Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΟΝΝΑ μου καλημέρα :-)

Το πρώτο και κυριότερο: Να σκέφτεσαι θετικά.

Αν το θέλεις πραγματικά θα γίνει. Να πιστεύεις στον εαυτό σου και στη μητέρα φύση.

Με το θέμα των επίπεδων θηλών δεν ξέρω τι γίνεται. Υποθέτω πως με θηλές σιλικόνης

θα έχεις αποτέλεσμα.

Στη δικιά μου περίπτωση το μωράκι μου δεν είχε αφήσει το στήθος. Τον έβαζα από την

αρχή σχεδόν για όσο είχα και μετά του έδινα το συμπλήρωμα. Υπήρξαν μέρες βέβαια που

δεν τον έβαλα καθόλου στο στήθος γιατί είχε τραυματιστεί σοβαρά. Οπότε το έβγαζα με

το θήλαστρο το γάλα και του το δίναμε από το μπουκάλι.

Όταν ξεκίνησα το θήλαστρο έβγαζα 300 γραμμάρια το πολύ. Είσαι σε καλό δρόμο.

Καλό είναι να βάζεις το μωράκι σου όσο πιο συχνά μπορείς στο στήθος. Έχει θεαματικά

αποτελέσματα. Μπορείς να το βάζεις και τις ώρες που δεν πεινάει.. Συνέχεια.. Και εκτός

από το στήθος μπορείς να το βάζεις και γυμνό επάνω σου. Να αναπτύξεις την επαφή

δέρμα με δέρμα. Επίσης έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Εγώ τον επέμενα πολύ στο στήθος και για να συνηθίσει να τραβάει, διότι η ροή δεν είναι

η ίδια με το μπουκάλι. Με το μπουκάλι παίρνει πολύ γρήγορα και εύκολα το γάλα. Από

το στήθος από ένα σημείο και μετά πρέπει να τραβήξει.

Η αλήθεια είναι πως η όλη διαδικασία είναι αρκετά κουραστική, μιας και είσαι στην τσίτα

συνέχεια. Μέχρι να τραβήξεις με το θήλαστρο, να τακτοποιηθείς, να αποστειρώσεις, θέλει

φτου και από την αρχή. Αλλά ειλικρινά αξίζει όσο τίποτα άλλο.

Μου έλεγε ο άντρας μου: "έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ" και εγώ του έλεγα: "ειλικρινά δεν με

νοιάζει. Και μόνο το χαμόγελο του παιδιού μου την ώρα που θηλάζει, είναι σαν να έχω

κοιμηθεί 5000 ώρες".

Στο συστήνω ανεπιφύλακτα...

Θετική σκέψη και όλα μα όλα γίνονται.

Σε ότι χρειαστείς είμαι δίπλα σου.. Καλή αρχή και καλή συνέχεια γλυκιά μου :-)

Και κάτι πολύ βασικό: Νοίκιασε το θήλαστρο της Medela. Το Symphony 2.0. Είναι το καλύτερο

Δημοσίευση

Ιφιγενεια πολυ χαιρομαι που τα καταφερες και θηλαζεις αποκλειστικα πλεον το μωρακι σου και μπραβο σου που εχεις τοση μεγαλη υπομονη

ΚΟΝΝΑ μην φοβηθεις τις επιπεδες θηλες δεν παιζει κανενα ρολο

αυτο που θα προσεχεις ειναι η σωστη τοποθετηση του μωρου σου στο στηθος

το λεω επειδη εχω και εγω

οι θηλες σιλικονης μαλλον περισοτερος μπελας ειναι

Δημοσίευση

ευχαριστώ πολύ...

θήλαστρο έχω νοικιάσει αυτό που μου λες Ιφιγένεια, καλό είναι. όσον αφορά το στήθος τίποτα ακόμα....δεν πιάνει ιδιαίτερα...θα δούμε, ας πίνει τουλάχιστον το γαλατάκι μου...

Δημοσίευση

Καλησπέρα :-)

Έχω ένα κουτί γάλα Almiron, το οποίο αγοράσαμε πριν από 4 μέρες. Εκείνη την ημέρα

σταμάτησα και το ξένο γάλα. Αλλά ο άντρας μου πρόλαβε και το άνοιξε B)

Αυτό πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 3 εβδομάδες. Όποια το χρειάζεται της το

χαρίζουμε. Είναι κρίμα να πάει χαμένο.

Σόρυ που το γράφω εδώ, αλλά δεν ήξερα που να το γράψω. :blush:

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Καλημέρα :-)

Έχει ξεκινήσει και μία φίλη μου τον Επαναγαλακτισμό εδώ και 5 μέρες. Βλέποντας τα δικά μου

αποτελέσματα, αποφάσισε να το κάνει κ εκείνη. Το στήθος της όταν το πίεζε έβγαζε μερικές

σταγόνες. Τώρα βγάζει κάτι παραπάνω. Έχει να θηλάσει το παιδάκι της περίπου ένα μήνα.

Το μωράκι της τώρα είναι 3 μηνών περίπου. Το ξαναέβαλε στο στήθος και το πιάνει, αλλά για

λίγο. Χτες αδιαθέτησε, με κανονική ροή. Αυτό σημαίνει ότι θα της κοπεί τελείως το γάλα; Με

ρώτησε: "Να συνεχίσω ή να το σταματήσω; Game over με την περίοδο;" Της είπα να το συνεχίσει

και το γεγονός ότι βγάζει κάτι παραπάνω από τις σταγόνες που είχε την πρώτη μέρα που το

ξεκίνησε, είναι μεγάλη πρόοδος. Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει να το συνεχίσει και πως θα

έχει αποτέλεσμα.

Εσείς τι λέτε;

Δημοσίευση

να συνεχισετε!

το οτι ηρθεπεριοδο δεν σημαινει οτι θα σταματησει το γαλα!

εχω περιοδο κανονικοτατα καθε μηνα απ οταν η κορη μου ηταν 2μηνω τωρα ειναι 2+ χρονων και θηλαζουμε κανονικοτατα!

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας,

μια βοήθεια ακόμα θα ήθελα. Ο επαναγαλακτισμός πέτυχε κ σε μένα πιστεύω.

Από 500gr βγάζω 1 λίτρο τη μέρα κ το μωράκι μου δεν πίνει καθόλου συμπλήρωμα εδώ κ αρκετό καιρό. Μπορώ να σταματήσω τις αντλίσεις τη νύχτα αν δεν ξυπνάει το μικρό μου? (τις δυο τελευταίες μέρες αυτό γίνεται) ή θα μειωθεί το γάλα?

ο θηλασμός γίνεται μόνο με το θήλαστρο γιατί στήθος δεν πιάνει αλλά συνεχίζω κ έτσι, έχω το symfony της Medela που μου είχατε πει

επίσης σε ένα μήνα πάω για δουλειά κ ΄θα λείπω 7 ώρες τουλάχιστον.

Θα μπορώ θα θηλάζω ή πρέπει να σταματήσω με χάπια?

θέλω πολύ κ έχω γάλα κρίμα είναι αλλά για άντλιση στη δουλειά ούτε λόγος....πείτε μου αν μπορείτε....ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας

Δημοσίευση

Κοννα μου μπράβο σου γλυκιά μου που τα κατάφερες. Είσαι μία άξια μανούλα. :)

Δεν ξέρω να σου απαντήσω 100%. Αυτό που έχω παρατηρήσει από εμένα είναι ότι

παρόλο που το λουλούδι μου κοιμόταν από νωρίς σχετικά ένα 6ωρο συνεχόμενο κάθε βράδυ

και παρόλο που σταμάτησα το θήλαστρο, το γάλα δεν μειώθηκε. Ίσα ίσα όταν σηκώνεται

το πρωί το στήθος μου είναι τιγκαρισμένο κ σκάει στο γάλα. Πόσο το χαίρομαι...

Επίσης μου είχε πει ο παιδίατρός μας πως μία κοπέλα που έπρεπε να πάει στη δουλειά κ

δεν ήθελε να σταματήσει το θηλασμό, έκανε το εξής: Τάιζε το παιδάκι της κατά τις 8 το πρωί

κ μετά το ξανατάιζε στις 4 που επέστρεφε. Ενδιάμεσα όμως του δείνανε δύο γεύματα κρεμούλα.

Το στήθος έμαθε κ προσαρμοζόταν να παράγει σε αυτά τα ωράρια. Μπορείς κ εσύ να κάνεις κάτι ανάλογο πιστεύω..

Ελπίζω να βοήθησα έστω κ λιγουλάκι... :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...