Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια γεια σας.Μολις γυρισαμε απο τον παιδιατρο και ειμαι πολυ στενοχωρημενη.Η μικρη μου πηρε μονο 50 γρ αυτον το μηνα.Θηλαζει χωρις συμπληρωμα και απο τον προηγουμενο μηνα ξεκινησαμε και φρουτακια.Απο φρουτα τρωει περιπου 100 ml τη μερα.Δε φαινεται να πειναει παντως.Ο παιδιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε και λαχανικα και να περιμενουμε πως θα παει.Εγω ομως αγχωθηκα πολυ.Ειναι ηδη αδυνατουλα (6300 σημερα,σχεδον 6 μηνων),μηπως φταιει κατι αλλο?Μηπως δεν εχω πια αρκετο γαλα?Λετε να συμβαινει τιποτα πιο σοβαρο?

Δημοσίευση

Ηρέμησε, δεν είναι κάτι το τόσο ανησυχητικό ;)

Τη θηλάζεις 6 μήνες και τώρα δεν τις φτάνει το γάλα σου?

Δε νομίζω. Συνέχιζε να θηλάζεις. Κάποια παιδάκια παίρνουν εύκολα

βάρος κάποια όχι.

Η μικρή μου έγινε χτες 2 ετών και ζήτημα να είναι 10 κιλά :roll:

Δημοσίευση

Και κατι αλλο που δεν ξερω αν βοηθαει.Πριν λιγο καιρο αρρωστησε,αρχη βρογχιολιτιδας το ειπε ο παιδιατρος.Πηρε φαρμακα για μια βδομαδα και τωρα ειναι οκ.Λετε να την πηγε αυτο πισω?Τοσο πολυ ομως?Ετρωγε παντως καλα ακομα και τοτε.

Δημοσίευση

Δε θυμαμαι ποσο παιρνου τα παιδια οταν ξεκινανε στερεες...αλλα ειναι γεγονος πως οταν ξεκινανε στερεες βαζουν πολυ λιγοτερο βαρος

Επισης το οτι αρρωστησε ναι επιρρεασε παρα πολυ..φανταζομαι οτι δεν ετρωγε πολυ η σχεδων καθολου το διαστημα που ηταν αρρωστη

Μη περιμενεις παντως να εχεις παιδακι- θρευταρακι...δεν ειναι απαραιτητο αυτο

Δημοσίευση

Αληθεια?Εγω νομιζα πως με τις στερεες θα παρει μπρος το βαρος της.Οταν ηταν αρρωστη ετρωγε πολυ καλα,οπως καθε μερα,ισως περισσοτερες φορες απο πιο λιγο γιατι μπουκωνε η μυτουλα της.Δεν θελω παιδι-θρεφταρακι απλα μου φαινεται οτι πηρε πολυ πολυ πολυ λιγο.

Δημοσίευση

εγώ παλι γτ εχω την αισθηση οτι ξεκινήσατε πολύ νωρίς με τις στερεες? γτ κ εμεις ετσι νωρίς ξεκινησαμε ,γτ το παιδι δεν επερνε το "ιδανικό " βάρος!!λες και ολα τα παιδάκια πρέπει να εχουν το ίδιο βάρος!!! τελικά το δικό μας θέμα ήταν αλλού μάλλον ,μάλλον γτ ποτε δεν πήρα σαφή απάντηση..κοίτα εγώ σταματησα το θηλασμό γτ δεν επαιρνε ιδανικο βάρος και τελικά δεν το έπερνε ούτε με τη σκόνη!!!! τσαμπα το εκοψα δηλ!!! μερικές φορές ειναι κ το σκαρί του παιδιού ,πόσο γεννήθηκε? αποκλειεται τοσο καιρο να "ειχες" γαλα και έτσι ξαφνικα να μην έχεις....ο παιδιατρος σας τι λέει? ρώτα κ εναν πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού καλύτερα ,νομιζω ειναι ο πλεον ειδήμων στον θηλασμό ;)

και φυσικά περίμενε λιγο ακόμη να δεις πως πάει!

Δημοσίευση

τzitzikaki μου μην ανχώνεσαι. αφού ο γιατρος σου δεν έδειξε να ανησυχεί τότε δεν είναι τιποτα το σοβαρό. ηταν που ήταν άρρωστη και ή μικρή και αυτό πιστεύω ότι την επηρέασε. Μην κάνεις το ιδιο λάθος αν θυμάσαι σαν και εμένα που στον 4ο δεν πήρε καθόλου βάρος και αναγκάστηκα να της δώσω και συμπλήρωμα γιατί ήταν πραγματικά πάρα μα πάρα πολύ αδύνατη. τώρα η δικιά μου προτημάει το μπουκαλάκι και αναγκάζομαι να βγάζω το γάλα μου κάθε 3 ώρες για να φάει ότι έχω μαζί με συμπλήρωμα για να χωρτάσει γιατί μου έχει μειωθέι. Θα δείς που ολα θα πανε καλά.

Δημοσίευση

Καλησπέρα !

Γραψε μας σε παρακαλω αναλυτικά τις ζυγισεις του μωρου απο την ημερομηνια γεννησης εως σημερα . Ποσους θηλασμους κανει το μωρο το 24ωρο ?

Σιγουρα δεν φταιει το γάλα , ουτε εχεις λιγοτερο γαλα μετα απο 6 μηνες θηλασμου . Επισης τα μωρα δεν παιρνουν ιδιαιτερο βαρος με τις στερεες αυτο ειναι μυθος .

Θα σου απαντησω μολις μου γραψεις τα στοιχεια .

Δημοσίευση

Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις.

Cesilia κακα κανει καθε μερα εκτος απο τις τελευταιες μερες που εκανε δυσκοιλιοτητα.Η μπανανα μας εκανε τη ζημια και εδω και 2 μερες τη σταματησαμε.

σαυροπιγκουινος δεν μου ειπε να δωσω συμπληρωμα.Γεννηθηκε 2700 η μικρη.Με ανησυχησε που μας ρβαλε το επομενο ραντεβου 10 μερες νωριτερα μηπως και χρειαστςι τελικα να κανουμε και αλλες εξετασεις.

λαλα εν εχει προγραμμα.Μπορει να φαει και 10-15 φορες.Δεν εχω μετρησει ποτε να πω την αληθεια.Σου γραφω τις ζυγισεις σε 5 λεπτα.

Δημοσίευση

Η δυσκοιλιοτητα ειναι συνηθες φαινομενο σε παιδια που αρχιζουν στερεες και τις περισσοτερες φορες απλα δειχνει οτι αρχησαν λιγακη νωρις να αντικαθηστουν πολλα γευματα...

δεν ειναι τιποτα θα το ξεπερασει αμα μπουν περισσοτερα λαχανικα στη διατροφη και φυσικα εαν θηλαζει ακομα αρκετα

Μια χαρα ειναι και το μια φορα την ημερα αρκει να μη ζωριζετε και να μη ποναει να τα κανει.

Παντως εαν το μωρο ειναι ζωηρο, φαγανο, ευδιαθετο κλπ..δυσκολα να εχει κατι σοβαρο τουλαχιστων

Παντως θυμαμαι που η παιδιατρος μας ελεγε οτι τα παιδια μετα τον 6ο μηνα γιατι εμεις αρχησαμε στερεες αφου εκλεισε 6 και μπηκε στον 7ο βαζουν περιπου 100-200 γραμμαρια...

αλα δε θυμαμαι ποσα ακριβως και δεν εχω και το βιβλιο να το δω

Δημοσίευση

Ιωαννα μου αυτος ηταν ακριβος ο λογος μου που γραφτηκα στο μαμυ,ο γαμπρουλης σου 6 μηνων τοτε δεν ειχε παρει αρκετο βαρος νομιζω 200γρ σε ενα μηνα ,και η παιδιατρος μου φυσικα μου προτεινε να δωσω ξενο γαλα,εγω φυσικα αρνηθηκα και συνεχισα τον θηλασμο,ειχα αγχωθει και εγω σαν κι εσενα αλλα τα κοριτσια εδω με ενθαρρυναν,και που ξερεις οτι με το ξενο γαλα θα παρει το βαρος που θελουν οι γιατροι;και ο δευτερος μου που δεν θηλασε αδυνατουλης ηταν παντα,μην ακους κανεναν δεν γινεται τοσο καιρο το γαλα σου να της φτανει μια χαρα και τωρα να μην φτανει,παλεψε το και μην διακοψεις ακομα τον θηλασμο,που ξερεις μπορει να προοριζεται για μοντελο η νυφουλα μου :lol::lol: μπορει να ειναι το σκαρι της τετοιο,μην το προδικαζεις ακομα.

Δημοσίευση

Τα μικρά μας έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία και γω θηλάζω το ίδιο με σένα αποκλειστικά, αλλά αν και δευτερομάνα, έχω τους ίδιους ακριβώς ενδοιασμούς : μήπως δεν του φτάνει, να ξεκινήσω συμπλήρωμα, κλπ.

Και ο δικός μου πέρασε βροχιολύτιδα πριν από λίγο καιρό, μάλιστα νοσηλεύτηκε και για 3 μέρες στο νοσοκομείο. Τον προηγούμενο μήνα πήρε μόνο 300 γραμμάρια αλλά η παιδίατρος που του έκανε το εμβόλιο στο ΙΚΑ μου είπε πως πολλά μωρά που θηλάζουν κάπου στην ηλικία 4-6 μηνών μπορεί να "κολλήσουν" και να πάρουν λίγα γραμμάρια. Αυτό δεν δείχνει παθολογία ή έλλειψη γάλατος αλλά μπορεί και να συμβεί.

Εμένα ο δικός μου είναι τώρα 7900 αλλά μην ξεχνάς πως είναι και αγοράκι....η Ραφαέλα μου στην ηλικία του ήταν με το ζόρι 6 κιλά. Αρα μην συγκρίνεις με άλλα μωράκια αλλά ούτε καν με το δικό σου απο μήνα σε μήνα.

Αμα σου πω τι ιστορίες έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα που θηλάζω για το γάλα μου θα γελάς κανένα 10ωρο :lol::twisted::roll::evil: γι' αυτό μην ακούς κανεναν παρά μόνο το μικρό σου

Δημοσίευση

H μικρουλα σου απο τη γεννηση ακολουθει την 15η καμπυλη στο βάρος . Εχει διπλασιάσει το βάρος γεννησης (κατι που προσδοκουμε να γινει μεχρι τον 6ο μηνα ) και ολα δειχνουν πως αυτος ειναι ο ρυθμος αναπτυξης της .

Δεν χρειάζεται να ανησυχεις καθολου . Τα μωρα εως 3ων μηνων πρεπει να προσλαβανουν 750 γρμ ανα μηνα και μετα τον 3ο μηνα απο 350 γρμ . Μετα τον 6ο και αφου εχουν διπλασιασει το βάρος γεννησης δεν ασχολουμαστε πλεον με μηνιαιες μετρήσεις ! Στο εξωτερικο , συγκεκριμενα εδω στη Γερμανια που μενουμε εμεις , απο τον 6ο μηνα ξαναζυγισε η γιατρος την μικρη μου οταν ηταν 1ος !!!

Μην κανεις εξετάσεις στο μωρακι και το ταλαιπωρεις . Μια χαρά ειναι το βάρος της , δεν εχει πεσει στις καμπυλες (οχι πως εχει ιδιαιτερη σημασια αυτο ) και αναπτυσετε σωστά . Σιγουρα η ασθενεια επαιξε ρολο αλλα και παλι δεν υπάρχει λογος να ανησυχεις .

Δημοσίευση

Γεια σας!

cesilia δεν ζοριζοταν μεχρι τωρα να κανει κακακια.Μονο τις τελευταιες μερες ειχε προβλημα και αφου σταματησαμε την μπανανα εφτιαξε.Ο παιδιατρος μας ειπε πως ξεκιναμε νωρις τα φρουτα (απο τον 5ο) για να παρει μπρος το βαρος της.Μαλλον ο καθενας λεει τα δικα του..

Κατερινα δεν μου ειπε να διακοψω το θηλασμο,ουτε καν να δωσω συμπληρωμα.Ειπε να το παρακολουθουμε και βλεπουμε.Λες να θελει να παει στο next top model η μικρη?

savropinguinos μας ειπε οτι το βαζουμε νωριτερα ωστε αν δεν εχει παρει παλι αρκετο να προλαβουμε να της κανουμε εξετασεις πριν το Πασχα.Γι'άυτο θορυβηθηκα.

σακουλινα μου λες να περναει τετοια φαση <κολληματος>?Και τον προηγουμενο μηνα παντως δεν ειχε παρει πολλα.Σου ειπε μηπως η παιδιατρος ποσο κραταει αυτη η φαση και ποσα γρ. παιρνουν οταν την περνανε?

λαλα η μικρη γινεται 6 μηνων μεθαυριο.Αρα συμφωνα με αυτα που λες δεν θα επρεπε να ειχε παρει 350 γρ?συγγνωμη αν σας πρηζω αλλα ακομα δεν εχω καθησυχαστει.

Δημοσίευση

Τζιτζικακη χαλαρωσε

δε νομιζω να εχει κατι το παιδακι...

εαν ειχε κατι σοβαρο θα το ειχε παρουσιασει νωριτερα...

Χαλαρωσε και μη τρελενεσαι με το βαρος..

ειδικα απο τι στιγμη που ειναι καλα και ειναι ζωηρη και ευδιαθετη.

Επισης σηγα μη παιρνουν παραπανω βαρος με τα τροφημα..και τι τρωνε πια τα καημενα...νεροβραστα λαχανικα και φρουτα...αμα τα διναμε τιποτα πητογυρους παιζει να παχαινανε... :lol::lol::lol: ..ΟΚ χιουμορ κανουμε

Μην ανισυχεια..αμφιβαλλω αν εχει κατι..σοβαρα τωρα

Δημοσίευση

Θα "πρεπε" να παρει 350 γρμ αν ΔΕΝ ΕΙΧΕ διπλασιασει το βάρος γεννησης . Απο τη στιγμη που το χει διπλασιασει ειναι μια χαρά .

Να στο πω πιο απλα .... Τα μωρα μεχρι τον 6ο πρεπει να παρουν ΣΥΝΟΛΟ περιπου 3400γρμ (ή να διπλασιάσουν το βαρος γέννησης) . Η μικρη σου εχει πάρει 3600 γρμ !!! Αρα μας χρωστας και 200 γρμ :lol::lol::lol:

Δημοσίευση

Κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ!!!Ακομα δεν εχω ηρεμησει εντελως για να πω την αληθεια αλλα ειμαι καλυτερα απο χθες.Ολο στο κακο πηγαινε το μυαλο μου.

Λαλα σας χρωσταμε κιολας ε????Αυτο δεν το περιμενα :lol::lol::lol:

Θα σας ενημερωνω παντως..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Sotiria_94ναι πάρε κ εγώ !! Τον ξέρω τον γιατρό σου , μια χαρά θα πάνε όλα !! Ξεκινά να το ζεις κ να μην αγχώνεσαι, όπως σου είπαν κ τα άλλα κορίτσια αρχίζουμε να μπαίνουμε σε αρκετά πιο ασφαλείς εβδομάδες … πότε έχετε ραντεβού τώρα ;; @ΜαρίαΔημήτρης ελα βρε Μαράκι είδες ; Όλα καλά ! Κάτσε τώρα λίγο να «κλωσήσεις» όπως λέει κ η μαμά μου είναι η στιγμή, μετά με νεογέννητο δουλειές κ όλη την υπόλοιπη οικογένεια θα έχεις λίγο χρόνο για σένα κ για ξεκούραση… πάντως κ εμένα το στήθος μου ενώ έχει μεγαλώσει με τα φυσιολογικά αυτές τις μέρες είναι αρκετά μαλακό σε σύγκριση με το τούμπανο που ήταν το υπόλοιπο διάστημα .. λογικά κάτι παίζει με τις ορμόνες..
    • Γεια σας, πωλούνται οι παρακάτω ενέσεις Gonal οι οποίες είναι σφραγισμένες και φυλαγμένες στο ψυγείο. 1 Gonal 900 IU (180euro, ημ. Λήξης 6/25) 3 Gonal 300 IU (70euro το κάθε κουτί, ημ. Λήξης 7/25) Έχοντας κάνει 3 διεγέρσεις (με φάρμακα μόνο τη μία φορά από επιτροπή), 4 εμβρυομεταφορές, 1 χειρουργείο και άπειρες εξετάσεις δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω τα φάρμακα δωρεάν. Τελικά η 4η ετ μου ήταν και η τυχερή και ελπίζω τα φάρμακα να φέρουν τύχη σε όποια τα πάρει! Περιοχή Αθήνα, νότια προάστια.
    • Α επίσης συνήλθα και από την αρρώστια! Και γενικά έχω ένα αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας γιατί μετά από ένα πολύ σκατα διάστημα στη δουλειά, σαν να στρώνουν τα πράγματα και δεν σας κρύβω δεν ήταν καθόλου καλό timing αυτή η εγκυμοσύνη για τα επαγγελματικά μου. Τον επόμενο μήνα πιστεύω όλα θα είναι πολύ καλύτερα 😊  (εννοείται θα τον ξεζουμισω πάλι τον σύζυγό 🤣 )
    • Καλησπέρα κορίτσια! Είμαι στο τρέξιμο με τη δουλειά από το πρωί και τώρα βρήκα χρόνο να μπω να σας πω τα νέα μου. Δεν πήγα για χοριακή γιατί έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης και με τα βίας έδειξε μια πολύ πολύ άχνη γραμμή. Άρα η χοριακή έχει πέσει κι άλλο. Να πω την αλήθεια, περίμενα να είχε μηδενίσει και να είχα δει ήδη αίμα μέχρι σήμερα, αλλά ακόμα τίποτα... Παρόλα αυτά νιώθω ότι θα έρθει η περίοδος.  Να σας πω ανακουφιστηκα που έστω κι έτσι έχω ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα, γιατί η αναμονή με σκοτώνει. Άντε να έρθει η ακατανομαστη και να βάλουμε μπροστά για το Τοξοτακι που τόσο θέλω 😁 😁 😁  @annie! Τον γλίτωσα τον Σκορπιό 😜! Πότε θα πας για υπέρηχο εσύ;;;
    • Το καταλαβαίνω ότι σου λείπει, είναι πραγματικά μαγικό το ταξίδι του θηλασμου!!    Πηραμε το ξύλινο καρεκλάκι cangaroo που μετά γίνεται και καρέκλα.    καλα έκανες και τους είπες να μην τον ταΐζουν αν δεν κάθεται στο καρεκλάκι διότι είναι και επικίνδυνο να ξέρεις. Πρέπει πάντα να κάθονται στο καρεκλάκι για να έχουν σωστή στάση σώματος, ειδικά σε τέτοια ηλικία.   Θύμισε μου ποτε είναι η βάφτιση;;!!  Μπορεις να τον παίρνεις και στο μαρσιπο γενικά, δεν ξερω αν έχεις αλλά σου λύνει τα χέρια!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...