Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

να μαι παλιιιι!!!

λοιπον θηλαζω αποκλειστικα το μωρακι μου ειναι 2 μηνων και εχω καποιες απορειες!!!ι

λοιπον

οταν λεμε εχει αλεργεια στα γαλακτοκομικα πως το καταλαβαινω??απο τους κολικους??τι συμβαινει στο μωρακι??

και αυτο που εχω ακουσει για τα φυστικια οτι προκαλουν αλεργεια??δηλαδη και ενα να φαω???

η στα γαλακτοκομικα αν πιω γαλα ποσοτητα??αν φαω κατι που εχει λιγο γαλα???

πια τροφιμα προκαλουν αλεργειες??

μεχρι ποτε προσεχω για αλεργειες??

μπορει να παθει κατι κακο το μωρο???

μεχρι τωρα δεν εχω ανακαλυψει αν κατι την πειραζει απλα ρωταω να ξερω πως θα το ανακαλυψω!!!

ευχαριστω για την υπομονη σας :D

Δημοσίευση

γεια σου ρεββεκα!

κοιτα αποτι ξερω κ εχω διαβασει εδω στο μαμμυ η πιο συνηθισμενη ενδειξη οτι ενα μωρο εχει αλλεργια ειναι το αιμα κ η βλεννη στα κακα! αν εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα τοτε θα πρεπει να κοψεις ολα τα γαλακτοκομικα, ακομα κ αυτα που εχουν ιχνη γαλακτος κ το μοσχαρι..

επισης μια αλλη ενδειξη ειναι η μη προσληψη ικανοποιητικου βαρους..

κ να μη συμβαδιζει με τις καμπυλες αναπτυξης.. αλλα κ αυτο ειναι αμφιβολο αποτι φαινεται!

Δημοσίευση

αιμα δεν εχω δει ποτε και ουτε θελω να δω!!! :D βλεννες ομως εχει στα κακακια της!!!

απο την αρχη τρωω πολυ κρεας για το σιδηρο,και τυρια!!!

τα φυστικια οντως πειραζουν αραγε??

απο βαρος μια χαρα τα παει!!

ουφ δεν ξερω τι πρεπει να προσεχω!!!

δεν θελω να της κανω κακο,

θελω να ξερω τι προκαλει αλεργειες!!!γιατι αν ειναι μονο τα γαλακτομικα δεν εχουμε τοτε,και αν φαινετε απο το αιμα στα κακακια.

Δημοσίευση

για τα φυστικια δεν ξερω να σου πω, εμενα μου ελεγαν κατι θειες να μην τρωω οσο ημουν εγκυος!

κοιτα οσο περναει ο καιρος θα δεις κ εσυ τι την πειραζει κ τι της αρεσει..

εγω μια φορα (πρεπει να ηταν 5-6 μηνων) ειχα φαει μια γαβαθα τζατζικι - το ειχα απωθημενο - κ δε με πλησιασε για το υπολοιπο της ημερας!! :lol:

δε χρειαζεται να προσεχεις κατι ιδιαιτερο (απο οσο ξερω τουλαχιστον) απλα θα προσεχεις να μη δεις αιματακι.. η κυριοτερη αλλεργια που μπορει να παρουσιασει ενα νεογεννητο ειναι η αλλεργια στο αγελαδινο γαλα..

εμενα μου ελεγαν κ το μελι να προσεχω, αλλα ετρωγα μελι με ταχινι καθε πρωι (για το γαλα) κ δεν παρουσιασε ποτε τιποτα ο μικρος..

αυτα αποσο ξερω!! θα ακουσεις σιγουρα κ αλλες γνωμες κ συμβουλες! :)

Δημοσίευση

καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου!!! Άλλο αλλεργίες και άλλο κολικοί μιλάς για 2 διαφορετικά πράγματα. Οι κολικοί είναι πονάκια που έχουν σχεδόν ΌΛΑ τα μωράκια μέχρι τους 2,5-3 μήνες (κάποια λιγότερα - κάποια περισσότερο). Οι κολικοί ιατρικά δεν μπορούν να εξηγηθούν τι ακριβώς τους προκαλεί (λένε πως μπαίνουν τα εντεράκια στη θέση τους) και σίγουρα μια ισορροπημένη διατροφή βοηθάει το μωράκι να τους περάσει χωρίς πονάκια πολλά.

Οι αλλεργίες όμως όπως σου είπαν και τα άλλα κορίτσια φαίνονται κυρίως απο το αίμα στα κακάκια του μικρού ή από σπυράκια και εκζέματα στο πρόσωπο. Π.Χ. εγώ όταν στη κόρη μου έτρωγα πορτοκάλι και τη θήλαζα έβγαζε εκζεματάκι στο πρόσωπο και έφευγε μόνο με φαρμακευτική αγωγή.

Πάντως καλό είναι τώρα στην αρχή, όταν εισάγεις καινούριες τροφές στη διατροφή σου, να ελέγχεις τις αντιδράσεις του μικρού σου.

Δημοσίευση

ΣΑΚΟΥΛΙΝΑ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!!

εχω πολλες αποριες με το θεμα αλεργειες!!!

για τους κολικους γνωριζω!!!

περιμενω ν ακουσω και αλλες μανουλες που γνωριζουν!!!

Δημοσίευση

Καλησπερα!

Ηθελα να προσθεσω πως απο την δικη μου εμπειρια το αιμα δεν ειναι βασικη προυποθεση για την υπαρξη αλλεργιας...Η Αννυ δεν εβγαλε ποτε αιματακι στα κακα της κ ομως ειχε αλλεργια στα γαλακτοκομικα...

Ρεββεκα μου εγω θα ελεγα να μην ανησυχεις κ να μην ψαχνεις εκτος κ αν εχεις καποιες ενδειξεις!

Να τρως οτι θα ετρωγες κ στην εγκυμοσυνη σου!

Οι βλεννες ειναι καθημερινες?Καποιο αλλο σημαδι?Οχι εε?

Δημοσίευση

Καλησπέρα και από εμένα!

Θα μιλήσω και εγώ καθαρά και μόνο από τη δική μου εμπειρία..

Ο γιατρός μου μου είχε πει να μην τρώω, φακές, ξηρούς καρπούς κυρίως φυστίκια ή αμύγδαλα,σοκολάτα με ξηρούς καρπούς,αναψυκτικά και φυσικό χυμό πορτοκαλιού...όταν έψαχνα μόνη μου στο mammyland σε παλαιότερες συζητήσεις,κάπου βρήκα ότι στο θηλασμό δεν πρέπει να αποφεύγεις τίποτα..τρως τα πάντα και όπως είπε και η Αναστασία προσέχεις όταν έχεις ενδείξεις..εγώ σιγά σιγά,άρχισα να τρώω λίγο από όλα και δεν τον είχε πειράξει ποτέ τίποτα..εκτός από τις φακές σούπα με ντομάτα..που είχε βγάλει κάτι σαν σπυράκια διάσπαρτα στα χεράκια του(τα οποία έφυγαν σε δύο μέρες μόνα τους)..μετά από πάρα πολύ καιρό ξανάφαγα και δεν τον πείραξαν καθόλου..

Μην αγχώνεσαι..να τρως άνετα και να παρατηρείς το μωρό σου..για τις βλέννες δεν είμαι ειδική να σου πω..ίσως αν μίλαγες με το γιατρό σου?..

Δημοσίευση

Τα κακα του μωρου τι χρωμα εχουν ? Οι βλέννες ειναι καθημερινά ?

Με ποιον τροπο τη θηλάζεις , δινεις ενα στηθος ανα γευμα ?

Η ερωτηση ειναι πολυ γενική δεν μπορει κανεις να απαντησει καθε μωρο ειναι διαφορετικό . Εκτος απο τα γαλακτοκομικά που ειναι ο κυριος "ενοχος" . Προσέχεις τη συμπεριφορα του μωρου , τις κενωσεις και καθε αλλαγή πανω του , αν εχει αλλεργια να σαι σιγουρη οτι θα το καταλάβεις .

Δημοσίευση

κοριτσια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις

LaLa μου,παντα στα κακακια τις εχεις πως να το πω οχι τεραστιες βλεννες μικρες σαν τριχουλες,τωρα εχει αρχισει και βγαζει κατι μπαλακια ασπρα δηλαδη πιο ανοιχτοχρωμα απο το μουσταρδι που ειναι τα κακα της,αλλες φορες και συχνα κανει πρασινα κακακια και περιεχουν αυτες τις βλεννες η σαν γρασιδι δεν ξερω πως να το πω,

την θηλαζω αποκλειστικα και σ ευχαριστω γιαυτο εσενα και καποια αλλα κοριτσια :D

τα πρωινα τρωει καθε 2 με 2.30 ωρες και το βραδυ ξυπναει μια φορα μετα απο 6 ωρες,καποιες φορες δινω μονο το ενα στηθος και καποιες αλλες και τα δυο.

τωρα τελευταια οταν τρωει γκρινιαζει και σπρωχνει και τραβιετε απο την θηλη,γκρινιαζει σαν ψευτικα.

κοριτσια και παλι ευχαριστω :D

Δημοσίευση

Λοιπον αυτο που συμβαινει ειναι πως το μωρο σε καποια γευματα πινει μονο το ελαφρυ πρωτο γάλα γιαυτο και κανει πράσινες κενώσεις με βλέννες . Επειδη θηλάζει αραια θα πρεπει να της δινεις ΜΟΝΟ ενα στηθος στο γευμα . Αφου ολοκληρώσει το γευμα και θελει να συνεχίσει ΤΟΤΕ θα την αλλαζεις στηθος .

Τα κακα πρεπει να ειναι μουσταρδί με ασπρα σποράκια (λιπος) .

Αν θηλάσει για λιγο και αφησει το στηθος , την σηκωνεις , την ρευεις ή την καθησυχαζεις και την βαζεις παλι στο ΙΔΙΟ στηθος και οχι στο αλλο .

Η συμπεριφορα αυτη σε μωρα αυτης της ηλικιας ειναι φυσιολογική . Επεμενε με το ιδιο στηθος , ηρεμησε την και ξαναβάλτην να φαει . Μπορει να την ενοχλει η εντονη ροη , μπορει να εχει αερια (το ελαφρυ πρωτο γαλα προκαλει αερια ) μπορει απλα να ειναι σε υπερένταση . Μην σε ανησυχει , δεν ειναι κατι ιδιαιτερο απλα προσεχε αυτα που σου εγραψα :)

Δημοσίευση
Λοιπον αυτο που συμβαινει ειναι πως το μωρο σε καποια γευματα πινει μονο το ελαφρυ πρωτο γάλα γιαυτο και κανει πράσινες κενώσεις με βλέννες . Επειδη θηλάζει αραια θα πρεπει να της δινεις ΜΟΝΟ ενα στηθος στο γευμα . Αφου ολοκληρώσει το γευμα και θελει να συνεχίσει ΤΟΤΕ θα την αλλαζεις στηθος .

Τα κακα πρεπει να ειναι μουσταρδί με ασπρα σποράκια (λιπος) .

Αν θηλάσει για λιγο και αφησει το στηθος , την σηκωνεις , την ρευεις ή την καθησυχαζεις και την βαζεις παλι στο ΙΔΙΟ στηθος και οχι στο αλλο .

Η συμπεριφορα αυτη σε μωρα αυτης της ηλικιας ειναι φυσιολογική . Επεμενε με το ιδιο στηθος , ηρεμησε την και ξαναβάλτην να φαει . Μπορει να την ενοχλει η εντονη ροη , μπορει να εχει αερια (το ελαφρυ πρωτο γαλα προκαλει αερια ) μπορει απλα να ειναι σε υπερένταση . Μην σε ανησυχει , δεν ειναι κατι ιδιαιτερο απλα προσεχε αυτα που σου εγραψα :)

σε υπερευχαριστω λαλα μου....

Δημοσίευση

καλημερα κοπελα αχ αυτο το αγχος!!!!!

εγω θηλαζω 14 μηνες περιπου και εχω φρικαρει απειρες φορες με ολα αυτα που αναφερεις σχετικα με τις αλλεργιες με τα κακακια με τον αν χορταινει κτλ κτλ κτλ. ηρεμισε και ολα θα πανε καλα βγαλε απο το μυαλο μου ολα αυτα που σε αγχωνουν για τις αλλεργιες και τετοια!!! εγω ετρωγα τα παντα και πρασινα και φασολια και σκορδο και τα παντα. με ειχε πιασει καπιια στιγμη το αγχος με τα γαλακτοκομικα αλλα με καθυσηχασαν οι κοπελες απο το μαμμυ. αν σου βγαλει κατι περιεργο διαφορετικο δηλαδη απο αυτο που ειναι καθε μερα θα το καταλαβεις και θα το συζητησεις με τον παιδιατρο αλλιως συνεχιζεις κανονικα τα τρως ολα και απλα παρατηρεις. τωρα οσο για τα κακακια αυτα δεν εχουν παντα το ιδιο χρωμα μια ειναι σφιχτα μια πιο νερουλα μην αγχωνεσαι γιαυτα αν σου ξαναλεω δεις κατι περιεργο μιλας με το γιατρο. οσο για το στηθος η γνωμη μου ειναι να δινεις και απο τα 2. θυμαμαι εμενα μου ειχε πει ο γιατρος 10 λεπτα απο το 1 δεκα απο το αλλο. εννοειται οτι στο ενδιαμεσο βαζεις το μωρο να ρευτει 5 λεπτα εμενα μου ειχε πει. ευχομαι ολα να πανε καλα και το κυριοτερο να σας ζησει.

Δημοσίευση

Μαρια μου αφου κατάφερες και θηλάζεις τοσους μηνες με αυτες τις συμβουλες εισαι τυχερή!!!

Ρεββέκα το μονο που χρειάζεται ειναι να ηρεμησεις και να το απολαυσεις . Ειναι δυσκολο το ταξιδι στη μητρότητα αλλα και συ μην αγχωνεσαι αμεσως ;)

Δημοσίευση

εχεις δικιο λαλα μου,φρεσκομανουλα ειμαι,ειμαι και σε μια ξενη χωρα λιγο δυσκολο να βοηθηθω και να καταλαβω,η βοηθεια σου,σας ειναι πολυτιμη.

Μαρία Σ σ ευχαριστω!!!για τον 10λεπτο θηλασμο εγω ξερω και αποτι μ εχουν συμβουλεψει οτι δεν βοηθαει!!!και ναι εχεις δικιο πρεπει να χαλαρωσω με αυτα τα θεματα!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Συγγνώμη για την παρέμβαση κορίτσι μου αλλά θα ξεκινήσει η δική μου μετά το Πάσχα παιδικο. Δεν κόβει την πάνα ακόμα. Εσένα τα κατάφερε; από τον παιδικό μας είπαν δεν πειράζει. 
    • Όπως σου είπαν και τα κορίτσια εξαρτάται από την περίπτωση. Εμείς ταξιδεύουμε με τη μικρή μας και στο εξωτερικό από 4 μηνών όπως είπες κι εσύ. Και καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά κλπ. Ωστόσο, αρκετά συχνά βγαίνουμε οι 2 μας με τον άντρα μου και τους φίλους μας και η μικρή μένει στους παππούδες της (στους γονείς του άντρα μου ή με τη μητέρα μου στο σπίτι μας αν τη φιλοξενούμε). Αυτό μπορεί και 1 φορά την εβδομάδα που πια τη ζητάει κιόλας. Πέρσι και πρόπερσι το καλοκαίρι πήγαμε από 5 βραδια διακοπές μόνοι μας κι έμεινε με όλους τους παππούδες της (φιλοξένησαν και τη μητέρα μου οι γονείς του άντρα μου) στο χωριό (ήταν 1 και 2 ετών αντίστοιχα) και πέρναγε τέλεια. Πρόπερσι ούτε μας αναζήτησε. Περσι κάναμε κάθε μέρα μια βιντεοκληση και λίγο μιλούσαμε και ήταν οκ. Ωστόσο, ενώ ήταν τόσο άνετη με αυτό, το ίδιο καλοκαίρι (πέρσι) χρειάστηκε να γυρίσουμε για 1 βράδυ Αθήνα, ενώ ήμασταν διακοπές στη μητέρα μου στην πόλη της (που μεγάλο μέρος του καλοκαιριού το περνάμε εκεί από τότε που γεννήθηκε και δουλεύουμε εξ αποστάσεως) και επειδή δεν έχει τη σχέση που έχει με τους γονείς του άντρα μου που μένουν δίπλα μας, μας ζήταγε συνέχεια 1,5 μέρα και έβγαλε αρκετό άγχος και κλάμα. Και δεν είναι ότι δεν την ξέρει. Περνάμε αρκετούς μήνες όλοι μαζί, είτε στο δικό μας σπίτι, είτε στο πατρικό μου και δεν έχει πρόβλημα να την κοιμίσει ή να μαγειρέψουν, να φάνε, να πάνε βόλτες κλπ. Απλά προφανώς δεν την έχει καταχωρήσει στους βασικούς φροντιστες της. Θα πρότεινα κι εγώ να κάνετε λίγη εξάσκηση πριν φύγετε πολλές ημέρες για να δείτε πώς θα πάει και για να μην έρθει ξαφνικό στο παιδί. Πρέπει το παιδί να νιώθει σίγουρο ότι φεύγετε, αλλά θα γυρίσετε και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και δεν έχει να κάνει με το ίδιο. Είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους. Εμάς τώρα είναι 2,5 και βλέπω ότι είναι σε ηλικία που το επεξεργαζεται κανονικά και πχ μια νύχτα πρόσφατα την ώρα που τη έβαζα για ύπνο μου είπε χαρούμενη "οι μαμάδες και οι μπαμπάδες πηγαίνουν βόλτες με τους φίλους τους. Κι εγώ όταν μεγαλώσω θα πηγαίνω βόλτες με τους φίλους μου" 😂
    • Και εγω πιστευω δυστυχως οτι υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις γιαυτο πολλες φορες ισως πρεπει να αποφευγουμε καποιους και μονο απο ενστικτο. Εσεις που κυκλοφορειτε κιολας κοριτσια μου να βαζετε και ενα ματακι δεν ειναι μονο χαριτωμενο ειναι και χρησιμο καμια φορα☺️☺️
    • @ΜαρίαΔημήτρης ναι κ γω πιστευω στην αρνητική ενέργεια π έχει ένας άνθρωπος. Αυτό π λέμε μένει τ ματι του πάνω σου ρε παιδι μου. 
    • Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!  Να συνεχίσετε έτσι με την εισαγωγή γαλακτοκομικων εύχομαι!!  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...