Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας κοριτσακια μου.

Μπαινω στο θεμα κατευθειαν. Η παιδιατρος ειπε οτι μπορουμε να βαζουμε στην χορτοσουπα με κρεατακι 1 κουταλια κριθαρακι ή τραχανα. ΚΑνω φαγητο ανα διημερο.

Κριθαρακι του δινω εδω και 1 μηνα περιπου και πλεον αρχισε να το συνηθιζει και να του αρεσει μεσα στο φαγητο. Λεω να ξεκινησω να βαζω τραχανα που ειναι και πιο υγειινος μιας και τον κανει η μαμα μου απο γαλα που της δινει ο γαμπρος μου που εχει δικα του ζωα.

Η ερωτηση ειναι η εξης .... καταρχην υπαρχει φοβος να "ξινισει" το φαγητο του την επομενη μερα ή να χαλασει με τον τραχανα? ΚΑι επισης ο τραχανας την επομενη μερα δεν θα ειναι πολυ πηχτος και το φαγητο νιανια με φοβο να μην του αρεσει?

Εσεις πως μαγειρευετε τον τραχανα με κρεατοχορτοσουπα?

Δημοσίευση

Καλησπερα και εγω στη δικια μου πριγκιπισσα της δινω τραχανα και το τρωει σε χρονο ρεκορ. Δεν ξινιζει μη το φοβασαι απλως σφιγγει την επομενη μερα. Τη δευτερη μερα εγω ξαναπερναω απο το μπλεντερ το βραστο νερο με το τραχανοσουπα και την τρωει μια χαρα.

Δημοσίευση
Καλησπερα και εγω στη δικια μου πριγκιπισσα της δινω τραχανα και το τρωει σε χρονο ρεκορ. Δεν ξινιζει μη το φοβασαι απλως σφιγγει την επομενη μερα. Τη δευτερη μερα εγω ξαναπερναω απο το μπλεντερ το βραστο νερο με το τραχανοσουπα και την τρωει μια χαρα.

Δηλαδη στο φαγητο προσθετεις ΦΡΕΣΚΟ ΒΡΑΣΤΟ νερο??????

Δημοσίευση

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!

λοιπον επεσες στην περιπτωση!! τον μικρο μου τον φωναζουμε τραχανουλη μιας κ ειναι το αγαπημενο του φαγητο!εχω φτιαξει τραχανα σπιτικο κανονικο-ολικης κ ολικης με λαχανικα!!!

οχι δεν παθαινει απολυτως τιποτε το φαγακι σου την 2η μερα κ δεν θα πηξει αν ενω βρασει κ παρεις την μια μεριδουλα που θελεις στην 2η που ειναι για την επομενη μερα ριξεις λιγο παγωμενο νερακι για να κατεβασεις την θερμοκρασια κ να μην συνεχισει να ''ρουφαει'' ο τραχανας..κ ετσι απλα την επομενη μερα το βραζεις(ετσι κ αλλιως πρεπει να βρασει ελαφρως για να σκοτωθουν μικροοργανισμοι κ μικροβια που αναπτυσονται στο ψυγειο) κ απλα πολτοποιεις η οπως αλλιως το κανεις κ καλη σας ορεξη!!!

Δημοσίευση

Πασχαλιτσάκι κι εγώ του δίνω τραχανά στην κρεατόσουπα και στην κοτόσουπα και το τρώει ευχάριστα. Βράζω το κρέας και αφού βράσει σχεδόν καλά, ρίχνω μέσα τα λαχανικά και τον τραχανά και τα αφήνω κανα 20 λεπτο ακόμη και έτοιμο.

Το αφήνω στο ψυγείο για 2 μέρες, δεν παθαίνει τπτ, απλά τη δεύτερη μέρα το βγάζω απο το ψυγείο, το ζεσταίνω σε κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει λίγο, τότε το βάζω να το αλέσω. Απλά φροντίζω πάντα να έχει η σούπα πολύ ζουμί μέσα, ώστε και τη 2η μέρα ό,τι και να έχω ρίξει μέσα (ρύζι, κριθαράκι, τραχανά) να μην πηχτώσει, αλλά να έχει ζουμάκι για να μπορέσω να το αλέσω κιόλας.

Καλές μάσες! :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...