Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αίσχος !!! Φυλακή παιδικών ψυχών!!!

mam nantia

Recommended Posts

Μαρτυριες σοκ απο το κεντρο παιδικης περιθαλψης Λεχαινων

Παιδιά δεμένα με ιμάντες, πάνω στα κρεβάτια τους, ξεχασμένα από όλους...

στην αποθήκη παιδικών ψυχών του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών Ηλείας. Εικόνες που σοκάρουν κατέγραψε φοιτήτρια εθελόντρια σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα

Αθώες παιδικές ψυχές φυλακισμένες πίσω από σιδερένια κλουβιά δεμένα με ιμάντες πάνω σε κρεβάτια, ταλαιπωρημένα και παρατημένα ζουν λες και είναι ζώα. Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης παιδιών είδαν το φως από τα όσα αποκάλυψε χθες φοιτήτρια εθελόντρια στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών Ηλείας στη τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα http://www.iliatora.gr.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, αυτές οι σοκαριστικές εικόνες είναι καθημερινότητα για τα παιδιά στο ΚΕΠΕΠ όπου ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε σε μια άλλη εποχή, ενώ το γεγονός επιβεβαίωσε και η διοικήτρια του ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι το δέσιμο των παιδιών με ιμάντες στα κρεβάτια γίνεται για την ασφάλειά τους, μετά την γραπτή οδηγία του ψυχιάτρου που συνεργάζεται με το ίδρυμα.

"Πολλοί εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ έχουν την ίδια νοοτροπία όπως και η υπόλοιπη κοινωνία. Δεν νομίζουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά με διανοητική αναπηρία, ως ανθρώπινα όντα. Η δουλειά τους είναι απλά να τα κρατήσουν ζωντανά", αναφέρει η νεαρή φοιτήτρια από το εξωτερικό η οποία βρέθηκε μαζί με άλλους εθελοντές το 2009 στο ΚΕΠΕΠ, προσφέροντας εθελοντική εργασία για περίπου έξι μήνες.

Και συνεχίζει "Ένα από αυτά τα παιδιά, λόγω των προβλημάτων υγείας του, έχει το στόμα του πάντα ανοιχτό και το σάλιο στάζει. Προσπαθούσε να διαφύγει από τον χώρο που ονομάζεται playroom, αλλά οι νοσοκόμες τον κυνηγούσαν, αυτός ούρλιαζε όμως οι νοσοκόμες τον τραβούσαν ουρλιάζοντας πιο δυνατά (το playroom δεν έχει οπτική επαφή με το σαλόνι όπου βρισκόταν η ορχήστρα).

Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν ακόμη σε μια διαδικασία αλλαγής πάνας ή στα κρεβάτια ή κλουβιά τους, ή απλά στο πάτωμα... "

Οι καθηλωτικές εικόνες που περιγράφει η νεαρή φοιτήτρια στην έκθεσής της κατά τη παραμονή της στο κολαστήριο ψυχών συνοδεύονται και από συγκλονιστικές φωτογραφίες με παιδικά χεράκια δεμένα στα κάγκελα των κρεβατιών-κλουβιών τους, εικόνες που μαρτυρούν την αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στην πολυσυζητημένη τα τελευταία χρόνια "αποθήκη παιδικών ψυχών" του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας.

"Πολλά από αυτά τα παιδιά στο ΚΕΠΕΠ είναι σε θέση να κάνουν πράγματα που δεν θα πιστεύετε: ένα αγόρι, το οποίο είναι δεμένο για πολλά χρόνια στο κρεβάτι του, φαίνεται ότι είναι σε θέση να περπατήσει, ή να οδηγήσει μια αναπηρική καρέκλα πολύ καλά (ειδικά προς τα έξω από την πόρτα). Αλλά δεν του επιτρέπεται, καθώς το ίδιο εξακολουθεί να περιμένει (για περίπου δύο χρόνια) εξέταση για την ασθενή καρδιά του.

Ένα κορίτσι είναι σε θέση να ζωγραφίσει (παρ 'όλο που δεν μπορεί να ελέγξει τα χέρια της είναι πολύ καλά) και αυτό της αρέσει πολύ. Δύο επτάχρονα κορίτσια με αυτιστικό σύνδρομο μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι και να φάνε με το κουτάλι, όμως, τρέφονται ακόμη μέσα στο κλουβί τους..." αναφέρει χαρακτηριστικά η κοπέλα, τονίζοντας ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν στο ΚΕΠΕΠ αρκεί να ενδιαφερθούν εκείνοι που που πρέπει.

Από τη πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε παρέμβασή του στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Τώρα" επεσήμανε ότι από τη νέα διοίκηση του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών γίνονται προσπάθειες να εξωραϊστεί η κατάσταση.

"Προσπαθούμε από το μηδέν και με το μηδέν να διορθώσουμε το κακό", τόνισε ο υπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζει το 20% των ιδρυμάτων και όχι το 100%.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είδα το θέμα στην τηλεόραση και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ...

Οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές...Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να αφήνουνε/με συνανθρώπους μας να υποφέρουν έτσι....

Πραγματικά δεν το χωράει το μυαλό μου...

Και από ότι κατάλαβα δεν πρόκειται και για κανένα...."μυστικό" καθώς "αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζει το 20% των ιδρυμάτων και όχι το 100%." (δεν το άκουσα αυτό προσωπικά αλλά φαντάζομαι ότι θα ισχύει...)

κρίμα πραγματικά κρίμα...γιατί τόση σκληρότητα και κακία? Θα μπορούσε να είχε συμβεί στον οποιοδήποτε από εμάς....

SOK!!! καταρχην ντροπη στους "γονεις" που τα παρατανε εκει....!!! οπως κ να ειναι ειναι ΑΙΜΑ ΣΟΥ!!! ιδικα το μωρακι μου ειναι ολο το κορμακι του δεμενο........δεν εχω λογια ντροπη!!!!!!!! :twisted:

Τι ειναι αυτα τα αίσχη ρε σε ποιον αιωνα ζουμε?Μα τοσο ζωα ειναι?

και όμως Αναστασία μου από ότι κατάλαβα συμβαίνει σε πολλά τέτοια ιδρύματα κάτι ανάλογο...και ξέρεις, για να λένε 20% τότε εγώ υπολογίζω 100%.....

για άλλη μια φορά εάν δεν έχει χρήμα να πας σε ιδιωτικό...σου συμπεριφέρονται απαίσια...

Κατερίνα έχεις δίκιο για τους 'γονείς' και εγώ το ίδιο σκέφτηκα...

κρίμα κρίμα

Αν είναι δυνατόν!!!!ό,τι κ αν είναι ότι κι αν έχουν ειναι ΠΑΙΔΙΆ!!!!!Είναι τρυφερες κ αθώες ψυχούλες....Εδώ μενουν ατιμωρητοι βιαστες,παιδεραστες,δολοφονοι κι ότι αλλο ειδος εγκληματία υπάρχει κ φυλακιζουν έτσι αυτές τις ψυχούλες...που δεν έχουν κάνει τιποτα...που άλλοι τα έριξαν εκει...κρίμα...κ ντροπή....πανω απο όλα σε αυτους που ενώ τα κάνανε δεν τα προστατευσανε όπως οφειλαν!

και μόνο που το βλέπεις καίγεται η ψυχή σου και μετά μιλάμε για κακοποίηση παιδιών και ότι διώκεται αυτό δηλαδή τι είναι ; Υποτίθεται ότι για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί για να μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια σε αυτά τα παιδιά , δηλαδή ο σύχρονος τρόπος θεραπείας είναι κλείσιμο μέσα σε ένα κλουβί και δέσιμο με ιμάντα ......

και μόνο που το βλέπεις καίγεται η ψυχή σου και μετά μιλάμε για κακοποίηση παιδιών και ότι διώκεται αυτό δηλαδή τι είναι ; Υποτίθεται ότι για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί για να μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια σε αυτά τα παιδιά , δηλαδή ο σύχρονος τρόπος θεραπείας είναι κλείσιμο μέσα σε ένα κλουβί και δέσιμο με ιμάντα ......

Βάνια προφανώς η επιστήμη της ψυχιατρικής (και όποιος άλλος κλάδος σχετίζεται με τις ασθένειες αυτές) έχει προχωρήσει και έχει απορρίψει τέτοιες μεθόδους όπως είχε απορρίψει και το ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στο παρελθόν ως 'θεραπεία' ....και φυσικά υπάρχουν άλλες μέθοδοι...

αλλά από ότι φαίνεται αυτοί οι μέθοδοι δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί...το Μουσείο της Ακρόπολης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας μάραναν για να δείχνουμε πόσο εξελιγμένοι είμαστε σαν κρατος (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?)

Η αποσασυλοποίηση, η περίφημη ψυχιατρική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε στη χώρα μας μόλις στο τέλος της δεκαετίας του 80, μετά το σκάνδαλο της Λέρου, αφορούσε κάθε ίδρυμα με ψυχικά πάσχοντες, ενήλικες και παιδιά με αναπηρία ή νοητική υστέρηση. Ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη με πλούσια ευρωπαϊκά κονδύλια!

Στη δεκαετία του 90 μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι και οι ΜΚΟ. Κάθε σιγανό ποταμάκι εξελίχθηκε σε πρώτης τάξεως λαμόγιο, ροκανίζοντας σιγά σιγά τα ΚΠΣ και παράγοντας μικρό έργο, βασισμένο στο μεράκι νέων επαγγελματιών και εθελοντών. Ξεφύτρωσαν παντού προγράμματα, ξενώνες και οικοτροφεία με μηδενικό σχεδιασμό για τη μελλοντική βιωσιμότητά τους. Το κράτος πέρασε εύκολα την ευθύνη των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα χέρια επιδέξιων ιδιωτών που με τη κάλυψη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, γέμισαν τις τσέπες τους.

Φτάσαμε γύρω στο 2005. Τα λεφτά τελείωσαν. Τα ΚΠΣ τελείωσαν. Τα προγράμματα εντάχθηκαν στο κρατικό προϋπολογισμό. Αποτέλεσμα; 70% μειωμένη χρηματοδότηση, απολύσεις, απλήρωτο προσωπικό, ανεκπαίδευτο προσωπικό σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

20 χρόνια μετά το διεθνές "ρεζιλίκι" της Λέρου γυρνάμε πίσω. Πίσω στο μεσαίωνα του ασύλου, της καταστολής, της αποθήκης ανθρωπίνων ψυχών, του Καιάδα. Ντροπή και πόνος για τη κοινωνία αλλά και για όλους εμάς που δώσαμε και δίνουμε την ψυχή μας για να πάψει αυτή η κοινωνία να περιθωριοποιεί το διαφορετικό.

Βλέπω τις φωτογραφίες και κλαίω. Για τις ψυχές αυτές. Για τις άλλες ψυχές στο Σκαραμαγκά και στο Νταού και στο Δρομοκαϊτειο και παντού. Και για τους συγγενείς τους κλαίω. Οι περισσότεροι δεν υπάρχουν. Και πολλοί από αυτούς που υπάρχουν δεν έμαθαν ποτέ πως υπάρχει άλλη επιλογή για αυτές τις "διαφορετικές" ψυχούλες της οικογένειάς τους. Γιατί δεν υπήρξε κανείς να τους εξηγήσει, να τους υποστηρίξει, να τους παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες. Δεν τους δόθηκε άλλη επιλογή.

Παραθέτω κάποιους συνδέσμους για όσους θέλουν να ενημερωθούν για σχετικά θέματα.

http://www.psyspirosi.gr/

http://psi-action.blogspot.com/

ΑΝ ΠΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΘΑ ΜΕ ΚΟΨΕΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!!!!!!!!!

ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΕΞΑΛΗ :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

ΕΞΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΕΚΕΙ....ΑΠΟ ΜΩΡΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 45 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΤΟΣΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ <<<ΚΥΡΙΑ>> ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΚΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ.......ΑΣ ΜΠΕΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

ΦΥΣΙΚΟ Κ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ 1ΕΠΙ1 ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ??? ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ??? ΚΑΙ ΝΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!?????????? Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ....ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ?????

ΠΟΝΕΣΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΕΡΑΚΙ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΥΜΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ :cry::cry: ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ!!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΥ ΣΕ ΕΜΑΣΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Κ ΜΟΛΙΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!!

samarcande είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις...αν δεν κάνω λάθος είσαι του 'κλάδου' ?

για ακόμη μια φορά την ΄πληρώνουν' αυτοί που είναι αδύναμοι να αντιδράσουν...

Πάντα όταν βλέπω κάτι άσχημο μπαίνω εγώ στην θέση του 'αδικημένου' ...και σκέφτομαι ότι απλώς έτυχε και δεν είμαι εγώ στην θέση του...

ας ελπίσουμε οτι θα αλλάξει κάτι (και ας κάνουμε και εμείς κάτι για αυτό?? :!::!::!: )

Eλενάκι πολύ φοβάμαι ότι οι γονείς/συγγενείς ή δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις...(πχ κάποιοι γονείς εθισμένοι σε ναρκωτικά ή που βρίσκονται στην φυλακή...δεν ξέρω, υποθέτω)

Γιατί σκέφτομαι ότι δεν μπορεί νοήμον άνθρωπος να αφήνει το παιδάκι του εκεί μέσα...

όπως και να έχει την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η πολιτεία...και σίγουρα και εμείς...

σίγουρα και εμείς αν μπούμε για 1 μήνα ή και 1 εβδομάδα σε ένα κλουβί θα τρελαθούμε...

γνώμη μου είναι ότι δεν σκεφτόμαστε πως θα ήταν αν ήμασταν εμείς στην θέση αυτή...απλώς έτυχε και δεν είμαστε.... :(:(:(

ΑΝ ΠΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΘΑ ΜΕ ΚΟΨΕΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!!!!!!!!!

ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΕΞΑΛΗ

Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να πω κι εγώ! Μου έχουν σηκωθεί οι τρίχες όρθιες...κατά διαόλου πάμε από το κακό στο χειρότερο!

Εχω κι εγώ σοκαριστεί. Δεν κρίνω βιαστικά κανένα γονιό γιατί δεν ξέρω τι περνάει η ψυχή του. Αλλά σαν κοινωνία να το ανεχόμαστε αυτό και να μην υπάρχει φροντίδα γι ΄αυτά το παιδιά είνα αισχρό

Δυστυχως αν δεν δωσει το κρατος χρημα οι ειδικοι (που σιγουρα θα ειναι ελαχιστοι) δεν μπορουν να κανουν κατι Δεν ειναι απλο να εκπαιδευσεις παιδια με καποιες νοητικες παθησεις να μην αυτοτραυματιζονται και να μην τραυματιζουν και τους γυρω Θελει προσωπικο εξειδικευμενο και χρηματα να πληρωθουν Τις κτιριακες υποδομες τις αφηνω ..οπως εχουν τα πραγματα ..ειναι το κερασακι στην τουρτα Οταν λεω εξειδικευμενο προσωπικο εννοω ανθρωπους με εμπειρια περα απο τα πτυχια και τα μαστερ , με εμπειρια πανω σε προγραμματα εκπαιδευσης Ατομων με ειδικες αναγκες Πολλες φορες στελνουν κατι ψυχιατρους ή ψυχολογους που δεν εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους στην πραξη με παιδια με νοητικα προβληματα και αυτισμο..και προτινουν τα απιστευτα

Ειναι παντως απανθρωπο για τα παιδια αυτα αυτο που ζουνε

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...