Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας μανουλες..!!

Λοιπον επηδει δεν θελω να τρωει το νινακι μου ετοιμη φρουτοκρεμα και φαριν λακτε και ολα τα σχετικα.....αποφασισα να να ψαξω να βρω εναλακτικες για τα γευματα της.....εκτος το μεσημεριανο που το τρωει και της το κανω διαφορετικα καθε φορα....κοτοπουλακι,μοσχαρακι, και χορτοσουπα.....απλα στην αρχη ξινιζε με τα φρουτα και δοκιμασα την νουνου και την ετρωγε και της εδινα τετοια....αλλα αποφασισα να ξαναπροσπαθησω με φρεσκα φρουτακια το πρωι και με κατι αλλο το απογευμα!!!....

το θεμα ειναι οτι δεν εχω ιδεα πως και τι να κανω....π.χ ρωτησα τον γιατρο αν μπορω να της κανω τραχανα και ειπε ναι....αλλα δεν ρωτησα πως να της τον κανω....

αν εχετε ορεξη θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε βεβαια .....πως κανετε τον τραχανα ....και κατι για κουακερ διαβασα καπου αλλα παλι δεν εχω ιδεα ...ποια κουακερ ποια μαρκα πως γινετε.....

και οτι αλλο εναλακτικο ξερετε.....ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυ!!!!!!!

Δημοσίευση

κολοκύθα με γλυκοπατατα ,φαγοπυρο,δεν το κατεχω καλά γτ εμενα δεν με πειραζε να δίνω "ντιλίβερυ" αλλα η σεσιλια κ η Βενι ,2 μελη που κανανε πολλα εναλλακτικα το κατέχουν,στειλε τους πμ κ θα σε στειλουν πολλές συνταγές!!καλά μαγειρέματα!!

Δημοσίευση
κολοκύθα με γλυκοπατατα ,φαγοπυρο,δεν το κατεχω καλά γτ εμενα δεν με πειραζε να δίνω "ντιλίβερυ" αλλα η σεσιλια κ η Βενι ,2 μελη που κανανε πολλα εναλλακτικα το κατέχουν,στειλε τους πμ κ θα σε στειλουν πολλές συνταγές!!καλά μαγειρέματα!!

αααα ναι μπραβο!! γλυκοπαπατα κολοκυθα....αλλα πως γινονται???? :?::?:

απλα θελω να της τα φτιαχνω εγω φρεσκα.....και οταν δεν γινετε αλλιως να της δινω και ντιλιβερυ :lol:

Δημοσίευση

Eλα κατερίνα εγώ θα ξαναγράψω αυτό που έχω ήδη πει ότι κάνω στην μικρούλα μου σαν απογευματινό!

Βράζω γλυκοπατάτα στον ατμό κ λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτω μήλο ή αχλαδι δηλ.τα κάνω όλα ένα πουρέ!Τώρα τελευταία της προσθέτω κ 1-2κουταλιές βιολογικά δημητριακά της holle!Το μωράκι μου ξετρελλαίνεται κ είναι κ πολύ υγιεινό!

Επίσης της κάνω εγώ μπισκότα,τα σπάω στο μπλέντερ κ προσθέτω πάλι φρέσκα φρούτα,ιδίως με τη μπανάνα αρέσει πολύ στο μωράκι μου!

Η συνταγή για τα μπισκότα είναι η εξής...

1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι βιολογικό

1 ' ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' σκόνη φρουτόκρεμα ή farine lacte(εγώ της βάζω βιολογικά δημητριακά)

3 κουταλιές της σούπας λάδι

παγωμένο νερό

Ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες!Κ εγώ στη μπουμπούκα μου που είναι 9 μηνών κ κάτι δεν της έδωσα ποτέ κρέμα του εμπορίου,ευτυχώς έχω το χρόνο να της μαγειρέυω!

Τον τραχανά η δική μου δεν τον πολυτρώει οποτε δεν τον έχω πολυμαγειρέψει για να σου πω!

Τρώει όμως πολύ κοτοπουλάκι,με τομάτοχυμό(βιολογικό), λαχανικά κ αστράκι σαν εναλλάκτικό από τα σκέτα λαχανικά!Επίσης δοκίμασε τη γλυκοπατάτα με κρεατάκι!!!

Καλές μάσες!

Δημοσίευση

πολυ ωραιεες ιδεες!!!!! σε ευχαριστω πολυ!!!!! τα holle ειναι στα φαρμακεια να υποθεσω??? και εγω εχω λιγο χρονο το πρωι.....εφοσον μαγειρευω για εμας γιατι να μην βαζω κ ενα κατσαρολακι διπλα!!!!!!

Δημοσίευση

τα δημητριακα αυτα περιεχουν, αλευρι ολικης αλεσεως,ρυζι,καλαμποκι,κεχρι κ απ' οτι λεει η συσκευασια βιταμινη Β1 συμφωνα με το νομο(ετσι γραφει)!

ξεχασα πριν να γραψω οτι τα προσθετω κ σε γιαουρτακι με φρούτα κ επίσης ξετρελλαίνεται το μωρό!

δηλ.μπορεις να τα δωσεις αντι για φαριν λακτε!

Δημοσίευση

για τα δημητριακα holle εχω ξαναδιαβασει και θα τα παρω να τα δοκιμασω....μπορει να τα τρωει και σκετα?? επισης μπορει να τρωει γλυκοπατατα σκετη σαν γευμα?? η με τι αλλο μεσα??? για κιτρινη κολοκυθα????

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις :roll:

Δημοσίευση

Koίτα τα συγκεκριμένα σκέτα είναι αρκετά ανοστα αλλά έχει κ αλλά η holle που μπορείς να τα κάνεις κρέμα!

Πήγαινε σ΄ενα μαγαζί με βιολογικά κ ρώτα τους!

Φυσικά μπορείς να δίνεις σκέτη τη γλυκοπατάτα,είναι πολύ νοστιμή!

Εγώ πάντα δοκιμάζω αυτά που της δίνω γιατί θέλω να ξέρω τι τρώει!

Κ όπως σου είπα πιο πάνω προσθέτω πουρέ αχλαδιού ή μήλου ή καρότα ή ακόμα κ πατάτες προσθέτοντας λίγο λαδάκι κ λίγο φέτα για εναλλάκτικό!Επίσης την έχω μαγειρέψει κ με κρέας κ ήταν πολύ ωραία!Δόκιμασε κ θα με θυμηθείς!

Κίτρινη κολοκύθα δεν έχω δοκιμάσει αλλά οι μανούλες στο μάμμυ που της ρώτησα μου είπαν ότι γίνεται σαν τη γλυκοπατάτα!

Τώρα αν κάποια άλλη μανούλα ξέρει κ κάτι άλλο ας μας πει!

Δημοσίευση

καλησπερα...

εγω τραχανα του δινω ολικης αλεσεως κ τον φτιαχνω σε πολλες παραλαγες μιας κ τον λατρευει..μπορεις απλα να τον βρασεις κ να ριξεις μετα λιγο ωμο λαδακι κ λιγες σταγονες λεμονι..η να βρασεις σε λιγο νερακι τριμμενο καροτακι ντοματουλα (αν δεν την ενοχλει) κ τριμμενο κολοκυθακι κ να ριξεις λιγα λεπτα πριν ειναι ετοιμα τραχανα κ να τα βρασεις ολα μαζι..ειναι πολυ ευγευστο κ υγεινο..

επισης τριβω καροτακι κ ριχνω μεσα σησαμακι-αστρακι-πεπονακι (οτι εχω δηλαδη) κ λιγο χυμο βιολογικης ντοματας..βρασιμο κ ετοιμο! στο τελος παντα στο μπωλακι του βαζω ενα κοταλακι ελαιολαδο..

φαγοπηρο επισης η κεχρι..πολυ ωραια με λαχανικα παλι..το κεχρι δεν θελει κ αλεσμα ειναι πολυ μικρο..με κρεμμυδακι καροτο κ κιτρινη κολοκυθα ειναι πολυ ωραιο!

γλυκοπατατα η κιτρινη κολοκυθα οπως σου ειπαν τα κοριτσια στον ατμο με μηλαρακι η αχλαδι κ λιγο κανελα!! εγω τα κανω κ αλμυρα κανονικα οπως ολα τα λαχανικα κ δινουν ωραια γευση στο φαγακι του..

βρωμη βρασιμο λιγα λεπτα με τριμμενο μηλο κ μετα κανελιτσα η αχλαδι η μπανανα..οτι θελεις..

αν θελεις σου προτινω το βιβλιο της annabel karmel συνταγες διατροφης για βρεφη κ νηπια εκδοσεις δρεπανια..ειναι υπεροχο..ριξε μια ματια σε ενα βιβλιοπωλειο να δεις το περιεχομενο.. ;)

αυτα μου ερχονται τωρα..ελπιζω να σε βοηθησα καπως...

Δημοσίευση

επισης το βρεφικο μουσλι της HOLLE ειναι νοστιμο για κατι πιο γρηγορο..κ το σημηγδαλι αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι το σημηγδαλι για μετα τον χρονο..ρωτησε..στο σημηγδαλι μπορεις να αλεσεις μεσα κ αποξηραμενο βερικοκο ειναι παρα πολυ θρεπτικο ή λιγες σταφιδες..

Δημοσίευση

γεια σας

κατερινουλα καλα εκανες και το ξανασκεφτηκες..

τοσο φρουτα και λαχανικα και να τρωνε σκονες :?

προσωπικη αποψη βεβαια...πιστευω οτι δεν θελει περισσοτερο χρονο απο οτι να φτιαξεις ετοιμη κρεμουλα!

κοριτσια ωραιες συνταγες....ομως αποριες!

τι ειναι το φαγοπυρο και το κεχρι;

απο ποτε τα δινουμε;

απο ποτε δινουμε τραχανα;

πηρα και γω γλυκοπατατα και δοκιμασα αλλα δεν ειχε γευση βρε κοριτσια...τι εκανα λαθος;

επισης η κανελα απο ποτε χρησιμοποιητε;

ευχαριστω πολυ!

Δημοσίευση

Egγω της φτιαχνω το απογευμα κρεμα με σιμιγδαλι Βραζω μια κουπα νουλακ αραιωμενο και βαζω 2 κουταλιες της σουπας σιμιγδαλι Βραζει ανακατευω και ετοιμη η κρεμουλα η οποια ειναι πεντανοστιμη και ας μην εχει καθολου ζαχαρη!!

Δημοσίευση

το φαγοπυρο κ το κεχρι ειναι δημητριακα!! ειναι πολυ θρεπτικα!!τα βρισκετε στα μαγαζια με βιολογικα..

σημιγδαλοκρεμα φτιαχνω κ εγω ''απις'' ειναι οντως φοβερη αλλα εγω βαζω κ λιγο βιολογικη βανιλια φυσικη οχι βανιλινη κ στο τελος λιγο κανελιτσα..εγω χρησιμοποιω κανελα απο 6 μηνων μου ειπε οκ ο παιδιατρος...δεν ειναι τιποτα η κανελιτσα αλλα ειναι αντιοξιδωτικη κ δινει πολυ ωραια γευση! εκτος αν καποιο παιδακι ειναι ευαισθητο σε αλλεργιες οποτε ισως χριαζεται δοκιμη πρωτα..επισης πολυ ωραια γευση στις σπιτικες κρεμουλες δινει το ξερο δαμασκηνο κ το ξερο βερικοκο που ειναι γλυκο απο την φυση του..κ οι σταφιδουλες αλλα πολυ ψιλοκομενα παντα η κ πολτοποιημενα..ζαχαρη δεν βαζω πουθενα!

''γερανι'' εμενα σαν πουρε γλυκοπατατας δεν μου εφαγε ποτε..δεν του αρεσε η γευση καθολου ουτε με μηλο...οποτε την χρησιμοποιω πλεον στην μαγειρικη σαν κανονικη πατατουλα βραστη στον ατμο κ αλλα λαχανικα κ κρεατακι ενιοτε...

κοριτσια καπου ειχα ανοξει ποστ ''συνταγες για απογευματινο μωρου'' ισως εχει κ εκει καμια συνταγη που σας αρεσει..

τα φιλια μου...

Δημοσίευση

κοριτσια καπου ειχα ανοξει ποστ ''συνταγες για απογευματινο μωρου'' ισως εχει κ εκει καμια συνταγη που σας αρεσει..

.

Σοφακι αυτο εψαχνα χθες για να το παραθεσω στα κοριτσια αλλα δεν το βρηκα,ειχε πολλες συνταγες ψαξτε το αξιζει τον κοπο.

Δημοσίευση

Σοφακι αυτο εψαχνα χθες για να το παραθεσω στα κοριτσια αλλα δεν το βρηκα,ειχε πολλες συνταγες ψαξτε το αξιζει τον κοπο.

Εδώ είναι το θεμα που λέτε και όντως έχει πολύ ωραίες ιδέες!!! Μπράβο κορίτσια, να είστε καλά.

http://www.mammyland.com/forum/topic?f= ... 15#p650546

Δημοσίευση

εγω παιρνω της QUAKER απο το σουπερ στο κουτι με το κιτρινο καπακι...εχουν κ στα βιολογικα ομως αν θελεις..κ στο ΑΒ εχει κ βιολογικο... ;)

εν τω μεταξυ θελω μερες να σου πω οτι πρωτη φορα ακουω το ονομα της κορουλας σου!! :P

Δημοσίευση

αααα firfirikos δεν εισαι η μονη!!! οσοι μενουν εκτος Ροδου πρωτη φορα το ακουνε!!.....εδω βεβαια ειναι πολυ συνιθισμενο μιας και η Παναγια Καθολικη ειναι μια απο τις μεγαλυτερες εκκλησιες.....ειναι το ονομα της μαμας μου ..την μαμα μου ομως την φωναζουμε Κικη οπως και την κορη μου..ακουει και στα 2 ονοματα. Το ξερω οτι ακουγετε καπως αλλα αυτο ειναι το ονοματακι της!

Δημοσίευση

Κοριτσια πειτε σε εμενα την ασχετη πως γινονται τα κουακερ?????? πηρα κουακερ...αλλα δεν ξερω πως γινονται!!!!λογικα βραζω νερο και ποσες κουταλιες ριχνω μεσα?????? και με τι αλλο ?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...