Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Χριστος Ανέστη γλυκουλες μου και χρονια πολλα με υγεια σε ολο τον κοσμο.

Ο μπεμπης μου ειναι σχεδον 11 μηνων, 10.500 γρ και 80 ποντους. Εχουμε καρεκλακι στο αυτοκινητο απο τοτε που γεννηθηκε, το οποιο το εχουμε τοποθετημενο να κοιταει αναποδα, δηλαδη την πλατη του πισω καθισματος. Πανω γραφει οτι μεχρι 13 κιλα πρεπει να κοιταει "πισω" ανω απο 13-18 κιλα το βαζουμε να κοιταει εμπρος.

Ο μικρος ομως δεν θελει να καθεται καθολου ετσι..... Καταρχην δεν χωρανε τα ποδαρακια του, τα εχει διπλωμενα ο καημενουλης και επισης βαριεται. Για τον λογο αυτο δεν τον βαζω πλεον μεσα, καθομαι εννοειται!!!! και εγω πισω μαζι του και τον βαζω να καθεται στο κανονικο καθισμα του αυτοκινητου.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης : εσεις ποτε γυρισατε τα καρεκλακια σας? Ειναι πολυ κακο να το γυρισω απο τωρα, πριν δηλαδη γινει 13 κιλα?

Δημοσίευση

Χρονια πολλα Πασχαλιτσακι μου!!!!!

Εγω την κορη μου την εβαλα στο καρεκλακι 9 μηνων και την εβαλα να κοιταει μπροστα. Αλλα ειμαι σιγουρη οτι το δικο μας δεν εμπαινε αλλιως γιατι δενει στον αξονα του αυτοκινητου. Αν θυμαμαι καλα γραφει οτι ειναι για παιδακια απο 9 κιλα και πανω. Παντως απο το να καθεται στην αγκαλια σου η στο καθισμα του αυτοκινητου σε ενα καρεκλακι που θα κοιταει μπροστα σιγουρα θα ειναι πιο ασφαλης!!!!!!!

Δημοσίευση

ρε πασχαλιτσακι γιατι το κανεις αυτο κοριτσακι μου??

το παιδακι δεν παθαινει τιποτα αν διπλωσει λιγο τα ποδαρακια του..

αστο να γκρινιαξει λιγο, δεν παθαινει τιποτα, θα το συνηθισει..

νομιζω οτι ολα τα παιδακια λιγο η πολυ περνανε φασεις που δε θελουν το καθισματακι, το θεμα ειναι να του δινετε εσεις ως γονεις το καλο παραδειγμα (παντα θα φορατε κ εσεις ζωνη) κ παντα μα παντα θα τον βαζετε στη θεση του με τις ζωνες του!!

διαβασε αυτο που σου εβαλε η αφροδιτη, ειναι παρα πολυ καλο!!

αν υπηρχε προστιμο για τη μη τοποθετηση των μωρων στα καρεκλακια ολοι εκει δε θα τα βαζαμε???

για τα λεφτα θα το σκεφτομασταν, οταν προκειται για τη δικη μας ασφαλεια κ των παιδιων μας??

Δημοσίευση

πασχαλακι χιλιες φορες καλυτερα προς τα μπροστα παρα καθολου και στην αγκαλια!! ;)

και εμενα περασε φαση και απλα τον αγνοουσα και ολα την περνανε εινα ιστο προγραμμα που λενε!!

εινα πολυ σημαντικο θεμα κια δεν πρεπει να κανεις πισω..εγω τον γυρισα εκει στον χρονο αλλα το καθισμα ελεγε στα 9 κιλα..9 κιλα εγινε οταν δεν χωρουσε πλεον στο καθισμα μιας που τωρα ειναι 10.400(27μηνων!!!!)

Δημοσίευση

Η ερωτηση μου ειναι η εξης : εσεις ποτε γυρισατε τα καρεκλακια σας? Ειναι πολυ κακο να το γυρισω απο τωρα, πριν δηλαδη γινει 13 κιλα?

Κ αν το γυρισεις και συνεχισει να κλαιει?Τι θα κανεις????

Πασχαλιτσακι μου επειδη σε εχω 'δει" στο φορουμ ποσο πολυ ψαχνεσαι για να κανεις παντα το καλυτερο για τον αντρακο σου...Θελω να σου πω να ψαξεις ή μαλλον να σκεφτεις πολυ καλυτερα αυτο το θεμα...

Φανταζεσαι καλη μου να συμβει ατυχημα?Εγω δεν θελω ουτε καν να το σκεφτομαι...

Λιγη υπομονη και θα το συνηθισει το καθισματακι του...

Αν και αυτα τα πρωτα καθισματακια ειναι μεχρι 9 κιλα ή μεχρι ενος ετους!Δλδ ακομα κ αν στο ετος δεν ειναι ακομα 9 κιλα πρεπει να το αλλαξεις...

Δημοσίευση

kai mena perase fash arnisis giro stoyw 8-9 mhnew alla den enedosa .....apo to klamma den pethenei oute menei paralito ....apo apotomo frenarismah trakarisma ta pathenei ....sorry pou ginome makabria alla mh kitame kontof8alma .....tou elega h thesh sou einai ekei opos kai h thesh mou einai edo kai tou mpampa sto timoni .emathe kai kathete kai monos tou pia .

Δημοσίευση

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να το γυρίσεις. Το ίδιο ασφαλές είναι και μποστά. Εμείς το καθισματάκι που πήραμε, γράφει ανάποδα 0-9.. άσε που ο δικός σου είναι πολύ ψηλός (να τον χαίρεσαι!) για αυτό δεν χωράει. Δεν νομίζω οτι είναι καλύτερα να μην νιώθει άνετα απο το να τον γυρίσει μπροστά.. και τα 13 κιλά που γράφουν σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε παιδάκια άνω των 80 εκατοστών..

Δημοσίευση
Το ίδιο ασφαλές είναι και μποστά.

Δεν είναι καθόλου το ίδιο... Διάβασε αν θες το λινκ που παρέθεσε η Αφροδίτη. Η πιθανότητα για σοβαρό ή και μοιραίο τραυματισμό από μετωπική ή πλάγια σύγκρουση (που είναι οι συχνότερες) είναι κατά πολύ μεγαλύτερη όταν το κάθισμα κοιτάζει μπροστά. Ακόμη και με ένα απότομο φρενάρισμα μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά το μωρό όταν το κάθισμα κοιτάζει μπροστά...

Πασχαλιτσάκι πώς είσαι σίγουρη ότι του φταίει η φορά του καθίσματος? Εμένα το ίδιο έκλαιγε και στο δικο μας που κοίταζε πίσω και όταν μπαίναμε σε ταξί που το καθισματάκι κοίταζε μπροστά.

Αυτό που κάνεις είναι πολύ επικύνδινο.... Είπαμε να μην τα αφήνουμε να κλαίνε αλλά εδώ προέχει η ασφάλεια του παιδιού!

Δημοσίευση

καλησπερα και χρονια πολλα

πολυ χρησιμα τα αρθρα αφροδιτη...

και μενα δεν θελει με τιποτα το καθισμα

τωρα στους 8 μηνες και καπως το ανεχετε..

δεν κλαιει τουλαχιστον καθε φορα και αν εχει κουραστει θα αποκοιμηθει κιολας

αλλα χωρις καθισματακιδεν μπορω να το σκεφτω με πιανει τρελο αγχος..

να ρωτησω κατι για αυτα τα καθισματακια σαν το δικο σου;γιατι ψαχνομαι και γω..

απο τι εξαρταται το να γυρισεις το καθισμα μετα τα 13 κιλα;

η ειναι συμβουλη της εταιρειας οτι ειναι ασφαλεστερο μετα τα 13 κιλα να κοιτα μπροστα(απο την αποψη της ενδυναμωσης τηςσπονδυλικης στηλης );

δηλαδη θεωρητικα το κρατας αναποδα και μεχρι τα 18 κιλα ετσι;

μηπως αν τον εβαζες στο καθισμα και του εδινες παιχνιδακια;

η αν κρεμαγες στην πλατη του καθισματος που κοιτα καποιο χαλι δραστηριοτητων να κοιτα η να ακουμπα με τα ποδαρακια του και να απασχολειται;

Δημοσίευση

Καλησπέρα γλυκουλες μου και καλο μηνα να εχουμε με υγεια.

Το καρεκλακι που εχουμε ειναι αυτο :

http://www.chicco.gr/el/en_ka8isma_autt ... _43_0.html

Οι προδιαγραφες του ειναι οι εξης :

"Για την ομάδα 0+ (μωρά μέχρι 13 κιλά) το κάθισμα πρέπει να είναι τοποθετημένο με αντίθετη προς τον δρόμο φορά (χρησιμοποιώντας τους μπλε οδηγούς). Για παιδιά με βάρος από 9 έως 18 κιλά, το κάθισμα τοποθετείται με φορά προς το δρόμο (χρησιμοποιώντας τους κόκκινους οδηγούς)."

Αν καταλαβαινω καλα ο μικρος που εχει ξεπερασει τα 9 κιλα μπορει να τοποθετηθει στο καρεκλακι κοιτωντας μπροστα??????

Διαβασα ολα αυτα που μου ειπατε και το αρθρο που μου παραθεσατε το οποιο ομολογουμενως ειναι πολυ πειστικο!!!!! Εμενα παντως με επεισε και δεν θα τον αφησω ξανα εκτος καθισματος...

Δημοσίευση

Αν καταλαβαινω καλα ο μικρος που εχει ξεπερασει τα 9 κιλα μπορει να τοποθετηθει στο καρεκλακι κοιτωντας μπροστα??????

..

OXI!!!!!Alla mporeiς na agoraseiς το επομενο καθισματακι σας κ να κοιταει μπροστα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια σας ευχαριστώ πραγματικά όλες για τα λόγια στήριξης,  πολλές με νιώθετε κ αλλες εύχομαι να μην το ζήσετε πότε!! Όπως μου λέτε μόνο ο χρόνος θα βοηθήσει και μακαρι με πίστη και ελπίδα στο μέλλον με το Θέλημα του Θεού να έρθει το φως!🙏
    • Γεια σας κορίτσια! Καιρό έχω να στείλω, βλέπω εδώ συζητήσεις για μετακομίσεις κλπ! Απελπισία η κατάσταση με τα σπίτια, έχετε απόλυτο δίκιο. Εμείς μένουμε σε ένα πολύ μικρό σπίτι (κανονικά δηλ. είναι απλά για ένα ζευγάρι και πολύ λέω), ιδιόκτητο, και υπολογίζουμε όταν με το καλό τελειώσω το διδακτορικό μου σε κάνα χρόνο να κάνουμε ανακαίνιση στο πατρικό μου που είναι από πάνω, για να μπορέσουμε να ζήσουμε πιο ανθρώπινα. Βασικά εδώ και πάρα πολύ καιρό πιέζομαι ήδη με τον χώρο εδώ, αλλά δεν έχω το κουράγιο να ανοίξω σε αυτή τη φάση μέτωπο ανακαίνισης, ενώ τρέχουν τόσα. Οπότε κάνω υπομονή... Απώτερο όνειρο είναι να φύγουμε από την Αθήνα και να πάμε στο νησί μας. Αλλά ρε κορίτσια, χωρίς τη σιγουριά της δουλειάς πού να κάνεις τέτοιο βήμα;! Θα δείξει! Εγώ έκανα όλες τις εξετάσεις, και την καμπύλη. Εννοείται βγήκε τσιμπημένη, αλλά επειδή μετριέμαι 4 φορές την ημέρα έτσι κι αλλιώς και είμαι υπό έλεγχο σε γενικές γραμμές, δεν ανησύχησα. Θα τα στείλω τα αποτελέσματα και στον ενδοκρινολόγο και βλέπουμε. Χθες κάναμε και τον καθιερωμένο υπέρηχο. Όλα καλά, η ζουζούνα κοντεύει το κιλό, η ανάπτυξή της είναι μια χαρά. Απλά ο τράχηλ΄ός μου μειώθηκε (αν το λέω και σωστά). Ενώ στη Β Επιπέδου ήταν 36 χιλιοστά, τώρα είναι 31. Και μάλλον (τι μάλλον; σίγουρα!) είναι επειδή σηκώνω τον μικρό μας (πέρα δηλ. από τα βασικά για άλλαγμα, κρεβάτι, καρότσι κλπ.κλπ., κάνουμε και διάφορα παιχνίδια, χορούς αγκαλιά). Και όλα αυτά θα πρέπει να τα κόψω μαχαίρι, αν γίνεται. Να περάσει και ο 7ος που είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Τώρα πώς θα το πετύχω αυτό δεν ξέρω. Γιατί κάποια πράγματα εκ των πραγμάτων πρέπει να τα κάνω εγώ, αφού λείπει ο άντρας μου τη μισή μέρα και πολλά περνούν από εμένα. Και δεν θέλω να έχω και τη μαμά μου απίκο συνέχεια. Εκείνη το θέλει. Εγώ όμως δεν θέλω.   
    • Ααα περίπου στα ίδια και εγώ 4 ώρες μακριά από Αθήνα  καλα σίγουρα δεν έχει σαν το σπίτι σου αλλά εντάξει μπορείς όταν πλησιάζει ο καιρός να πας να μείνεις λίγο Αθήνα θα σε βλεπει κάθε βδομάδα ο γιατρός τότε οπότε θα βλέπει  περίπου αν κοντεύεις  εγώ δεν είχα πάει Αθήνα ήμουν σπίτι και αν μου σπάγαν τα νερά θα ξεκινούσα για Αθήνα αλλά εμένα δεν έσπασαν ποτέ 🤷‍♀️ βήμα βήμα θα τα δείτε όλα 😊
    • @Ngsofia σου στέλνω μια τεράστια αγκαλίτσα λυπάμαι τόσο πολυ 🩷🩷 Κουράγιο κοριτσι μου😞🙏 
    • Καλησπέρα κορίτσι μου το έχω περάσει στην  πρώτη μου  εγκυμοσύνη δεν ακούσαμε πότε καρδιά μετά γέννησα δύο παιδάκια 5 καί 3 χρόνων και τώρα είμαι έγγυος στο τρίτο θέλω να σου πω όπως λες και εσύ ότι ήταν για καλό γιατί και έμενε αυτό μου είχε πει ο γιατρός ότι το έμβρυο δεν ήταν υγιές και γι'αυτό σταμάτησε η εγκυμοσύνη εγώ αυτό σκεφτόμουν καλύτερα νωρίς παρά να το μάθω μετά μην πέφτει η ψυχολογία και όταν σου πει ο γιατρός ξανά δοκίμασε άμα είσαι έτοιμη ψυχολογικά εμένα μου είχε σε ένα μήνα να ξανα κάνω προσπάθεια σου εύχομαι να έχεις μια εγκυμοσύνη πολύ σύντομα και να σου πάνε όλα καλά
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...