Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ακουόγραμμα


Recommended Posts

Καλημέρα σας μανούλες,

Αναρωτιέμαι μήπως κάποια από εσας είχε εμπειρία σε διαδικασίες ακουογράμματος σε παιδάκι...

Έχω μια κορούλα 28 μηνών, η οποία δεν μας τιμά με την ομιλία της (έχουμε πει κατα διαστήματα ελαχιστες λέξεις και δεν τισ επαναλάβαμε ποτέ). Δείχνει να κατανοεί τα πάντα αλλά μια και δεν μιλαει ο γιατρός πρότεινε να κάνουμε προληπτικά ενα ακουόγραμμα μήπως και δεν ακούει κάποιεσ συχνότητες.

Έχει κάνει κάποιος κάτι αντιστοιχο στο Παίδων? Μας είπαν πως γίνεται με ηλεκτρόδια κλπ, γιατί είναι μικρό για να συνεργαστεί διαφορετικά.

Επίσης, έχετε ιδέα για το κόστος της διαδικασίας? Επειδή εχει ιδ. ασφάλεια η μικρή, για να ξέρω πως να κινηθώ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ακουογραμμα γινεται με καποια ηλεκτροδια που βαζουν στα μωρακια.Εκανε το μωρο μιας φιλης μου και μου το ειχε πει.Δεν χρειαζεται να κανει κατι το παιδακι.Βγαινει απο το μηχανημα ενα χαρτι σαν αυτο του καρδιογραφηματος που δειχνει αν το παιδι ακουει.Τουλαχιστον ετσι εγινε στο παιδακι της φιλης μου.Το κοστος ηταν οσο μια επισκεψη στον ΩΡΛ,δεν πληρωσε κατι παραπανω.

Ελπιζω να βοηθησα και ευχομαι να ειναι μια χαρα το κοριτσακι σου.Πολλα παιδακια αργουν να μιλησουν,πιστευω πως δεν θα εχει κανενα απολυτως προβλημα! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα ...καλο ειναι να την κανεισ την εξεταση να σου φυγει το αγχος αλλα 28 μηνων δεν ειναι και τιποτα το εξωφρενικο.

Πολλα παιδακια εχουν αργησει να μιλησουν.

Εχω παραδειγμα την αδελφη μου που μιλησε 3 χρονων... οπως και το ενα αγορακι της μιλησε κι αυτο μετα τα 3. Δεν τον ειχε παει ομως σε κανενα γιατρο...απλα ηξερε πως 8αργησει γιατι πολυ απλα της ειχε μοιασει :lol::lol::lol::lol:

Δηλαδη μεχρι τα 3 ελεγε μονο μπαμπα και μαμα... μετα τα ειπε ολα! Ειναι στο παιδι..., αυτο δε σημαινει πως δεν ειναι εξυπνο απλα βαριεται να μιλησει!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στο Ηράκλειο που γέννησα εγώ τον μικρό μου, το ακουόγραμμα έγινε προληπτικά την 2η μέρα στη κλινική. Δεν είναι τίποτε όπως σου είπαν και τα κορίτσια δεν θα πονέσει και θα σου φύγει και εσένα το άγχος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα και απο εμένα,

εμένα ο μικρός γεννήθηκε με ωριακή προωρότητα. όταν τον πήραμε σπίτι μου ζήτησε η παιδίατρος να κάνουμε ακουόγραμμα (ακουστικές εκπομπές) και να ελέγξουμε τα μάτια. Το κάναμε όταν ήταν 20 ημερών στο Μητέρα (στην παιδιατρική) και κόστισε γύρω στα 100€. Του βάλανε σαν ένα μανταλάκι σε κάθε αυτί για λίγα λεπτά και μετά βγήκε ένα χαρτί σαν καρδιογράφημα που έδειχνε αν είναι εντάξει όλα τα ακουστικά νεύρα.Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι το παιδί ήρεμο και ακίνητο (εγώ τον κοίμησα για να του την κάνουμε) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και σε μεγαλύτερα παιδιά.

Καλό θα ήταν να την κάνεις την εξέταση για να είσαι και εσύ ήρεμη.

Φιλικά

Μαρία

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!Στο νοσοκομείο που γέννησα το έκαναν σε όλα τα μωράκια τη 2η κ τη 4 μέρα προληπτικά. Άν θές να σου στείλω τα στοιχεία να πάς,απο ότι μας είχαν πεί γίνεται δωρεάν. Πάντως κ μένα ο αδερφος μου μίλησε 3,5 χρονών πρώτη φορά κ ήταν σα να μιλούσε πάντα! Μην ανησυχείς όλα καλά θα είναι! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 6 months later...

δεν ξερω αν καποιος σου εχει απαντησει...αλλα στο παιδων γινονται κ τα προκλητα δυναμικα..εμεις αυτα καναμε δινουνε ενα φαρμακο στο μωρο για να κοιμηθει κ του κανουν την εξεταση....εμεις δυστυχως κ τα δυο μου παιδακια εχουν νευροαισθητηρια βαρηκοια..κ φορανε ακουστικα....ο τριτος μου ειναι ενταξει...ευχομαι τα καλυτερα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια... εγω χθες είχα γιατρό..ολα καλα μου είπε...25+6 χθες ο μπεμπάκος 828 γρ. .. μεγαλώνει! ο τράχηλος εμένα έγραφε νομίζω 40... αλλά εμένα δεν με αγχωνει αυτό καθόλου! αυτο το μήνα δεν πήρα ουτε 2 κιλα...1.900 πήρα για την ακρίβεια! πολύ χαρηκα... όσο για τις εξετάσεις μου ειπε να περιμένω μέχρι την επόμενη εβδομάδα και αν δεν ανοίξουν τα μικροβιολογικά να πάω στο Ιασώ να τις κάνω! τον προηγούμενο μήνα ειχα αιματοκρίτη 29... τώρα έχω πολύ περιέργεια να δω τι έγινε 🤷 επισης εκλεισα για ντοπλερ 19/06..
    • Αχ τι όμορφα νέα... Πόσο χαίρομαι για σας!!! Κι εγώ είχα κλάψει με τον ήχο της καρδούλας της μπουμπούς μου! Αλλά βίντεο δεν είχα προλάβει να βγάλω γιατί μου είπε ότι δεν κάνει να το ακούμε για πολύ ώρα. Πότε ξανά πας τώρα κορίτσι μου; Πότε επιστρέφεις εσύ;
    • Α μωρέ το καρδουλι σου❤️❤️❤️ συγκινήθηκα και γώ μαζί σου κορίτσι μ!!! Είδες που είναι όλα καλά!!! Είδες ποσά σκαμπανεβάσματα έχει η ζωή ;; Τον προηγούμενο μήνα έκλαιγες από στεναχώρια και αυτόν κλαις από χαρά ❤️❤️ έτσι είναι ! Η κάθε μέρα , ώρα , δευτερόλεπτο , κάθε φορα, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετικά !!! Τίποτα δεν είναι το ίδιο! Ακούς @Naty??? Ακούω να λες!!! Αυτή σ η εγκυμοσύνη είναι διαφορετική , όλα είναι διαφορετικά όποτε μη σκέφτεσαι το παρελθόν όσο δύσκολο κ ν σ είναι !!!  Αυτά σκέφτομαι κ γώ κορίτσια και προσπαθώ ν παίρνω θάρρος! Ποιος ξέρει; Μπορεί το απόγευμα ν είμαι καλυτερα, μπορεί αύριο ν μην έχω ναυτίες, μπορεί ν είμαι κ χειρότερα, κανείς δν ξέρει! Η ζωή έχει διακυμάνσεις ! Τι φιλοσοφίκη διάθεση με έπιασε τώρα 😱😱😱😱
    • Καμία ιστορία δεν θα επαναληφθεί!! Είναι μια διαφορετική εγκυμοσύνη και ένα διαφορετικό μωράκι αυτό θα επαναλαμβάνεις από μέσα σου! Και εγώ έχω φίλη που είχε τρομερές αιμορραγίες, σε σημείο να μου στέλνει μέσα από το ταξί που πήγαινε στο νοσοκομείο, και να μου λέει το έχασα το μωρό, βγάζω πηγματα και πολύ αίμα .. Ο γιος της έκλεισε 1 πριν λίγες μέρες!! Ξεκουράσου όσο μπορείς για να βοηθήσεις την επούλωση και όσο μπορείς να σκέφτεσαι θετικά σε παρακαλώ. Αλλιώς να μας γράφεις εδώ να σου δίνουμε κουράγιο 💓💓 Περιμενουμε τα νέα σου, που θα είναι σίγουρα πολύ καλά 🤞🤞🤞🙏🙏🙏 Πόσο χαίρομαι κοριτσάκι μου για τα υπέροχα νέα που μας γράφεις 💓💓💓 Έτσι να είσαι πάντα ευτυχισμένη, και σε κάθε υπέρηχο θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη ευτυχία, που θα κρατήσεις το μωράκι σου αγκαλιά 🌈🌈🙏🙏
    • Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου δίνετε ελπίδα! Είναι μάλλον της υπομονής και αυτή η εγκυμοσύνη τι να πω! Θα προσπαθήσω να παραμείνω θετική, και είμαι σίγουρη πως θα γίνει το καλύτερο. Έχω μία αισιοδοξία βαθιά μέσα μου παρά την πρώτη ανησυχία που μου δημιουργήθηκε. Συμβαίνει, δεν είμαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία, απλά επειδή το έχω ξαναπάθει γι' αυτό και είναι εύκολο να πάει ο νους στο κακό. Άντε να ρθει η επόμενη βδομάδα τώρα!  @Θέτις Κ. χαίρομαι πολύ για σένα κορίτσι μου! Τι καλά, το μπιζελάκι σου δυνατό και μεγαλώνει!! Όλα πάνε υπέροχα ❤️  Εμένα πάλι βγαίνει λίγο μικρότερο, 6+4 αντί για 7+3 σύμφωνα με τελευταία περίοδο. Λογικά έγινε πιο αργά η σύλληψη, αλλά αυτά παίζουν ξέρω γω..!  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...