Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ ΜΑΣ!!!


Recommended Posts

Επιτέλους ήρθε και η δική μου στιγμή να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία του τοκετού μου!

Όλα έγιναν στις 14 Μαίου..μια μέρα που δε θα ξεχάσω όσο ζω... ήρθε το αγγελούδι μου στη ζωή!

Μετά απο 41 εβδομάδες αναμονή, επειδή και ο γιατρός μου και εγώ θέλαμε φτ, ήρθε εκείνο το πρωινό του σαββάτου που έιχα ξανά ραντεβού στο ιασώ για εξέταση. Θα βλέπαμε πως είναι τα πράγματα και θα αποφασίζαμε τι θα γινόταν. Στις 40 εβδ που είχα πάει για εξέταση η μπέμπα ήταν ανεμπέδωτη, ο τράχηλος 4εκ, σκληρός και πίσω, και το nst δεν έδειχνε καμία σύσπαση. Γι'αυτό είπαμε να της δώσουμε κι άλλο χρόνο μιας και τα υγρά ήταν οκ και ο πλακούντας grade 2 προς 3.

Πέρασε λοιπόν μια εβδομαδα λίγο δύσκολη, γεμάτη νεύρα, άγχος και ανυπομονησία, χωρίς κανένα σύμπτωμα.. κόντευα να σκάσω..δεν είναι εύκολο να περιμένεις... κάθε μέρα που περνούσε έτρεμα για το αν η μπέμπα είναι καλά.

Στις 14/5 λοιπόν, πηγαίνουμε στο ιασώ. Εκείνη τη μέρα της εξέτασης εγώ ήμουν πεποισμένη ότι θα γεννήσω φυσιολογικά και να φανταστείτε ότι είχα φάει και πρωινό. Κάνουμε το nst (καμία σύσπαση). Στην εξέταση από το γιατρό καμία εξέλιξη (μπέμπα ανεμπέδωτη,τράχηλος παχύς) και το αμνιακό υγρό είχε λιγοστέψει. Εκεί, "έφαγα" την πρώτη κρυολουσία.Η απόφαση: καισαρική τομή! Με αφήνουν να ετοιμαστώ και προσπαθώ να το χωνέψω. Με μεταφέρουν σε αίθουσα ωδινών για να πάρω τον απαραίτητο ορό. Εκεί ήρθε και ο αντρούλης μου! Ήμασταν χαλαροί και σκεφτόμασταν το κοριτσάκι μας. Μετά ήρθε η ώρα για το χειρουργείο. Με χαιρέτησε ο αντρούλης μου με το πιο γλυκό φιλάκι. Προσπαθούσα να είμαι ήρεμη και περίμενα να δω επιτέλους το πλασματάκι που κουβαλούσα τόσο καιρό μέσα μου!!! Ενώ ήμουν πάνω στο κρεββάτι του χειρ/γειου και περίμενα την επισκληρίδιο, έρχεται ο αναισθησιολόγος και "τρώω" την δεύτερη κρυολουσία. Δεν μπορούσα να κάνω επισκληρίδιο λόγω του χειρουργείου που έχω κάνει στη μέση. Άρα, γενική νάρκωση. Ε, εκεί φρίκαρα! Ήθελα να σηκωθώ και να φύγω... Μέσα μου γινόταν μάχη. Από τη μία σκεφτόμουν "ε, όχι και κτ και γεν. νάρκωση!" και από την άλλη σκεφτόμουν το καλό της μπέμπας μου! Λόγω ειδικότητας, ξέρω αρκετά πράγματα και φοβάμαι ακόμη περισσότερα! Μερικές φορές η άγνοια είναι καλύτερη..

Όταν με το καλό τελείωσε το χ/ο και βγήκε ο γιατρός να ενημερώσει, είπε στον άντρα μου και τη μαμά μου "είναι ένα πολύ τυχερό μωράκι"!!!

Ήρθε να με δει και στην ανάνηψη και μου εξήγησε. Ο ομφάλιος λώρος είχε υμενική πρόσφυση στον πλακούντα και θα μπορούσε να αποκοπεί όποιαδήποτε στιγμή στην εγκυμοσύνη ή και στο φυσιολ. τοκετό. Θα μπορούσε να μην την είχα............ δεν μπορώ ούτε να το φανταστώ...

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο! Η κτ μας έσωσε!

Η Παναγίτσα φύλαγε το μωράκι μου! Έτσι όπως μας την έδωσε (γύρω στον 15αυγουστο έγινε η σύλληψη), έτσι την φύλαγε και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετου!

Δεν άκουσα το πρώτο της κλάμα.... αλλά δεν πειράζει..

Την είδαν όλοι οι άλλοι πριν από μένα... αλλά δεν πειράζει..

Όταν την αντίκρυσα πάνω στο δωμάτιο, μέσα στην ζαλάδα μου από τη νάρκωση, ξαφνικά άνοιξε όλος ο κόσμος μπροστά μου!!! Όλα τα αστέρια του ουρανού φώτισαν τη φατσούλα της!!! Είχα γίνει μανούλα!!! Το μικρό μου θαυματάκι ήταν πια πραγματικότητα!!!

Σε ευχαριστώ Παναγιά μου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΥγκινιτικη περιγραφη με εκανες κ δακρυσα ! Να σας ζησει κ να σας χαριζει παντα ευτυχισμένες στιγμές !! Ολα τελκα γινονται για κάποιο λόγο...καλο ειναι να μην επιμενουμε κ να μην λυπομαστε για οταν τα πράγματα ερχονται οπως δεν τα περιμεναμε !! Μας περασες κ μυνηαμ με την περιγραφη σου ευχαριστουμε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελος καλο ολα καλα!!!

Η νεα σελιδα στην ζωη σας τωρα ξεκινα! Να σας ζησει η σουσουραδιτσα σας!!! Να ειναι γερη,καλοτυχη κ η Παναγιτσα να την προστατευει οπως εκανε 9 μηνες που ηταν στην κοιλιτσα σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στεισυ κοριτσακι γλυκο να σου ζησει και παλι η κουκλα σου!! Παντα τυχερη να ειναι σε ολη τη ζωη της!! Η γενναιοτητα μιας μανουλας φαινεται πιο πολυ οταν τα πραγματα δεν ερχονται οπως θα θελαμε! Πολλη πολλη οικογενειακη ευτυχια ευχομαι, να χαιρεστε παντα καθε στιγμη!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζησει το αγγελουδι σου και να το δεις οπως επιθυμεις!!!!! Υγιεστατη και καλοτυχη!!!

Και το δευτερο αγορακι, ετσι!!!

Ειπαμε εγω στην Κερκυρα και εσυ στην Κεφαλοννια διακοπες, χα χα!

Φιλακια πολλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σας ζησει, πολυ τυχερη η μπεμπουλα

να την εχει η παναγιτσα καλα σε ολη της την ζωη..

να ειναι γερη και δυνατη, να την χαιρεστε :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σας ζήσει το μωράκι σας!Η Παναγίτσα να την φυλάει πάντοτε κ να έχει κάθε καλό στη ζωή της! Εϊναι μεγάλο όλο αυτό το θέμα με τη γέννα, κ συμφωνώ ότι θέλει τρομερή γενναιότητα να αντιμετωπίσεις μια αναπάντεχη, εντελώς ξαφνική κ απρόσμενη τροπή των πραγμάτων!!! Καλή λοχεία Steisy!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι και αν δεν άκουσες το πρώτο της κλάμα? Θα ακούσεις σίγουρα το 1ο της γέλιο οπότε τίποτα δεν θα θυμάσαι τότε.

Να σας ζήσει η κορούλα σας και να έχεις μια ομορφη λοχεία.....να είναι γερή και καλότυχη!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει κοριτσάκι μου η μικρούλα σου που είχε καταβολευτεί εκεί μέσα!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Καλή λοχεία κοπέλα μου!!!!!!!!!!! Φιλάκια στη μικρούλα σου!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σας ζησει η ζουζουνα σας να την χαιρεστε

κ να την δειτε οπως επιθυμειτε

να ειναι παντα γερη ευτυχισμενη κ καλοτυχη

με το καλο να σαραντησετε & καλη λοχεια να εχεις [smilie=angel13.gif]

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΕΝΝΗΣΑ. Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΟΥ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΕΜΕΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ 11 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΗ ΝΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΕΙΝΗ.

ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΚΑΛΗ ΛΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝ ΘΥΛΑΖΕΙΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Γελάω με το κουνέλι 🤣  Περαστικά! Το έχω κι εγώ φόβο πως θα αποθηλασω και αν θα καταφέρει να τρώει όταν θα λείπω. Γιατί προς το παρόν πίνει κυρίως γάλα. Τρώει και τροφές αλλά θηλασμους δεν έχει κόψει 😕 Βρήκαμε βρεφονηπιακό. Σήμερα την έγραψα κι όλας. Έχω βρει και γυναίκα για να την κρατάει το καλοκαίρι μέχρι να ξεκινήσει ο βρεφονηπιακός. Και θα κάνουμε σταδιακή προσαρμογή με αυτή να την συνηθίσει και να συνηθίσει και ότι εγώ θα λείπω. Πέρασε ο καιρός 🥲 Σκέφτεστε να βάλετε μπροστά και για 2ο? Εμένα μου έχει μπει η ιδέα αλλά λέω καλύτερα από τα Χριστούγεννα και μετά να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες.
    • Μαγική!!! Φυσικά κ υπάρχει κούραση αλλά είναι απόλαυση τα άτιμα!!! Έχουν ο ένας τον άλλον κ παίζουν μεταξύ τους όποτε υπάρχουν κάποιες στιγμές ηρεμίας (αν δεν μαλώνουν για το ίδιο παιχνίδι🤣🤣🤣) Κλαίμε από τα γέλια με τις συζητήσεις τους!!!  Όταν αισθανθείς έτοιμη κ ψυχικά κ σωματικά θα βάλεις μπρος. Κ αν δεν θέλεις δε θα το κανεις!! Εσυ να είσαι καλά για να είναι κ το παιδάκι σου καλά!!
    • Άντε ωραία μεγαλώνει το μωρακι σας 😊 Ααα αρα κολπικά στο έβγαλε και μεγαλύτερο μια χαρα ειναι κορίτσι μου μην το σκεφτεσαι καθόλου όλα είναι οκ αφού το λέει και η γιατρό σου  Το παρτυ για το φύλο ποτε σκέφτεσαι να το κανείς ; Μετά την β επιπέδου ;   
    • Ήθελα να αποθηλασω φυσικά... Το έκανα παρά πολύ αργά για να μην τη πατήσω αλλά κουράστηκα πολύ τις τελευταίες μέρες και μείωσα τις αντλήσεις πολύ... Οπότε την πάτησα.... Πονάει πολύ, νιώθω ερείπιο.  Εμένα έχει και πάνω και κάτω δόντια - σωστό κουνέλι δηλ. 🤣 Αλλά η γκρίνια δε φεύγει ποτέ 🤣 αγκαλίτσα και παιχνίδι μαζί αλλιώς γίνεται χαμός! Βρήκατε βρεφονηπιακό;  Εγώ δεν ανυπομονώ να γυρίσω στη δουλειά να είμαι ειλικρινής αλλά ξέρω πως όταν επιστρέψω θα νιώσω καλά... Παράνοια η κατάσταση.
    • Ξέρω ότι πρέπει να το δω σίγουρα απλά δεν μπορω να πάω αυτήν την βδομαδα με το καλο  που θα γυρίσω θα ψαξω να βρω γιατρό γιατί ξέρεις εδώ στο χωριό δεν έχει κιολας όποτε δεν είναι τόσο εύκολο να πω πετάγομαι παω σε έναν ενδοκρινολόγο, πρέπει κάνω ολόκληρο ταξίδι... αν ήμουν στο πρώτο τρίμηνο σίγουρα δεν θα το άφηνα καθόλου.. ευχαριστώ κορίτσι μου 🥰
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...