Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ευχαριστώ πολύ όλους για την συμπαράσταση

Το πρώτο που σκέφτεσα είναι ....ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΆ??

Μήπως δεν πηγα σε καλό γιατρό? Μηπως έκανα κάτι εγω λάθος? Μήπως τελικά γελάει ο Θεος με τα σχέδια μας....μιας και τελικά παρεμβαίνουμε στην φύση?

Τι φταίει για να το διορθώσω την επόμενη φορά??/

Ολα αυτά τα ερωτήματα γεννιουνται αυτόματα στο μυαλό μας μετά απο μια αποτυχία.

Το κακό ειναι οτι υπάρχει η πίεση της ηλικίας καθώς και στο οικονομικό....και εκει χάνεις το έδαφος κατω απο τα πόδια σου.

Θα μαζέψω τα κομμάτια μου....... και θα ξαναπροσπαθησω σε εναν καλύτερο γιατρό κατα την γνώμη μου............

Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και για τις ευχές σας , που σίγουρα μου δίνουν κουράγιο για την επόμενη προσπάθεια.

Alexa καλώς ήρθες στην παρεα μας και σου ευχομαι να πετύχεις αυτην την φορά.

Εχω ακούσει περιπτώσεις που επιασαν και με ενα εμβρυο....φτανει να ειναι καλής ποιότητας.

Τwiggy ασε τα χαζά οτι προετοιμάζεσαι για αρνητικό αποτέλεσμα......

Lamprini..νομιζω αυριο θα μάθουμε?? Αντε να ερθει και 2ο γλυκο παιδακι σου........... :)

Δημοσίευση
Μήπως τελικά γελάει ο Θεος με τα σχέδια μας...

Ειμαι απολυτα σιγουρη γι αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στην 1η προσπαθεια ημουν τοοοοοοσο αισιοδοξη..εκανα σχεδια και ονειρα αλλα τελικα ο Θεος απο εκει ψηλα με κοιτουσε και κουνουσε το κεφαλι του .....

Στην 2η πηγα με αλλη ψυχολογια. Φαντασου οτι την ωρα της εμβρυομεταφορας ρωτουσα τον γιατρο ποτε θα μπορεσουμε να ξαναπροσπαθησουμε..ειχα κανονισει να φυγω για διακοπες μια μερα μετα την χοριακη (που ημουν σιγουρη οτι θα ειναι αρνητικη)..Τελικα παλι ο Θεος απο εκει ψηλα ειχε αντιθετη αποψη και για μια ακομα φορα γελουσε με τα σχεδια μου!!!! Και καλα εκανε δηλ γιατι τωρα εχω τα κοριτσακια μου!

Μην ψαχνεται για απαντησεις...γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν! Παιζουν ρολο πολυ παραγοντες για να <δεσει το γλυκο> και ΘΑ ΔΕΣΕΙ!!!!! Αργα ή γρηγορα ολες τα καταφερνουν. Μην χανετε το κουραγιο σας! Το ξερω οτι εχετε πολυ δυναμη...ολες οσες μπαινουμε σε αυτη την διαδικασια εχουμε δυναμη και θεληση!

Δημοσίευση

σε ευχαρισουμε πολυ λιλλιποπ!! μας βοηθαει πολυ που εισαι ακομα εδω και μας στηριζεις... και εχεις τοσο δικιο σε αυτα που λες.. απλα θυμασαι, οταν εισαι μεσα στη διαδικασια ολα θολωνουν και δεν σκεφτεσαι μακρια και ψυχραιμα... αλλα ευτυχως ειμαστε εδω η μια για την αλλη και αυτο πραγματικα ειναι ανεκτιμητο!

αληθεια εσυ μετα την μεταφορα ειχες συμπτωματα?(τον χαβα μου εγω ε? :oops: ) ηταν διαφορετικα στις 2 περιπτωσεις? την δευτερη εβαλες κατεψυγμενα απο την πρωτη προσπαθεια? φιλια...

Δημοσίευση

alexa καλως ηρθες στην παρεεα!!!μην απογοητευεσε ολα θα πανε καλα!!!!lagonisi και εγω τις ιδιες αποριες ειχα και στις 3 φαντασου οτι στην 3 14 μερες δεν σηκωνομουν ( μονο για πιπι)εκανα οτι μπορουσα αλλα τιποτα!!!ο θεος ξερει τι κανει και ποτε θα το κανει!!!!καθε εμποδιο ειναι για καλο!!!μπορει τωρα να πονας αλλα θα βρεις την δυναμη !!!!οσο για το οικονομικο ...ειναι πολλα τα χρηματα ειναι η αληθεια!!!γιαυτο τωρα και εγω πηγα σε δημοσιο νοσοκομειο που δεν ειναι τοσα πολλα!!!!

Δημοσίευση

TWIGGY μου το ξερω οτι εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λες (που λεει και η παροιμια) και οταν ζεις την ολη διαδικασια δε μπορεις να σκεφτεις λογικα και καθαρα!

Οσο για συμπτωματα.....στην 1η προσπαθεια δεν προλαβα καν να φτασω στη μερα της χοριακης γιατι ειχα καφετια κτλ. Την εκανα μεν την χοριακη ετσι για το γαμωτο.

Στην 2η εβαλα κατεψυγμενα. Δεν ειχα ουτε μισο συμπτωμα...Λιγο το στηθος με ενοχλουσε αλλα ελεγα οτι ειναι απο την προγεστερονη.

Δημοσίευση
TWIGGY μου το ξερω οτι εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λες (που λεει και η παροιμια) και οταν ζεις την ολη διαδικασια δε μπορεις να σκεφτεις λογικα και καθαρα!

Οσο για συμπτωματα.....στην 1η προσπαθεια δεν προλαβα καν να φτασω στη μερα της χοριακης γιατι ειχα καφετια κτλ. Την εκανα μεν την χοριακη ετσι για το γαμωτο.

Στην 2η εβαλα κατεψυγμενα. Δεν ειχα ουτε μισο συμπτωμα...Λιγο το στηθος με ενοχλουσε αλλα ελεγα οτι ειναι απο την προγεστερονη.

σε ευχαριστω λολλιποπακι!! να χαιρεσαι τις κουκλες σου!

Δημοσίευση

lollipop όπως ακριβώς τα λες είναι τα πράγματα,και φυσικά μας δίνεις δύναμη!twiggy γιατί σκέφτεσαι βλακειούλες?προσπάθησε να βγάλεις τις κακές σκέψεις,θα σε μαλώσω!!!!!lagonisaki τα σχέδια και τα όνειρα δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν μας βγαίνουν...εγώ την πρώτη φορά,όπως και οι περισσότερες φαντάζομαι,είχα κανονίσει τα πάντα,αγχωνόμουν ποιος θα μείνει στη θέση μου στη δουλειά κτλ,και τελικά ούτε εμβρυομεταφορά πρόλαβα να κάνω!θέλει τελικά να τα αφήνουμε και λίγο στο φλου,και ότι γίνει βρε παιδί μου,για όλους έχει ο Θεός και για μας φέτος είχε σχεδιάσει διακοπούλες,αυτό να σκέφτεσαι :P

alexa καλωσόρισες στην πιο ουσιαστική καλή παρέα!!!!!!!!!!!!!!θα το διαπιστώσεις!εύχομαι βέβαια τα καλύτερα και θετική σκέψη!όλα γίνονται όταν το θέλουμε πολύ και είμαι σίγουρη ότι εμείς το θέλουμε παρα παρα παρα παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!!!! :x:x:x:x:x:x:x

Δημοσίευση

Lollipop YΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΟΥ!!!!!!!!

:):)

Ευχαριστουμε τις μανούλες που δεν μας ξεχνανε........κάποτε περασανε κι αυτες τις δικες μας αγωνίες!

Μας δίνεται πολύ θάρρος......

Βρε twiggy τον χαβά σου εσυ ...καλά λες... Εφτασαν οι μερες βρε.....είδες που και η lollopop δεν ειχε κανενα συμπτωμα??

Κορίτσια τωρα οτι και να λεμε............τελικά δεν γίνεται αυτες τις ημερες της αναμονής να μην σκεφτεσαι και λίγο αρνητικά...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Vaggo82 ξέρω οτι τα περι΄σοτερα κορίτσια περάσανε αυτην την δοκιμασια 1 και 2 και 3 φορές.....

Εμένα ηταν η πρώτη....αλλά δεν ξέρω ..μάλλον λόγω ηλικίας (ισως ειμαι και η μεγαλύτερη εδω μεσα...) το πηρα πολύ βαριά.....

Εσύ σε τι φάση εισαι αλήθεια Vaggo?

Δημοσίευση

ενταξει κοριτσαι μη βαρατε!! χιχι υποσχομαι οτι κοβω τις αρνητικες σκεψεις! ο,τι ειναι να γινει θα γινει... αυριο περιμενουμε ευχαριστα απο λαμπρινιπ κι ευχομαι να ακολουθησω..θετικα!

λαγονησακι.. κρατα γερα!!!

φιλια σε ολες..

Δημοσίευση

Να με κι εγώ εξαφανίστηκα γιατί έσκασα με την Lagonisi. Εγώ η έμπειρή με 4 εξωσωματικές στο ιστορικό μου κι ενα παιδί τα χω παίξει χθες έκλεγα γιατί ήμουν σίγουρη ότι δεν τα καταφέραμε κι όλη μέρα προσπαθούσα να πίσω τον αντρα μου να ξανακάνουμε προσπάθεια γιατί εκείνος μου είπε ότι εφόσον έχουμε παιδί δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνω αλλο τον εαυτό μου και χάλια εγώ. Ολο το βράδυ έβλεπα γιατρούς και νοσοκόμες στον ύπνο μου.

Πήγα και για δουλεια χάλια κι εκεί με ρωτούσα αν έμεινα έγκυος να πάρω καμιά αδεια γιατί δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Βεβαια ακόμη δεν ξερω αν είμαι εγκυος και παρ όλα αυτά φέρομαι λες και δεν είμαι περίεργα παιχνίδια πάιζει το μυαλό. Αλλα τέλος πριν λίγο σκέφτηκα ότι αύριο αν και πάω μια μέρα νωρίτερα απο αυτή που μου συνέστησε ο γιατρός θα πρέπει να είμαι ψύχραιμη παιδί έχω δεν χάθηκε κι ο κόσμος να μην κάνω άλλο.

Τελος παντων το μόνο παρήγογορο είναι ότι έχει πρηστεί το στήθος μου αλλα πονάκια καθόλου, μάλλον κάθε φορά είναι διαφορετική.

Twiggy οπως καταλαβες είμαστε στην ίδια φάση δηλαδη ! ΕΓΚΥΟΣΣΣΣΣ!!!!

Μακάρι παναγίτσα μου.

Σας ευχαριστώ όλες μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε τι περνάμε σε αυτή τη φάση!

Φιλια πολλα

Αlexa καλωςηρθες ε΄λπίζω όλα να πάνε καλά .

Αντε αυριο οι Αγιοι Απόστολοι Πέτρος & Πάυλος να το βάλουν το χεράκι τους!!!

Δημοσίευση

αχ βρε λαμπρινιπ μου κουραγιο.. οσο και να θελουμε να ειμαστε θετικες.. αυτη η βασανιστικη αναμονη σκοτωνει!! ηρεμησε, παρε αγκαλια τη μικρη σου και ευχησου για μια θετικη χοριακη! Ειμαστε εδω και ο,τι και να γινει θα το αντιμετωπισουμε... Εχεις και το στηθος πρησμενο, μια χαρα, εδω το απολυτο τιποτα λεμε, λιγες ενοχλησεις σαν περιοδου μονο μη σου πω οτι το φανταζομαι κιολας!!!χεχε

αχ τι τραβαμε!καλη δυναμη αυριο ειναι η μερα σου!!! :x

Δημοσίευση

ολα καλα θα πανε κοριτσακια μου....

αρνητικες σκεψεις παντα κανουμε για να μπορουμε να διαχειριστουμε καλυτερα το αρνητικο αποτελεσμα....το θετικο ξερουμε πως να το χειριστουμε...

εγω οταν εκανα εμβρυομεταφορα ο γιατρος μου ειπε οτι οι πιθανοτητες ηταν λιγες γιατι απ τα 10 γονιμοποιημενα ειχαν επιβιωσει μονο 3 και αυτο τον προβληματισε...εγω γυρισα σπιτι και σκεφτομουν αμεσως την επομενη προσπαθεια....οταν πηγα για χοριακη δεν περιμενα με τιποτα το θετικο...γυρισαμε σπιτι και περιμεναμε απλα να μας επιβεβαισουν το αρνητικο...και ξαφνικα μας λενε θετικο!

λαμπρινουλα καλη επιτυχια αυριο!τουιγκι εσυ ποτε πας???

Δημοσίευση

dreams ευχαριστουμε για την υποστηριξη! εγω παω για χοριακη την Παρασκευη.. και προετοιμαζομαι για το αρνητικο περσσοτερο γιατι δεν εχω ιδιαιτερα συμπτωματα... ουτε ειδα ποτε αιματακι, ουτε το στηθος ποναει και πρηζεται, λιγες ενοχλησεις μονο σαν περιοδου που και που... Δηλαδη μου φαινεται καπως περιεργο, δεν θα συνεβαινε κατι αν ειναι? Εσυ δηλαδη πηγες για εξεταση ετσι ,με την αισθηση της αποτυχιας και σου βγηκε θετικη?!! Αν ναι , μου δινεις πολυ κουραγιο.... φιλια στην κοιλιτσα!!!

και λαμπρινιπ μου ευχομαι αυριο μια τεραστια ++++++++++ χοριακη!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη,

Twigy εγώ στην Σταυρούλα δεν έιχα πρησμένο στήθος αλλα ειχα αυτα τα πονάκια περιόδου αρα 99% είσαι έγκυος γιατί μεγαλώνει το ενδομήτριο για αυτό νιώθεις ετσι.

Cuando κάνω την εξέταση πιο νωρίς γιατί δεν αντέχω αλλο εξ αλλου είναι 10η μέρα αύριο εστω και λίγο πιστεύω θα έχει ανέβει η χοριακή αν είμαι εγκυος.

Dreams σε ευχαριστουμε για τα καλα λόγια ελπίζω αύριο να έχω ευχάριστα νέα με το καλό να κεατήσεις το μωράκι σου αγκαλίτσα.

Φιλια σε όλες!

Δημοσίευση

MΩΡΕ LABRINI ....ΣΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΟΙ ΒΙΑΣΥΝΕΣ......ΕΙΔΕΣ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ?? ΑΠΑ ΠΑ!

ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.....ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ....

ΑΝΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟς Ο ΜΗΝΑΣ ΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΝΕΑ!!

Δημοσίευση

βρε κοριτσια μη κοιτατε συμπτωματα...εγω ουτε συχνοουρια ειχα ουτε ακομα εχω ουτε βαρυ στηθος....ουτε αιματακι εμφυτευσης....μονο πονακια περιοδου και στηθος πρησμενο αλλα ελαφρυ οπως εχω και πριν την περιοδο!αλλα εμεις περνουμε φαρμακα...τα συμπτωματα δε μπορει να ειναι ιδια με αυτες που μενουν με φυσικο τροπο....εδω ακους γυναικες που σου λενε οτι σε καθε εγκυμοσυνη ειχαν διαφορετικα συμπτωματα....!τουιγκακι ειχα παντα ενα 5% ελπιδα για το θετικο αλλα το 95%πιστευα οτι ηταν αρνητικο....μαλιστα ειχα πει στον αντρα μου να κλεισει εισητηρια να παμε μια εβδομαδα εξωτερικο να ξεχαστουμε...τοσο σιγουρη ημουν!αλλα ο θεος μας επιφυλασε εκπληξη...τωρα εχω παλι αγχος για τον επομενο υπερηχο....μετα θα εχω για την αυχενικη ....μετα για τη β επιπεδου....ετσι θα τη βγαλω ως το τελος......

Δημοσίευση

κοριτσια παμε δυνατα !!!! ευχαριστω ολες σας για τη θερμη υποδωχη...αφου εκλαψα ολο το πρωι μεχρι αργα το απογευμα, ειπα τελος δεν παει αλλο αυτη η κατασταση δεν κανω καλο στον εαυτο...παμε αυριο για την εμβρυομεταφορα και αφου δεν θελει και παρεα (ειναι ενα μονο) ας γινει οτι ειναι να γινει...μονομαχος δεν ειπαμε ; labrini σου ευχομαι θετικα αποτελεσματα αυριο ! twiggy μην τρελλαινεσαι με τα συμπωματα 2 μερες εχουν μεινει ολα καλα θα πανε!

φιλια πολλα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Κ επίσης αν δεν καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, δε θα έχω ούτε πού να μείνω μετά το μαιευτήριο. Θα ψάχνω πάλι να νοικιάσω ξενοδοχείο όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο με την καθημερινότητα που έχω. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σας είπα απλά κάποιες σκέψεις που είχα χθες γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, νομίζω δικαιούμαι μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Ούτε σημαίνει αυτό ότι τρελαίνομαι ούτε ότι τα βλέπω μαύρα κ σήμερα! Ούτε όμως ότι τα προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι πραγματικά. Υπάρχουν κ είναι πραγματικά κ όσο πλησιάζει ο καιρός μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
    • Κορίτσια καλησπέρα τι κάνετε; Πως τα πάτε;  έχω πολύ καιρό να μπω γιατί όλο τρέχω!! Η μικρή είναι τώρα 16 μηνών δεν σταματάει λεπτό, ζωή να έχει, όλη μέρα τρέχει πάνω κάτω χαχαχ είχαμε και την βάφτιση πριν μια βδομάδα και τώρα πήρα μια ανάσα!!! Πως είστε;  Εγω έκανα και την καμπύλη πριν 1 βδομάδα και ήταν καλή απλά ήταν πολύ χαμηλή. Κάνω δηλαδή υπογλυκαιμία, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, απλώς μου είπε να τρώω συχνά και μικρά γεύματα!! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...