλάδα είναι η ενημέρωση. Στον αιώνα των πληροφοριών ζούμε και υπάρχει τεράστιο ποσοστό γυναικών που δεν έχουν κουνήσει το μικρό τους δαχτυλάκι να μάθουν κάτι παραπάνω και που αρκούνται στις γνώμες μανάδων, πεθερών, γιαγιάδων,θείων και δε συμμαζεύεται...

Επί της ουσίας, κι εγώ αντιμετώπισα το πρώτο 40ήμερο μεγάλες σωματικές κ ψυχολογικές δυσκολίες αλλά με τη βοήθεια θήλαστρου,ψευδοθηλών κ.τ.λ. αλλά κ με πολλήηηηη υπομονή τα καταφερα κ θηλάζω ακόμη. Είμαι πεπεισμένη πως αν ξεπεραστούν οι αρχικές αναμενόμενες δυσκολίες μετά στρώνουν τα πράγματα γιατί άλλωστε εδραιώνεται κ η γαλουχία.

Για να ξεπεραστούν όμως οι δυσκολίες πρέπει να έχουμε βοήθεια και να είμαστε πεπεισμένες ότι αυτή είναι η αυτονόητη συνέχεια της εγκυμοσύνης κ όχι το μπιμπερο με το ξένο. Όχι ότι καταδικάζω τις μανούλες που δίνουν αλλά να το κάνουν κατα τη γνώμη μου μόνο μετά από σωστή ενημέρωση και όχι ελαφρά τη καρδία γιατί "έτσι κάνουν όλες" (όχι η όπερα :lol::lol: ) ή γιατί "τόσα παιδιά μεγαλωσαν μ'αυτό τι έπαθαν;" ή γιατί "δεν είχα αρκετό γάλα".Καμία δεν έχει αρκετό γάλα αν δε βάζει το παιδί στο στήθος ΣΥΝΕΧΩΣ τα πρώτα 24ωρα.

Όπως είπε μια κοπέλα παραπάνω, όποτε ζητάει το παιδί΄, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ζητάει.

Και να μην ξεχν'άμε ότι κ τα πιο αυτονόητα πράγματα στη ζωή θέλουν προσπαθεια. Τίποτα δε χαρίζεται. Οι τρόποι για να τα αποφύγουμε είναι άπειροι ένας όμως είναι ο τρόπος για να τα πετύχουμε: Υ-Π-Ο-Μ-Ο-Ν-Η και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

ΝΑΙ ο θηλασμος δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα αλλα δεν ειναι και το πιο δυσκολο πραγμα στην ανατροφη ενος παιδιου!!!

ο θηλασμος θελει επιμονη αλλα πανω απο ολα υπομονη και τιποτε αλλο.... ολοι οι ανθρωποι δεν ειμαστε ιδιοι... δεν εισαι κακη μανα επειδη δεν θηλασες ή επειδη γεννησες με επισκληριδιο κ.τ.λ αλλα σαν μανα δεν πρεπει να παραδεινεις τα οπλα ετσι αμαχητη... θα ερθουν πολλες δυσκολιες στην ανατροφη των παιδιων μας και δεν θα πρεπει να υις αντιμετοπιζουμε με κλαματα και τυψεις... αν μπορεις να θηλασεις καλως αν οχι κανε αυτο που πιστευεις εσυ και ασε τους αλλους να λενε... ο κοσμος παντα θα εχει κατι να πει...

για καμμια ο θηλασμος δεν ηταν ευκολος.... εγω εχω διαβασει λιγα πραγματα απο το ιντερνετ και ενα εντυπο που μου εδωσαν στη κλινικη και ομως θηλαζω τωρα 3 μηνες...

πριν γεννησω ελεγα 3 μηνες θα θηλασω αλλα τωρα οσο περναει ο καιρος και βλεπω το αγγελουδι μου να μεγαλωνει ακομα απο το δικο μου σωμα, η ευχαριστηση ειναι τοσο μεγαλη που ξεπερνα καθε δυσκολια!!!

κοριτσάκι συμφωνώ μαζί σου! δεν είναι το πιο δύσκολο ούτε και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο...απλώς για άλλες είναι ευκολότερο ενώ για κάποιες πολύ δύσκολο...το αποτέλεσμα προκύπτει από τον συνδυασμό των εκάστοτε συνθηκών...

χαίρομαι & καμαρώνω τα κορίτσια που μπορούν και θηλάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα! εγώ θήλασα για 40 μέρες και πραγματικά ζούσα με ένα θήλαστρο στο χέρι...έτρωγα σούπες ... έπαιρνα βιταμίνες, έπινα συνέχεια το απαίσιο τσάι....μέχρι που μειώθηκε πολύ το γάλα μου και σταμάτησε από μόνο του...προσπαθήσαμε με τον παιδίατρο να το επαναφέρουμε αλλά...τίποτα...μπορώ να πω ότι μου κόστισε ψυχολογικά το ότι δεν είχα γάλα...αλλά τώρα εκ των υστέρων δεν μετανιώνω για τίποτα...

το έγραψα και στο άλλο θέμα τα κορίτσια μάλλον το διάβασαν, όπως δεν μετανιώνω ότι πέρασα 14 ώρες προσπαθώντας να γεννήσω φυσιολογικά και ας μου λέγαν ότι δεν κατέβαινε το μωρό, έτσι δεν μετανιώνω για την απόφασή μου να σταματήσω να αγχώνομαι (στις 40 μέρες) για το αν έχω γάλα...έκανα την προσπάθειά μου και το άφησα να πάει μόνο του!!

γενικά διαφωνώ με τους όρους: καλή και κακή μάνα...και δεν μου αρέσει όταν ο καθένας βλέπει τα πράγματα μόνο από την δική του οπτική γωνία...αλλά από λόγια γενικά έχουμε χορτάσει...και ο καθένας μπορεί να λέει & να γράφει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι....

καλή συνέχεια στις θηλάζουσες!!!!!!!! και καλή συνέχεια σε εμάς που (ακόμα!!???) αποστειρώνουμε :D:D:D:D

Κορίτσια δεν αντέχω μπροστά από τη λέξη "μάνα" να βλέπω τη λέξη "άχρηστη" :cry: Μην κάνετε τέτοιες σκέψεις. Αποκτήσατε ένα μωράκι και χρειάζεται να βάλετε τα δυνατά σας για το χατίρι του.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και οι δυσκολίες απο εδώ και μπρος θα είναι βουνό. Ο θηλασμός απλά είναι η πρώτη κορυφή που πρέπει να κατακτήσουμε μόλις πάρουμε το μωράκι μας αγκαλίτσα. ;)

Πιο συγκεκριμένα τώρα συμφωνώ με πολλές κοπέλες (spirtouli, argi, bourique1983, lenitsa, maimoudaki, ηλιοδώρα), αλλά έχω και τις διαφωνίες μου.

Τouristria διέκρινες υπερβολικές ακρότητες στα σεμινάρια που παρακολούθησες τις οποίες δικαιολογώ απόλυτα. Ίσως χρειαζόμαστε κάποιον για να μας ταράξει και να μας ξυπνήσει. Στην Ελλάδα κάτω από το 5% των γυναικών θηλάζουν αποκλειστικά το πρώτο εξάμηνο. Μα τι συμβαίνει; Μας εκδικείται η φύση και ξαφνικά μετά από εκατομμύρια χρόνια διαιώνισης του είδους, τώρα οι Ελληνίδες "δεν έχουν γάλα"; Είναι δυνατόν; Και η φύση εναντίον μας είναι;

Όχι φυσικά!!!!!!Δεν είναι η φύση εναντίον μας, αλλά πολλοί άλλοι. Αν ενημερωθείς σωστά και ακούς με προσοχή όσα λέγονται τότε με λίγη υπομονή καταφέρνεις να θηλάσεις. Είναι το πιο φυσικό και απλό πράγμα στον κόσμο, όμως πολλοί έχουν βαλθεί να το καταστρέψουν. Ένα μωρό που 3 μέρες στην κλινική παίρνει μπουκάλι δεν θα ξυπνήσει την άλλη μέρα στο σπίτι και θα πάρει στήθος. Εκεί θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες, αλλά θα το προσπαθήσεις και όλα θα πάνε καλά.Το ξέρω ότι ούτε οι ορμόνες βοηθούν, ούτε η σωματική και ψυχολογική κούραση των πρώτων ημερών. Όμως αν επιμείνεις θα ανταμειφθείς. Θετική σκέψη πάντα. :)

Επίσης, όταν χρειάζεστε βοήθεια μην ντρέπεστε να την ζητάτε από οπουδήποτε. Ζητάτε βοήθεια για να προσφέρετε ό,τι καλύτερο στο μωρό σας.

Για διαβάστε αυτό: "Η αλήθεια είναι πως ο μητρικός θηλασμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από το φυσιολογικό. Η τεχνητή διατροφή ενός βρέφους με μπουκάλι δεν είναι ούτε το ίδιο με το μητρικό θηλασμό ούτε καλύτερη, αλλά ανεπαρκής, ατελής και κατώτερη. Αυτές οι λέξεις είναι δύσκολες, αλλά χρειάζεται να ειπωθούν." (η συνέχεια στο http://pediatros-thes.gr/?p=199, διαβάστε το αξίζει τον κόπο)

Σίγουρα θα κατηγορηθώ για ακραία και εγώ, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν με πειράζει.

Επίσης, οι παιδίατροι δεν είναι άβουλα πλάσματα που οι ιατρικοί επισκέπτες τους εξαναγκάζουν να δεχθούν τα διαφημιστικά φυλλάδια τους. Ας μη γελιόμαστε, τα οικονομικά οφέλη είναι μεγάλα.

κ να μη κατηγορισουμε τον συμβουλο θηλασμου που πηρα τηλ να ερθει σπιτι κ μου ζητησε 60 ευρω?!??!?!

Ο σύμβουλος θηλασμού πρέπει να δουλεύει τζάμπα;

Είναι πολύ όμορφο που επιτέλους οι γυναίκες μιλάμε για τη δυσκολία και το "μανίκι" του θηλασμού. Αυτή η εικόνα μια ευτυχισμέηνςη, χαρωπής και ροδαλής μανούλας που θηλάζει σαν να είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο μάς έχει στοιχειώσει!

Εγώ σε άλλο κόσμο ζω;;; Την εικόνα αυτή την έχω αντικρύσει μόνο στη Σουηδία, και ποτέ στην Ελλάδα. Εδώ βλέπω μόνο χαρωπές μανούλες που δίνουν μπιμπερό. Δυστυχώς ζούμε σε περιβάλλον που τις θηλάζουσες τις βλέπει κάπως έτσι :shock::shock::shock::shock: Έχω βαρεθεί αυτά τα βλέμματα. :evil:

Αυτά τα λίγα :D

Το μόνο που δεν έχω καταλάβει είναι τι εννοείτε όταν χρησιμοποιείτε τον όρο "τύχη"; Τι θα πει θέλει τύχη ο θηλασμός;

Κορίτσια δεν αντέχω μπροστά από τη λέξη "μάνα" να βλέπω τη λέξη "άχρηστη" :cry: Μην κάνετε τέτοιες σκέψεις. Αποκτήσατε ένα μωράκι και χρειάζεται να βάλετε τα δυνατά σας για το χατίρι του.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και οι δυσκολίες απο εδώ και μπρος θα είναι βουνό. Ο θηλασμός απλά είναι η πρώτη κορυφή που πρέπει να κατακτήσουμε μόλις πάρουμε το μωράκι μας αγκαλίτσα. ;)

Πιο συγκεκριμένα τώρα συμφωνώ με πολλές κοπέλες (spirtouli, argi, bourique1983, lenitsa, maimoudaki, ηλιοδώρα), αλλά έχω και τις διαφωνίες μου.

Τouristria διέκρινες υπερβολικές ακρότητες στα σεμινάρια που παρακολούθησες τις οποίες δικαιολογώ απόλυτα. Ίσως χρειαζόμαστε κάποιον για να μας ταράξει και να μας ξυπνήσει. Στην Ελλάδα κάτω από το 5% των γυναικών θηλάζουν αποκλειστικά το πρώτο εξάμηνο. Μα τι συμβαίνει; Μας εκδικείται η φύση και ξαφνικά μετά από εκατομμύρια χρόνια διαιώνισης του είδους, τώρα οι Ελληνίδες "δεν έχουν γάλα"; Είναι δυνατόν; Και η φύση εναντίον μας είναι;

Όχι φυσικά!!!!!!Δεν είναι η φύση εναντίον μας, αλλά πολλοί άλλοι. Αν ενημερωθείς σωστά και ακούς με προσοχή όσα λέγονται τότε με λίγη υπομονή καταφέρνεις να θηλάσεις. Είναι το πιο φυσικό και απλό πράγμα στον κόσμο, όμως πολλοί έχουν βαλθεί να το καταστρέψουν. Ένα μωρό που 3 μέρες στην κλινική παίρνει μπουκάλι δεν θα ξυπνήσει την άλλη μέρα στο σπίτι και θα πάρει στήθος. Εκεί θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες, αλλά θα το προσπαθήσεις και όλα θα πάνε καλά.Το ξέρω ότι ούτε οι ορμόνες βοηθούν, ούτε η σωματική και ψυχολογική κούραση των πρώτων ημερών. Όμως αν επιμείνεις θα ανταμειφθείς. Θετική σκέψη πάντα. :)

Επίσης, όταν χρειάζεστε βοήθεια μην ντρέπεστε να την ζητάτε από οπουδήποτε. Ζητάτε βοήθεια για να προσφέρετε ό,τι καλύτερο στο μωρό σας.

Για διαβάστε αυτό: "Η αλήθεια είναι πως ο μητρικός θηλασμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από το φυσιολογικό. Η τεχνητή διατροφή ενός βρέφους με μπουκάλι δεν είναι ούτε το ίδιο με το μητρικό θηλασμό ούτε καλύτερη, αλλά ανεπαρκής, ατελής και κατώτερη. Αυτές οι λέξεις είναι δύσκολες, αλλά χρειάζεται να ειπωθούν." (η συνέχεια στο http://pediatros-thes.gr/?p=199, διαβάστε το αξίζει τον κόπο)

Σίγουρα θα κατηγορηθώ για ακραία και εγώ, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν με πειράζει.

Επίσης, οι παιδίατροι δεν είναι άβουλα πλάσματα που οι ιατρικοί επισκέπτες τους εξαναγκάζουν να δεχθούν τα διαφημιστικά φυλλάδια τους. Ας μη γελιόμαστε, τα οικονομικά οφέλη είναι μεγάλα.

Εγώ σε άλλο κόσμο ζω;;; Την εικόνα αυτή την έχω αντικρύσει μόνο στη Σουηδία, και ποτέ στην Ελλάδα. Εδώ βλέπω μόνο χαρωπές μανούλες που δίνουν μπιμπερό. Δυστυχώς ζούμε σε περιβάλλον που τις θηλάζουσες τις βλέπει κάπως έτσι :shock::shock::shock::shock: Έχω βαρεθεί αυτά τα βλέμματα. :evil:

Το μόνο που δεν έχω καταλάβει είναι τι εννοείτε όταν χρησιμοποιείτε τον όρο "τύχη"; Τι θα πει θέλει τύχη ο θηλασμός;

για αλλη μια φορα θα συμφωνησω....και κοριτσια ελεος κανεις μα κανεις δεν ειπε ποτε οτι η μανα που δεν θηλαζει ειναι αχρηστη..αυτα γραφονται μονο απο τις κοπελες που δεν θηλασαν...σαν παραπονο...αλλα μηπως ειναι προς τον ευατο τους;;;;δεν υπαρχει αλλη μερια του θηλασμου...ο μητρικος θηλασμος ειναι οτι πιο φυσικο πραγμα που υπαρχει πανω στη γη..ο θεος μας εχει δωσει αυτη την ευλογια σαν συνεχεια της εγκυμοσυνης...

τύχη [/b στον θηλασμο ]θα πει να εχεις γαλα. εγω ειχα γαλα αλλα τοσο οσο το μωρο μου να ειναι στο στηθος κ 20 ωρες μεσα στη μερα... κ αυτο κρατησε μηνα ετσι? ουτε 4ωρα κοιμοταν ουτε καν 2ωρα. δεν ειναι κ λιγο. ημουν καθηλωμενη με ενα μωρο στο στηθος κ εκλαιγα συνεχεια μαζι του.οταν ακουω οτι το νεογνο τρωει απο το στηθος κ κοιμαται εγω τον σταυρο μου κανω.γιατι σε εμενα δεν ηταν ετσι. Δειξτε κατανοηση κ μην κουνατε ρε κοριτσια το δαχτυλο, γιατι εξω απ τον χορο πολλα τραγουδια λεμε.

κ οσο για τη λεξη υπομονη... ποση?οταν το ακους να σφαδαζει στο κλαμα - τι λες? οτι ολα ειναι οκ? οτι δε βαριεσαι θα στρωσει? ...

μακαρι να ηταν για ολες ευκολο

και ας μην επαναλαμβανουμε το οτι 'ο θηλασμος ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στη γη'--> γιατι τελικα για καποιες απο εμας ηταν πολυ δυσκολο κ η ψυχουλα μας το ξερει τι τραβηξαμε για να τα καταφερουμε

και εξάλλου καμια κοπελα που εγραψε σαυτο το ποστ δεν ειναι κατα του θηλασμου- οπότε μάθημα δεν χρειαζετε..

Κουκίδα τραγούδια δεν λέω γιατί είμαι παράφωνη :lol:

Γάλα έχουν όλες οι γυναίκες. Είναι μονοψήφιος ο αριθμός των γυναικών που οργανικά δεν μπορεί να θηλάσει.

Τις πρώτες μέρες μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία το μωρό μπορεί να είναι πάνω στο στήθος μέχρι και 18 ώρες το 24ωρο. Και δεν είναι εκεί μόνο για να φάει αλλά και για να ηρεμήσει, για να νιώσει ασφάλεια, για να παρηγορηθεί. Ο θηλασμός δεν καλύπτει μόνο την ανάγκη για τροφή αλλά και συναισθηματικές ανάγκες. Τώρα αν κουράζεται η μάνα που έχει το μωρό στο στήθος της είναι άλλο θέμα.

Το κλάμα είναι τρόπος επικοινωνίας του μωρού. Εννοείται δεν το αφήνεις να σφαδαζει στο κλάμα. Ψαχνεις να βρεις την αιτια. Και εγω περασα νύχτες με το μικρό μου να κλαίει, αλλά αυτό που κατάλαβα ήταν ότι χρειάζεται ηρεμία και όχι άγχος,γιατί τα μικρούλια το αντιλαμβάνονται. Αααα και πολλές ώρες θηλασμού

φωτεινη πιστεψε με...ολα αυτα που γραφεις τα ξερω....ειμαι πολυ καλα ενημερωμενη και γιαυτο μου στοιχισε που δεν καταφερα να συνεχισω

απο την ωρα που ανοιξε το θεμα ηθελα να γραψω αλλα φοβαμαι μην γινει οπως παλιοτερα ....

ειμαι στο δευτερο παιδακι μου και θελω α σας πω καποια πραγματα βλεπωντας προς τα πισω και με την εμπειρια των δυο .

πρωτα να σας πω οτι ειμαι στο φορουμ αυτο αλλα και σε αλλα απο την αρχη της πρωτης μου εγκυμοσυνης και ειχα ενημερωση αν και ποτε πριν δεν το εψαξα διεξοδικα και δεν ανχωθηκα δηλαδη ειχα διαβασει καποια πραγματα και ειχα μια ιδεα .

μια νεα μανουλα οταν γενναει περναει μια πολυ δυσκολη φαση με τις ορμονες της και ο θηλασμος φανταζει πολυ δυσκολος γιατι εχει κουραση και ανασφαλεια οταν δεν σε στηριζουν .

η μανουλα πρεπει να χαλαρωσει για να ειναι ηρεμο και το μωρο ...ολα οσα νιωθουμε περνανε στο μωρο και ισως αυτο φταιει αν κλαιει περισσοτερο η θελει να ειναι πολυ συχνα πανω στο στηθος μας και να τρωει ....η ανασφαλεια που του δινει η μαμα του .

Μην σκευτεστε τις δουλειες του σπιτιου ,δεν μπορω να ξανα ακουσω η διαβασω "υπαρχουν και δουλειες δεν μπορω να καθομαι με ενα μωρο στο στηθος" τησ λεχωνας η "δουλεια" ειναι το μωρο ,ακομα και βοηθεια να μην εχετε ας πανε ολα πισω οι δουλειες δεν τελιωνουν ποτε (οσες δεν με ξερετε δεν εχω καμοια βοηθεια ειμαι μονη στην αθηνα και ο σηζυγος ναυτικος και εχω και μεγαλυτερο παιδι )

παρτε ενα βιβλιο ενα κεντημα η οτι προτιματε και καθηστε καπου ανετα και θηλαστε και ασχοληθητε με κατι να περασει η ωρα .

τα στισια και τα κακα σας δειχνουν αν χορταινει η οχι .

μακαρι στον πρωτο μου να ειχα την ηρεμια που εχω τωρα ,τοτε ειχα και εγω οτι εχουν ολες οι μανουλες στο πρωτο παιδακι φοβομουν εκλαιγα ενιωθα οτι περναω ενα μαρτυριο και οτι δεν θα τελιωσει ποτε ,μετρουσα μια μια τις μερες μεχρι τις σαραντα και πιο μετα .....εφτιαξα 2-3 μπιμπερο με γαλα και προσπαθησα να τα δωσω (οχι δεν τα ηθελε) απλα για να με αφυσει να κοιμηθω λιγο ....

ολα αυτα περνανε πολυ γριγορα και καταλαβα οτι οσο η μαμα νιωθει χαλια τοσο και το μωρο θα τσιριζει θα κλαιει θα ειναι ανησυχο ....

τωρα τιποτα απο ολα αυτα δεν περναω ...ειμαι πολυ ηρεμη και το μωρο ειναι σε νιρβανα ...δεν κλαιει καν ολη μερα ...εκτος και αν καθηστερισω να το παρω αγκαλια .

γιαυτο σας λεω ηρεμη μαμα ηρεμο μωρο ,σκευτειτε μακροπροθεσμα ολα περνανε και ολα καλυτερευουν ;)

οσο για τον χρονο στο στηθος τις δουλειες την προσωπικη ζωη ....πιστεψτεμε ειναι πολυ πιο ευκολα με ενα μωρο και ας θηλαζει ολη μερα παρα με ακομα ενα μεγαλυτερο που θελει και αυτο χρονο και αγκαλια ....

Συμφωνω με τη Κουκιδα.

Ενημερωση παρα υπαρχει πλεον. Για το ψυχολογικο μιλαμε σε αυτο το ποστ αν δεν κανω λάθος.

Και χρειαζεται τυχη.Τυχη ειναι να εχεις τη μαμα στο σπιτι, τυχη ειναι να εχεις ενα ετοιμο πιατο φαι, τυχη ειναι να βοηθαει ο αντρας, τυχη ειναι το μωρο να ειναι ευκολο, τυχη ειναι πολλα πραγματα.

Οταν δεν υπαρχουν τα παραπάνω το 18ωρο ειναι βουνο. Θηλασα 2 μηνες κ ημουν σαν το ζομπι.

Φανταζομαι οτι στο εξαμηνο ειναι πλεον ευκολο γιατι εχουν μαθει πλεον μανα κ παιδι.

Μακαρι να μπορουσαν ολες οι κοπελες να εχουν αντοχη κ υπομονη.

συμφωνω Αφροδιτη- θελει ηρεμια- ψυχραιμια.

αλλιως την χανεις τη μπαλα- η υπερπροσπαθεια ομως κ η λαχταρα της μαμας να ξεπερασει την 1η δυσκολία ευκολα κανει τα πραγματα χειρότερα- εξου κ η κακη παραγωγη γαλακτος. (εδω κολλά η φραση 'δεν εχω γαλα'--->ψυχολογικοι ειναι οι λογοι που αναστελλουν ή μειωνουν την παραγωγη γαλακτος)

ηρεμία θελει κ αυτο εννοουσε η φιλη μας που ανοιξε το ποστ-- να ειναι οι μανουλες χαλαρες κ ψυχραιμες για να αποφυγουν προβλήματα.

κουκιδα ...δεν συμφωνω με το οτι η ψυχολογια κοβει το γαλα ...τι να πουνε στους πολεμους που η μαμαδες θηλαζανε ,τι να πουνε η μαμαδες στην αφρικη και σε αλλες τετειες χωρες που δεν εχουν να φανε και θηλαζουν ....σκεψου ποσος πονος υπαρχει γυρο μας και μεσα απο τις καταστροφες επιβιωνουν και γεννανε και μεγαλωνουν οι ανθρωποι .

και εξάλλου καμια κοπελα που εγραψε σαυτο το ποστ δεν ειναι κατα του θηλασμου- οπότε μάθημα δεν χρειαζετε..

Δεν είπα ότι κάποια κοπέλα είναι κατά του θηλασμού. Απλά εγώ δεν συμφωνώ με την ανοχή και τη συγκατάβαση ότι "ο.κ. πίνει φόρμουλα, ε και;" Δεν γίνεται να συγκρίνουμε το μητρικό γάλα με την φόρμουλα, απλά δεν γίνεται.

Αφροδίτη μου να σου ζήσουν τα παιδάκια σου. Πόσο σύμφωνω με το θέμα της ηρεμίας.

Gioulaki το ψυχολογικο είναι μάλλον απαραίτητο κομμάτι των πρώτων ημερών (ορμόνες, αλλαγές στη ζωή, ένα πλάσμα να εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, ε δεν είναι και λίγα αυτά όταν είμαστε μαθημένες αλλιώς). Όσο για τις δουλειές και το μαγείρεμα θα συμφωνήσω με την Αφροδίτη. Ας μην είμαστε και τόσο νοικοκυρές πια για 2 μήνες.

ωραια αφροδιτη ,τοτε εγω γιατι σε καθε θηλασμο ειχα το μωρο για 40 λεπτα(μινιμουμ) ενω άλλες θηλαζουν 5 και 10 λεπτα με το μωρο να κοιμαται στο στηθος? μηπως το μωρο μου τελικα ηταν τερατακι κ φαταουλας κ δεν το ηξερα? δεν νομιζω....

για εξηγηστε μου τον λογο λοιπον. τι λενε τα βιβλία?

αν η επιλογη σου ηταν μονο το στηθος τι θα εκανες (οχι εσυ μονο ολες μας ) ?

αυτο ειναι που πρεπει να σκευτωμαστε ,δεν υπαρχει αλλη λυση μονο αυτο .

ετσι σκευτοντε οι πιο πανω ανθρωποι που εγραψα ....δυστυχος στον "πολιτισμενο"κοσμο και σε καιρους αφθονιας αποπροσανατολιζομαστε και κανουμε το φυσικο πολυ δυσκολο ....

αν πχ η μαμα και η πεθερα και η θεια μας λεγανε "ετσι ειναι παιδι μου για 2 μηνες το μωρο στο στηθος " δεν θα ημασταν πιο χαλαρες ? και ας βρωμιζε ολο το σπιτι αν δεν ειχαμε βοηθεια θα ειχαμε το οκ απο την οικογενεια μας και θα χαλαρωναμε με προεκταση χαλαρο μωρο και περισσοτερη ξεκουραση ;)

τον μανωλη και εγω τον ειχα 40 λεπτα στο στηθος !!!σε καταλαβαινω απολυτα ...φρικη !!!

αυτος εδω καθετε 15 λεπτα ...ειναι στο παιδι ;)

οπως ειπες ομως στο 1ο παιδακι σου ησουν πελαγωμενη αν δεν κανω λαθος- ενω τωρα εισαι χαλαρη- γιατι τα ξερεις απο 1ο χερι. να η ψυχολογια κ η ηρεμια- να κ το γαλατακι κ το χορτατο/χαρουμενο μωρακι.

ειναι όλα αλυσιδα.

κουκιδα ειμαι σιγουρη οτι στα επομενα θα τα καταφερεις με πολυ λιγη κουραση ...στο χρωσταει η ζωη ;)

και οπως σου ειπα σε καταλαβενω απολυτα που λες για 40 λεπτα ....εγω τοτε ελεγα οτι δεν θα ξανα κανω παιδι αν ειναι να περασω τα ιδια .....ευτυχως ημουνα μονη μου και δεν μου λεγανε διαφορα και ειπα (μετα απο καποιες προσπαθιες για ξενο γαι να κοιμηθω) "αυτο ειναι το φαι του ...τι να κανω πρεπει να το περασω "

αλλα ναι ηταν η πιο δυσκολη περιοδος της ζωης μου ....

Αφροδίτη, αυτά που λες σκεφτόμουν σήμερα στο αμάξι! Σε παλιότερες εποχές που υπήρχε μεγάλη φτώχεια ή πόλεμοι ή σε χώρες που αυτά υφίστανται και σήμερα, οι μανάδες μια χαρά τα κατάφερναν. Φυσικά υπήρχε μεγάλη παιδική θνησιμότητα, αλλά οι μανάδες δεν είχαν/έχουν την πολυτέλεια για κατάθλιψη και πεσμένη ψυχολογία. Αντίθετα, στην κοινωνία μας, που όλα υπάρχουν σε αφθονία και ζούμε μέσα σε άνεση, τα διάφορα ψυχικά νοσήματα ή το άγχος βρίθουν, ακριβώς γιατί υπάρχει η πολυτέλεια για κάτι τέτοιο.

Σε παραδοσιακές κοινωνίες οι μανάδες θεωρούν αυτονόητο ότι θα θηλάσουν, δεν το σκέφτονται καν. Είναι κάτι φυσικό, όπως τα κακάκια του μωρού. Ενώ εμείς παρακολουθούμε σεμινάρια, διαβάζουμε βιβλία, κάνουμε μακροσκελείς συζητήσεις στο ίντερνετ, αγχωνόμαστε, παθαίνουμε εμμονές, μας πιάνει το άγχος, και δεν τα καταφέρνουμε τελικά. Υπάρχει πάντα και η εύκολη λύση της φόρμουλας, άμα δεν υπάρχει και στήριξη από το γιατρό και το περιβάλλον, λογικό είναι πολλές γυναίκες να μη θηλάζουν.

Φυσικά και σε παλιότερες εποχές υπήρχαν γυναίκες που για πολλούς λόγους δε θήλαζαν (οργανικούς, κοινωνικούς, κ.λπ.) γι' αυτό υπήρχαν οι τροφοί.

Αλλά στη σημερινή κοινωνία, μια γυναίκα που έχει συνηθίσει να βγαίνει συνέχεια, να δουλεύει, να ζει μια ζωή ελεύθερη και ξαφνικά κλείνεται σε ένα σπίτι με ένα μωρό, το οποίο δεν ξέρει και πολύ καλά να φροντίζει, είναι νομίζω φυσικό να έχει πρόβλημα και με τον θηλασμό.

Εγώ θεωρώ απαράδεκτο μια γυναίκα να μην προσπαθήσει καθόλου να θηλάσει αποκλειστικά. Στην Κύπρο σχεδόν όλες οι φίλες μου, έδιναν και ξένο παράλληλα με το θηλασμό, μήπως και "δε χορταίνει"! Κι αυτό στάνταρ ξεκινά από το μαιευτήριο.

Επίσης, μου φαίνεται απαράδεκτο να σκέφτεται μια γυναίκα την άνεσή της και να παρατάει το θηλασμό. Κι όταν λέω την άνεση, δεν εννοώ να κοιμάται λίγες ώρες παραπάνω, αλλά να βαριέται να ασχοληθεί, όπως μία κοπέλα που σας έλεγα που επειδή είχε πολύ γάλα, βαριόταν να το βγάζει με θήλαστρο κι έκοψε με χάπια το θηλασμό στις 5 μέρες!

Αξίζει να το προσπαθήσουμε και μακάρι να τα καταφέρουμε όλες!

κουκιδα ειμαι σιγουρη οτι στα επομενα θα τα καταφερεις με πολυ λιγη κουραση ...στο χρωσταει η ζωη ;)

και οπως σου ειπα σε καταλαβενω απολυτα που λες για 40 λεπτα ....εγω τοτε ελεγα οτι δεν θα ξανα κανω παιδι αν ειναι να περασω τα ιδια .....ευτυχως ημουνα μονη μου και δεν μου λεγανε διαφορα και ειπα (μετα απο καποιες προσπαθιες για ξενο γαι να κοιμηθω) "αυτο ειναι το φαι του ...τι να κανω πρεπει να το περασω "

αλλα ναι ηταν η πιο δυσκολη περιοδος της ζωης μου ....

σευχαριστω πολυ - κ εγω το ευχομαι.

τα ίδια σκεφτόμουν κ εγω απο την απελπισία μου Αφροδίτη..

Κοριτσια η στηριξη ερχεται απο μεσα μας! Οχι απο τον περιγυρο. Αυτοπεποιθηση μονοι μας δημιουργουμε, κανεις δεν μπορει να μας την εμφυσησει. Στο μαιευτηριο, οταν γεννησα, ολες οι μαιες βοηθουσαν η καθεμια με τον δικο της τροπο. Την τριτη μερα θυμαμαι σε καποια στιγμη που ηταν πολυ πετρωμενο το στηθος μου γιατι η μπεμπα κοιμοταν αρκετα και δεν αντλουσε συχνα, καποια μαια βλεποντας πως το μωρο δυσκολευοταν να πιασει καλα τη θηλη, μου ειπε να φερει ψευδοθηλη. Της ειπα πως δεν ηθελα, γιατι θεωρησα πως ηταν κατι περιττο για μενα, δεν ειχα επιπεδες θηλες. Αρα, επρεπε να προσπαθησω λιγο παραπανω απλα.

Οταν ηρθα σπιτι με το μωρο, μας επισκεφτηκε η παιδιατρος. Ειχα συστασεις και οντως ηταν πολυ καλη σε ολα, εκτος... Της ειπα πως θηλαζω και σκοπευω να θηλασω τουλαχιστον 6 μηνες την μπεμπα. Η πρωτη της κουβεντα ηταν, αχ αυτα δεν μπορω τα απολυτα. Δεν ξερεις μου λεει πως θα πανε τα πραγματα. Δεν ειπα κατι να την αντικρουσω, η αυτοπεποιθηση μου διατηρηθηκε ακεραια ακομη κι οταν μου εγραψε φευγοντας να παρω να εχω στο σπιτι οπωσδηποτε ενα κουτι γαλα-σκονη. Φυσικα και δεν το εκανα. Την οδηγια της, 10 λεπτα απο το ενα στηθος και αλλα 10 απο το αλλο στο νεογεννητο μωρο μου, ουτε κατα διανοια να την ακολουθησω. Την ευχαριστησα, χωρις να αντιδρασω λεγοντας την γνωμη μου. Εκεινη την δουλεια της κι εγω το δικο μου προγραμμα. Ουτε αυτη θα αλλαζε τροπο σκεψης ουτε ομως εγω.

Καλο ειναι να υπαρχει θετικα προσκειμενο περιβαλλον, αλλα το σημαντικοτερο ειναι να ΘΕΛΕΙ η μητερα να θηλασει και να το ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Και βεβαια απο τα καλυτερα σαιτ για το θηλασμο ειναι αυτο που η καλη μας φιλη τυπωσε παραπανω: http://pediatros-thes.gr/

αφροδιτη οπως τα λες ειναι, κι εγω τωρα ακομα ειμαι στα δυσκολα και απελπιζομαι καμια φορα κι αλλες φορες γεμιζω δυναμη κι ελπιδα... το κακο ειναι οτι τη νευρικοτητα οντως τη μεταδιδουμε στο παιδι

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ..ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 17 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ (34 ΗΜΕΡΩΝ)΄

ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ 10 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ!!!!!

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ( ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ Μ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ)ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟ , ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!!

lida θα μπορούσες να έχεις τον μικρό σε σλινγκ, έτσι και θα σε νιώθει και θα ηρεμεί, αλλά και τα χέρια σου θα είναι ελεύθερα για να ασχοληθείς με το 1ο σου παιδάκι. Μπορείς και να θηλάσεις με το σλινγκ.

Ακόμα μπορείς να βάζεις το μεγάλο στο καθισματάκι φαγητού με κάποιο παιχνιδάκι μέχρι να θηλάσεις χωρίς να αγχώνεσαι αν θα πάθει κάτι, ή στη χειρότερη περίπτωση βάλτο να δει στην τιβι τραγουδάκια.

Ηλιοδώρα μακάρι όλες οι κοπέλες να σκέφτονταν και να δρούσαν όπως εσύ ;) Σίγουρα ευνοεί το υποστηρικτικό περιβάλλον, αλλά αν εμείς οι ίδιες δεν έχουμε το σθένος και την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε, τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Αφρο24 σε στιγμές απελπισίας εδώ είναι και το μαμμυ για υποστήριξη :D;) Τελικά με το θέμα που είχες ανοίξει τι γίνεται, ξεαγχώθηκες με το βάρος του μωρού σου;

Επίσης, ό,τι απορία έχετε μην διστάζετε να ανοίγετε θέμα εδώ. Άλλοι ανοίγουν θέμα για ψύλλου πήδημα και δεν θα ανοίξετε εσείς που χρειάζεστε μια βοήθεια με το θηλασμό. Ρωτάτε , δεν είναι κακό.

Τα ερωτήματα σας μπορείτε να γράψετε και στο http://www.mitrikosthilasmos.com/ και θα σας απαντησουν ειδικοί (παιδιατροι, συμβουλοι θηλασμού)

Θελω να γίνω μαμα :-bd Προχτές μου έλεγε η γιαγιά μου όταν ήταν μικρή δεν της άρεσαν καθόλου τα παιδιά, και τελικά η ζωή της έφερε 6. Σιγά μην τολμούσε να πει ότι είχε και κατάθλιψη :lol: Φυσικά για να το πει θα έπρεπε να ξέρει τι είναι η κατάθλιψη :lol::lol:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...