Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απορία σχετικά με ωοληψια και εμβρυομεταφορά


Recommended Posts

Καλημέρα

Εδω και μερικές έχουμε ξεκινήσει διαδικασία εξωσωματικής με τη συζυγο η οποία είναι 40 ετών καθως έχουμε δοκιμάσει πριν 2 χρόνια πάλι με την κλασσική μέθοδο χωρίς επιτυχία παρότι δεν είχε ποτε αντιμετωπίσει καποιο γυναικολογικό πρόβλημα ή να τύχει κάποιας θεραπευτικής αγωγής για κάτι μέχρι σήμερα. Την προηγούμενη φορα πήραν 10 ωάρια ακολουθώντας το μακρύ πρωτόκολλο , γονιμοποιήθηκαν τα 5, από τα 5 τα 2 βγήκαν άριστης ποιότητας (Α τα είχε χαρακτηρίσει ο εμβρυολόγος) ενώ τα άλλα 2 πιο μέτριας (Β κατηγορία). Τοποθετήθηκαν τα 2 καλυτερα που δεν απέδωσαν βιοχημική τουλάχιστον εγκυμοσύνη ενώ τα άλλα 2 καταψύχθηκαν. Μετά την μη επιτυχή προσπάθεια και μετά από 4 μήνες δοκιμάσαμε απόψυξή τους και εμβρυομεταφορά σε φυσικό κυκλο και πάλι δεν απέδωσε όμως.

Εδώ και 1 μήνα ξεκινήσαμε πάλι νέα προσπάθεια με τον ίδιο γιατρό, αφού πρώτα ο γιατρός συνεκτίμησε την προηγούμενη φορά και συνέστησε βραχύ πρωτόκολλο με απώτερο σκοπό να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα ωάρια τα οποία να δοκιμάσει να τα βάλει να γίνουν βλαστοκύστες 5ης ημέρας. Συγκεκριμένα μας είχε πει στο πρώτο ραντεβού και πριν ακόμα ξεκινήσουμε, θα πάρω όσα περισσότερα μπορώ και αμέσως θα τα βάλω για βλαστοκύστες, όσα απο αυτά τα έμβρυα φτάσουν θα μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας ενώ αν δε φτάσει κανένα θα αποφύγεις και το "κλώσσημα" εαν τα βαζαμε απο την 3η μερα και μετά.

Ξεκινήσαμε με αντισυλληπτικά yasmin και αντιπηκτικά salospir και την πρώτη μερα του κύκλου με daronda, puregon ενώ τις ενεσούλες ανελαβα ο ίδιος να τις κάνω στη γυναίκα μου επειδή φοβοταν..

Την Δευτέρα καναμε υπέρηχο, είχε 11 ωοθηλάκια καλού μεγέθους και ενδομήτριο το οποίο είχε "τσιμπήσει" (7 mm περίπου). Την τετάρτη στο δεύτερο υπέρηχο, τα 11 ωοθυλάκια από 11 χιλ. έως 15,3 χιλ. και το ενδομήτριο καλό όπως είπε ενώ σημερα που ξαναπήγαμε για τον τρίτο υπέρηχο τα ωοθυλάκια μας είπε είναι έτοιμα για ωοληψία, μας έδωσε οδηγίες να μειώσουμε puregon και να κάνουμε την pregnyl κυριακή βράδυ ώστε την Δευτέρα να γίνει το πρωί η ωοληψία.

Σε ερώτηση πότε θα γίνει η εμβρυομεταφορά μας είπε Τεταρτη. Κι εδώ τον ρώτησα το εξής. Μα αφού μας είπατε ότι θα γινουνε βλαστοκυστες 5ης μέρας γιατι να τα βάλουμε απο την 3η? Και μου απαντησε αναλογα με τον αριθμό των γονιμοποιημένων ωαρίων θα κριθεί εάν και πόσα θα προχωρήσουνε για βλαστοκύστη ή όχι και όχι όλα τα γονιμοποιημένα όπως μας ειχε πει εξαρχής.

Θα ήθελα να ρωτήσω τις πιο παλιές κα έμπειρες στ χώρο εδώ πώς κρίνουν την συλλογιστική αυτή , αν θα πρεπει να το ψάξω περαιτέρω και γενικά αν εχει υπάρξει κατι αναλογο σαν περιστατικό. Η απορία μου είναι δηλαδή αν τελικά αυτό που αποφασισθεί για το τι θα κανει ο εμβρυολόγος κίνεται με βάσει την ωοληψία και τον αριθμό των ωαρίων και μετέπειτα των εμβρύων ή αν ακολουθείται μια σταθερή τακτική ανεξάρτητα από τον αριθμό/ποιότητα ωαρίων-εμβρύων. Κάθε σχόλιο θα εκτιμηθεί. Ευχαριστώ.

Χάρης

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλη επιτυχία καταρχην.

γραφω λιγο γρηγορα γιατι δεν προλαβαινω. Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορει να ξερει ο εμβρυολογος ποσα θα προχωρησουν σε βλαστοκυστες καταλληλες για εμβρυομεταφορα γιαυτο κ σας ανέφερε την Τεταρτη ως ενδεχομενη μερα. Το ιδανικο ειναι να πανε ολα τα γονιμοποιημενα για βλαστοκυστες αλλα δεν συμβαινει παντα.

Το πιο συνηθισμενο ειναι οντως την 3η μερα να εμφυτευονται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Λογικά σύμφωνα με αυτό που λες υπάρχουν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία κάποια γονιμοποιημένα προχωράνε για βλαστοκύστες? αν όσα τα καταφέρουν και φτάσουν την 3η μέρα γιατί να μην συνεχίσουνε μέχρι και 5η σε βλαστοκύστη και να τοποθετηθούν την 3η? Φαντάζομαι ότι το βασικότερο είναι ο αριθμός εκεινων που φτανουνε μεχρι τριτη ημέρα συν ενα % απώλειας εμβρύων απο την 3η έως την 5η καθώς φαντάζομαι μερικά απ'αυτά εκφυλίζονται μετα την 3η μέρα και απορρίπτονται.

Άρα υπομονή μέχι Δευτέρα και θα απαντηθούν οι απορίες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας εύχομαι σύντομα να γίνεται γονείς. Έχω κάνει 3 εξωσωματικές και έχω μικρή γνώση απο φίλες μου. Το μόνο που ξέρω είναι ότι σίγουρα οι βλαστοκύστες έχουν μεγαλήτερη επιτυχία κι αυτό γιατί σε 3 φίλες μου που τοποθετήθηκαν 5ης μέρας έπιασαν όλες και φυσικά έχουν 3διμα. τυχαίο δεν νομίζω... Εγώ έκανα εμβρυομεταφορά 3η μέρας και απο τα 4 έμβρυα συνέλαβα το 1. Σίγουρα πέζει ρόλο η ποιότητα τον εμβρύων και τα πιο δυνατα προχωρούν σε βλαστοκύστες αρα εάν έχετε καλά έμβρυα και πολλα δεν τον φοβίζει κάτι. Πάντως πιστεύω ότι εάν έχεις πέσει σε καλό γιατρό θα κάνει το καλήτερο δυνατό και σίγουρα αυτός ξέρει περισσότερα απο εμάς. Και πάλι καλή επιτυχία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστώ να χαιρεσαι το παιδάκι σου κι όπως επιθυμείς να το καμαρώσεις :)

ναι συμφωνω ο ντόκτορας ξέρει περισσότερα απ'οτι εμείς και τα κρίνει αλλιώς μη γελιόμαστε. Οι φίλες σου έχουνε 3δυμα με τριπλή εμφύτευση βλαστοκυστών? και οι 3? :o

ουτε παραγγελία να τα είχανε τα 3δυμα :lol:

τώρα όσο για τον γιατρό είχαμε συστάσεις από συγγενή γυναικολόγο δεν ξέρω αν καποια είχε παρόμοια εμπειρία ή είχε ακούσει, είναι στο Γέννημα απεναντι απο το Υγεία και λέγεται Πισ.....δης. Διατηρεί ένα φειδωλό από υποσχέσεις λέγειν και το προφίλ του ειναι αρκετά χαμηλό.. λίγο σφίγγα είναι για να μην παιρνουνε τα μυαλά σου αέρα και σε ξεσηκώνει με διάφορα. Από τη μία είναι καλό να υπάρχει εγκράτεια με τα ποσοστά και τα ρίσκα από την άλλη και το πολυ αινιγματικό σε κανει να αναρωτιέσαι για διάφορα κι όχι άδικα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χarma καλη επιτυχια!!!!

Ειναι πολυ σημαντικο να εχετε καλο γιατρο.....Ευχομαι τα καλυτερα και συντομα να εχετε το μωρακι σας η΄ τα μωρακια σας !!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

νομιζω οτι η ποιοτητα των εμβρυων ειναι που καθοριζει το αν θα 'αξιζει' να προχωρησουν σε βλαστοκυστες εκτος μητρας- αν δλδ ειναι 3ης -4ης κατηγοριας δεν νομιζω να ρισκαρει κ να τα αφησει απλα να 'χαλασουν' .Οποτε κ τα εμφυτευει.

Παντως, οπως και να εχουν τα πραγματα καλη επιτυχία και NO STRESS.

επισης δεν μπορω να μην αναφερω το οτι το νινι μου που βλεπεις στην φωτο ειναι ενα '4ης κατηγοριας' εμβρυο που ο γιατρος μου ελεγε οτι το πιο πιθανο ειναι να μην προχωρησει (αναμεσα σε 3 ακομη της ιδιας κατηγοριας)..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@koukida ..μαγνητίζεις τα βλέμματα του κόσμου με τη φωτογραφιούλα που έχεις ανεβάσει :) απλά τέλεια φωτογένεια και φτου φτου να μη στο ματιάσουμε.

Τελικά όντως όλα σχετικά είναι.. εκει που λενε τέλεια εμβρυα κλπ κλπ και ουραγοί τα μετρια να που οι εξαιρέσεις έρχονται να δικαιώσουν τις βιβλιογραφίες με τον καλύτερο τρόπο :)

@LIL.. ιδού η Ρόδος ιδού και το πηδημα μας έλεγε ο γιατρός κοντά σιμα θα ξέρουμε.

Μακάρι να επιλεγεί το πιο σωστό για την περίπτωση. το no stress θα ήταν το ιδανικότερο το παλευουμε παντοιοτρόπως όπως μπορούμε.

Πάντως παιδια σας αξίζουνε πολλά μπράβο για την κοινωνικότητά σας και την κατάσταση που έχετε φτιάξει εδώ μέσα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χarma ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια :)

συντομα κ εσεις με ενα τετοιο θαυματάκι θα είστε αγκαλιά και θα αναρωτιέστε- 'αυτό δικό μου είναι?'

Ολα θα πανε καλα κ με καλη ψυχολογία ολα γίνονται. Επιμονη κ υπομονή και αντίστροφα κ θα γίνει το όνειρο σας πραγματικοτητα.

Να μπεις να μας πεις τα νέα σου!

Πολύ καλή επιτυχία σας εύχομαι %%-

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η απορια σου εχει απασχολησει κι εμενα. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι η τακτικη των γιατρων ειναι να προχωρουν τη 2η με 3η μερα εαν εχουν λιγα γονιμοποιημενα ωαρια, ανεξαρτητα απο το αν εχουν, ή οχι πιθανοτητες να προχωρησουν σε βλαστοκυστες. Ναι μεν οι βλαστοκυστες εχουν συγκριτικα πολλες πιθανοτητες να προχωρησουν και να υπαρξει εμφυτευση, αλλα και κυηση, απο την αλλη τα γονιμοποιημενα ωαρια τριων ημερων δεν εχουν τις ιδιες πιθανοτητες να εξελιχθουν εκτος μητρας σε βλαστοκυστες. Παντως, κατα τη γνωμη αν καποιος δε θελει να ρισκαρει μια αποτυχια συλληψης, ή ακομα και μια αυτοματη αποβολη μετα απο βιοχημικη εγκυμοσυνη, επιλεγει να αφησει τα γονιμοποιημενα ωαρια να εξελιχθουν σε βλαστοκυστες, και μονο τοτε να προχωρησει σε εμβρυομεταφορα. Οι γιατροι, παντως οταν εχουν λιγα ωαρια, δεν προτεινουν κατι τετοιο. Προχωρουν την τριτη μερα και ο,τι γινει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ απόλυτα με ότι αναφέρεις. Καπου είχα διαβάσει ότι ενα ποσοστό της τάξης του 30-40% των γονιμοποιημένων ωαρίων 3ης ημέρας δεν καταφέρνει να φτάσει στην 5η μέρα και να γίνει βλαστοκύστη για εμφύτευση. Εκ των πραγμάτων πρέπει να πάρουν ικανό αριθμό ωαρίων τη μέρα της ωοληψίας και απο αυτά να γονιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτό που είναι πάντως απορίας άξιο είναι το ότι από την αρχή μας έλεγε ότι πάρουμε θα το αφήσουμε να φτασει 5η μέρα , αν φτάσει θα γλιτώσετε και το κλωσσημα των 2 βδομάδων εαν δε φτάσει τραβάμε μια γραμμή και λέμε πάμε για νέα φουρνιά αυγών με νέο κυκλο φρέσκο κλπ.

Χτες μας τούμπαρε από το αρχικά λεχθέν και μας λέει παιδια Δευτέρα ωοληψία και Τετάρτη εμβρυομεταφορά και μόνο όταν έκανα παρέμβαση για την 5η μέρα και τι θα γίνει για να του θυμίσω τις μας είχε πει μας πετάει το "ναι αν πάρουμε τόσα ωστε να το κρίνουμε σκόπιμο ότι θα φτάσουμε μέχρι 5η τότε θα προχωρήσουμε". Πόσα είναι ένας αριθμός απαραίτητος σαν ελάχιστος για να τα αφήσει έως 5η?

Προσωπικά πάντως θα προτιμούσα να υπάρχουνε έστω και 2 και να ρισκαρουμε το 1 να φτάσει σε βλαστοκύστη με ότι αυτό συνεπάγεται παρά να φάμε απο 3η μερα πάλι 3 μέσα εμφύτευση και αποτυχία κι άλλα 3-4 κατάψυξη και ξεπάγωμα μελλοντικά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν υπαρχει περισσευμα για καταψυξη, τοτε γιατι δεν προχωραει με 2-3 για βλαστοκυστες, εχοντας καταψυξει τα υπολοιπα πριν. Αν δεν προχωρησουν οι βλαστοκυστες μπορειτε να χρησιμοποιησετε τα κατεψυγμενα σε επομενο κυκλο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

για βλαστοκύστες βασικά ακολουθούν διαφορετικό πρωτόκολλο στο εργαστήριο οι εμβρυολόγοι από την πρώτη μέρα? ή τα ξεκινάνε όλα μαζί απο ημέρα 1 με την ίδια διαδικασια που ακολουθούν για τα τριων ημερών και οταν φτάσουνε τρίτη βλέπουν ποια προχωράνε για 5η? είναι κάτι που θα πρέπει να προαποφασισθεί από την 1η μέρα εργαστηριακά και νά χαθεί η ευκαιρία συνέχισης απο 3η εως 5η μέρα? το λεω αυτό γιατί την 3η μέρα πιθανόν να έχουν ήδη εκφυλιστεί κάποια που ούτως ή άλλως δε θα κατάφερναν να πανε μέχρι την 5η

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σε όλους και όλες!!! Σε μια σχετική ερώτηση στο γιατρό μου για τις βλαστοκύστες μου είπε ότι μόνο αν έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό γονιμοποιημένων ωαρίων ρισκάρουμε να περιμένουμε για να δούμε αν κάποιο/α θα καταφέρουν να εξελιχθούν μέχρι την 5η μέρα. Στη δική μας περίπτωση πήραν μόνο 6 ωάρια, γονιμοποιήθηκαν μόνο τα 2 αλλά δεν προχώρησαν ικανοποιητικά, και έτσι δεν προχωρήσαμε καν σε εμβρυομεταφορά .... :(:(:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χωρις να μπορω να σου απαντησω με σιγουρια, υποθετω οτι δεν ακολουθουν διαφορετικη διαδικασια απο την αρχη για τις βλαστοκυστες. Διαφορετικα, αν επαιρναν απο την αρχη την αποφαση, δεν θα προχωρουσαν συχνα σε εμβρυομεταφορα...Υποθετω οτι ξεκινουν και στην πορεια, με καποια κριτηρια, καταληγουν, αν εχουν πολλα εμβρυα, οτι καποια απο αυτα εχουν πιθανοτητες να εξελιχθουν. Το θεμα ειναι ποια ειναι αυτα τα κριτηρια; Παλι υποθετω οτι ειναι και ποιοτικα και ποσοτικα. Σχετιζονται δηλαδη με τις πιθανοτητες που αυξανονται οταν τα εμβρυα ειναι καλης ποιοτητας και ειναι και πολλα. Αν κρινουν οτι δεν υπαρχουν επαρκεις πιθανοτητες μαλλον σταματατουν την τριτη μερα. Γιατι ομως δεν κρατανε και καποια τριτης μερας για καταψυξη, οταν εχουν τα περιθωρια; Μηπως για να αυξησουν τις πιθανοτητες για βλαστοκυστες; Δηλαδη, οσα περισσοτερα αφησουν να εξελιχθουν, τοσο πιο πολλες οι πιθανοτητες; Υποθεσεις ολ'αυτα... Κατα τη γνωμη μου, δυσκολο να βγαλουμε ακρη. Ο καθε γιατρος πραττει αναλογα με τις μεθοδους που "του βγαινουν", τη συνειδηση του και τους στοχους του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λογικά την 3η μέρα θα αποφανθεί ο εμβρυολόγος ποια θα είναι εκεινα που πάνε μάλλον για βλαστοκύστη οπότε εκείνη η μέρα θα είναι η καθοριστική για τα ποσοστά και το τι μέλλει γενέσθαι (>3 πολύ καλά έμβρυα στο στάδιο των 8-κυττάρων) όπως αναφέρεται στο site που παράθεσες elmi και εφόσον συνεκτιμηθούν και τα υπόλοιπα που αναφέρει (ηλικία,ποιότητες, ανταπόκριση κλπ).

Βέβαια θα διαφωνήσω με αυτό το κριτήριο της ηλικίας το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει απόλυτα σαν κριτήριο επιλογης βλαστοκύστης για εμβρυομεταφορά, δεδομένου του ότι απ'όσο καταλαβαίνω η συγκεκριμένη μέθοδος προτείνεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν προηγηθεί πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες με κλασσική IVF λόγω ηλικίας ή λόγω φτωχής ανταπόκρισης σε υπερδιέγερση ή ακόμα και λογω ανεξήγητης υπογονιμότητας. Οπότε και σαν ύστατη προσπάθεια επιλέγεται η βλαστοκύστη στις ηλικίες αυτές για να φέρει πιο κοντά μια θετική χοριακή στην υποψήφια. Αλλος λόγος αλλά πιο δευτερεύων είναι η αποφυγή πολυδημων κυήσεων που και πάλι όμως συνάδει με την ηλικία της λήπτριας καθώς και ο παράγων ηλικία μπορεί να δυσχεράνει την υποστηριξή τους και να οδηγήσει σε αυτόματες αποβολές και άλλα προβληματα που εχουν σχέση με χρωμοσομικες ανωμαλίες.

Αρα θα έλεγε κανείς ότι η ηλικία εφόσον έχουν ληφθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός ωαρίων και έχει γίνει με επιτυχία γονιμοποίηση ικανού αριθμού ωαρίων είναι καταλυτικός παράγοντας για να γίνει εμβρυομεταφορά με βλαστοκύστη οπωσδήποτε κατά την γνώμη μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαρη, καλη σας επιτυχια, και καλη υπομονη!! εχω κανει 3 προσπαθειες και η τριτη μου εφερε τα διδυμακια μου. Οντως ισχυει αυτο που σου ειπαν τα κοριτσια παραπανω οτι ειναι καλυτερες ποιοτικα οι βλαστοκυστες. Στην ουσια το γονιμοποιημενο ωαριο εχει διαιρεθει σωστα σε πιο πολλα κυτταρα και εχει αυξημενες πιθανοτητες να πετυχει. Και τις 3 προσπαθειες τις εκανα με βλαστοκυστες. Ομως κανεις δεν ξερει αν και η βλαστοκυστη θα προχωρησει μετα την εμφυτευση. Βεβαια, ο εμβρυολογος θα σας δειξει σε φωτο την εξελιξη τους και θα σας προτεινει. Παντως εχει να κανει με την ποιοτητα ωαριου και σπερματοζωαριων. Λιγη υπομονη για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα! Τα κατεψυγμενα δεν εχουν το ιδιο ποσοστο επιτυχιας. Το ιδιο με εσας συνεβη και σε μενα με το κατεψυγμενο. Μετα την αποψυξη, δεν προχωρησε και ας το ειχε χαρακτηρισει ο εμβρυολογος αριστο. Σας ευχομαι να πανε ολα κατ' ευχην!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@ ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ Ευχαριστούμε για τις ευχές :)

Σίγουρα ότι συζητάμε εδώ έχει να κάνει με ποσοστά και στατιστικά, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα ήταν το ιδανικότερο να γίνει, κάθε περίπτωση είναι και μία ιστορία με παραλλαγές που αφήνει το δικό της ίχνος όταν τη μοιραζόμαστε.

Όποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά σε ένα site για τις βλαστοκύστες το οποίο περιέχει μερικά μικρά video clips μερικών γονιμοποιημένων εμβρύων τα οποία βάλανε κάτω για 5 μέρες και παρακολουθούσαν ποια και πόσα από αυτά γίνανε βλαστοκύστες 5 ημερών και ποια δεν προχώρησαν

http://www.nature.com/nbt/journal/v28/n ... .1686.html

movies κατεβασμα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!

Ο,τι και να γινει τελικα, με βλαστοκυστες, ή οχι, ευχομαι πολυ καλη επιτυχια και πανω απ'ολα μια τελειομηνη εγκυμοσυνη και τη γεννηση ενος, ή περισσοτερων ;) υγιών μωρων!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα!

ευχαριστώ και σε σένα εύχομαι ότι καλυτερο επιθυμείς και στις άλλες κοπέλες που είναι σε δοκιμασία ή εχουν ξεμπερδέψει καλή δύναμη :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα και πάλι!

σήμερα κάναμε την ωοληψία αντί χτες Δευτέρας και μας πήρε 9 ωάρια χωρίς να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Απλά μας ξεκαθάρισε ότι θα τα βάλει την τρίτη και μας απέκλεισε την βλαστοκύστη γιατί πέφτει Κυριακή :?: Τι να πω αναμένουμε τώρα αύριο τον εμβρυολόγο να μας ενημερώσει τι έβγαλε η σοδειά σήμερα από τ'αυγά. Υπομονή... [smilie=walk.gif]

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πηγατε πολυ καλα! Μπραβο! Ευχομαι την καλυτερη εξελιξη στα εμβρυακια σας και μια απολυτα πετυχημενη εμβρυομεταφορα! Οσο γι' αυτο με την Κυριακη...τι να πω; ... αυτοι ειναι οι εξωσωματικοι... μη χαλιεστε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα κι απο μενα.Η ποιοτητα των εμβρυων ειναι αυτη που καθοριζει ποτε θα γινει η εμβρυομεταφορα.Ειθισται να γινεται την τριτη μερα γιατι ακομη κ Α ποιοτητας γονιμοποιημενα ωαρια παρουσιαζουν την ταση να εκφυλιζονται μετα.Γι αυτο κ οι περιασοτεροι εμβρυολογοι δε ρισκαρουν την εξελιξη σε βλαστοκυστες εκτος πια κ αν ο αριθμος των γονιμοποιημενων ωαριων ειναι τετοιος που αξιζει το ρισκο..

Ευχομαι καθε επιτυχια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Σπέρμα έχετε ελέγξει?  Πιστεύω πως το θέμα σας είναι είτε κακής ποιότητας ωαρίων, είτε σπέρματος.. Το λέω γιατί δεν είναι μόνο η δυσκολία σύλληψης αλλά και οι παλίνδρομες και η βιοχημική που υποδηλώνουν κάποιο θέμα... Εφόσον έχεις καλές ορμονολογικές, σταθερό κύκλο, κάνεις ωορρηξίαμ έκανες σαλπιγγογραφία, τότε συνήθως μιλάμε για θέμα στην ποιότητα στο σπέρμα ή στα ωάρια.  Τα ωάρια δεν μπορείς να τα ελέγξεις,  μόνο εκ του αποτελέσματος.. Αλλά το σπέρμα είναι εύκολο. Και με μερικές βιταμίνες μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. ή επίσης αν πχ υπάρχει θέμα στην κινητικότητα τότε με μια απλή σπερματέγχυση το λύνεις γρήγορα.. Ξέρω πως δεν θέλεις να μπεις σε περαιτέρω διαδικασίες, αλλά γνώμη μου είναι, εφόσον είναι να το προσπαθείς κάνε ένα μπαμ δυνατά και γερά, προσπάθησε το και με διαφορετικό τρόπο και αν δεν κάτσει οκ το αφήνεις. Εφόσον το θέλεις τοσο πολύ δικαιούσαι να το προσπαθήσεις και πιο εντατικά.. Και ας είναι και για 3ο.. τι σημασία έχει εφόσον το θέλεις τοσο πολύ! Για  εξετάσεις σπέρματος (με κατακερματισμό μαζί) αν μένεις θεσσαλονίκη να πας στην Λυμπέρη (https://spermogene.com/team-member/στεφανία-λυμπέρη/ πραγματικά θα σε βοηθήσει και θα σου πει τι να κάνεις.. Επίσης να ξέρεις πως δεν χρειάζεται να έρθει και ο άντρας σου μαζί.. Μπορείς απλά να πας το σπέρμα από το σπίτι μέσα σε ουροσυλλέκτη  μέσα σε 45λεπτά με 1 ώρα..  (Εγώ έτσι είχα κάνει) Από εκεί θα ξεκινούσα στη θέση σου..  Καλή επιτυχία εύχομαι!  
    • Περιμένουμε να μας πεις! Τελική ευθεία νομίζω πως έχουμε μπει κορίτσια μου όλες!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
    • Καλημέρα κορίτσια!  Κι εγώ το νιώθω από πολύ νωρίς το μωρό, από αρχές της 16ης εβδομάδας! Είναι ανακουφιστικο, ειδικά άμα σε βάζει ο γιατρός μια φορά το μήνα για υπέρηχο. Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα κλείσει τις 22 εβδομάδες και δεν το είχα νιώσει καθόλου! Είχε να κάνει η θέση του πλακούντα πολύ που ήταν πρόσθιος. Τώρα είναι οπίσθιος και δεν απορροφάει τις κλωτσιές 😊
    • Καλημερα κορίτσια μου! Τελικα με πήρε τηλ κ θα παω 12:40. Ναι θα σας ενημερώσω!    εγω αρρώστησα κιολας! Κρύωσα, με πονούσε κατω απο το στήθος, ο λαιμός.. δεν κοιμήθηκα καλα.. σημερα ειμαι Κάπως καλυτερα.  Εγω αντι λίκνο πήρα καλαθουνα με την βάση της γιατι είναι πανω κατω το σπιτι και θελω να την εχω κατω να μην ανεβοκατεβαίνω και στην αρχή λεω να την εχω εκεί αντι στην κούνια, αν και πήρα κ εγω φωλιά. Είναι το πρώτο μας παιδί ίσως να κανουμε κ υπερβολές.. θα δείξει..  @Elkκοριτσι μου αναμένουμε και τα δικά σου νέα! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...