Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΞΟΔΑ ΒΑΦΤΙΣΗΣ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΟΝΑΣ?

fotin

Recommended Posts

Κορίτσια θα βαφτίσουμε τον μπέμπη μας και πήρα στην εκκλησία να ρωτήσω για τα διαδικαστικά. Μου είπε τελοσπάντων ο παπάς για τα χαρτιά και οτι μόλις πάμε για να κλείσουμε την εκκλησία θα πρέπει να την πληρώσουμε κιόλας. Πόσο του λέω, 300 € μου λέει. Μόνο που δεν μου έπεσε το ακουστικό απο τα χέρια!

Αμαρτία βρε παιδιά, έλεος! Επειδή πρόκειτια για ένα ξωκκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης στη Χαλκιδική και ξέρουν οτι έχει ζήτηση, χτυπάνε ταρίφα! Εγώ όμως το έταξα το μωρό μου εκεί.

Εγώ δεν έχω γίνει ποτέ νονά και δεν ήξερα ποιός πληρώνει τι, αλλά απ΄οτι μου είπανε, αυτά τα πληρώνει η νονά.

Πως να της το πω της κουμπάρας μου να δώσει 300€ στα καλά καθούμενα? Ντρέπομαι...Να της πω μισά μισά?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σας ζησει το μπεμπακι!!

εγω με την κουμπαρα μου ειμαστε φιλες χρονια τωρα κ μας βαφτισε αυτη τον μικρο

τα κανονισαμε μεταξυ μας, αυτη πληρωσε οοοολα της εκκλησιας τα βαφτιστικα κ το σταυρο του μικρου κ εμεις μπομπονιερες τα γλυκα το τραπεζι κ το δωρο της

φανταζομαι οτι το ξερεις οτι ειναι παρανομα αυτα τα λεφτα που σουζητανε κ μπορεις να το αναφερεις στη μητροπολη??

συμφωνο με την μαιμουδακι

αλλα ειναι πολλα τα 300...συγνωμη δηλαδη...

εμενα οταν βαπτισα τον μικρο μου ο παπας ζητησε στην νονα οτι θελει να δωσει κ οτι τα λευτα τα δινουν σε ενα ορφανοτροφειο μετα....δινει κ η νονα 100 κ τσατιστηκε ο παπας.....κατσε αυτα τα λευτα πανε στην τσεπη τους...ελεος....κ θυμαμαι στο τελος η νεοκορη κρατησε τα πετσετακια κ κατι αλλα λαδοπανα κ δεν τα εδινε στην μαμα μου επειδη της εδωσε μονο 20 ευρω...κ πηγε η μαμα του γαμπρου μου κ τα πηρε με το ζορι...εγινε χαμος δηλαδη...ρωτανε πως τα βγαζουμε εμεις δηλαδη?

Αληθεια??300???Οι 300σιοι του Λεωνιδα θα αναστηθουν κ θα γελανε με τα χάλια μας!!!!!!

Ε αν μποριες πες στη νονα να τα μοιραστειτε...

τα υπολοιπα εξοδα "παιζουν' ανα περιοχη!

ειναι απαραδεκτοι!!!!

στη βαφτιση ο παπας δεν ειχε αφησει τον αδερφο μου να ειναι στην εκκλησια επειδη φορουσε παντελονι μεχρι τον αστραγαλο!!!!!!!!!!!! :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

εν τω μεταξυ εγω δεν ειχα παρει γραμμη τιποτα ουτε ο αντρας μου, ειχαμε παθει πλακα με τα ουρλιαχτα του μικρου.. αλλιως ο αντρας μου στανταρ θα εκανε φασαρια, δεν τους παει τους παπαδες..

το παντελονι τους ενοχλησε, τα 350 ευρω ομως μια χαρα τα τσεπωσαν..

αντε μην αρχισω τωρα..

εγω λεω να το συζητησεις με τη νονα, νατης πεις οτι ζητανε τοσα λεφτα (στο κατω κατω δεν τα ζητας εκει) κ πες της οτι επειδη εσυ τον εχεις ταξει εκει αν υπαρχει προβλημα θα τα πληρωσετε μισα μισα.. εγω αυτο θα εκανα τουλαχιστον

Πρίν 3 χρόνια που έγινα νονά,ο πάτερ είχε πάρει 150 απο τους κουμπάρους μου-γονείς που πήγαν να κλείσουν την εκκλησία και την ημέρα της βάπτισης λίγο πρίν το μυστήριο μου ζήτησε κ μένα(νονά) αλλα 150 κ καλά για την ανέγερση του ναού που εδώ κ 100 χρόνια στην ίδια κατάσταση είναι!Έφριξα φυσικά αλλα πλήρωσα αναγκαστηκά λόγο ημέρας! Άν μου τα ζητούσε μετά το μυστήριο θα έπαιρνε να μη πώ τί... Επίσης τα έξοδας της νονάς είναι ο στολισμός της κολυμπήθρας-εκκλησίας, τα μαρτυρικά,τα βαπτιστικά ρουχαλάκια κ ο σταυρός.

Εγω παλη εμεινα πολυ ευχαριστιμενηα πο τη βαφτηση του γιου μου..

ο Παπας δεν σχολιασε τιποτα - το ντεκολτε μου λογω του οτι ηθελα να θηλασω ηταν ολιγον τι εξαλλο..

μας πηρε 150 ευρω ηταν πολυ προσεκτικος με τον μικρο δεν τον ταλαιπωρησε καθολου ..απλα δε μας αφισε να στολισουμε την εισοδο της εκκλισιας ειπε οτι ειναι ιερος ο χορος και δεν υπαρχει λογο ςνα τον στολισουμε με μπαλονια..κατι που εγινε σεβαστο απο μας

Ναι γιατι οχι..πες στη νονα να τα πληρωσει μισα μισα..

Παντως τα καθαυτο της νονας ειναι ο σταυρος και τα βαφτιστικα ρουχα και λαδοπανα, ολα τα αλα ειναι αναλογα με την περιοχη και τα εθημα του καθενος

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ!!!!!!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!

ΕΓΩ ΒΑΦΤΗΣΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΤΗΝΕΙΧΑ ΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ 80 Ε ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ 100 ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!ΑΥΤΟΣ ΕΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ??Η ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ???

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!!!!!!!!!

δεν υπάρχει υποχρεωτικο κοστολόγιο για τη βάφτιση η βάφτιση είναι μυστήριο και το μόνο που δίνεις είναι 50 ευρω για αλλαγή ενορίας και η νονά ότι θέλει και αν θέλει σκέψου γιατί να τα δ΄ψσει στην εκκλησία η η νονά η εσύ και να μην τα βάλετε σε ένα λογαριασμό για το παιδί ; περνάμε δυσκολες στιγμές και οι παπάδες επειδή τους κόψανε χρήματα θέλουν να βγάλουν , δυστυχως δνε είναι ότι δνε μπορούμε εμείς τους μαθαίνουμε .Πήγαινε στην εκκλησία που θες και ρώτα πόσο μόλις σου πεί θα κάνεις δυο πραγματακια το ένα είναι να καταγράψεις την συνομιλία και το άλλο μπροστά του βγάζεις το κινητό σου επι τόπου και παίρνεις την μητρόπολη εκεινα δεις τη έχει να γίνει !και ας τολμήσει να μην κάνει τη βάφτιση

Κορίτσια το εκκλησάκι αυτό δυστυχώς δεν ανήκει στη Μητρόπολη αλλά στο Πατριαρχείο. Τι να καταγγείλω? Πήρε τηλ η νονά τον παπά πάλι για να ρωτήσει προς τι αυτά τα λεφτά κ της είπε οτι αυτοί δεν παίρνουν τπτ αλλά όλα πάνε υπέρ του Πατριαρχείου. Άντε βρές άκρη!

Α,και το άλλο δεν σας το είπα! Ρώτησε η κουμπάρα μου για μπουφέ έω απο την εκκλησία και ο παπάς αρνήθηκε, αλλά έχουν λέει παραδίπλα μια ειδική αίθουσα, με πληρωμή εννοείται! Αίσχος!

Θα το βαφτίσω αλλού το παιδί μου. Τελείως εκμετάλλευση!

και πολύ καλά θα κάνεις .πως λεγόταν αυτό το εκκλησάκι; μπορείς να βρεις άλλη εκκλησια με τοίδιο όνομα για να υλοποιήσεις το τάμα κατα ένα μέρος απαράδεκτη να μας κάνουν να κολλαζόμαστε και μετα σου λεει :άπεσταλμενοι για το λογο του Κυρίου .....

Το σκέφτηκα κιόλας αυτό που λες Βάνια μου. Βρήκα στην Θεσσαλονίκη Παναγία Φανερωμένη και μαλλον θα το κάνουμε εκεί, μίλησα με τον παπά και όλα οκ!

Πω πω ρε κορίτσια, αηδία έχουν καταντήσει στην Ελλάδα οι εκκλησίες έτσι όπως τα περιγράφετε!

Στην Κύπρο από βαφτίσεις δεν ξέρω τι παίζει, πάντως στο γάμο μας είχαμε δώσει 50 λίρες, δηλ. περίπου 70 ευρώ, τα οποία δεν πήρε ο παπάς, αλλά η επιτροπή, και απ' ό,τι λένε, είναι για τα έξοδα του ναού, φώτα, air condition, κ.λπ. Και πάλι πολλά είναι, βέβαια, αλλά σε σχέση με τα 300 που ζητάνε σε σας, καλά είναι!

Αλλά πάλι, δεν καταλαβαίνω αυτό που λέτε, ότι σας ζήτησαν 80, π.χ. και δώσατε 100. Για ποιο λόγο δώσατε περισσότερα; Μου θυμίζει πολλούς που πάνε για εγχείρηση, ο γιατρός επιμένει ότι πληρώνεται απ' το κράτος, αλλά του σκάνε το φακελάκι στο χέρι!

Αν ειναι η Αγια Φανερωμενη στις Συκιες ειναι τελεια εκκλισια...

εχει και αυλη για να κανεις μποφε..

εκειθελαμε να κανουμε και εμεις τη βαφητηση αλλα τελικα την καναμε στον Ευαγγελισμο της Θεοτοκου

παιδιά τι απαραδεκτα πραγματα ειναι αυτά. Οι παπαδες παιρνουν μισθό και παχουλλο μισθό, και κανονικα αφηνει ο καθενα οτι μπορει, δεν το καταλαβα το θρασος να ζητανε κιολας. Ασε που κανονικα δεν επρεπε να ρωταμε κι εμεις καθολου....

και μετα προσπαθουν να φερουν το κοσμο κοντα στην εκκλησια....που για τα μυστηρια αυτα ζητανε ενα σωρο λεφτα...απαραδεκτο...

Κορίτσια όντως οι παπάδες έχουν ξεφύγει τελείως.

Εμείς όταν βαπτίσαμε την Ανδριανούλα μου ρώτησα τον παπά πόσο θέλει και μόνο που δεν μας έβρισε.

Είχα ακούσει ότι έπαιρναν χρήματα και είπα να ρωτήσω και εγώ και μου απάντησε και δίκιο είχε ο άνθρωπος τι το πέρασες κοπέλα μου μαγαζί είμαστε??? αισθάνθηκα πολύ βλάκας.

Βέβαια έδωσα χρήματα στην εκκλησία αλλά αν θυμάμαι καλα 50 ευρώ και πάλι δεν μας τα ζήτησαν.

Και ούτε για φώτα και τέτοια μας ζήτησαν χρήματα.

Κορίτσια στη δική μου περίπτωση επρόκειτο για εκκλησάκι στην Χαλκιδική το οποίο ανήκει όχι στη Μητρόπολη αλλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τα 300 λέει πάνε για ενίσχυση του Πατριαρχείου. Τι ενισχύουν, τις κοιλιές τους με περισσότερο φαγητό? Άντε γιατί κολάζομαι κιόλας! Α και δεν το ρώτησα εγώ γιατί ούτε που το φανταζόμουν! Τα ακριβή λόγια του παπά ήταν: ''Α, να ξέρετε οτι με το που θα ρθείτε να κλείσετε την ημερομηνία θα πρέπει να προπληρώσετε και την εκκλησία.'' Έτσι μπήκα στη σκέψη και ρώτησα πόσο, και μου ήρθε κόλπος! Θα πάρω στο Πατριαρχείο να ζητήσω το λόγο. Όχι οτι θα καταφέρω τπτ!

Εδώ στη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης έδωσε εντολή στους παπάδες να μη ζητάνε ταρίφα, αλλά εγώ καλού κακού ρώτησα και μου είπαν τίποτα να μη δώσω ή τελοσπάντων οτι έχουμε ευχαρίστηση.

Cesilia όντως πρόκειται για την Παναγία Φανερωμένη στις Συκιές, δεν την έχω δει ακόμη, αλλά χαίρομαι που λες οτι είναι ωραία. Θα πάμε με τον άντρα μου να το κανονίσουμε.

• 2 weeks later...

ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΛΟΓΩ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΝΟΝΕΣ ΠΗΡΑΝ 100ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΝΟΝΑ,ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ.ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΟΥΝΑ,ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΗ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...