Μετάβαση σε περιεχόμενο

Με ξεζουμίζει!!!


Recommended Posts

Και ενώ σιγά σιγά ξεπερνάμε το πρόβλημα των θηλών, άλλο ένα πρόβλημα με απασχολεί... Τρώει πάρα πολύ βρε παιδιά! Τώρα θα μου πείτε είναι αυτός λόγος να προβληματίζομαι? Φυσικά και χαίρομαι που έχω φαγανό παιδάκι, αλλά ο αποκλειστικός θηλασμός με εξαντλεί! Επιπλέον νομίζω ότι περνάω επιλόχιο κατάθλιψη και κλαίω διαρκώς! Αισθάνομαι τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν, και έχω το μωρό 2 ώρες να πίνει, να πίνει και να μην χορταίνει...Προσπαθώ να την ξυπνάω όταν καταλαβαίνω πως την έχει πάρει ο ύπνος στο στήθος και βλέπω πως την περισσότερη ώρα απο αυτή που μένει στο στήθος τρώει κανονικά.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβαιτε την ποσότητα που την χορταίνει. Εχθές το απόγευμα την θήλαζα απο τις 8.10. Όταν την έπαιρνε ο ύπνος την έβγαζα να την ρέψω, δεν ξυπνούσε οπότε την έβαζα στο πορτ μπεμπέ. Μετά απο 5 λεπτά γκρίνια για φαγητό. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τις 10. Είπαμε ότι οι ρώγες μου αρχίζουν να στρώνουν αλλά σε αυτό το διάστημα (βάλε-βγάλε στο στήθος) είχανε πάρει φωτιά!!! Στις 10 λοιπόν πήγαμε όλοι μαζί να ξαπλώσουμε. Μόλις ξάπλωσα στην αγκαλιά του αντρούλη μου να τη πάλι η γκρίνια...Ε, λεω δεν τη παλεύω άλλο...θα της φτιάξω έτοιμο! Της ετοιμάζω λοιπόν 60 ml έτοιμο, το πίνει όλο! Μετά ακόμα πεινούσε! Έφερα και τα 60 ml που είχα βγάλει με το θήλαστρο απο το μεσημέρι (για τις άγριες νυχτερινές ώρες) και πεινούσε κι άλλο!!! Της έδωσα λοιπόν απο το ένα στήθος (γιατί το άλλο με πονούσε αρκετά) κανα 20λεπτο και ευτυχώς κοιμήθηκε! Είχε πάει 12.30 η ώρα δηλαδή είχε μείνει 4 ώρες ξύπνια και ζητούσε διαρκώς φαϊ! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Το θέμα που με στεναχωρει περισσότερο είναι ότι μέσα στην κατάθλιψή μου σκέφτομαι μήπως το γάλα μου δεν είναι αρκετά θρεπτικό, ή μήπως δεν της αρκεί... :roll: Εσείς τι λέτε? Είναι νορμάλ όλο αυτό? Για μένα νομίζω πως θα ήταν αδύνατο να ταϊζω ένα παιδί 20 ώρες την ημέρα! Έχω μετά και διάφορες να μου λένε "μα δεν αισθάνεσαι μια ηδονή όταν θηλάζεις?" Ποιά ηδονή ρε φίλε??? Εδώ σφίγκω τα δόντια κάθε φορά που αλλάζω στήθος! Απο το σφίξιμο φοβάμαι την σπάσω κανένα παϊδι του παιδιού!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο το σφίξιμο φοβάμαι την σπάσω κανένα παϊδι του παιδιού!

:lol: Έτσι έτσι να μη χάνουμε το χιούμορ μας!

Δεν προλαβαίνω να σου γράψω πολλά γιατί ξυπνάει η αγάπη μου!

Αλλά..είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογική η συμπεριφορά του μωρού σου!

ΜΗ δίνεις ξένο γιατί υπονομεύεις την παραγωγή σου κι όπως είδες δεν κερδίζεις και τίποτα - από ύπνο εννοώ.

Το γάλα σου είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ γάλα για το παιδί σου ειδικά σχεδιασμένο για το μωρό σου και μόνο! Μη σκέφτεσαι χαζά - κανένα γάλα σκόνη δε μπορεί καν να πλησιάσει σε ποιότητα το ΔΙΚΟ ΣΟΥ γαλατάκι ;)

Υπομονή! Όλα θα γίνουν πιο εύκολα σε λίγο καιρό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kond μου ποσο σε καταλαβαινω!και εμενα ο φαγανας δεν εχει σταματησει ΠΟΤΕ το φαγητο απο μονος του!εγω επειδη ξεκινησα απτις 10 μερες τη δουλεια πιο χαλαρα και στις 20 μερες κανονικα,επρεπε να βγαζω με το θηλαστρο.ετσι βολευτηκα κι εγω ειναι η αληθεια και τωρα αν θα τον βαλω στηθος 1 φορα την ημερα...και συνηθως οταν δεν εχει χορτασει..απο το στηθος τρωει περιπου 1 ωρα σε ξυπνια κατασταση..επειδη δεν σταματαει τον βγαζω και αν τον δω πως κλαιει τον ξαναβαζω.εχει τυχει να μου κρατησει 4-5 ωρες μετα νηστικος,αλλα και 1 ωρα.ετσι το βγαζω και ξεμπερδευουμε αφου ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος για να κατσω ενα διωρο μονο για το φαι του.τωρα εχει φτασει να τρωει 130 ml και απο χτες δεν του φτανει.κλαιει μετα απο κανα τεταρτο τρελα.ετσι τον βαζω στηθος..

εμενα με βολεψε το θηλαστρο,τι να σου πω..καλη και η επαφη,δεν λεω,αλλα παιδια φαγανιαρικα σαν τα δικα μας νομιζω θελουν φαι να ξεμπερδευουν κι αυτα κι εμεις!ειμαι γαιδουρα το ξερω,αλλα θεωρω πως αν ειναι ετσι ο θηλασμος παιδευεται και το ιδιο το παιδι.ισως δεν ειναι καλο και για το στομαχι του να τρωει τοσες ωρες συνεχομενα.πανω που παει να χωνεψει στο 20λεπτο,να συνεχιζει να τρωει..

μια φιλη μου την πατησε ετσι..εβαζε συνεχως τον μπεμπη στο στηθος οπως λες κι εσυ,με αποτελεσμα να το εχει για πιπιλα.ειναι 8 μηνων και οταν γκρινιαζει τον βαζει στο στηθος λιγα λεπτα για να ηρεμησει,δεν εχει παρει πιπιλα το παιδι.και το παιδι ειναι υπερβαρο τρελα.μοιαζει με 2 χρονων παιδακι!δεν μπορει ουτε να στηριχτει στα ποδια του απο το βαρος!

οπως και να εχει,θα το δεις στην πορεια.καλο ειναι να μη σταματησεις το θηλασμο,δεν το συζηταμε.ρωτα και τον παιδιατρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε καταλαβαίνω..τίς πρώτες πρώτες μέρες ειδικά στο νοσοκομείο που ήμασταν ακόμα περάσαμε τα ίδια ακριβώς.Όλη μέρα κ όλη νύχτα με το βυζί έξω ήμουν,ύπνος για μένα καθολου,τα μεμέ καταπληγωμένα κ όποτε τον έπαιρνε ο ύπνος πάνω στη θηλή κ τον έβαζα στο πόρτ μπεμπέ ξεκινούσε τη γκρίνια κ πεινούσε κι άλλο. Δε ξέρω πώς αλλα τώρα άν εξαιρέσουμε τους κολικούς είναι το καλύτερο παιδί. :D Είναι φυσιολογικότατη η συμπεριφορά της μικρής σου!Τα περισσότερα μωράκια έχουνε περάσει αυτό το "στάδιο".Εμένα σταμάτησε απο μόνος του να θέλει συνέχει μεμέ κ τώρα άν κ μ'όλις 2 εβδομάδων ξυπνάει κάθε 4 ώρες για φαϊ. Ξένο δεν του έδωσα καθόλου γιατί όταν ρώτησα το παιδίατρο μη τυχόν δεν είναι θρεπτικό το δικό μου γάλα μου είπε "αποκλείεται δεν στέκει αυτό",επομένως σνέχισα κ τελικά έστρωσε μόνος του.Εύχομαι να βρείτε σύντομα τους ρυθμούς σας κ να ηρεμήσεις κ εσύ! ;) Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θεωρω πως αν ειναι ετσι ο θηλασμος παιδευεται και το ιδιο το παιδι.ισως δεν ειναι καλο και για το στομαχι του να τρωει τοσες ωρες συνεχομενα.πανω που παει να χωνεψει στο 20λεπτο,να συνεχιζει να τρωει..

μια φιλη μου την πατησε ετσι..εβαζε συνεχως τον μπεμπη στο στηθος οπως λες κι εσυ,με αποτελεσμα να το εχει για πιπιλα.ειναι 8 μηνων και οταν γκρινιαζει τον βαζει στο στηθος λιγα λεπτα για να ηρεμησει,δεν εχει παρει πιπιλα το παιδι.και το παιδι ειναι υπερβαρο τρελα.μοιαζει με 2 χρονων παιδακι!δεν μπορει ουτε να στηριχτει στα ποδια του απο το βαρος!

Και πάλι δεν προλαβαίνω γιατί ξύπνησε αλλά ...

Κανένα παιδί δεν παιδεύεται με το θηλασμό! Είνι το μόνο που ξέρει και το μόνο ποτ χρειάζεται σε αυτή τη φάση της ζωής του. Εμείς μπορεί να παιδευόματε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Επίσης κανένα παιδί δε γίνεται υπέρβαρο με το θηλασμό όσα κιλά κι αν έχει βάλει. Με το ξένο γίνεται άνετα... Και εννοείται ότι όσο μητρικό γάλα και να πιει δεν παθαίνει τ'ιποτα το στομαχάκι του. Ασε που μ το θηλασμό το μωρ'ο πίνει ακριβώς όσο χρειάζεται.

Και ποιό είναι το πρόβλημα αν δεν έχει πάρει πιπίλα? Κι η δική μου 18 είναι και δεν έει πάρει και ναι όταν χρειαστεί παρηγοριά τη βρίσκει στο στήθος μου. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί

δεν είναι το στήθος υποκατάστατο πιπίλας αλλά η πιπίλα υποκατάστατο στήθους...

Αυτά - πού να προλάβαινα κι όλας :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό με την πιπιλα είναι ένα θέμα...Της έδωσα κι εγώ και την πήρε αμέσως. Αλλά εχθές διαπίστωσε ο μπαμπάς της ότι όποτε της έπεφτε άρχιζε τη γκρίνια. Έτσι είπα να την κόψουμε αν και η παιδίατρος μας είχε καθησυχάσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην θέλει μετά το στήθος μου. Όπως και να έχει όμως ακόμα και η υποψία ότι μπορεί να μπερδευτεί, δεν θα του την ξαναδώσω τουλάχιστον μέχρι να σαραντίσει. Μπορεί να το έκανα να θέλει ακόμα πιο πολύ να είναι στο στήθος! Μπορεί και να μην έχει καμία σχέση η πιπίλα...Δεν ξέρω...Πάντως σήμερα με 1.30 ώρα στο στήθος χορταίνει και είμαστε όλοι μια χαρά! Εμείς την ξυπνάμε στο 3ωρο για να φάει γιατί είχε παρουσιάσει λίγο ίκτερο στο μαιευτήριο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πόσο μηνών είναι το παιδί σου? πουθενά δεν φαίνεται η ηλικία του!! :?

υπάρχουν και οι εβδομάδες ανάπτυξης του βρέφους, όπου το παιδί συμπεριφέρεται διαφορετικά και θέλει να θηλάζει πιο πολύ από πριν και προσπαθεί να σου ελέγξει την παραγωγή.......μήπως συμβαίνει αυτό? :?:

και εγώ πρώτη φορά ακούω υπέρβαρο παιδί εξαιτίας θηλασμού!!! :shock::shock::shock::shock::shock:

α τώρα είδα την απάντησή σου .... δεν είναι καν 40ημερών :? ...είναι πολύ μικρούλικο, προσπαθεί να προσαρμοστεί στον τρελό μας κόσμο....!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μου έχει συμβεί και μένα αυτό ένα βράδυ και στεναχωρήθηκα γιατί νόμιζα ότι δεν του φτάνει το δικό μου αλλά όπως λένε και τα υπόλοιπα κορίτσια είναι απόλυτα φυσιολογικό, είμαστε σε φάση προσαρμογής.. όσο για το θηλασμό, είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας νομίζω.. μην αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε. Θέλει υπομονή και επιμονή

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σα να ακούω τον ευατό μου πριν 7 μήνες. Νόμιζα ότι το δικό μου ήταν φαγανό αλλά τα περισσότερα μωρά έτσι συμπεριφέρονται τις έξι πρώτες βδομάδες που προσπαθούν να φτιάξουν την παραγωγή της μαμάς τους σε γάλα. Θυμάμαι που κάποιες μέρες θήλαζα από τις 9.30 μέχρι τις 3.30 με διαλείμματα για άλλαγμα πάνας κοιμόταν κανά εικοσάλεπτο και φτου απ' την αρχή!!! Μπάνιο έκανα τα μεσάνυχτα αν δεν γκρίνιαζε για φαγητό. Εμείς είχαμε και κολικούς εκεί να δεις γλέντια!!! Παρηγοριά το στήθος!!! Οι θηλές μου είχαν παπαριάσει. Ένα βράδυ που ήμουν σαν ζόμπι προσπάθησα να του δώσω ξένο. Μου το φτυσε στα μούτρα και ούρλιαζε σαν τρελός!!! Μετά το δίμηνο ηρεμήσαμε και τώρα πια όλα είναι super!!!!

Κατάθλιψη είχα και εγώ και πολλάααααα νεύρα!!!!!!!!!!!! Υπομονή και όλα θα φτιάξουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ολα μια χαρα ειναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μην αγχωνεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!

η αρχη ειναι δυσκολη μετα θα σου φαινεται παιχνιδακι!!!!!!!!!! ;)

εμενα με ξεζουμιζει ακομα και τωρα που ειναι 16 μηνων..... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

οτι θες εδω ειμαστε!!!!!!!!!!

φιλια στο φαγανουλη σου!!!!!!!! :D:D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!

καταρχας να σου ζησει!

θα συμφωνησω με τα κοριτσια (σνοου αργυ)

κ θα συμπληρωσω πως τα παιδια που θηλαζουν ΔΕΝ γινονται υπερβαρα, δεν πινουν την ιδια ποσοτητα οση ωρα θηλαζουν, το μητρικο γαλα ειναι πολυ πιο ευπεπτο απο το ξενο, γιαυτο κ πεινανε πιο γρηγορα!

επισης μη γελιεσαι οτι πειναει επειδη πινει κ το ξενο που της δινεις... τα μωρακια ειναι πολυ λαιμαργα κ πινουν πολυυυ μεγαλυτερη ποσοτητα απο το μπιμπερο, επειδη το γαλατακι τρεχει με ανεση στο στοματακι του..

συνεχισε, σε λιγο καιρο ολα θα ειναι καλυτερα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο θηλασμός είναι δύσκολη φάση για τη μάνα. Δύσκολη και εξαντλητική. Η εξάντληση σε ρίχνει και ψυχολογικά και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Ζήτα βοήθεια για να κοιμάσαι τις υπόλοιπες ώρες και να κρατάει και κάποιος άλλος το μωρό για να πάρεις δυνάμεις. Και καμιά βιταμινούλα (ειδικά σύμπλεγμα Β) χρειάζεσαι. Πες το και στο γιατρό σου, υπάρχουν συνθέσεις για θηλάζουσες.

Καλό κουράγιο, είσαι στη πιο δύσκολη φάση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΟ ΒΕΝΤΟΥΖΑ Κ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΛΛΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΟΛΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ Κ ΜΕΤΑ ΣΕ 10 ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ Κ ΥΨΟΣ Κ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑΚΙΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοπελα μου καταρχην να σου ζησει!!

μην ανυσηχεις καθολου μα καθολου! ειναι απολυτα φυσιολογικο ολο αυτο που συμβαινει..για να σου μιλησω με νουμερα...εμενα τους πρωτους 3 μηνες θηλαζε 18 ωρες την ημερα :shock: μετα μεχρι κ 12-13 μηνων επινε παντα ανα μια ωρα την ημερα κ την νυχτα :o:shock::shock: ...τωρα που ειναι 16 πινει παλι συνολο τουλαχιστον 10 φορες την ημερα!!!!! μην σε απασχολει τιποτα..πετα το ξενο γαλα εσυ εχεις το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΩΡΑΚΙ! κ για να ανεβεις λιγο ψυχολογικα να παρεις δυναμη κ να δεις τι δωρο κανεις στο μπεμπινι σου διαβασε λιγο τα αρθρα στο ποστ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ διαΒΑΖΕΙΣ..αυτο εδω ειναι το λινκ http://www.mammyland.com/forum/8/17203 οσο για την πιπιλα θα συμφωνησω με την σνοου..ολα αυτα ειναι υποκαταστατα του στηθους... εδω ειμαστε για οτι θες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...