Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΙΛΙΓΓΟΣ και ΖΑΛΑΔΑ στο 1ο τριμηνο S.O.S.!!!


Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα!

είμαι στις πολυ αρχες τις εγκυμοσυνης μου- 5η εβδομαδα- και απο σημερα εκτος του οτι με ενοχλουν ολες οι μυρωδιες, αρχισα να εχω μια ενοχλητικη ζαλαδα και ίλιγγο :roll: !!!Να ανησυχω???Εχει καποια παρομοια εμπειρια, και αν ναι εχετε καμμια καλή συμβουλή να το αντιμετωπίσω????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αρχικα σου ευχομαι συγχαρητηρια κ μια τελειομηνη εγκυμοσυνη!Με το καλο να κρατησεις το μωρακι σου αγκαλια!Με βαση τη ''Βιβλο της εγκυμοσυνης'' που εμενα προσωπικα με βοηθησε πολυ ;) αυτοι ειναι οι τροποι αντιμετωπισης:

*Να σηκωνεσαι παντα σιγα σιγα ωστε το αιμα να αιματωνει σωστα τον εγκεφαλο

*Να ξαπλωνεις παντα στο πλαι κ οχι ανασκελα

*Να πινεις πολλα υγρα κ να μην αποφευγεις τα αλμυρα

*Να λαμβανεις πρωτεινες σε καθε γευμα,προτιμωντας τα μικρα γευματα ωστε να διατηρειται σε ικανοποιητικα επιπεδα το σακχαρο στο αιμα σου

*Αν ζεσταινεσαι χαλαρωσε τα ρουχα σου κ παρε λιγο καθαρο αερα.

*Οταν βγαινεις εξω να εχεις στην τσαντα σου ενα φρουτο ή σταφιδες που ανεβαζουν γρηγορα τα επιπεδα γλυκοζης στο αιμα,α χρειαστει

*Αν αισθανεσαι πως θα λιποθυμησεις καθησε με το κεφαλι αναμεσα στα ποδια ή ξαπλωσε βαζοντας ψηλα τα ποδια.

Ελπιζω τα παραπανω να σε βοηθησουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρία, γειά σου! Τι έγινε, βρήκες αιματολόγο τελικά; Ρώτησε ο άντρας μου μια φίλη του γιατρό και του είπε για έναν Μακρή στο ΑΧΕΠΑ, αλλά λέει, θέλει να το ψάξει λίγο καλύτερα, να μάθει και για άλλους.

Κι εγώ ζαλίζομαι συνέχεια από τις 26 Μαρτίου! Είναι σαν σκοτείνιασμα στα μάτια, τα βλέπω όλα πίσω από ένα πέπλο. Κάποιες φορές νιώθω και το κεφάλι μου να γυρίζει, αλλά πιο σπάνια. Εσύ ποιο απ' τα δύο έχεις;

Αυτά που σου γράφει η sofitsa k μπορεί να σε βοηθήσουν, εμένα πάντως δε με βοηθούν, αφού το πρόβλημα που έχω δεν ξεπερνιέται έτσι.

Δεν έχω βρει τρόπο να το αντιμετωπίσω, απλά ζω μ' αυτό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι απόλυτα φυσιολογικό ''maria5'' έτσι είναι το πρώτο τρίμηνο στο 2ο τρίμηνο θα είσαι μια χαρά και κοιτα να το απολαύσεις όσο μπορέις κιόλας γιατί στο 3ο θα έχεις βαρύνει και θα έχεις και φουσκώματα οπότε υπομονή .Με τις μυρωδιές είχα κι εγώ μεγάλο πρόβλημα δεν μπορέις να φανταστείς

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου ! και εγώ τα ίδια τράβηξα μέχρι και τον 4ο μήνα !

Εγώ αυτό που έκανα και με βοηθούσε πολύ ήταν το λεμόνι (συμβουλή της γιαγιά μου ήταν!) .. έκοβα το λεμόνι στη μέση και το μύριζα και το έγλυφα ! αυτο εμένα με βοηθούσε πολυ!

Υπομονή .. θα περάσουν όλα γρήγορα και θα τα ξεχάσεις όταν κρατήσεις το μωρούλι σου στην αγκαλίτσα σου !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγω το ειχα και στις 2 εγκυμοσυνες μου!!!! Πω πω δε μπορουσα να κανω τπτ.Ολο το 1ο τριμηνο ενοιωθα οτι περασα το καβο ντορο με 10 μποφορ.

Εγω βασικα ετρωγα ψωμι ή καμια φρυγανια με λιγο τυρι.Αυτα και υπομονη!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις!!!!! "Θελω να γίνω μαμα", πηγα τελικα στο Παπαγεωργιου σε απογευματινο ιατρειο και εκει με ειδε ο Δ/ντης του αιματολογικου, ο οποιος με καθυσηχασε και παρολα αυτα μου εγραψε τις κλεξαν των 0,2 αν και ειμαι πανω απο 55κιλα!!!!Τις ξεκινησα παντως κανονικα!δεν ξερω... θα δουμε..κουραζομαι και πολυ στη δουλεια και φοβαμαι μην κανω ετσι κακο και παθω τα ιδια με παλαιοτερα....Ελπιζω σε 2 εβδομαδες να ακουσουμε κι εμεις καρδουλα!!!!Οσο με τις ζαλαδες και αναγουλες..πανε κι ερχονται!!!!αλλα ειναι για καλο το ξερω!!!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ωραία! Επειδή δε μας είχε απαντήσει η φίλη του άντρα μου, σκεφτόταν σήμερα να πάρει δύο άλλους φίλους του, γιατρούς, στη Θεσσαλονίκη, αλλά αφού λες ότι βρήκες γιατρό, όλα καλά!

Κι εμένα με είχε καθησυχάσει πάρα πολύ ο αιματολόγος, ενώ με είχε πανικοβάλει ο γυναικολόγος!

Οι ζαλάδες και οι αναγούλες, και γενικά τα συμπτώματα, εμένα με καθησύχαζαν περισσότερο κι απ' τον αιματολόγο, γιατί έτσι έβλεπα ότι προχωράει το πράγμα!

Αν μπορείς να πάρεις άδεια απ' τη δουλειά σου, θα κάνεις πολύ καλά. Εγώ πήρα τώρα ένα μήνα, αλλά θα επιστρέψω την Τετάρτη, δυστυχώς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγω τα συμπτωματα αυτα τα βλεπω σαν θετικα, αλλα εχω και κατι παραξενους πονους στη κοιλια σαν να με τραβαει..οχι ακριβως σαν περιοδος, αλλα στο περιπου.....κι εγω αν παει το πραγμα ετσι στη δουλεια θα ζητησω αδεια απο το γιατρο....απλα αγωνιω για τον πρωτο υπερηχο......!!!!

Ευχομαι και σε εσενα "θελω να γινω μαμα!" να πανε ολα τέλεια!!!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...