Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τελικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού της μύτης???

kyriaki78

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!

Ειλικρινά έχω μπερδευτεί πολύ με αυτό το θέμα..

Μέχρι τώρα καθάριζα τις μύτες τους με ορό σε αμπούλες και χρησιμοποιούσα και τη συσκευή απόφραξης otrisalin.

Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ σύριγγα (ειδική για το καθαρισμό της μύτης) και φυσιολογικό ορό σε φιάλη και έχω παρατηρήσει ότι οι μύτες τους καθαρίζουν πολύ καλύτερα.

Ωστόσο χτές πήγαμε στο παιδίατρο να εξετάσει τον ένα μου μικρούλη που βήχει και μου είπε ότι καλύτερα να μη χρησιμοποιώ σύριγγα γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι με τη πίεση που ασκείται μπορεί ο ορός να πάει στην ευσταχνιακή σάλπιγγα (το σωληνάκι που ενώνει τη μύτη με τα αυτιά) και να προκαλέσει από μόνος του ωτίτιδα. Επίσης μου είπε ότι αν θέλω να χρησιμοποιώ τη σύρριγγα αντί για ορό απ' το φαρμακείο, να παίρνω νερό από τη θάλασσα (ζούμε σε παραθαλλάσιο μέρος) και να καθαρίζω με αυτό τις μύτες τους.. :? :-\

Εσείς βρε κορίτσια τι κάνετε??

Επειδή οι μύξες είναι το μόνιμο αξεσουάρ μας το χειμώνα και επειδή έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά με τις ωτίτιδες (για τη τελευταία νοσηλευτήκαμε και στο νοσοκομείο..) με απασχολεί αρκετά αυτό το θέμα... 8-| και θα ήθελα τις γνώμες σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα!

κοιτα κ εμεις ειχαμε μπει μια βδομαδα στο νοσοκομειο -οχι για ωτιτιδα βεβαια- κ μια φοβερη γιατρος μου ειχε πει πως ο καθαρισμος με τη συριγγα ειναι το καλυτερο! αυτο για την πιεση που λες οτι ασκειται το εχω ακουσει για τις συσκευες αποφραξης.. οτι πρεπει να χρησιμοποιουνται μεχρι 2 φορες τη μερα..

τωρα για το θαλασσινο νερο δεν ξερω.. σιγουρα ειναι οτι καλυτερο -αφου κ οι οροι εκει βασιζονται- αλλα αν δεν ειναι καθαρη η θαλασσα? αν εχει πολλα βακτηρια κ μικροβια μεσα?

κοιτα εμενα τωρα ευτυχως εχει κανενα τετραμηνο που φυσαει μονος του κ πολυ καλα τη μυτη του.

αλλα πιο πριν του εβαζα ορο με τη συριγγα κ καμια φορα του τις τραβουσα κ με τη συσκευη αποφραξης

Καλημερα!

Θα συμφωνησω και εγω με την Μαιμουδακι για το νερο της θαλασσας, δεν ειναι και οτι καλυτερο. Προσωπικα δεν θα το εδινα στο μικρο μου. Εγω του βαζω ορο με την συρριγα αλλα οχι με δυναμη απαλα και βγαζει τις μυξουλες του ολες. Οταν ειναι πολυ βουλομενη του βαζω ορο που εχει θαλασσινο νερο μεσα για να καψει απο μεσα.

Και ο δικος μου ειχα προβλημα παλια με ωτιτιδα, μαλιστα μια φορα2 μηνες με αντιβιωση. Βλεπεις καποιοι γιατροι του Παιδων του δωσανε λαθος αντιβιωση και ο μικρος υπεφερε χωρις να το γνωριζουμε, ελειπε ο παιδιατρος μου τοτε. Απο τοτε φοβαμαι τα νοσοκομεια και δοξαζω το Θεο που δεν χρειαστηκε ξανα να τον παω.

Κυριακη μου γι ατην συγκεκριμενη συσκευη τα ειπαμε, ειναι ειδικη και δεν ασκει πιεση..δοκιμασε την στον εαυτο σου..ειναι λιγο μπλιαξ αλλα κανει μονο πλυση..

εγω σωθηκα.

Για το θαλασσηνο νερο το σκετο της θαλασσας δενε ιναι οτικαλυτερο γιατι..σε καθε καθαρισμο μυτης θα πηγαινεις στη θαλασσα;;;..οχι ..και να το κρατας δενκανει

το θαλασσινο νερο του εμποριου εχει αποστειρωθει και εχουν αφαιρεθει τα αλγη και μικροοργανισμοι βλαβεροι...

Το θαλασσινο νερο κανει παρα πολυ καλο το καλοκαιρι, αυτο ειναι οτι καλυτερο για το αναπνευστηκο συστημ ατου παιδιου γεννικα

Και εγώ τον ρώτησα για το θαλασσινό νερό αν κάνει επειδή δεν είναι αποστειρωμένο και μου είπε πως το καλοκαίρι που πάμε στη θάλασσα και μπαίνει νερό στη μύτη μας δε παθαίνουμε τίποτα. Οπότε μου λέει κάνει μια χαρά και είναι και ανέξοδο..

Kαλημερα κ απο μενα!!!!

Κ εγω παρομοίως ζω με τις μυξες απ την αρχη του χειμώνα...

Χρησιμοποιώ το μπουκαλάκι με τον ορο,το physiomer το οποίο ψεκάζει σε

όλο το ρουθούνι κ δεν παει απευθειας στο λαιμό όπως η αμπούλα κ μετα

καθαριζω τη μυτη με την συσκευη πάλι της physiomer ,που "δουλεύει" ακριβως οπως

η otrisalin αλλα ειναι ακομη πιο turbo!Bεβαια θελει προσοχη,απαλό κ διακεκομμένο

ρούφηγμα ακριβως για να μη προκαλεσουμε ωτίτιδα!

καλά..ξεμπερδέματα..!!!!

Καλημέρα σας,

Γράφω πρώτη φορά στο forum σας και γενικά σε forum. Είμαι καινούργιο μέλος. Έχω ένα κοριτσάκι 3 χρόνων την Ευγενία. Είχα μεγάλα προβλήματα με μύξες και γενικά όλα τα προβλήματα που επακολουθούν από την υπερβολική βλέννα. Εδώ και δυο περίπου εβδομάδες χρησιμοποιώ την συσκευή που σύστησε η Cesilia (δεν ξέρω αν κάνει να πω το όνομα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) και πραγματικά σώθηκα! Το τι βλέννα βγαίνει από μέσα από την μύτη είναι απίστευτο! .Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει και τα έχω δοκιμάσει όλα εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Cesilia σε ευχαριστώ πολύ και εάν μπορείς πες μου τον γιατρό που σου σύστησε την συσκευή γιατί χρειάζομαι και εγώ έναν καλό ΩΡΛ.

Από υπολογιστές δεν γνωρίζω καθόλου, ο άνδρας μου με έγραψε το στο forum σας.

Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση του γιατρού μπορείς να μου το στείλεις αν θέλεις στο giotaadamidou1@gmail.com.

Σας ευχαριστώ!

Καλημέρα σας,

Γράφω πρώτη φορά στο forum σας και γενικά σε forum. Είμαι καινούργιο μέλος. Έχω ένα κοριτσάκι 3 χρόνων την Ευγενία. Είχα μεγάλα προβλήματα με μύξες και γενικά όλα τα προβλήματα που επακολουθούν από την υπερβολική βλέννα. Εδώ και δυο περίπου εβδομάδες χρησιμοποιώ την συσκευή που σύστησε η Cesilia (δεν ξέρω αν κάνει να πω το όνομα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) και πραγματικά σώθηκα! Το τι βλέννα βγαίνει από μέσα από την μύτη είναι απίστευτο! .Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει και τα έχω δοκιμάσει όλα εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Cesilia σε ευχαριστώ πολύ και εάν μπορείς πες μου τον γιατρό που σου σύστησε την συσκευή γιατί χρειάζομαι και εγώ έναν καλό ΩΡΛ.

Από υπολογιστές δεν γνωρίζω καθόλου, ο άνδρας μου με έγραψε το στο forum σας.

Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση του γιατρού μπορείς να μου το στείλεις αν θέλεις στο giotaadamidou1@gmail.com.

Σας ευχαριστώ!

Γειά σου Γιώτα και καλώς ήρθες!! Κι εγώ αυτή τη συσκευή που έχει συστήσει η Cecilia έχω πάρει και είναι πραγματικά φοβερή!! Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!!

Γιωτα εγω ειμαι Θεσσαλονικη, αμα σου κανει θα σου στειλω το τηλ του γιατρου μου

Ειναι στο κεντρο και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη

Οσο για την συσκευη το νασαλιν εγω πλεων δεν μπορω χωρις αυτο...μας εχει σωσει πραγματικα

Cesilia αν μπορείς δώσε μου τα στοιχεία του σε παρακαλώ. Θα προσπαθήσω να πάω γιατί έχουμε μεγάλο πρόβλημα, αν και είναι λίγο μακριά για εμένα .

δείτε και αυτό το βίντεο.

(

)

Εμένα πιο πολύ βλέννα βγάζει . Το δύσκολο είναι όμως να καθίσει το παιδί. Εμείς το είδαμε σαν παιχνίδι, και επειδή φοβόμουν στην αρχή το έκανα πρώτα σε εμένα.

Σας ευχαριστώ όλες και είναι ωραίο να μιλάς, να μοιράζεσαι και να μαθαίνεις πράγματα έτσι από ένα φόρουμ.

Από αύριο θα κάνω εντατικά μαθήματα με τον άντρα μου στους υπολογιστές γιατί είμαι εντελώς άσχετη και τώρα τον αγγαρεύω για να με βοηθήσει μια και έχει άδεια.

Ευχαριστώ και πάλι!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωω μικρούλα μικρούλα! Μπράβο, αφού ήξερες τι θέλεις!! Εγώ στα 26 ήμουν παιδάκι εντελώς ακόμη, όχι να φροντίσω άλλον άνθρωπο 😀 Εγώ 34 πήγα τώρα!  Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις αμέσως άλλο παιδί, προλαβαίνεις άνετα με διαλείμματα να κάνεις και τα άλλα 4 που θες! Άσε που αν έχουν διαφορά, τα μεγάλα μετά θα σε βοηθάνε με τα μικρότερα 😊
    • δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...