Μετάβαση σε περιεχόμενο

sos τεράστιο μωρό !!!!!!!!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα

τα φώτα σας γιατί θα τρελαθώ.

Είμαι 28 εβδ και 5ημερών και το Σάββατο -2ημέρες δηλαδή το μωρό ήταν 1463γρ και σε εκατοστιαία θέση 93.

Είχα πάει στο μητέρα να δούμε λίγο τον τράχηλο γιατί είχα κάτι ενοχλήσεις αλλά όλα οκ.

Ο γιατρός μου ήταν παρών στον υπέρηχο αλλά δεν είδε τις μετρήσεις και στο ιατρείο μάλλον δεν βλέπει όλα αυτά τα ποσοστά.

Είδε μόνο τον τράχηλο γιατί για αυτό είχαμε ανησυχήσει.

Στην 22η +2 ημέρες είμασταν ούτε μισό κιλό. Εχω πάρει 6-7 κιλά και γενικά και εγώ και ο άντρας μου είμαστε 1.89 και 1.67 και αδύνατοι.

Η καμπύλη μου δεν ήταν εκτός ορίων αλλά σχετικά ψηλά οπότε μου συνέστησε μεν ο γυναικολόγος να βελτιώσω τη διατροφή μου αλλά αυτό -δεν θεωρείται ότι έχω διαβήτη κύησης

Με αυτά που διαβάζω το παιδί θα φτάσει 6κιλά μέχρι την ΠΗΤ μου.

Και δεν θέλω καισαρική δεν θέλω :cry::cry:

Καμία που το μωράκι της σταμάτησε στη πορεία να γίνεται τερατάκι μπας και πάρω λίγο θάρρος :cry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα Ανδριανη και με το καλό να ερθει το μωρακι σου.

Μην το λες καλέ τερατάκι το μωρό και σε ακούει :lol:

Βλέπω τις σημειωσεις μου και εχω να σου πω ότι εμένα 29εβδ ήταν 1610γρ.

Ο γιατρός μου δεν ανησυχησε ποτέ, απλά με ενημερωσε από την αρχη ότι πάμε για μεγαλο μωρό :shock:

Διαβητη κυησης δεν ειχα (εκανα 2 φορες καμπύλη ζαχαρου για επιβεβαιωση, ψηλές τιμές αλλά όχι εκτός ορίων) και την διατροφη μου την προσεχα (λεμε τωρα) τους τελευταιους δυο μηνες πιο πολύ για να μην παραβαρύνω.

Τελικά γεννησα στις 38 εβδ και 2μερες με φυσιολογικό τοκετό και χωρός επισκληρίδιο έναν αγόραρο 4300γρ. !!

Μην αγχώνεσαι και συζήτησε ό,τι σε προβληματίζει με τον γυναικολόγο σου.

Και το δικο μου μωρο τοσο ηταν περιπου...

στην 31η ευδομαδα που καναμε ντοπλερ ηταν σχεδων 2 κιλα.

Σ εολε ςτις μετρησεις παο τον Β επιπεδου και μετα ειναι παντα 2 ευδομαδες πιο μεγαλο ενω απο την αυχενικη ηταν γυρω στη μια ευδομαδα πιο μεγαλο.

Το πολυ πολυ εαν ολα πανε καλα να ξεκινησει απο μονος του ο τοκετος πιο νωρις..πχ στις 37 ευδομαδες

Μην αγχωνεσαι..δεν ειναι απαραιτητο να κανεις καισαρικη..αξαλλου ολες αυτε ςοι μετρησεις ειναι κατα προσεγγυση

εμενα στις 30 εβδομαδες ηταν 2 κιλα και τα δυο μου παιδια ο κωνσταντινος μου λεγανε θα βγει γυρω στα 3600 με 3800 και βγηκε 3100 τωρα η μπεμπα το ιδιο μου την βγαζουν 30 εβδομαδες 2 κιλα αλλα πηγα ξανα στις34+2 και ητνα 2500 δεν παιρνουν παντα το ιδιο βαρος λενε στο τελος παιρνει 200γρ τη βδομαδα δεν ειναι απαραιτητηο μπορει να παρουν το πιο πολυ βαρος στην αρχη και στο τελος μισο κιλο και αμα

δεν διαβασα τι σου ειπανε τα κοριτσια ....εγω θα σου πω ενα ...προσεχε ο γιατρος σου σε ετειμαζει για καισαρικη γιατι θελει να παει διακοπες ;)

ειμαι 1.66 και γεννησα το πρωτο 3740 και το δευτερο 3670 και στην ευδομαδα σου ειχανε τα ιδια κιλα και περισσοτρα . ;)

αχ βρε κορίτσια ευχαριστώ, μου δίνετε θάρρος.

Ο γιατρός μου δεν έχει δει το βάρος ακόμα και δεν έχει πει τίποτα οπότε αυτό για τις διακοπές δεν παίζει. Αλλωστε μου είπε να βελτιώσω τι διατροφή μου για το λόγο αυτό και να μην πέσουμε στην καισαρική.

Απλά μια φίλη στην ίδια εβδομάδα +5 μέρες έχει μωράκι 1200 γρ και της είπανε ότι είναι πολύ μεγάλο (έχει διαβήτη κύησης) και επειδή με τη διατροφή δεν γίνεται τίποτα αρχίζει ινσουλίνη.

Και λέω αν 1200 είναι πολλά εγώ πρέπει να αυτοκτονήσω δηλαδή :cry:

Και εμενα η μπεμπα ηταν απο την αρχη 2 εβδομαδες μεγαλυτερη.Εκανα καμπυλη 2 φορες αλλα δεν ειχα διαβητη.Ηταν λιγο ανεβασμενο το ζαχαρο αλλα οχι σε επιπεδα διαβητη.Τελικα "ηρθε στα ισα της" και τωρα πια δεν ειναι τοσο μεγαλη.Η γιατρος μου ειπε πως απλα ειναι πολυ ψηλη και γι'αυτο εχει μεγαλυτερο βαρος.Αν και μαλλον θα γεννηθει μεγαλη,δεν μου μιλησε καθολου για καισαρικη.Μονο σε περιπτωση επιπλοκης θα κανω.Μην αγχωνεσαι λοιπον!Συζητησε το με τον γιατρο σου!Να ξερεις πως το βαρος ειναι παντα κατα προσεγγιση,δεν μπορουν να υπολογισουν ακριβως. ;)

Καθε μωρο ειναι διαφορετικο, παιζουν πολλα πραγματα ρολο. ο αντρας μου γεννηθηκε 4 κιλα και κατι και 56 πονους κοντα στις 42 ευδομαδες ενω τα πεθερικ αμου ειναι μικροκαμομενα.

ενω η κουνιαδα μου στις 39 ευδομαδες ηταν 3200 και 49 εκατοστα.

Και εοι δικοι μο γονεις ειναι μικροκαμομενοι και εγω και ο αδελφο ςμο γεννηθηκαμε κοντα στις 39 ευδομαδες 3400 και 3200 εκαστος απο 50 ποντους.

Ο γιος μου ο μεγαλος γεννηθηκε 3060 στις 39+2 με καισαρικη μεν αλλα για λογους ασχετους με το βαρος και σε ολη την εγκυμοσυνη παλη εβγενε πιο μεγαλος.

Δεν ειναι απαραιτητο ουτ ετο μωρο να ειναι πολυ μεγαλο..ουτε ενα μεγαλο μωρο να γεννηθει με ικαισαρικη..

εγω στα κιλα ειμαι στα + 7 αλλα ουδεποτε μου ειπε ο γιατρος μου τιποτα για μεγαλο μωρο και για καισαρικη παρολο που εφοσων παω για VBAC δε μας συμφαιρει ενα μεγαλο μωρο..απλα παντα λεει οτι ειναι πιο μεγαλο απο τις ευδομαδες τους και λογικα δε θα φτασουμε τις 40 ευδομαδες

Vaginal Birth After Cesarian..κοινως φυσιολογικος τοκετος μετα απο καισαρικη.

Εαν μεθαυριο που εχω γιατρο το καμαρι μας εχει γυρισει τον ποπο του πανω και το κεφαλι κατω παμε φουλ..αλλιως περιμενουμε

καλε γιατι ανησυχεις??? Εμενα 28η βδομΑδα ηταν 1400 γρ και γεννη8ηκε 39+0 3550γρ. Ο γυναικολογος που εχω ειναι 8ειος μου και δεν ειχε σκοπο να μου κανει καισαρικη.

Αναγκαστηκε ομως μετα απο 12 ωρες γιατι δεν ειχα διαστολη και η μικρη ειχε σφινω8ει. Μην ανυσηχεις το μωρακι σου ειναι ανεπτυγμενο και σε κοβω να το γεννησεις απο 3500 με 4 κιλα.

Μη συγκρίνεις με άλλες περιπτώσεις και χαλάρωσε.

Αφού σ'εσένα δεν υπάρχει θέμα διαβήτη, γιατί σκέφτεσαι έτσι; :?

Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να σε οδηγήσει κανείς σε προγραμματισμένη καισαρική επειδή το βάρος του εμβρύου είναι μεγάλο. Ξέρεις πόσα μωράκια γεννιούνται με φυσικό τρόπο και είναι πάνω από 4 κιλά; Πολλά :D

Άλλωστε το βάρος που σου δίνουν τα μηχανήματα είναι κατά προσέγγιση. ;)

Ces εύχομαι όλα να πάνε καλά και το καμάρι σου να βρει το "δρόμο"!

Κορίτσια καλημέρα

τα φώτα σας γιατί θα τρελαθώ.

Είμαι 28 εβδ και 5ημερών και το Σάββατο -2ημέρες δηλαδή το μωρό ήταν 1463γρ και σε εκατοστιαία θέση 93.

Είχα πάει στο μητέρα να δούμε λίγο τον τράχηλο γιατί είχα κάτι ενοχλήσεις αλλά όλα οκ.

Ο γιατρός μου ήταν παρών στον υπέρηχο αλλά δεν είδε τις μετρήσεις και στο ιατρείο μάλλον δεν βλέπει όλα αυτά τα ποσοστά.

Είδε μόνο τον τράχηλο γιατί για αυτό είχαμε ανησυχήσει.

Στην 22η +2 ημέρες είμασταν ούτε μισό κιλό. Εχω πάρει 6-7 κιλά και γενικά και εγώ και ο άντρας μου είμαστε 1.89 και 1.67 και αδύνατοι.

Η καμπύλη μου δεν ήταν εκτός ορίων αλλά σχετικά ψηλά οπότε μου συνέστησε μεν ο γυναικολόγος να βελτιώσω τη διατροφή μου αλλά αυτό -δεν θεωρείται ότι έχω διαβήτη κύησης

Με αυτά που διαβάζω το παιδί θα φτάσει 6κιλά μέχρι την ΠΗΤ μου.

Και δεν θέλω καισαρική δεν θέλω :cry::cry:

Καμία που το μωράκι της σταμάτησε στη πορεία να γίνεται τερατάκι μπας και πάρω λίγο θάρρος :cry:

:shock: ε όχι και τεράστιο μωρό!

Μια χαρά είναι το βάρος του μωρού σου.

Ποιος σου είπε να ανησυχείς;

απο επαγγελματικη εμπειρια θα σου πω να μην αγχωνεσαι κοριτσακι μου.εχω δει μωρο 5200γρ. να γεννιεται με φ.τ. και απο γυναικα με μετριο υψος χωρις διαβητη κυησης.ολα θα πανε και οτι γινει θα ειναι για το καλο το δικο σου και του μωρου σου.

Πηγα χθες και ειδα την μπεμπα μου.Ειμαι στην 29η εβδομαδα και 1 μερα και ζυγιζει 1410 γραμμαρια.Η γιατρος μου ειπε πως το βαρος της ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ!Δεν τιθεται θεμα αν θα βγει μεγαλη,αν θα κανουμε καισαρικη κλπ.Οποτε νομιζω πως αδικα ανησυχεις...

κοριτσι μου ειναι πολυ νωρις σε αυτη τη βδομαδα που εισαι να μιλαμε για το τελικο βαρος του μωρου...

και εμενα και τα 2 στη βδομαδα που λες τοσο ητανε αλλα γεννηθηκαν μονο 2800...γι αυτο χαλαρωσε....ολα καλα θα πανε....

σες μου σου ευχομαι ολοψυχα να γεννησεις φυσιολογικα... :)

Σας ευχαριστώ όλες πάαααρα πολύ.

Μακάρι να είναι όπως τα λέτε. Αυτό που με θορύβησε περιισότερο είναι ότι μια γνωστή μου που είναι +5 μέρες κυοφορεί επίσης αγοράκι και όταν συζητήσαμε ήταν 1200 και ο γιατρός της της είπε ότι είναι πολύ μεγάλο και αφού η διατροφή δεν βοηθάει να αρχίσει ινσουλίνη. Είδα και το μέσο βάρος της εβδομάδας μου στο ιντερνετ και έλεγε 1100. οπότε :roll:

Επίσης όλες οι μετρήσεις στο διάγραμμα του μητέρα που ούτε καν ξέρω σε τι αναφέρονται αλλά βάσει αυτών εβγαινε το κατά προσέγγιση βάρος ήταν στο ψηλότερο σημείο και μία σχεδόν εκτός.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και σε μένα και σε όλες μας :) :) .

Μην αγχωνεσαι καλε εμενα ηταν πιο μεγαλο και ο γιατρος περιμενε να γεννησω γυρω στην 36η ενα μωρο περιπου 4 με 4,5 κιλα. Τελικα γεννησα την 38η εβδομαδα 3050 μια μπουμπου. Ολα αυτα ειναι κατα προσεγγυση.

Θα δεις εμας την 30-32 εβδομαδα ειχε παρει ελαχιστο βαρος. 6 κιλα μωρο σιγουρα δεν θα γεννησεις παντως :lol::lol:

Σας ευχαριστώ όλες πάαααρα πολύ.

Μακάρι να είναι όπως τα λέτε. Αυτό που με θορύβησε περιισότερο είναι ότι μια γνωστή μου που είναι +5 μέρες κυοφορεί επίσης αγοράκι και όταν συζητήσαμε ήταν 1200 και ο γιατρός της της είπε ότι είναι πολύ μεγάλο και αφού η διατροφή δεν βοηθάει να αρχίσει ινσουλίνη. Είδα και το μέσο βάρος της εβδομάδας μου στο ιντερνετ και έλεγε 1100. οπότε :roll:

Επίσης όλες οι μετρήσεις στο διάγραμμα του μητέρα που ούτε καν ξέρω σε τι αναφέρονται αλλά βάσει αυτών εβγαινε το κατά προσέγγιση βάρος ήταν στο ψηλότερο σημείο και μία σχεδόν εκτός.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και σε μένα και σε όλες μας :) :) .

Να μην ακους τι λενε και τι κανουν οι αλλες κοπελες.Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Για να αρχισει ινσουλινη η κοπελα,αρα εχει διαβητη κυησης!Αλλη περιπτωση αυτη!Μην αγχωνεσαι αδικα,ειναι φυσιολογικο το βαρος του μωρου σου.Και εμενα η μπεμπα στο διαγραμμα ειναι στο ψηλοτερο σημειο απο αποψη υψους.Και τι εγινε;Απλα θα μας βγει μοντελο! :lol:

οπως σου ειπαν κ οι αλλες κοπελες....κ θα συμφωνησω οτι το μωρο σου ειναι μια χαρα για τις εβδομαδες του...εμεις σημερα στην 30η κ μας την εβγαλε 1800...αλλωστε μπορει φθανοντας προς το τελος να μην παιρνει τοσο βαρος οσο τωρα κ να σταματησει....οποτε μην σε αγχωνει αυτο...κ μην ξεχνας οτι ολα παιζουν στον υπερυχο...εμας τωρα 30η την εβγαλε 1800 κ ακριβως πριν μια εβδομαδα,29η στο νοσοκομειο μας την εβγαλαν 1500γρ...να πηρε 300γρ σε μια εβδομαδα?

αν υποθεσουμε οτι παμε με αυτο τον ρυθμο τοτε στις 10 που μου απομενουν θα πρεπει να παρει 3κιλα+1800 που ειναι τωρα = 4800 :shock::shock::shock: εεεε δεν γινεται αυτο...γιαυτο σου λεω ειναι κ θεμα υπερυχου...οποτε ηρεμησε.ολα ειναι κατα προσεγγιση.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...