Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εγκυμοσυνη ολο εμπόδια Ν.2 αντιπηκτικη αγωγη η οχι???


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα και από εμένα!!!Είχα και παλαιότερη ανάρτηση πρίν μερικούς μήνες που μοιράστηκα μαζί σας την εμπειρια μιας ακομη παλλινδρομης κύησης...(2ης στη σειρά...)

Μετά από αλλεπάλληλες εξετάσεις για θρομβοφιλία το μονο που βρεθηκε ήταν ότι είμαι ετεροζυγος φορέας ενός ενζύμου MTHfR . H ανοσολόγος είπε οτι δει ηταν αυτος ο λογος των αποβολών καθώς δεν ειμαι ακριβως θρομβοφιλικη, αλλα εχω μια προδιάθεση γι'αυτο.

Μου χορήγησε τις ενεσεις inohhep να κανω μια καθε τρεις ημερες, τις οποίες ομως σταμάτησα κακην κακως, αφου μου προκαλούσαν φρικτους πονοκεφάλους!!

Τωρα μολις εμαθα οτι ειμαι ξανα εγκυος με 2 τεστ εγκυμοσυνης φαρμακειου και ειμαι τρομοκρατημένη!!!

:? Απο τη μια η ανοσολόγος που ζηταει να κανω τις ενεσεις σε καθημερινη πλέον βαση και απο την αλλη ο νευρολόγος που δε συμφωνεί!!!

Δε θελω να κανω κακο στο εμβρυο, αλλα πραγματικα εχω πελαγώσει!!! :?:?:?

Εχει κάποια απο εσας ανάλογη εμπειρία?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alhspera koykla soy eyxome mia hremh kai teliomhnh ekgymoshnh.........

kai egw kanw eneseis inohep den exw to paramikro provlhma me aytes alla kai den exw thromvofilia apla tis kanw proliptika den kserw vasika ean exw thromvofilia giati enw phga se aimatologo mia para poly kalh ean theleis na soy pw to onoma ths einai athina sto iasw kai exei kai iatrio..... vevaia den kserw est apo poy eisai ...moy eipe gia ekeinh exw den exw na tis kanw tis eneseis opote egw tis kanw kai pali ........gia to mwro einai pantos kalo na tis kanoyme...... apo oso gnwrizw kai se emas den kanoyn poythena kako ews twra apo oti exei apodixti opote kalo tha htan na to psakseis parapanw gia toys ponokefaloys mhpws den einai apo aytes..........

opws kai na exei eyxome twra na pareis to mwraki soy agkalitsa gero se ligoys mhnes........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα και απο εμενα.Κι εγω κανω καθε ημερα απο μια ενεση inohhep των0,35 και θα συνεχισω μεχρι και τον 5ο μηνα .Δεν γνωριζω αν εχω ταση θρομβοφιλιας αλλα ο γιατρος μου ειπε να τις κανω προληπτικα.Δεν ειναι επιβλαβης ουτε για εμας ουτε για το εμβρυο, αντιθετως βοηθανε στην καλη κυκλοφορια του αιματος στον πλακουντα, ετσι μου ειπε.Πονοκεφαλους δεν εχω, μηπως πρεπει να σου δωσει μικροτερη δοση?γιατι υπαρχουν 3 σχεδια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου γλυκιά μου και σου εύχομαι μια τέλεια εγκυμοσύνη.

Εγώ μετά από μία παλλίνδρομη που είχα το καλοκαίρι, έκανα αναλύσεις και διαγνώστηκε θρομβοφιλία. Επειδή, όμως, ήμουν πολύ αρνητική στο θέμα παιδί, απλά πήρα τα αποτελέσματα και δεν τα έδειξα στο γιατρό. Φυσικά, δεν καταλάβαινα καθόλου τι λέγανε, οπότε δεν ήξερα ότι έχω θρομβοφιλία! Ξαναμένω έγκυος κατά λάθος, και το μαθαίνω πέντε εβδομάδων. Περνάνε άλλες πέντε μέρες μέχρι να πάω στο γιατρό, και τότε βλέπει τα αποτελέσματα και παθαίνει τριπλά εγκεφαλικά!

Άρχισα αμέσως ενέσεις και ασπιρίνη και μέχρι τώρα όλα πάνε καλά.

Εσύ σε ποια εβδομάδα είσαι; Σε αιματολόγο πήγες; Αυτός είναι ο κατ' εξοχήν αρμόδιος να σου πει τι θα κάνεις για τη θρομβοφιλία.

Εγώ κάνω τις Clexane 0.2 και δεν έχω καμία απολύτως παρενέργεια. Η δόση είναι ανάλογα με τα κιλά. Αν ήμουν πιο βαριά θα έκανα τις 0.4, αυτό είπε ο αιματολόγος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μπορει να μην σου κανουν οι ινοχεπ...

μετρησε αντιχα 4 ωρες μετα την ενεση κ πηγαινε σε αιματολογο..οχι ανοσολογο..

μπορει να σου δωσει αλλο σκευασμα ηπαρινης και να μην σε πειραζει..

Αντιπηκτικη θα πρεπει ν απαρεις κ λογω του ιστορικου ν αμην το ρισκαρεις..

αλλα παλι αρμοδιος ειναι ο αιματολογος!!

Εγω κανω κλεξαν 0,4 απο την αρχη κ ξεκινησα με 49 κιλα..

Καλη συνεχεια στη εγκυμοσυνη σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια αρχικα σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας!!!

Αιματολόγο δεν ξερω καποιον καλο στη Θεσσαλονικη, και επισης οταν μιλησα με την ανοσολογο μου μου ειπε να σταματησω τις ενεσεις και αμα μεινω εγκυος θα κανω αλλες...και τωρα που την ενημερωσα αμεσα δεν μου ειπε παρε και κανε τις κλεξαν π.χ., δεν ειπε τιποτε...απλα να κανω χωριακη....το ρολο παιζει η χοριακη???Δηλαδη, αντε να δει την τιμη της 150 π.χ. θα αλλαξει κατι απο τη στιγμη που σε εμενα τουλαχιστο τα τεστ βγηκαν καραμπινατα θετικα???

Η ιδεα και μονο την χοριακης μου προκαλει στρες και μου θυμιζει οοοολες τις προηγουμενες φορες που μετρουσαμε τις μοναδες σαν τρελλοι με τον αντρα μου και ειχαμε κατααγχωθει.....

Επισης εχω μιλησει και με αλλους φιλους γιατρους, οι οποιοι για το θεμα της ιπαρρινης και κατα ποσο βοηθαει η θα πρεπει να χορηγειται με τοση ευκολια, εχουν τα ερωτηματικα τους....

Τεσπα, αν καποια απο εσας εχει να μου προτεινει καποιον αιματολογο στη Θεσσαλονικη, θα το ήθελα ;;)

Και παλι σας ευχαριστω ολες για το αμεσο ενδιαφερον!!! [smilie=love2.gif]

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρία, όταν υπάρχει θρομβοφιλία, ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί μια εγκυμοσύνη είναι η ηπαρίνη. Εσύ επειδή δεν έχεις ακριβώς θρομβοφιλία, μπορεί να κάνεις τις ενέσεις για το πρώτο τρίμηνο, ας πούμε, αλλά αυτό πρέπει να σου το πει ο αιματολόγος σε συνεργασία με το γυναικολόγο.

Εγώ έκανα τεστ και την επόμενη μέρα έκανα χοριακή. Ήταν 900 μονάδες. Μετά από πέντε μέρες πήγα στο γιατρό, είδαμε ότι έχω θρομβοφιλία και μου είπε να κάνω χοριακή κάθε τρεις μέρες, και όταν ανέβει πάνω από 3000 μονάδες, να κλείσω ραντεβού για να κάνουμε υπέρηχο. Πήγα την ίδια μέρα και η χοριακή είχε πάει 8951, χωρίς να έχω αρχίσει ακόμα τις ενέσεις! Και να φανταστείς ότι ο γυναικολόγος σχεδόν με βεβαίωσε ότι το είχα χάσει!

Αν δε μου έλεγε ο γιατρός δεν είχα σκοπό να κάνω άλλη χοριακή, γιατί δεν υπάρχει πιο ψυχοφθόρο πράγμα απ' το να μετράς μονάδες. Κάνε, όμως, μια χοριακή να δεις που βρίσκεσαι.

Δυστυχώς δεν ξέρω κανέναν καλό αιματολόγο στη Θεσσαλονίκη, θα πω, πάντως στον άντρα μου να ρωτήσει κάποιους φίλους γιατρούς που έχει εκεί, μήπως ξέρουν κανένα καλό.

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!!Και ο γυναικολογος μου που μιλησα πριν λιγο μου ειπε οτι μονο ενας αιματολογος θα κρινει τι θα παρω και πως!

Αν μπορεις να μαθεις για καποιον αιματολογο θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα!!

[smilie=icon_smile.gif]

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...