Μετάβαση σε περιεχόμενο

fysiologikos toketos vs kaisariki?


Recommended Posts

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κοπέλα που να προτιμά την καισαρική..Είναι μια επέμβαση όπως και να το κάνεις..Εγώ είχα την τύχη να γεννήσω φυσιολογικά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 2 ΦΟΡΕΣ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!!ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΑ ΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ(ΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ)ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!!!ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΤΑ ΖΕΙΣ ΟΛΑ!!ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ!!Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ,ΠΑΛΙ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΩ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ!!ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΑΣ!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ γέννησα με καισαρική και οι στιγμές που έζησα ήταν ΜΑΓΙΚΕΣ!!!!!!!!!!!!

Την ώρα που "έβγαζε" ο γιατρός το γιό μου απο τη κοιλιά μου μου σήκωσε το κεφάλι και μου είπε "έλα να τον δεις ...." ΈΠΑΘΑ ΣΟΚ !!!! εννοείται ότι δεν είδα ούτε αίματα ούτε τίποτα !!! ήταν όλα ΜΑΓΙΚΑ !

Δεν έχω ζήσει την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού αλλά πίστεψε με η στιγμή της γέννας είναι πάντα μοναδική .. είτε με εγχείρηση είτε όχι .. !!

Εμένα δεν με πείραξε καθόλου που γέννησα με καισαρική και τα έζησα όλα (πάντα κατά τη δική μου άποψη!) και που θα γεννήσω πάλι με καισαρική (αν με το καλο ξαναμείνω έγκυος) ανυπομονώ για τη στιγμή της γέννας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιστεύω πως ο φυσιολογικός τοκετός είναι από τις πιο πολύτιμες εμπειρίες στη ζωή μιας γυναίκας & δεν πρέπει να το χάνει για τίποτε, για χαζούς λόγους..... έχω ακούσει να λένε & να επιμένουνε κιόλας "πως θα κάνω καισαρική γιατί δε θέλω να περάσω καθόλου τη διαδικασία των ωδινών"..... καθόλου σοβαρός λόγος, κατά τη γνώμη μου πάντα....

Μόνον εάν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος, κίνδυνος για τη μαμά ή το μωρό, πρέπει να κάνουμε καισαρική......

Δεν έχω γεννήσει ποτέ, για 1η φορά ετοιμάζομαι σε λιγότερο από 3 μήνες, αλλά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για φυσιολογικό..... θέλω με όλη μου την ψυχή να το ζήσω!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα στα κοριτσάκια!!!! Κι εγώ με φυσιολογικό τοκετό γέννησα και δεν θα το άλλαζα με τίποτα αυτό!!!

Από τις 22:30 το βράδυ το μωρό δεν κατέβαινε ενώ είχα συσπάσεις στη μήτρα και τελικά τα κατάφερα με τη βοήθεια του γιατρού μου στις 6:30 το πρωί! Εάν κάποια φοβάται τον πόνο μπορεί να κάνει επισκλειρίδιο όπως κι εγώ, δεν θα άλλαζα με τίποτα όμως τη στιγμή στο τρίτο σπρώξιμο, που ένιωσα την κοιλίτσα μου να αδειάζει και συγχρόνως άκουσα το κλάμα απ 'το αγγελούδι μου!!!! Κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι κρίμα να μη ζήσει μια κοπέλα αυτή τη κορυφαία στιγμή της χαράς για το τι κατάφερε να κάνει μόνη της!!! Εάν και εφόσων βέβαια δεν υπάρχει σοβαρός λόγος που να την αναγκάζει να το κάνει!

Σου εύχομαι με το καλό με γεννήσεις όπως εσύ νιώθεις ότι θέλεις περισσότερο και όλα να πάνε καλά!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα!εγω γεννησα φυσιολογικα,με τεχνητους πονους στη 41η εβδομαδα,χωρις επισκληριδιο.ηταν απιστευτη εμπειρια!πονεσα βεβαια,αλλα με το που βγηκε ο μπεμπεκος μια ανακουφιση,αλλο πραγμα!το καλο ειναι πως δεν πηρε ουτε ενα ραμματακι,οποτε σηκωθηκα μεσα σε μιση ωρα κι αυτο γιατι περιμεναμε να τελειωσει ο ορος!η κορυφαια στιγμη της γεννας ηταν που μου πηρε τα χερια ο γιατρος και με εβαλε να τραβηξω εγω το μωρο και το ακουμπησα πανω στο στηθος μου!αα,και ο αντρας μου μεσα να παρακολουθει και μετα να κοβει τον ομφαλιο!

για μενα εφοσον ολα πανε καλα,που το ευχομαι,φυσιολογικο τοκετο.το εκανα καθε μερα,ειλικρινα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και γω με φυσιολογικο γεννησα και ηταν ολα τελεια!! στην εποχη που μπορεις να γεννησεις χορις πονο λογω τις επισκληριδιου νομιζω πως ειναι αφελες να θελει καποια να γεννησει με καισαρικη...ενα θα σου πω, μολις γεννησα ειπα.... καλα ετσι γινοντε τα παιδια??? τωρα μπορω να κανω 10 και ειμαι απο της φουλ φοβιτσιαρες, αφου ο γιατρος μου μου ελεγε οτι θα μου κανει επισκληριδιο απο τον 7 :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

καισαρικη μονο για κατι πολυ σοβαρο.μονο που μπορεις να σηκωθεις και να περπατησεις σε 30 λεπτα αρκει και το πιο σημαντικο... κατεβαινει αμεσως το γαλα για να θηλασεις ενω στην καισαρικη εχω ακουσει οτι καθυστερει λιγο...

με το καλο κοπελα μου, να εχεις ενα υπεροχο τοκετο και ενα υγιεστατο αγγελουδι αγκαλια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι πολυ ωραιο οταν σου ερχονται ολα ιδανικά!

Εμενα δεν μου ηρθε τιποτα ευκολα κ δεν το μετανιωνω. Η εγκυμοσυνη προεκυψε απο εξωσωματικη κ γεννα εγινε με καισαρικη. Καισαρικη εκανα γιατι μεταφερθηκα αρων αρων στο μαιευτηριο με αιμοραγια, οχι γιατι το επελεξα. Οι χτυποι του μωρου σβηναν και αναγκαστικα με εβαλαν μεσα. Δεν με στεναχωρεσε καθολου. Εκεινη την ωρα το μονο που ηθελα ηταν να μου πουν πως το μωρο μου ειναι καλα.

Δεν με κανει λιγοτερο καλη μανα που γεννησα ετσι. 8 μηνες την ειχα στη κοιλιτσα μου και 2 μηνες τωρα ειμαστε στο σπιτι 24ωρες μονες μας, καθως δεν εχω ουτε μαμα ουτε τη πεθερα. Οπως καταλαβαινεις το δεσιμο κ η εξαρτηση ειναι αναποφευκτα ;)

Μακαρι να μπορεσεις να γεννησεις φυσιολογικα, αλλα αν δεν γινει μη στεναχωρηθεις καθολου. Τωρα πλεον με την επισκληριδιο εισαι ξυπνια και αμεσως περνεις αγκαλια το μωρο.

Επισης να σου πω , πως θηλασα λιγο μετα. Αμεσως κατεβηκε το γαλα και επισης απο την επομενη μερα ημουν στους διαδρομους κ περπατουσα μια χαρα.

μακαρι να ξαναμεινω εγκυος και ας μου το παρουν κ απο τα αυτια :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω πηγα με φυσιολογικο και επισκληριδιο και τελικα εκανα καισαρικη με ολικη ναρκωση δυστηχως!!!περασα ολους τους πονους της γεννας και της καισαρικης μετα!!!

αν το ηξερα θα εκανα καισαρικη απευθειας γιατι ταλαιπωρηθηκαμε!!!

οτι και να γινει να εχετε την υγεια σας να εισαστε καλα και οι δυο!!!

αν με ρωταγες τι θα επελεγα φυσηκα φυσιολογικο με επησκληριδιο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γέννησα φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο.

Εννοείται ότι πόνεσα, παιδί έβγαζα όχι σπυρί :lol::lol::lol:

Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να τίθεται θέμα επιλογής.

Για καισαρική πας μόνο κάτω από συγκεκριμένες σοβαρές συνθήκες. Αφού όμως κάποιες κοπέλες επιλέγουν την καισαρική χωρίς ιδιαίτερο λόγο , δεν είμαι εγώ αυτή που θα τις κατακρίνει. Αλλά θα κατακρίνω όλους αυτούς τους γυναικολόγους που σκαρφίζονται ένα σωρό δικαιολογίες για να σε ξεγεννήσουν με καισαρική και μέσα σε ένα μισάωρο έχουν ξεμπερδέψει.

Χτες είχα πάει στο γυναικολόγο μου για τεστ-παπ και επειδή η ηχομόνωση στο νοσοκομείο είναι ανύπαρκτη άκουγα (καλή κουτσομπόλα και εγώ :lol: ) που παρακαλούσε την προηγούμενη κοπέλα να ΜΗΝ γεννήσει με καισαρική όπως ήθελε αλλά με φυσιολογικό τοκετό. Η συγκεκριμένη προτιμούσε την καισαρική γιατί φοβόταν τους πόνους και όχι γιατί υπήρχε κάποιος σοβαρός ιατρικός λόγος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχας δε χρειαζεται να αγχωνεσαι για τπτ!!! Εκεινη τη στιγμη οτι ειναι να γινει θα γινει και μετα σε περιμενει μια απεριγραπτη εμπειρια... Εγω προσωπικα γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο...Πονεσα η αληθεια να λεγεται, ομως αυτο που λενε οτι το ξεχνας αμεσως ισχυει...Βεβαια -πρωτα ο Θεος- στο δευτερο σιγουρα θα κανω επισκληριδιο..Δε νομιζω πως υπαρχει λογος ταλαιπωριας...

Σου ευχομαι τα καλυτερα και με το καλο το μωρακι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας κοριτσια κ απο μενα.εγω εχω διδυμα κ αναγκαστικα θα παω για καισαρικη.τη φοβαμαι πολυ.χιλιες φορες να γεννουσα με φυσιολογικο.τωρα δε ξερω καταρχην τι να επιλεξω.καισαρικη με ολικη η με επισκληριδιο.για την επισκληριδιο εχω ακουσε πολλα κ να πω την αληθεια με φοβιζει πιο πολυ απο ολα.δε ξερω ακομα.αλλες φορες λεω ολικη.αλλα δε θελω να χασω τις πιο σημαντικες στιγμες της ζωης μου.δε ξερω.στη σκεψη ειμαι ακομα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγω προτιμω και θελω αν ολα πανε καλα να γεννησω φυσιολογικα.Οταν δεν υπαρχει καποιος σοβαρος λογος υγειας της μαμας και του μωρου,δεν νομιζω πως πρεπει να γινεται καισαρικη.Οσο για την επισκληριδιο,δεν υπαρχει κανενας κινδυνος,οταν εφαρμοζεται απο ειδικους.

Με οποιο τροπο και αν γεννησουμε τελικα,σημασια εχει να ειναι γερα τα μωρακια μας. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φυσικά, αυτό που έχει σημασία είναι τα γερά μωράκια μας! Όποιος κ αν είναι ο τρόπος που προτείνεται λόγω παραγόντων. Πίστευα κ εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το φυσιολογικό τοκετό, τον οποίο μάλιστα ήθελα να βιώσω χωρίς επισκληρίδιο...

Τίποτε απο αυτά δεν έγινε, καθότι έσπασαν τα νεράκια μου στο τέλος της 35ης εβδομάδας κ κρίθηκε ασφαλώς σκόπιμο - αν κ πηγαίναμε φουλ για φυσιολογικό σε περίπτωση τελειόμηνης εγκυμοσύνης - να μου πάρουν τον μικρό μου με καισαρική. Επειδή διάβασα διάφορες απόψεις, έχω να πω ότι το γάλα κατεβαίνει αμέσως και σε όσες κοπέλες γεννούν με καισαρική, ωστόσο αυτό που βίωσα κ θα προτιμούσα να μην το είχα περάσει, είναι τα πονάκια της καισαρικής την 2η κ 3η μέρα. μόνο τότε ζορίστηκα αρκετά... απο εκεί κ πέρα, τη στιγμή που το μωρό βγαίνει τη νιώθεις απόλυτα διότι κ έτσι, η κοιλίτσα "ξελαφρώνει" κ το μωράκι σου το παίρνεις αγκαλίτσα (όπως μπορείς, λόγω ορού).

Κοριτσάκια, μην προβληματίζεστε εκ των προτέρων γιατί οι καταστάσεις οδηγούν εκεί που πρέπει! Όσο για το δίλημμα φυσιολογικός τοκ. ή καισαρική, εννοείται πως αν δεν συντρέχει λόγος σοβαρός, δεν καταλαβαίνω ακόμη γιατί μια γυναίκα να ζητά καισαρική :roll: ....... κ πάλι είναι θέμα οπτικής του ζητηματος που αφορά σίγουρα στη μέλλουσα μανούλα.

Προσωπικά - αν μπορούσα - θα απέφευγα την καισαρική!

aras, με το καλό να γεννήσει η γυναίκα σου κ να υποδεχτείτε -αν δεν κάνω λάθος - το αγοράκι σας! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Εγω ειμαι της αποψης οτι η καθε κοπελα οριζει το σωμα της και η επιλογη ειναι δικαιωμα της.Δεν μπορω ομως να καταλαβω,γιατι σε μια εποχη που κοιταμε την ανεση μας και την ευκολια μας σε ολα τα θεματα να <κατακρινουμε> την ανεση και την ευκολια στον τοκετο.... :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

Ειτε καισαρικη,ειτε φυσολογικα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο....ενας καινουργιος ανθρωπος...μια νεα ζωη....ενα μωρο... [smilie=binkybaby.gif] [smilie=binkybaby.gif] [smilie=binkybaby.gif]

Anyway...ο δικος μου τοκετος ηταν με προγραμματισμενη καισαρικη με επισκληριδιο και δεν θα το αλλαζα με τιποτα!Πηγα στην κλινικη μεσα στην τρελη χαρα,χωρις πονους,χωρις αγχος,χωρις τιποτα!

Μεσα στο χειρουργειο ακουσα τη μουσικουλα μου,εκανα χαβαλε με γιατρους,αναισθησιολογο,μαιες...ο γιατρος μου,μου εξηγουσε την καθε του κινηση και μου ελεγε σε ποση ωρα θα δουμε την φατσουλα της 1ης μπεμπας!!!!

Ολα ηταν τελεια...Μετεγχειρητικα δεν ειχα κανεναν πονο,καμια ενοχληση,δεν ζητησα καν παυσιπονη και σηκωθηκα το μεσημερι της καισαρικης και περπατησα.

Δεν ξερω αν μετα απο αυτη την υπεροχη και πανευκολη καισαρικη :ymdaydream::ymdaydream::ymdaydream::ymdaydream: θα ηθελα να ζησω την εμπειρια του φ.τ. ...... :-??:-??:-??:-??:-??

Αποψη μου.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κουκλες!!εγω πηγαινα για φυσιολογικο μεχρι και τον ογδοο μηνα!!στην 2η βδομαδα του 9ου ομως ανεβασα πιεση και εκανα καισαρικη!!δεν γινοταν αλλιως!!το μονο που με χαλασε ηταν οτι εκανα ολικη ναρκωση λογω της πιεσης!αλλα παρολα αυτα οταν ξυπνησα ολα ηταν οκ και χαιρομαι τωρα τον μπεμπακο μου!!καλη λευτερια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιατρός μου είναι υπέρ του φυσιολογικού κ έτσι πιστεύαμε οτι θα γεννήσω.Έφτασα με διαστολή 5 στο νοσοκομείο,αφού περασα όλου τους πόνους χωρίς επισκληρίδιο κ έκανα κ τις εξωθήσεις μου καταλήξαμε σε καισαρική γιατί ο μπέμπης είχε δυσανάλογη θεση(κοιτούσε πάνω) κ έχανε τους παλμούς του οπότε πέρασα κ αυτούς τους πόνους!Μεγάλη ταλαιπωρία. Άν το ήξερα θα προτιμούσα απο την αρχή να γεννήσω με καισαρική!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιατρός μου είναι υπέρ του φυσιολογικού κ έτσι πιστεύαμε οτι θα γεννήσω.Έφτασα με διαστολή 5 στο νοσοκομείο,αφού περασα όλου τους πόνους χωρίς επισκληρίδιο κ έκανα κ τις εξωθήσεις μου καταλήξαμε σε καισαρική γιατί ο μπέμπης είχε δυσανάλογη θεση(κοιτούσε πάνω) κ έχανε τους παλμούς του οπότε πέρασα κ αυτούς τους πόνους!Μεγάλη ταλαιπωρία. Άν το ήξερα θα προτιμούσα απο την αρχή να γεννήσω με καισαρική!

Πω πω Ελενάκι εσύ είχες και διαστολή 5!!!!!!!!!! και πέρασες και τους πόνους χωρίς επισκληρίδιο :?:?:? πραγματικά μεγάλη ταλαιπωρία...

εγώ είχα διαστολή μηδεν....ούτε καν εξάλειψη τραχήλου δεν είχα παρότι είχαν σπάσει τα νερά και είχα κανονικούς πόνους...και γέννησα τελικά με καισαρική....

και εγώ αν το ήξερα θα επέλεγα από την αρχή καισαρική.... ΑΛΛΑ....δεν μετανιώνω που προσπάθησα να γεννήσω φυσιολογικά για 14 ώρες....και ας ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ....

κορίτσια το σημαντικό είναι να είναι καλά τα μωράκια και οι μαμάδες!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεννησα και τα δυο αγγελουδια μου με φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο. Ειναι με 7 χρονια διαφορα οι γεννες, αρα και οι δυο ηταν σαν να ειναι πρωτη φορα.

Πονας αλλα ειναι μια μαγικη στιγμη οταν νιωθεις οτι βγαινει το μωρο απο μεσα σου, σαν να αδειαζεις. Δεν νομιζω να γινετε αυτο στη καισαρικη.

Οτι και να αποφασισεις μ'ενα πονο να ειναι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ήθελα να γεννήσω με καισαρική. Δεν ήθελα με τίποτα φυσιολογικά και μόνο που σκεφτόμουνα ότι θα πονάω τρελαινόμουνα. Κάποιες στιγμές, προς τις τελευταίες βδομάδες είχα απίστευτο άγχος. Ο γιατρός μου με καθησύχαζε και ήταν αρνητικός με την επιμονή μου να γεννήσω με καισαρική.

Τελικά γέννησα φυσιολογικά με επισκληρίδιο φυσικά και δεν πόνεσα όπως νόμιζα ή φανταζόμουνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πριν επιλέξουμε την άνεση και την ευκολία στον τοκετό ας ενημερωθούμε σωστά για τις επιπτώσεις της επιλογής μας.

Διαβάστε τα παρακάτω:

«Αγαπητή μέλλουσα μαμά μου,

Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα έλθω στον κόσμο και ακούω ότι θες να με γεννήσεις με καισαρική τομή στις 38 εβδομάδες (παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι γι' αυτή την απόφαση), αποφάσισα να σου στείλω αυτό το γράμμα κατεπειγόντως. Μανούλα, θέλω πολύ να σε γνωρίσω, αλλά δεν είμαι ακόμη έτοιμο να βγω στον έξω κόσμο: οι πνεύμονές μου δεν έχουν ωριμάσει και αν με βγάλετε πρόωρα θα χρειαστεί να με βάλετε σε μηχανήματα για να μπορώ να αναπνέω. Εγώ δεν θέλω να μπω σε μηχανήματα, θέλω να είμαι στην αγκαλιά σου, να σε μυρίζω και να θηλάζω. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ούτε ο εγκέφαλός μου είναι ώριμος για τη μεγάλη έξοδο! Και ξέρεις, μανούλα, αυτή η ανωριμότητα του εγκεφάλου μου τώρα θα μου κοστίσει πολύ ακριβά αργότερα: θα έχω δυσκολίες στα μαθήματα και είμαι σίγουρο ότι αυτό δεν το θέλεις καθόλου. Αλλά και συ, μαμά, θα έχεις ίσως προβλήματα αν αργότερα θελήσεις να μου κάνεις αδελφάκι. Δεν τα λέω εγώ όλα αυτά. Τα έμαθα από πολύ διακεκριμένους ξένους επιστήμονες που έλαβαν μέρος σε ειδικό συμπόσιο για τις καισαρικές. Διάβασε, σε παρακαλώ, το άρθρο που ακολουθεί και, αν επιμένεις στην καισαρική, σε παρακαλώ πολύ μη με βγάλεις πριν από την 39η εβδομάδα.

Το μωράκι σου»

Η συνέχεια στο http://www.tovima.gr/science/medicine-b ... aid=399374.

Ακόμα διαβάστε:

H απαράδεκτη τακτική της αναίτιας καισαρικής στα όρια της προωρότητας

Είναι γνωστό ότι τα μισά και πλέον παιδιά σε πολλά μαιευτήρια της

χώρας μας γεννιούνται με καισαρική τομή. Οι ειδικοί του Παγκόσμιου

Οργανισμού Υγείας υπολογίζουν το ποσοστό των αναγκαίων καισαρικών σε

μια χώρα, δηλαδή αυτών που έχουν πραγματική, σημαντική ιατρική ένδειξη,

σε 15%. Το υπόλοιπο 35% των παιδιών γεννιούνται στην Ελλάδα μετά από

εγχείρηση που δεν είχε ιατρική ένδειξη.

Η εγχείρηση αυτή «λύνει» τα χεριά του ιδιώτη γυναικολόγου, που δεν

έχει την «πολυτέλεια» να περιμένει επι ώρες το φυσιολογικό τοκετό και θέλει

να ελαχιστοποιήσει οποιαδήποτε πιθανότητα επιπλοκής από τη διαδικασία του

φυσιολογικού τοκετού. Οφελεί ακόμα τα ιδιωτικά μαιευτήρια, με

περισσότερες ημέρες νοσηλείας για τις γυναίκες, ενώ φυσικά εκτινάσσει το

«κόστος» της γέννας για τις οικογένειες. Από την άλλη μεριά, ο μαιευτήρας

που καταλήγει στην εύκολη λύση της καισαρικής τομής δε λαμβάνει υπόψιν

του, δε δείχνει ενδιαφέρον για την επιδείνωση της υγείας της γυναίκας:

χειρουργείο, τομή, ράμματα, πιθανότητα για λοίμωξη, αιμορραγία, επιπλοκές

αναισθησίας, αργή ανάρρωση. Δε λαμβάνει υπόψιν του την υγεία του μωρού

που γεννιέται με καισαρική: πιο πιθανό να χρειαστεί ανάνηψη αμέσως μετά τη

γέννηση, να παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα, λοιμώξεις και

μακροπρόθεσμα αλλεργική προδιάθεση, άσθμα. Τέλος δε λαμβάνει υπόψιν

του την έναρξη του θηλασμού, την οποία και εμποδίζει: μωρό που μετά από

την καισαρική απομακρύνεται συχνότερα και για περισσότερο χρόνο από τη

μητέρα του, μωρό που μένει για περισσότερες ημέρες σε μαιευτήρια εχθρικά

προς το θηλασμό και παίρνει μπιμπερό, μωρό που είναι ναρκωμένο από τα

φάρμακα της αναισθησίας, μητέρα που είναι ναρκωμένη, κουρασμένη ή

πονάει, δυσκολία στις στάσεις του θηλασμού από το χειρουργικό τραύμα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιοι στο χώρο της ιδιωτικής υγείας

φαίνεται πως εχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Παρατηρείται τελευταία η

συστηματική τακτική της καισαρικής σε πρωτότοκο με το κλείσιμο του όγδοου

μήνα κύησης, στις 38 εβδομάδες, για ασήμαντη αφορμή. Στην συντριπτική

πλειοψηφία των περιπτώσεων ο μαιευτήρας, με συστηματική κινδυνολογία,

πείθει την έγκυο ότι υπάρχει ένδειξη για να βγεί το μώρο, ένδειξη που θα

προκαλούσε το γέλιο σε ευρωπαίο επιστήμονα. Ο μαιευτήρας «ξεμπερδεύει»

με την περίπτωση με το που μπαίνει στο μήνα της, κάνει μια εύκολη

καισαρική βγάζοντας ένα μικρό μωρό. Το νεογέννητο ζυγίζει κάτι λιγότερο ή

περισσότερο από δυόμιση κιλά, κλαίει με την πρώτη ανάσα όπως τα άλλα

αλλά είναι πολύ πολύ διαφορετικό από τα τελειόμηνα: είναι ανώριμο

νευρολογικά, χωρίς αποθήκες λίπους στο σώμα του. Κινδυνεύει περισσότερο

από ίκτερο, από υπογλυκαιμία, σε σχέση με ένα πραγματικά τελειόμηνο.

Δυσκολεύεται να πιάσει τη θηλή της μαμάς, κάνει ατελείς θηλαστικές

κινήσεις, κοιμάται εύκολα στο στήθος, δεν έχει δύναμη να ρουφήξει και να

βγάλει το γάλα. Όλα αυτά τα μωρά καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια στο

τάϊσμα ξένου γάλακτος με μπουκάλι.

Κάθε φορά που ένας γιατρός χωρίς ιατρικό λόγο βγάζει πρώϊμα και πριν

το αποφασίσει η φύση ένα παιδί στον κόσμο, αυξάνει εν γνώσει του τους

κινδύνους αυτό το παιδί και η μητέρα του να αρρωστήσουν. Το μωρό δε θα

θηλάσει, δηλαδή θα πάθει περισσότερες πρώϊμες λοιμώξεις, αλλεργίες, θα

βρεθεί σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα για άσθμα, υπέρταση, διαβήτη,

παχυσαρκία, χαλασμένα δόντια, αποφρακτική άπνοια στον ύπνο, καρκίνο. Η

μητέρα δε θα θηλάσει, δηλαδή θα κινδυνέψει πιο πολύ από επιλόχειο

κατάθλιψη, διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, οστεοπόρωση, καρκίνο

μαστού, καρκίνο ωοθηκών, παχυσαρκία. Κάθε γιατρός που «ξεμπερδεύει» με

καισαρική στις 38 εβδομάδες κύησης, ώστε να μη χρειαστεί να τρέξει νύχτα

κατά τις επόμενες τρείς εβδομάδες για το φυσιολογικό τοκετό που ξεκίνησε,

πρέπει να έχει βάρος στην συνείδηση του. Πρόκειται για πρακτική ηθικά

απαράδεκτη.

Στέλιος Παπαβέντσης,

Παιδίατρος MRCPCH DCH IBCLC

Πηγή: http://www.birthchoices.gr/ (ρίξτε μια ματιά στο site)

Καμία καισαρική τομή πριν τις 39 εβδομάδες κύησης, ούτε ρουτίνας,

ούτε «προληπτικά» σε επιπλεγμένες εγκυμοσύνες, ούτε επειδή το πρώτο

παιδί γεννήθηκε με καισαρική, ούτε πολύ περισσότερο για την ασφάλεια και

την ευκολία του μαιευτήρα, μπορούν να δικαιολογηθούν επιστημονικά

σήμερα, εκτός εάν ο τοκετός έχει ήδη ξεκινήσει και υπάρχει κάποιο ιατρικό

πρόβλημα που επιβάλλει την επείγουσα, μη κολπική γέννηση του παιδιού.

Πηγή: http://www.birthchoices.gr/

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά θεωρώ ότι η γνώση είναι δύναμη και γι'αυτό προσπαθήστε να ενημερωθείτε όσο περισσότερο μπορείτε γύρω από τα θεμάτα που αφορούν τα παιδιά σας και εσάς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ ενδιαφερον αρθρο Φωτεινη!Ευχαριστουμε!

Φυσικα η καισαρικη επιβαλλεται σε καποιες περιπτωσεις,αλλα οχι σε ολες.Ας μην γινεται λοιπον οταν δεν υπαρχει σοβαρος λογος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...