Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα, ο μπεμπάκος μου είναι 6,5 μηνών και για λόγους υγείας πήρα τον γιατρό μου για να κόψω το γάλα. Τώρα τελευταία δεν είμαι καλά έχω αδυνατίσει πάρα πολύ (χωρίς να το θέλω) γιατί δεν τρέφομαι καλά, ζαλίζομαι, μου πεφτουν να μαλλιά και φοβήθηκα μήπως το παιδάκι μου δεν παίρνει όσα χρειάζεται απο εμένα και έτσι αποφάσισα να το κόψω. Πήρα τηλ τον γιατρό μου και μου είπε να πάρω 2 χαπάκια (μίσο το πρωί και μισό το βράδυ για 2 μέρες) και να δέσω το στήθος μου ή να βάλω ένα λαστέξ. Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα και το στήθος μου έχει γίνει τούμπανο και πονάω. Αυτό είναι φυσιολογικό? Έτσι πρέπει να είναι? Πότε θα ξεπρηστεί?

Δημοσίευση

καλησπερα

φυσιολογικο ειναι να πρηστει το στηθος σου αφου δεν καταναλωνεται το γαλατακι!

γιατι δε δοκιμαζεις να το ¨αδειαζεις¨ λιγο ισα ισα για να ανακουφιζεσαι?

δεν ξερω απο διακοπη με χαπια, εγω αποθηλασα χωρις, αλλα εβγαζα λιγο λιγο για να μη μου πρηζεται

εχω ακουσει οτι τετοιες μεθοδοι δεσιματος κ με λαστεξ δεν εφαρμοζονται πλεον κ μπορει να προκαλεσουν κ ζημια στο στηθος..

δεν ξερω κιολας, αλλα θα σου προτεινα να βγαζεις λιγο με το χερι σου να φευγει το πρηξιμο

Δημοσίευση

δεν κανει να το πεοραξεις καθολου ουτε να το αδειασεις γιατι θα κανεις κακο στη θεραπεια σου θα ξεπρηστει ειναι φυσιολογικο εγω θηλασα ενα χρονο και τοτε πηρα χαπια αλλα επειδη αλλιως στους εξι μηνες αλλιως στο χρονο δεν ειναι ιδιες οι αντιδρασεις πχ εγω δεν χρειαστηκε να δεσω το στηθος γιατι ηταν πιο χαλαρο...αν παλι ανηυσχεις ρωτα το γιατρο σου

Δημοσίευση

Κορίτσια τον είχα πάρει τον γιατρό μου και μου είπε να μην το βγάλω καθόλου. Όμως εγω πονάω πολύ και έχω πρηστεί. Έχω κάνει και γρουμπαλάκια στο στήθος, νομίζω ότι θα εκραγεί. Το αισθάνομαι και ζεστο.

Δημοσίευση

δεν πρεπει να το πειραξει το στηθος,κανονικα,τωρα αμα αυτο σε ανακουφισει καντο!

απλως πας πισω ετσι κ δε βοηθας την κατασταση

παντως δεν ειναι κ πολυ φυσιολογικο να κανει γρομπαλακια κ να ειναι ζεστο με τα χαπια

ισως δεν ανταποκρινεται στην αγωγη

ιοσως θελει πιο ισχυρα φαρμακα στο λεω γιατι κ μενα μου εδωσε δοκιμαστικα θα ελεγα, τα ελαφρια χαπια κ μου ειπε να δουμε κ αν δεν πετυχει θα παρουμε πιο δυνατα,ευτυχως πετυχε!αλλα τετοια πρηξιματα κ καψιμο δεν θυμαμαι να ειχα ,παντως ακομη κ τωρα μετα απο 1 χρονο αν πιεσω λιγο παλι γαλα βγαζω...

:roll::roll:

Δημοσίευση

όταν κάποια κοπέλα θέλει να διακόψει το γάλα της δίνουν χάπια και της λένε να φορέσει το πιο μικρό σουτιέν που έχει κάνε κομπρέσες με χαμομηλι χλιαρό θα σε ανακουφίσει και κακό το χαμομήλι δεν κάνει.

Δημοσίευση

Γεια σου και απο εμενα..εγω στο γιο μου το εκοψα με το χαπακι..μου ειχε πει ο γιατρος μου να βαλω ενα μικρο σουτιεν και να μην κανω τπτ..ειχα πριστει και εγω και εκανα και κατι γρομπαλακια μετα που πηγα και με ειδε και μου εδωσε αληφη αν θυμαμαι καλα να κανω μαζας και μετα φυγανε και τα γρομπαλακια αλλα μην φανταστεις οτι μολις πιεις τα χαπια ξεφουσκωνει το στιθος...θελει καιρο...κανε υπομονη αλλα μην το πειραξεις καλυτερα εμενα μου ειχε πει μολις κανω το τελευταιο θηλασμο μετα να βαλω το μικρο σουτιεν και αυτα!!Ελπιζω να βοηθησα

Δημοσίευση

Καλησπέρα κ απο εμένα κοριτσάκι μου..

Κ εγώ ακριβώς ετσι ήμουν,πρηξιμο τρελό κ γρουμπαλάκια...Εγώ δεν ήξερα οτι δεν πρέπει να

βγαλω το γαλα κ δεν αντεχα,νόμιζα πως θα σκάσω κ το εβγαλα..Αυτο όμως πήγε πίσω την

θεραπεία κ χρειάστηκε να κάνω ακομη μια,επαναληπτικη γιατι δεν καθάρισα καλά..

Μετα το δεύτερο διήμερο καθάρισε τέλεια το στήθος μου κ ξεπρήστηκε αυτόματα!

Καλό κουράγιο..Φιλιά!

Δημοσίευση

Καλημέρα, και εγω δεν άντεξα εχθές το βράδυ και σηκώθηκα και έβγαλα με το θήλαστρο 50ml απο κάθε στήθος και ηρέμησα λίγο και μπόρεσα να κοιμηθώ. Σήμερα ήπια το τελευταίο χάπι, είμαι πρησμένη και έχω γρουμπαλάκια αλλά τουλάχιστον δεν πονάω μετά το χθεσινό λίγο άδειασμα. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει η θεραπεία? Ο γιατρό μου μου είχε πει να μην το πειράξω καθόλου αλλά το στήθος μου έτρεχε απο μόνο του και τα επιθέματα είχαν γίνει μούσκεμα. Δεν το έβγαλα όλο το γαλα ίσα ισα μόνο για να ηρεμήσω. Βέβαια είναι πέτρα ακόμα αλλά δεν πονάω όπως πόναγα.

Δημοσίευση
Καλημέρα, και εγω δεν άντεξα εχθές το βράδυ και σηκώθηκα και έβγαλα με το θήλαστρο 50ml απο κάθε στήθος και ηρέμησα λίγο και μπόρεσα να κοιμηθώ. Σήμερα ήπια το τελευταίο χάπι, είμαι πρησμένη και έχω γρουμπαλάκια αλλά τουλάχιστον δεν πονάω μετά το χθεσινό λίγο άδειασμα. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει η θεραπεία? Ο γιατρό μου μου είχε πει να μην το πειράξω καθόλου αλλά το στήθος μου έτρεχε απο μόνο του και τα επιθέματα είχαν γίνει μούσκεμα. Δεν το έβγαλα όλο το γαλα ίσα ισα μόνο για να ηρεμήσω. Βέβαια είναι πέτρα ακόμα αλλά δεν πονάω όπως πόναγα.

Kαλημέρα!Κακώς το έβγαλες,αλλα κ απ τη μια σε καταλαβαινω γιατι πραγματικα

αν αισθάνεσαι όπως εγώ τότε,ένιωθα πως κάτι θα πάθω!

Απλά το πιο πιθανό είναι να πάρεις κ άλλη δόση...

Δημοσίευση

Καλημέρα, δεν ξέρω τον λόγο υγείας που έχεις για να διακόψεις τον θηλασμό, αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις με φυσικό τρόπο? δλδ να μην κάνεις τίποτα, από την στιγμή που δεν υπάρχει ο θηλασμός, θα κοπεί μόνο του........π.χ. εγώ την 1η φορά (στον γιο μου) επειδή δεν ήταν κοντά μου, δεν θήλαζε και την πρώτη μέρα φούσκωσε πολύ το στήθος μου, πήρα ένα θήλαστρο της πλάκας, το άδειασα και από τότε ήταν ξεφούσκωτο....δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα!!!!

επίσης είχα διαβάσει από σύμβουλο θηλασμού ότι όσες γυναίκες κάνουν αποκλειστικό θηλασμό έχουν τριχόπτωση μεταξύ 4-6 μήνες μετά τον τοκετό.....

δεν ξέρω αυτή η μέθοδος του γιατρού μου φαίνεται λίγο προϊστορική.....να δένεις το στήθος ... :!:

Δημοσίευση

Γεια σου κ απο μενα!

Προσπαθω να θυμηθω τι ειχα κανει ακριβως κ δε μπορω!Μαλλον εχει κανει delete ο εγκεφαλος μου,ηταν πολυ επιπονη περιοδος για μενα...ειχα παθει κ μαστιτιδα,ειχα κ πυρετο..

Θυμαμαι οτι πριν μου δωσει τα χαπια μου ειχε πει κ επεμενε να ειναι το στηθος αδειο.Εμενα ειχε πετρωσει σε πολλα σημεια κ δε μπορουσα ουτε να το αγγιζω κ μετα βιας εγβαζα λιγο με το θηλαστρο να το αδειασω..

Μετα μου εδωσε τα χαπια,για 8 μερες νομιζω,δεν ειμαι σιγουρη κ μου ειπε να δεθω κ να μην το πειραξω ξανα γιατι θα χαλασει η θεραπεια!Δε τοπειραξα δε μπορουσα ουτε να το αγγιζω,εγβαζα τις γαζες μονο για να κανω μπανιο...τις φοραγα για 2 βδομαδες σιγουρα.Ειχα κατι γρομπαλακια για καιρο ,τα ειδε κ μου ειπε πως δεν ειναι τιποτα,θα φυγουν κ ετσι εγινε σιγα σιγα.

Να πεις στο γιατρο σου οτι το αδειασες κ ας σε "μαλωσει"!!!Ισως πρεπει να σου αλλαξει θεραπεια,να σε συμβουλεψει κατι αλλο...

Δημοσίευση

τωρα που θυμαμαι κ μενα μου ειχε πει να φοραω σουτιεν σφιχτο μερα νυχτα για λιγες μερες

αλλα δεν θυμαμαι να υπεφερα τοσο!

κ απορρω γιατι δισταζεις να τηλεφ στο γιατρο σου! :roll:

δεν αντεξες κ εβγαλες λιγο γαλα να το ξελαφρωσεις ε και?

Δημοσίευση

Γεια σου lou lou εγω επειδή επρεπε να διακοψω μου ειπε ο γιατρος τα χάπια να πάρω και να δεσω σφηχτα το στηθος μου. εγω εβαλα το σουτιεν που ειχα για θηλασμο το οποιο ηταν πολυ σφιχτο. διογκωθηκε το στηθος και φυσικα πονουσε. εχω την εντυπωση οτι μετα απο 1 βδομαδα αρχιζε και ξεπριζοταν. μην το ακουμπας καθολου και μην το πειραζεις σιγα σιγα θα υποχωρησει.

Δημοσίευση

Τελικά τον πήρα τηλέφωνο και μου έδωσε και δευτερη αγωγή με άλλα δυο χάπια. Σήμερα είμαι πολύ καλύτερα, είμαι πολύ πρισμένη αλλά τουλάχιστον δεν πονάω. Μου είπε ότι για να ξεπριστεί τελείος θα κάνει τουλάχιστον 10 ημέρες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!! :D

Δημοσίευση

ο γιατρός θα έπρεπε να σου πει από την αρχή οτι θα χρειαστείς και 2η θεραπεία.

η γαλουχία σου ήταν εδραιωμένη, οπότε δε θα έφτανε μόνο η πρώτη.

όταν αποθήλασε ο γιος μου, εγώ συνέχιζα να έχω γάλα.

δε δέχτηκα να πάρω χάπια και το έβγαζα με το χέρι.

ακόμη έχω λίγες σταγόνες.

περάσανε, σχεδόν, 5 μήνες.

θυμάμαι οτι τις πρώτες μέρες είχα απίστευτο πονοκέφαλο και ένιωθα ταχυκαρδίες.

σου εύχομαι να ηρεμίσεις γρήγορα και όνο πιο ανώδυνα γίνεται!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ και εγώ όλα αυτά+ ναυτίες εμετούς, πονοκέφαλο. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές  Αύριο έχω ραντεβού να δούμε τι γίνεται. Εγώ είμαι στην 9 βδομάδα ☺️
    • Γειά σου Κορίτσι Μ! Αχ εγώ το κατάλαβα οτι είμαι έγκυος απο βουλωμένη μύτη όπως είχα στην πρώτη εγκυμοσύνη. Και γενικά από την αρχή έχω ναυτίες, εμετούς, πονοκέφαλο, δυσκοιλιότητα. Όλα οσα είχα στον γιο μου😔 δεν περνάω και πολύ καλά. Μακάρι στο δεύτερο τρίμηνο να είναι καλύτερα τα πράγματα 
    • Συγγνώμη για την παρέμβαση κορίτσι μου αλλά θα ξεκινήσει η δική μου μετά το Πάσχα παιδικο. Δεν κόβει την πάνα ακόμα. Εσένα τα κατάφερε; από τον παιδικό μας είπαν δεν πειράζει. 
    • Όπως σου είπαν και τα κορίτσια εξαρτάται από την περίπτωση. Εμείς ταξιδεύουμε με τη μικρή μας και στο εξωτερικό από 4 μηνών όπως είπες κι εσύ. Και καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά κλπ. Ωστόσο, αρκετά συχνά βγαίνουμε οι 2 μας με τον άντρα μου και τους φίλους μας και η μικρή μένει στους παππούδες της (στους γονείς του άντρα μου ή με τη μητέρα μου στο σπίτι μας αν τη φιλοξενούμε). Αυτό μπορεί και 1 φορά την εβδομάδα που πια τη ζητάει κιόλας. Πέρσι και πρόπερσι το καλοκαίρι πήγαμε από 5 βραδια διακοπές μόνοι μας κι έμεινε με όλους τους παππούδες της (φιλοξένησαν και τη μητέρα μου οι γονείς του άντρα μου) στο χωριό (ήταν 1 και 2 ετών αντίστοιχα) και πέρναγε τέλεια. Πρόπερσι ούτε μας αναζήτησε. Περσι κάναμε κάθε μέρα μια βιντεοκληση και λίγο μιλούσαμε και ήταν οκ. Ωστόσο, ενώ ήταν τόσο άνετη με αυτό, το ίδιο καλοκαίρι (πέρσι) χρειάστηκε να γυρίσουμε για 1 βράδυ Αθήνα, ενώ ήμασταν διακοπές στη μητέρα μου στην πόλη της (που μεγάλο μέρος του καλοκαιριού το περνάμε εκεί από τότε που γεννήθηκε και δουλεύουμε εξ αποστάσεως) και επειδή δεν έχει τη σχέση που έχει με τους γονείς του άντρα μου που μένουν δίπλα μας, μας ζήταγε συνέχεια 1,5 μέρα και έβγαλε αρκετό άγχος και κλάμα. Και δεν είναι ότι δεν την ξέρει. Περνάμε αρκετούς μήνες όλοι μαζί, είτε στο δικό μας σπίτι, είτε στο πατρικό μου και δεν έχει πρόβλημα να την κοιμίσει ή να μαγειρέψουν, να φάνε, να πάνε βόλτες κλπ. Απλά προφανώς δεν την έχει καταχωρήσει στους βασικούς φροντιστες της. Θα πρότεινα κι εγώ να κάνετε λίγη εξάσκηση πριν φύγετε πολλές ημέρες για να δείτε πώς θα πάει και για να μην έρθει ξαφνικό στο παιδί. Πρέπει το παιδί να νιώθει σίγουρο ότι φεύγετε, αλλά θα γυρίσετε και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και δεν έχει να κάνει με το ίδιο. Είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους. Εμάς τώρα είναι 2,5 και βλέπω ότι είναι σε ηλικία που το επεξεργαζεται κανονικά και πχ μια νύχτα πρόσφατα την ώρα που τη έβαζα για ύπνο μου είπε χαρούμενη "οι μαμάδες και οι μπαμπάδες πηγαίνουν βόλτες με τους φίλους τους. Κι εγώ όταν μεγαλώσω θα πηγαίνω βόλτες με τους φίλους μου" 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...