Μετάβαση σε περιεχόμενο

ξεκιναμε γιογιο!!!


Recommended Posts

γεια σας κοριτσια

εχω ενα αγορακι 31 μηνων

τον σεπτεμβρη θα παμε πρωτη μας φορα παιδικο και τοτε θα ειναι 3+ οποτε πρεπει να εχει κοψει

την πανα.

εχω ακουσει οτι πολλα παιδακια την κοβουν απο τα 3 και μετα αλλα εμεις δεν εχουμε αυτην την

πολυτελεια του χρονου μιας και πρεπει να μπει στον παιδικο.

μου εχει δειξει καποια σημαδια οτι ειναι 'ετοιμος'

λεει γιογιο,κακα,τσισα

του πηρα το γιογιο-τουαλετα που του αρεσει,πολλααααααααα σλιπακια με αυτοκινητακια και ξεκιναμε τελος του μηνα(δεν με νοιαζει για τα χαλια και τα ατυχηματα αρκει να τα καταφερουμε)

αλλα εγω ειμαι πελαγωμενη!!!!!!!

πως θα τα καταφερω?????

ο παιδιατρος μου ειπε να τις κοψω μαχαιρι,τις 3 πρωτες μερες να τον πηγαινω ανα 15 λεπτα και μετα τις επομενες μερες ανα 30,45 κοκ

αχχχ βουνο μου φαινεται και εχω τοσες αποριες!!!!

εξω οταν βγαινουμε να του φοραω πανα?

θα τα καταφερουμε μεχρι τον σεπτεμβρη?

μεχρι να μαθει πρεπει να αποφευγουμε τις βολτες??

ποσο καιρο περιππου θελουν μεχρι να μαθουν????

σας ζαλισα??????

εγω να δειτε πως ειμαι......

εμπειρες μανουλες δωστε μου κουραγιο!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα μπεμπουλης!!!!κατ'αρχην να σου πω πως με υπομονη θα τα καταφερετε!!!θα τα πατε μια χαρα!!!!!

εμενα η κορη μου τον απριλιο κλεινει τα 3.παει σχεδον ενας χρονος απο τοτε που κοψαμε τις πανες.στην αρχη ττην πηγαινα εγω τακτικα στο γιο γιο.μετα ομως πηγαινε μονη της!!οταν ειμασταν στο σπιτι δεν της φοραγα πανα παρα μονο το βραδυ κ μετα απο λιγο διαστημα κ εφου εβλεπα πως δεν κανει τσισα πανω της την εκοψα.ενω οταν ειμασταν εκτος σπιτιου αρχικα φοβομουν να την εχω με το βρακακι κ της φοραγα πανα.μετα ομως αρχισε απο μονη της να μου λεει πως δεν θελει να κανει τσισα πανω της ε και απο τοτε τελος οι πανες!!!!!!!

δε λεω ''ατυχηματακια'' συμβαινουν,αλιμονο παιδια ειναι!!!!δεν μπορουμε να εχουμε κ τρελες απαιτησεις!!!!

υπομονη κ ολα θα πανε καλα γλυκια μου!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα Μπεμπουλη

η γνωμη μου ειναι οτι οσο πιο νωρις καταφερουμε και κοψουμε την πανα τοσο το καλυτερο,και για μας και για το παιδι,εγω και στους δυο τους μεγαλους μου στα δυο χρονια ειχαμε ξεμπερδεψει με τις πανες και το ιδιο θα κανω και με τον μικρο,καταρχην μην απογοητευεσαι αν το παιδι δεν θελει το γιογιο ή καποιες φορες γκρινιαζει και αλλα τετοια,αν δεις και δεν θελει το γιογιο υπαρχουν ειδικα καθισματακια που προσαρμοζονται στη λεκανη,ολη μερα θα τον εχεις με το σλιπακι και δεν θα του βαζεις καθολου πανα αρα μονο στον υπνο στην αρχη,τωρα αν θελετε να πατε καπου για αρκετη ωρα αναγκαστικα θα του βαλει,θα τον ρωτα πολυ συχνα αν θελει να κανει πιπι του και θα το βαζεις συνεχεια,και εννοειτε πως τον επιβραβευεις οταν θα τα καταφερνει,μην απογοητευτεις αν τα κανει πανω του δεν πειραζει σιγα σιγα θα μαθει με πολλη υπομονη και επιμονη,μεχρι το Σεπτεμβρη ειναι σιγουρο τοι θα τα καταφερετε,εχετε πολυ καιρο μπροστα σας,τωρα για το ποσο καιρο κανουν να μαθουν αυτο εξαρταται απο το καθε παιδι μονο να μην τον ζοριζεις αλλα και να μην εγκαταλειψεις ειναι μια δυσκολη φαση και για τα παιδια αλλα και για εμας,οπλισου με πολλη υπομονη και οτι χρειαστεις να ρωτησεις ειμαστε εδω,καλη επιτυχια!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασια μου, καλο κουραγιο και...υπομωνη.

Δεν πρεπει να τον μαλωνεις!

Προς Θεου!

Καλο ειναι καθε πρωι μωλις ξυπνησει να τον πηγαινεις για τσισα.

Καθε πρωι.

Θα του γινει συνηθεια.

Στην αρχη καθε μιση ωρα ειναι καλανα τον πηγαινεις.

Αυτα για ρχη.

Μονη σου θα παρεις την αποφαση(καλυτερα καλοκαιρι) να μην του φωρας καθολου πανα.Ουτε εξω.

Ποσες φορες κατουρησε η κορη μου εξω και την αλλαξα.

Ειχα παντα μαζι μου ρουχα.

Ολλα θα γινουν στην ωρα τους.

Καθε παιδι εχει τον δικο του ρυθμο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α! εμας μας πηρε ενα μηνα.

Ξεχασα να πω επεισης πως η υπερβολικη επιβραβευση εχει ακριβως το ιδιο αποτελεσμα με το μαλωμα.

Μην τον επιβραβευεις αρκετα οταν τα καταφερει.

Θα απογοητευεται καθε φορα που δεν τα καταφερε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι Αναστασια!

Πανα θα του φορας οταν κοιμαται.

Ειναι νωρις να ελενχει τα τσισα στον υπνο!

Αργοτερα αυτο.

Εγω, πηρα την αποφαση(καλοκαιρι, να ειναι, μην σου κρυωσει) και τηνς την εκοψα τελειως.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΤΣΙΣΑ ΤΑ ΚΟΨΑΜΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΤΟΙΜΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εξω οταν βγαινουμε να του φοραω πανα?

θα τα καταφερουμε μεχρι τον σεπτεμβρη?

μεχρι να μαθει πρεπει να αποφευγουμε τις βολτες??

ποσο καιρο περιππου θελουν μεχρι να μαθουν????!!!!!!!!!!!!

έλα ρε συ καλή επιτυχία....

εγώ στον γιο μου όταν είχαμε αρχίσει την εκπση, όταν βγαίναμε έξω του φορούσα την πάνα γιατί βγαίναμε κάθε μέρα, δεν μπορούσα να τον κλείσω μέσα εξαιτίας της εκπσης.....όμως θα δεις πώς πάει και στο σπίτι δλδ αν έχει επιτυχία, αν δεν βρέχεται καθόλου μέσα στην ημέρα και χρησιμοποιεί την τουαλέτα, τότε και έξω δεν θα του φορέσεις! .....βλέποντας και κάνοντας δλδ....γιατί κάθε παιδάκι ενεργεί διαφορετικά................θέλει όμως αρκετή υπομονή και εγώ δεν έχω για την κοπέλα μου, έχουμε ήδη αρχίσει αλλά όχι σοβαρά!!! :?:?

επίσης έκανα αυτό που σου είπε ο γιατρός δλδ δεν του φορούσα πάνα στο σπίτι παρά μόνο βρακάκι ώστε αν είναι βρεγμένος να το καταλαβαίνει και να αρχίσει να ζητά μόνος του.............

σε κάθε περίπτωση σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και στον μεσημεριανο υπνο θα ειναι χωρις πανα?

στην αρχή όχι βέβαια ο καιρός θα δείξει......θα το καταλάβεις και μόνη σου!!! :lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και στον μεσημεριανο υπνο θα ειναι χωρις πανα?

στην αρχη θα του φορας στον υπνο,ο μεγαλος μου οταν εκοβε την πανα ξυπνησε ενα βραδυ και ηθελε να την βγαλει τον ενοχλουσε και απο τοτε δεν ξαναβαλαμε ουτε στον υπνο,κατσε πρωτα να εξεικοιωθει λιγο και μετα θα την βγαλεις και στον υπν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εκτος απο τον χρονο που νομιζω δεν εχουμε πολυ

τον ξεκιναω τωρα γιατι περσυ το καλοκαιρι που τον ειχα δοκιμασει

οταν κατουριοταν πανω του ειχαμε ατυχηματα..πηγαινε να σηκωθει..γλυστρουσε και ετρωγε θεικες τουμπες στα πλακακια ακομη και οταν σφουγγαριζα δεν καθοταν σε μια μερια να στεγνωσει και ειχαμε θεμα

φοβομουν μην χτυπησει...επεφτε σαν το κοτοπουλο :lol::lol:

οποτε καλυτερα με τα χαλια και ας τα βρεξει τουλαχιστον δεν θα τρωει τουμπες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία καλά κάνεις και ξεκινάς να βγάζεις τη πάνα ανεξάρτητα απο το παιδικό είναι κάτι που πρέπει να γίνει .Ξεκινάς να του βγάζεις τη πάνα και θα του πείς όταν θέλει κακά η τσίσα να πηγαίνετε η στο γιογιο η στη τουάλετα εμένα το γιοφιο δνε το ήθελα άσε ποπυ κάθε φορά που ήθελε να κατουρ΄σηει δεν έβαζε σωστό σημάδι οπότε γινόταν ο σχετικός χαμός. Μέσα στο σπίτι τον είχα χωρίς πάνα και ακόμα και έξω που είμασταν πάλι χωρίς πάνα τον πήγαινα συνέχεια , πάνα φορούσαμε μόνο το μεσημέρι τις πρώτες ημέρες και τα π΄ρωτα βράδια μάλιστα του είχα πάρει τις πάνες βρακάκια οπότε αν δεν την έβρεχε φορούσαμε την ίδια .Τα τσίσα μέσα στη πρώτη εβδόμαδα με 10 ημέρες είχαμε ξεμπερδέξει αλλά του είχα πει όταν θέλεις τσίσα βγάζεις το πουλάκι και κάνεις . Περριτό να σου πω δεν είχαμε αφήσει γλάστρα για γλάστρα η κήπο . όσο αφορά τα κάκα αυτό έχει να κάνει και με το σφικτήρα πρέπει να σφήξει μια καλή άσκηση είναι το ποδήλατο και το ανέβασμα στις σκάλες μου το είχε πει η γιατρός το έκανα και μέσα σε ένα μήνα τελειώσαμε . Θα σου πω ότι είχα πάρει και εγω αυτο το καθισματακι με το μαξιλαρακι με βοήθησε πολυ και του έλεγα έλα να κάνουμε κακα΄να τα στείλουμε στη γιαγια η στη θεία έκανε καιμετα πέρναμε τηλεφωνο να δούμε αν πήγαν . :lol:Σε μας βέβαια καθοριστικός παράγόντας ήτανκάτι σκυλιά τα οπία μας είχαν επιτεθει και τότε του λέει μια γειτόνισσα ότι τα σκυλια του επιτέθηκαν επειδή φορούσε τη πάνα ακόμα εκείνο το βράδυ ήταν και το τελευταίο που φορέσαμε πάνα .Καλό κουράγιο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία τωρα ολα σου φαινονται βουνο αλλα αν ξεκινησετε σιγα σιγα θα ξεπελαγωσεις . Εχετε πολυ χρονο μπροστά σας δεν χρειάζεται να πιεστει κανενας σας . Ξεκινα σιγα σιγα στο σπιτι να υπενθυμιζεις στο Σπυρακο μηπως θελει να κανει τσισα του ή κακα στο γιογιο . Μην βγαλεις κατευθειαν τις πανες οταν ειστε εξω απο το σπιτι γιατι μπορει το παιδι να ζοριστει ή να ντραπει αν βρεχτει και να γυρισει μπουμεραγκ αυτο .

Μολις τον δεις οτι κρατιεται καποιες ωρες ή οτι αρχιζει να ζηταει μονος του , τοτε σταματησε και τις πανες εξω . Μετα σιγα σιγα στον μεσημεριανο υπνο και παει λεγοντας . Θα τα δεις αυτα μονη σου , εχει σημασια πως ανταποκρινεται και το παιδι .

Θα υπάρχουν πολλα ατυχηματα , πισωγυρισματα , αρνηση κλπ . ΗΡΕΜΙΑ πανω απο ολα , να σκεφτεσαι οτι εχετε χρονο και θα τα καταφέρετε δεν γινονται ολα μεσα σε λιγες μερες .

Καλη επιτυχια !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...