Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλοκαιρινά Μωράκια 2011 Νο 13!! Γεννήστε Ελεύθερα!!!

Recommended Posts

μαρακι μου μου ειπε οτι ο τραχηλος ειναι 1 κλειστος. και λογω πολλων συσπασεων μπορει και σε δυο μερες να σπασουν τα νερα ή να με πιασουν οι πονοι. αναλογα. μπορει να παρει και μια βδομαδα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 999
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω τι εννοούσε Βίκυ μου...Να μην ντρέπεσαι και να του λες να στα εξηγεί. Εγω τον ρωτάω τα πάντα...και πολλές φορές είναι χαζομάρες!!

Αφού έχεις συσπάσεις πλησιάζει η μεγάλη στιγμή...με το καλό!!! Και με ένα πόνο!!

ενα διαστολη σημαινει αλλα δενειναι απολυτο οτι γεννας πχ αυτο το ενα μπορει να σε παει και 15 μερες μπορει και 2 μερες ανλογα με τη διαθεση του μωρου παντως αν βιαζεσαι να γεννησεις εφοσον ξεκινησε η διαστολη περπατημα κανει καλο επιταχυνει τη διαδικασια αν προκειτα παλι να προχωρησει απο μονη της.δηλ η νυφη μου ειχε 1 και την ειπε πηγαινε περπατα και ξαναελα για να δουν αν προχωρησε και γεννησε μετα απο μια εβδομαδα...εγω πηγα με 2 χωρις πονους και μου ειπαν παλι περπατημα και σε 2 ωρες πισω πηγα και τιποτα ηταν στο 2 χωρις πονους την αλλη μερα που πηγα το πρωι ειχε παει 3 απο μονη της και γεννησα εκεινη την ημερα παντως πλησιαζεις αυτο ειναι καλο

Kαλημεραααα!Τι κανετε;Και εγω απο τις 7:30 ξυπνια.Ματαια προσπαθησα να ξανακοιμηθω.Χουζουρεψα λιγο και μολις πεινασα σηκωθηκα. :lol: Τωρα πηρα τηλ.τον μπογιατζη να δω αν θα ερεθι.Ειπε ερχεται. :evil: Του αδειασαμε και το παιδικο να αρχισει το στοκαρισμα.

Αννουλα ζεστενεσαι το βραδυ;Και εγω,ξυπναω μουσκεμα και αναβω το κλιματιστικο.Αλλα δεν το μπορω και για πολυ...

Μαρακι καλημερα!Πρωινη και εσυ!

Μαμαπιανισσιμο,κοντευεις!Με το καλο!Ο ΩΡΛ τι σου ειπε τελικα;Δεν υπαρχει προβλημα ετσι;Θελω και εγω να τον παρω τηλ.αν και πιστευω πως θα μου πει οτι δεν υπαρχει θεμα με το αυτι μου.Εφοσον πηρα και το οκ απο τον οφθαλμιατρο μου,τα αυτια δεν με απασχολουν και τοσο.Παμε για φ.τ!

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι μια απόλυτα φυσιολογική και υγιής διαδικασία που συμβαίνει στη ζωή μιας γυναίκας και δεν πρέπει να προκαλεί άγχος.

Με τον όρο "φυσιολογικός τοκετός" εννοείται η φυσιολογική διαδικασία κατά την οποία γίνεται έξοδος του εμβρύου από τη μήτρα μέσω του κόλπου μετά από διαστολή του τραχηλικού στομίου (ή αλλιώς μέσω του πυελογεννητικού σωλήνα).

Στις μέρες μας ο φυσιολογικός τοκετός είναι υποβοηθούμενος από το γιατρό και το εξειδικευμένο προσωπικό του μαιευτηρίου και με τα μέσα που προσφέρει η σύγχρονη μαιευτική γίνεται ακόμα πιο ασφαλής τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Ο φυσιολογικός τοκετός δεν είναι προσωπική υπόθεση μόνο της μητέρας. Και το έμβρυο καταβάλλει εξίσου μεγάλη προσπάθεια κατά την έξοδό του. Είναι μια μεγαλειώδης προσπάθεια και των δύο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα και δεν παύει να είναι από τα πιο δυνατά συναισθήματα στη ζωή μιας μητέρας.

Ο φυσιολογικός τοκετός ολοκληρώνεται σε τρία στάδια:

Στάδιο διαστολής

Κατά το στάδιο της διαστολής πραγματοποιείται το προοδευτικό άνοιγμα (διαστολή) του τραχήλου. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των συστολών της μήτρας. Αρχικά οι συσπάσεις είναι ασθενείς, μικρής διάρκειας και επαναλαμβάνονται σε αραιά διαστήματα προετοιμάζοντας το βαθμιαίο άνοιγμα του τραχήλου. Στη συνέχεια, όσο πλησιάζει το στάδιο της εξώθησης, οι συσπάσεις γίνονται πιο έντονες, με μεγαλύτερη διάρκεια και επαναλαμβάνονται πλέον τακτικά (ανά 1,5-3 λεπτά περίπου).

Το στόμιο του τραχήλου, το οποίο ήταν αρχικά κλειστό και όλους αυτούς τους μήνες αποτελούσε το προστατευτικό φραγμό μεταξύ του εμβρύου και του εξωτερικού περιβάλλοντος, λόγω των συστολών της μήτρας αλλά και της πίεσης που δέχεται από την κάθοδο του εμβρύου, αρχίζει να ανοίγει. Η διαστολή του τραχήλου δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται αυτόματα, χρειάζεται χρόνο και υπομονή μέχρι να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό άνοιγμά του, που φτάνει τα 10-11 εκ. (τελεία διαστολή), όσο δηλαδή είναι και η περίμετρος του κεφαλιού του εμβρύου.

Η διάρκεια αυτού του σταδίου ποικίλει για κάθε γυναίκα και εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, όπως π.χ. η διάρκεια και ένταση των συστολών, η ωρίμανση του τραχήλου (πόσο έτοιμος είναι ο τράχηλος για να διασταλεί), η εμπέδωση του κεφαλιού του εμβρύου (αν έχει πάρει το κεφαλάκι την τελική του θέση στη μικρή πύελο), αν η γυναίκα γεννάει για πρώτη φορά ή είναι πολύτοκη, κ.ά. Συνήθως οι πολύτοκες γυναίκες γεννούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Ο τρόπος για να μετρηθεί το εύρος της διαστολής του τραχήλου είναι με κολπική εξέταση από το μαιευτήρα ή τη μαία του νοσοκομείου. Η πρώτη κολπική εξέταση γίνεται αμέσως μετά την παραλαβή της εγκύου στο μαιευτήριο και επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 2 ώρες στις πρωτότοκες και κάθε 1 ώρα περίπου στις πολύτοκες γυναίκες, έτσι ώστε να ελέγχεται κατά διαστήματα η πορεία του τοκετού. Όταν η διαστολή κοντεύει να πάρει τη μέγιστη τιμή της (τελεία διαστολή), τότε είναι θέμα λίγων λεπτών να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο (στάδιο εξώθησης). Η καλά σφραγισμένη πύλη της μήτρας (τράχηλος) έχει ήδη ανοίξει ικανοποιητικά και το έμβρυο τώρα πια είναι έτοιμο να βγει στον έξω κόσμο!

kalhmeroudiaaaaaaaaaaa

ti kanete??/emeis ksupnhsame fagame prwino opws kathe mera k twra pali exoume uperoxo loksugga..auto to paidi mou polu loksugga poluuuuuu!!!! :lol::lol::lol:

exw mia baremara allo pragma..den kserw ti na kanw..plitw sto spiti alla k eksw exei polu zesth

KALHMERA KORITSIA EDW EIMAI KAI EGW!!!!!!!!!

EIXA PAEI NA DWSW AIMA GIA TIS KATHIEROMENES MOU EXETASEIS KAI PIO META THA PAW STHN TRAPEZA NA ANOIKSW LOGARIASMO GIA NA MOU VAZOUN TA LETA THS ADEIAS.......

APO SHMERA EIMAI SE ADEIAAAAAAAAA :D:D:D

NA SAS RWTHSW VRE KORITSIA KANONIKA STO IDIOTIKO POSH ADEIA DIKAIOUMASTE META TON TOKETO KAI POSOUS MHNES PAIRNOUME LEFTA ???GIATI MPERDEYTIKA LIGO........

PWPW O MPEMPIS SHMERA TON NIOTHW LES KAI KANEI OLOKLHRES TOUMPES STHN KOILIA MOU....KANEI KATI EKSOGOMATA....PANAGIA MOU,....KAI ME PONAEI KIOLAS!!!!!!!!!!TO ZWIROULI MOU!!!!!!!!!

Καλημερα Μαιρη!Και εδω εχει ζεστη πολλη!Περιμενω τον μπογιατζη να ερθει και μετα θελω να παω να μου κανουν την κορτιζονη.Αν και ο αντρας μου δεν ξυπνησε ακομα και δεν ξερω τι ωρα θα παω.

Καλημέρα Ιφιγένεια...Αλήθεια πού τα βρίσκεις όλα αυτά????

Νίκη μου καλημέρα!! Περιμένεις ακόμα τον μπογιατζή?? Αντε να κάνει το παιδικό να ετοιμάζεσαι κι εσύ!

Μαίρη μου καλημέρα...εχει λόξυγγα ο μικρός? Κι εγώ σκεφτόμουν να πάρω μια φίλη να πάμε για καφέ αλλά με αυτή την ζέστη το σκέφτομαι 2 και 3 φορές!!!

Καλημέρα Χριστίνα μου!! Αντε καλή ξεκούραση από εδώ και πέρα...

Χριστινακι στον ιδιωτικο λογικα δικαιουσαι τις 63 μερες μετα τον τοκετο.Τωρα για απο εκει και αν καθισεις θα παιρνεις το επιδομα του ΟΑΕΔ για 6 μηνες.Νομιζω οτι τοσο δικαιουσαι,αλλα ρωτα καλυτερα για σιγουρα...

Συμπεθερα ακομα να φανει ο μπογιατζης! :evil: Τουλαχιστον ας μου το πει αν ειναι να μην ερθει να παω για την ενεση.Αληθεια,εσυ σε ποια εβδομαδα εβαλες την 1η;Τσαντιστηκα και λιγο με την γιατρο μου γιατι της ειπα πως δεν εχω καποιον να μου την κανει και με εστειλε στο μικροβιολογικο. :evil:

Μαιρη τον λυπαμαι να τον ξυπνησω τον αντρα μου,ηταν νυχτερινος και σχολασε στις 7 το πρωι...

Νίκη μου εγώ υπο κανονικές συνθήκες θα έκανα τις ενέσεις στην 30η εβδ. αλλά θυμάσαι που μπήκα με αιμορραγία στην κλινική στην 27η εβδ? Τότε επειδή φοβηθηκαμε για πρόωρο τοκετό μου τις έβαλαν στην κλινική μέσω του ορού...Αλλά δεν έχω ιδέα για τις δόσεις που μου έκαναν..Κι ούτε μου είπαν να προσέξω τη διατροφή μου ούτε τίποτα!

Βαριέμαι τόοοοσο πολύ σήμερα... :evil::roll:

Η διατροφη δεν παιζει ρολο.Με μια ενεση δεν πρηζεσαι,πρεπει να ειναι μακροχρονια η θεραπεια.Εγω επαιρνα κορτιζονη για 15 μερες περσυ και ενω ετρωγα κανονικα ουτε πρηστηκα ουτε τιποτα.Καλο ειναι να περιορισουμε το αλατι γενικα στην εγκυμοσυνη,οχι λογω κορτιζονης. ;)

στο ιντερνετ εχει πολλα σαιτ που μπορεις να βρεις οτι θελεις.ειχα κανει παλια εδω στο μαμυ αν πατησεις αρθρα που ολους μας αφορουν εχει χιλια δυο πραγματα μεσα για διαφορα θεματα..

μπεμπουλινο δικαιουσαι 5οκατι μερες πριν τον τοκετο και 63 μερες μετα απο χρηματα παιρνεις περιπου συνολικα 4 μισθους συμφωνα με τους μισθους του τελευταιου6μηνου και 1000 ευρω για τη γεννα αν εινια φυσιολγικα για καισαρικηνομιζω κατι παραπανω .μετα τις 63 μερες του τοκετου μεσα σε 2 μηνες κανεις τα χαρια σου στον οαεδ για το 6μηνο μητροτητας.ακομα οταν θα παρεις τα χρηματα για τα επιδοματα τοκετου θα πας και στον οαεδ να κανεις συμπληρωματικα χαρτια για να παρεις και απο εκει καποια υπολοιπα...

Kαλη σας μερα κοριτσια μου!!!!!!!!!Πως μου ειστε??????

Εχθες δεν μπηκα καθολου γιατι ειμασταν για ψωνια...πηγαμε και παραγγειλαμε τα επιπλακια του μπεμπη μας...

Το κρεβατακι μας...την αλλαξιερα-συρταριερα μας...την καλαθουνα...και το καροτσακι!!!!!!!!!!!!!!!

Η ολα ειναι ασπρα με ενα ασημενιο αρκουδακι επανω..και η προικουλα μας ειναι ασπρη με ασημι και ενα αρκουδακι μπλε...!!!!!!!!!!!!!!

Το καροτσι ειναι μπεζ με καφε...πηραμε τελικα αυτο που ειναι και με τα τρεια της peg perego!!!Πολυ μου αρεσε και πολυ βολικο!!!!!

Αυτα θα ερθουν σε κανα μηνα..οποτε τωρα μου μενει να ψαξω για αυτοκολλητα...να πλυνω την κουρτινα και τελος!!!!!!!!!!!!!!

Απο δευτερα και εγω θα παω για τις καθιερωμενες εξετασεις μου... :P

Νικη μου εσενα ακομα να ερθει ο μπογιατζης...καλα περιμενει να μεσημεριασει και μετα???Ελεος!!!!!!!!!!

Μαρακι μου εσυ πως εισαι????Οι υπολοιπες ολα καλα??????????

επιτελους....... :evil::evil: μπηκα!!!!

καλημερουδιααααααααααααα :D:D:D:D τι μου κανετε?ολες καλα?

πηγα το πρωι την μικρη σχολειο εδωασα κ αιμα για εξετασεις του θυροειδη,πηρα κ το πεπονακι μου,ηπια κ το καφεδακι μου κ ηρθααααααααα....κ φυσικα δεν μπορουσα να μπω :(:(:( τωρα εβαλα να σκουπισω κ λεω ας ξαναπροσπαθησω.....κ τζα εδω ειμαι :D:D:D

κοριτσια κ σε εμας αλλο πραγμα....γυρισα κ ημουν λιωμα... κ ειναι ακομα πρωι....δεν θελω τιποτα να φοραω...ακομα κ το σουτιεν με ενοχλει....ευτυχως παμε θαλασσα κ κατι γινεται....

συνεχιζω τις δουλειες κ εδω θα ειμαι....ελπιζω ;)

Μαρία μου καλημέρα! Με γεια τα πραγματάκια σας και με το καλο να τα χαρεί το μωράκι σας!!!

Εγώ καλά είμαι..βαριέμαι πολυ και θέλω να δω το μπεμπη μου!!! Θα κάνω υπομονη μεχρι την Τρίτη ...

Καλημέρα Χριστίνα!

καλημέρα Μιχαέλα...προσοχή με τις δουλίτσες...Εκανες το μπάνιο σου χθες τυχερούλα?

μαρακι πηγαμε θαλασσιτσα κ λεμε κ σημερα να παμε....η αληθεια ψιλοβαριεμαι το μετα οταν γυρναμε...κανε μπανιο την μικρη,μαζεψε πραγματα,εγω μπανιο....μου βγαινει λιγο ο πατος...αλλα θελω η μικρη να μην χασει τα μπανια της....οχι οτι εμενα με χαλαει...τρελενομαι για την θαλασσα...αλλα οσο περναει ο καιρος νομιζω οτι κουραζομαι πιο γρηγορα...εχει αρχισει κ η ζεστη κ γινεται αφορητη...υπομονη!!!

οσο για τις δουλειες κ αυτε τις κανω με το στανιο....βαριεμαι,κουραζομαι κ ζεστενομαι...καθε μερα κ απο λιγα...κ φτου κ απο την αρχη.ευτυχως σημερα θα παρω φαγητο απο την μαμα μου(φασολακια κ πιπερια γεμιστα με τυρι-αυγο)οποτε κατι ειναι κ αυτο.εχει αρχισει κ με πιανει η τεμπελιτιδα :D:D:D

Ευχαριστουμε πολυ μαρακι μου.....εμεις στις 6/7 εχουμε ραντεβου και δεν ξερω πως θα περασουν οι μερες..!!!!!!!!!!

Καλημερα ΜΙιχαελα μου....ασε και εδω πολυ ζεστη!!!!!!!!!Νομιζω θα εκραγω σε λιγο!!!!

Κοριτσια εχετε καμια ιδεα για αυτοκολλητα για το δωματιακι????Να σας υπενθυμισω ειναι βαμμενο στο χρωμα του παγου και τα επιπλακια θα ειναι αυτα που προανεφερα.....πειτε μου καμια ιδεα δεν θελω χρωματα πολλα

Έχεις δίκιο Μιχαέλα μου...Το μετά τη θάλασσα κι ειδικά όταν εχεις παιδάκι είναι λίγο ζόρι και πόσο μάλλον τώρσα στην κατάστασή σου..Τώρα για την τεμπελίτιδα....Καλως ήρθες στο κλαμπ!!! :lol::lol:

Μαρία μου εγω τα αυτοκόλλητα τα παρήγγειλα από το www.cosycorner.gr

Εχουν και τα τζαμπο διάφορα...Τώρα είναι αναλόγως τι θες...Α έχει και στο άμαζον...Αυτά που πήρα τα βρήκα μετά εκέι σε μισή τιμή!!!

Και εμενα με πετουσε!Γκρρρ!!!

Καλημερα Μιχαελα και Χριστινα!

Καλημερα Μαρια και μεγεια τα πραγματακια!

Μαρακι συμφωνω,δεν θελει υπερβολες σε κανενα θεμα που αφορα την εγκυμοσυνη γενικα.Προσοχη σε αυτα που μας λεει ο γιατρος μας και μεχρι εκει.Ειδες και εγω με το ζαχαρο,εκανα λιγη διατροφη και εστρωσε. ;) Δεν θα πεθανω και της πεινας,αφου δεν εχω διαβητη κυησης...

Ο μπογιατζης δεν ηρθε! :evil::evil: Και εγω εχω μετακομισει οοολα τα πραγματα στο γραφειο και ειμαστε μπαχαλο!!! :evil::evil:

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Προσθήκη...