Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αλλεργία στην πρωτείνη του γάλακτος

Kadath

Recommended Posts

Όταν η κόρη μου ήταν 2,5 μηνών, με τη βοήθεια του φόρουμ φυσικά, ανακάλυψα ότι πιθανότατα έχει αλλεργία στην πρωτείνη του γάλακτος.Ξεκίνησα αποχή λοιπόν από τα γαλακτοκομικά. Οι ρουκέτες σταμάτησαν και η βελτίωση ήταν πολύ μεγάλη. 3-4 φορές την πάτησα με κρυφά γαλακτοκομικά, οπου και έκανε ρουκέτες, την επόμενη μέρα όμως 'ηταν πάλι καλά. Για ένα διάστημα απείχα και από το αβγό, πλέον όμως βλέπω ότι δεν την επηρεάζει. Από το μοσχάρι δεν ενοχλήθηκε ποτέ. Ναπροσθέσω ότι από στερεές τρώει από λίγο εως καθόλου.

Η αλήθεια είναι ότι η πρωτείνη γάλακτος βρίσκεται παντού, συνεπώς η ποικιλία των πραγμάτων που μπορώ να φάω είναι περιορισμένη. Είχα που είχα περιορισμένο γευστικό ρεπερτόριο, τώρα παραμίκρυνε. Παρόλο που δεν ήμουν ποτέ οπαδός του γάλακτος και από τυριάδεν τρώω σχεδόν κανένα, έχω φτάσει σε σημείο να παρακαλάω για λίγο γάλα με κακάο ή ένα κασεροτοστάκι.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω κάποια πράγματα, γενικά και ειδικά:

1. Για πόσο καιρό ακόμα θα πρέπει να συνεχίσω την αποχή; Ήδη έχουν περάσει 6 μήνες. Πότε μπορώ να κάνω δοκιμή με κάποιο γαλακτοκομικό;

2. Ο γιατρός μας είπε ότι όταν το παιδί γίνει ενός έτους, θα πρέπει να κάνουμε τεστ αιματολογικό να δούμε αν είναι όντως αλλεργιικό. Διάβασα για κάτι ραστ και πατς και κάποια δεν είναι και έγκυρα, μπορείτε μήπως να με κατατοπίσετε ή να με παραπέμψετε σε κάποιο λινκ; Γιατί το θρεντ με τις αλλεργίες είναι 120 σελίδες, και τρόμαξα μόνο που το είδα.

3. Μερικές φορές στα μαγουλάκια της σαν να έχει μικροσκοπικά σπιθουράκια, λίγα, αλλά δεν έχω εντοπίσει από τι μπορεί να προκαλούνται. Καμιά ιδέα; Είναι επικίνδυνο αυτό; Τι να κάνω;

4. Κάπου είδα να γίνεται αναφορά σε ερυθρότητα των κάτω βλεφάρων. Και η μικρή μου έχει. Τι σημαίνει αυτό;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΣΟ ΑΝΕΣΒΑΣΜΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΑΣΤΕΙΣ ΗΤΑΝ 7.03 ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ 0,05 ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΣΝΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΜΙΟΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΓΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΥΟΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ ΦΙΛΑΚΙΑ

Δεν ξερω να σου απαντησω... Ισως με πμ στην Λαλα να εβγαζες ακρη. Απλα θελω να σου πω οτι πολλες φορες εχω συγκινηθει με τα ποστ σου... Οπως το μεγαλο στοιχημα... Και τωρα διαβασα το ακομα αφουγκραζομαι τις σιωες σου και βουρκωσα... Ο γιος μου ειναι 17 μηνων κι ακομα σφουγκραζομαι τις σιωπες του... Εισαι πολυ γλυκια μανουλα... :x:x:YMHUG::YMHUG:

Καλησπέρα, να χαίρεσαι το μικρούλι σου.

Θα σου πρότεινα να δεις κάποιον αλλεργιολόγο ( ελπίζω να είναι μόνο υπέρ του θηλασμού γιατι εγώ παιδεύτηκα να την πείσω ότι δεν πρόκειτε να της δώσω υποαλλεργικό γάλα γιατι θα θηλάζω για όσο η μικρή θέλει) για να σου γράψει να κάνεις στη μικρή κάποιες αιματολογικές για να δεις τι πραγματικά την ενοχλεί. Έτσι θα μπορέσεις να εισάγεις πάλι κάποια πράγματα στην διατροφή σου. Συνήθως λένε ότι στον χρόνο πάνω τα παιδάκια με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα την ξεπερνάνε και ένα 5% που δεν την ξεπερνά, θα την ξεπεράσει μέχρι τον δεύτερο χρόνο.

Εγώ ανακάλυψα ότι η μικρή μου έχει αλλεργία στον 6ο μήνα με την εισαγωγή, της κρέμας βανίλιας. Μέχρι τότε θηλάζαμε κανονικά κια εγώ έτρωγα τα πάντα. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στην α-λακταλβουμίνη. Δερματικά τεστ που της έκανα έδειξαν ότι όντως έχει αλλεργία σε αυτά. Όταν έκλεισε χρόνο επαναλάβαμε της εξετάσεις, οι τιμές έχουν σχδόν μηδενιστεί και τα δερματικά τεστ ήταν αρνητικά και φυσικά θηλάζουμε ακόμα.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη, εφόσον θηλάζεις να ξέρεις ότι κάνεις το καλύτερο για το κοριτσάκι σου. :D

Καλημερα :)

Απανταω στις ερωτησεις σου . Να σου πω ομως οτι εγω δεν εχω τοσες πολλες γνωσεις οσες τα κοριτσια στο αλλο φορουμ που τα χουν περασει . Δυστυχως το θρεντ δεν εχει χωριστει και γινετε χαμος αλλα θεσε και κει μια ερωτηση . Καταλαβαινω βεβαια πως και γιαυτες ειναι κουραστικο να απαντουν συνεχεια στις ιδιες ερωτησεις .*

1) Εκτος απο τα γαλακτομικα κανεις σε κατι αλλο αποχη ; Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη γενικα ομως πριν τον χρονο σχεδον ολες οι μητερες (εκτος καποιων περιπτωσεων) σταματησαν την αποχη .

2) Τα τεστ δυστυχως βγαινουν συχνα ψευδη .

3) Ειναι σημαδι αλλεργιας . Αν εσυ απεχεις και τα μαγουλα συνεχιζουν ετσι αυτο σημαινει οτι την πειραζουν και αλλες τροφες .

4) Το ιδιο με το 3.

* Τωρα καταλαβα οτι μαλλον αναφερεσαι στο εδω θρεντ .

Απο οτι θυμαμαι η μικρη ειχε ξεκινησει στερεες . Μηπως περα απο τη δικη σου αποχη πρεπει να δεις και το δικο της διαιτολογιο; Επισης , αν τα σημαδια (ερυθροτητα κλπ) δεν περνουν παρολη την αποχη που κανεις απο γαλακτοκομικα , μηπως υπαρχει και αλλη τροφη που την πειραζει .

Τα κοριτσια στο εδω θρεντ ειχαν βοηθηθει πολυ απο την ομοιπαθητικη ειδικα αυτες που τα μικρα αντιμετωπιζαν πολλες αλλεργιες . Η ομοιο βοηθαει στις αλλεργιες και γενικα η αντιμετωπιση ειναι πιο "επιθετικη" , επιτρεπει δηλ στη μητερα να τρωει τις τροφες αλλα γινετε προσπαθεια ενισχυσης του ανοσοποιητικου του μωρου . Μηπως να επαιρνες μια γνωμη;

Καλημερα!!!

Εγω ειμαι μαμα με προβλημα σαν το δικο σου..

εμεις καναμε ολα αυτα τα τεστ και δεν εδειχναν τιποτα..

απο καποιες αλλες αιματολογικες μας εβγαλε την αλλεργια.

εμας ξεκινησε με εντονους κολικους, αναγωγες και εκζεμα στα μαγουλα- αυτα ειναι τα κοκκινα σπινθουρακια στα μαγουλα του παιδιου σου- μπορει να εμφανισει και σε λαιμο και χαρακια ποδαρακια.

με το που ξεκινησα αποχη ειδα θεαματικη βελτιωση...αλλα εκανα ολοκληροτικη αποχη...διαβαζα προσεκτηκα ετικετες τροφων τα παντα..

ανακαλυψα οτι υπαρχει γαλα και σε αλλαντικα και σε ψωμια..

επισης ειχα σταματισει να τροω και μοσχαρισιο κρεας..

σε ενα τριμηνο τετραμηνο περιπου αρχισα με την συμφωνη γνωμη του αλλεργιολογου να προσλαμβανω καποια γαλακτοκομικα στην αρχη δοκιμαστηκα...

τωτε περιπου αρχησε να τρωει στερεες και το μωρο και μειωθηκαν οι θηλασμοι..οποτε αναλογα προσαρμοστηκε το διαιτολογιο του...

Μοσχαρακι πχ φαγαμε κοντα 9-10 μηνων..αλλα απο 7,5-8 μηνων περιπου εγω μπορουσα να φαω καποια γαλακτοκομικα..πχ τυρι η κρεας..οχι ομως γαλα το οποιο αρχισα να πινω λιγο μετα το χρονο..

ειχαμε δωσει πολυ μεγαλη εμφαση στα λαχανικα για να μην εχουμε ελλιψη σιδηρου..

επισης ο δικος μου παρουσιαζε και καποιες δερματικες και αναπνευστηκες αλλεργιες..

δες αν το εκζεμα που εχετε φουντωνει τον χειμωνα- τοτε ειναι σε εξαρση..εμεις δεν φοραμε τιποτα χνουδωτο..η κουβερτα του μπηκε σε αυτοσχεδια παπλοματιθηκη .

Επισης οταν εχει εκζεμα φροντιζεις να παρεις καθαρο αμυγδαλελαιο και να βαζεις κυριως βραδυ να το κραταει ενηδατομενο, η λιιιιγο σπαθολαδο που εχει αντιφλογιστικες ιδιοτητες.

Τωρα στο θεμα γαλακτοκομικα μπορει να σε κατατοπισει μονο ενας αλλεργιολογος..

εμας σταματησε νωρις γιατι ουδεποτε ειχαμε μεγαλο βαθμο αλλεργιας και τ ξεπ[ερασαμε εκει στο χρονο πανω ..να φανταστεις ο γιος μου 20 μηνων και πινει φρεσκο γαλα...

τα περισσοτερα παιδια παντως ξεπερνανε την αλλεργια τους πληρως εως τα 3,5 χρονια ..

Προκληση στο αγελαδινο γαλα κανουν ειτε στο χρονο ειτε στους 18 μηνες ειτε παλη αναλογα με την γεννικοτερη κατασταση του παιδιου και την εκδηλωση της αλλεργιας

Καλημερα!

Τις αποριες σου σου τις λύσανε νομίζω τα κορίτσια..

Εγω απλά μπήκα να σου πω οτι στη δικη μας περιπτωση

ξεπεράσαμε την αλλεργια περίπου στο έτος...

11-11,5 μηνων αρχισα να δοκιμάζω εγω γαλακτοκομικά(παγωτο για την ακρίβεια :lol: )

κ μετα απο λίγες βδ έφεγε η Άννυ γιαούρτι...

Όπως λεει κ η Χρυσα το χειμώνα φουντώνει το έκζεμα..Ακομη κ τώρα πετάει

που κ που μικρα σημαδάκια...

Δεν ξερω να σου απαντησω... Ισως με πμ στην Λαλα να εβγαζες ακρη. Απλα θελω να σου πω οτι πολλες φορες εχω συγκινηθει με τα ποστ σου... Οπως το μεγαλο στοιχημα... Και τωρα διαβασα το ακομα αφουγκραζομαι τις σιωες σου και βουρκωσα... Ο γιος μου ειναι 17 μηνων κι ακομα σφουγκραζομαι τις σιωπες του... Εισαι πολυ γλυκια μανουλα... :x:x:YMHUG::YMHUG:

Με τιμούν πολύ τα λόγια σου...

Αλλά όπως λένε και οι Άγγλοι "It takes one to know one". :)

Γι αυτό και κάποια άλλοι, υποτιθέμενα κοντινοί, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πώς είναι δυνατόν να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου και κάποιοι να τα θεωρούν όλα αυτά λεπτομέρειες και πολυτέλειες...

Καλησπέρα, να χαίρεσαι το μικρούλι σου.

Θα σου πρότεινα να δεις κάποιον αλλεργιολόγο ( ελπίζω να είναι μόνο υπέρ του θηλασμού γιατι εγώ παιδεύτηκα να την πείσω ότι δεν πρόκειτε να της δώσω υποαλλεργικό γάλα γιατι θα θηλάζω για όσο η μικρή θέλει) για να σου γράψει να κάνεις στη μικρή κάποιες αιματολογικές για να δεις τι πραγματικά την ενοχλεί.

Ναι το σκέφτομαι να την παω σε αλλεργιολόγο, να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε.

Καλημερα :)

Απανταω στις ερωτησεις σου . Να σου πω ομως οτι εγω δεν εχω τοσες πολλες γνωσεις οσες τα κοριτσια στο αλλο φορουμ που τα χουν περασει . Δυστυχως το θρεντ δεν εχει χωριστει και γινετε χαμος αλλα θεσε και κει μια ερωτηση . Καταλαβαινω βεβαια πως και γιαυτες ειναι κουραστικο να απαντουν συνεχεια στις ιδιες ερωτησεις .*

Σωστά κατάλαβες αρχικά. Στο άλλο φόρουμ αναφερόμουν. Απλά το έκανα c/p και εδώ και ξέμεινε και η αναφορά στο θρεντ...

1) Εκτος απο τα γαλακτομικα κανεις σε κατι αλλο αποχη ; Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη γενικα ομως πριν τον χρονο σχεδον ολες οι μητερες (εκτος καποιων περιπτωσεων) σταματησαν την αποχη .

Μόνο στα γαλακτοκομικά, φανερά και κρυφά, οπότε αποκελίονται πάρα πολλές τροφές. Πόσο πριν το χρόνο όμως; Πότε π.χ. μπορώ να δοκιμάσω κάτι για να δω αν την πειράζει; Στους 10 μήνες, στους 11, στους 12;

2) Τα τεστ δυστυχως βγαινουν συχνα ψευδη .

3) Ειναι σημαδι αλλεργιας . Αν εσυ απεχεις και τα μαγουλα συνεχιζουν ετσι αυτο σημαινει οτι την πειραζουν και αλλες τροφες .

Μια είναι μια δεν είναι, μπορεί να την ερεθίζουν και τα γένια του μπαμπά της, πάντως δνε έχω καταφέρει να το συνδέσω με κάποια τροφή.

4) Το ιδιο με το 3.

Λοιπόν, την επόμενη φορά που θα δω κόκκινα τα βλεφαράκια της θα καταγράψω τι έφαγα και θα το βρω το άτιμο, που θα μου πάει. Ούτε που ειχε πάει το μυαλό μου ότι μπορεί να οφείλεται σε τροφή, ουφ.

* Τωρα καταλαβα οτι μαλλον αναφερεσαι στο εδω θρεντ .

Απο οτι θυμαμαι η μικρη ειχε ξεκινησει στερεες . Μηπως περα απο τη δικη σου αποχη πρεπει να δεις και το δικο της διαιτολογιο;

Θα το κοιτάξω, αν και δεν πολυτρώει, θα μου πεις, ίσως αυτοπροστατεύεται, θα γίνω πάντως πιο προσεκτική στο τι συμβαίνει όταν τρώει κάτι.

Επισης , αν τα σημαδια (ερυθροτητα κλπ) δεν περνουν παρολη την αποχη που κανεις απο γαλακτοκομικα , μηπως υπαρχει και αλλη τροφη που την πειραζει .

Τα κοριτσια στο εδω θρεντ ειχαν βοηθηθει πολυ απο την ομοιπαθητικη ειδικα αυτες που τα μικρα αντιμετωπιζαν πολλες αλλεργιες . Η ομοιο βοηθαει στις αλλεργιες και γενικα η αντιμετωπιση ειναι πιο "επιθετικη" , επιτρεπει δηλ στη μητερα να τρωει τις τροφες αλλα γινετε προσπαθεια ενισχυσης του ανοσοποιητικου του μωρου . Ενδιαφέρον, θα το ψάξω και αυτό. Μηπως να επαιρνες μια γνωμη;

Καλημερα!!!

Εγω ειμαι μαμα με προβλημα σαν το δικο σου..

εμεις καναμε ολα αυτα τα τεστ και δεν εδειχναν τιποτα..

απο καποιες αλλες αιματολογικες μας εβγαλε την αλλεργια.

εμας ξεκινησε με εντονους κολικους, αναγωγες και εκζεμα στα μαγουλα- αυτα ειναι τα κοκκινα σπινθουρακια στα μαγουλα του παιδιου σου- μπορει να εμφανισει και σε λαιμο και χαρακια ποδαρακια.

με το που ξεκινησα αποχη ειδα θεαματικη βελτιωση...αλλα εκανα ολοκληροτικη αποχη...διαβαζα προσεκτηκα ετικετες τροφων τα παντα.. Ένιωσα σχεδόν ότι καταρρέει ο κόσμος όπως τον ξέρω όταν ανακάλυψα σε πόσες τροφές υπάρχει κρυμμένο γάλα. Ειδικά αυτό εμ τα αλλαντικά και το ψωμί και τη φρυγανιά με είχε σοκάρει πολύ.

ανακαλυψα οτι υπαρχει γαλα και σε αλλαντικα και σε ψωμια..

επισης ειχα σταματισει να τροω και μοσχαρισιο κρεας..

σε ενα τριμηνο τετραμηνο περιπου αρχισα με την συμφωνη γνωμη του αλλεργιολογου να προσλαμβανω καποια γαλακτοκομικα στην αρχη δοκιμαστηκα...

τωτε περιπου αρχησε να τρωει στερεες και το μωρο και μειωθηκαν οι θηλασμοι..οποτε αναλογα προσαρμοστηκε το διαιτολογιο του...

Μοσχαρακι πχ φαγαμε κοντα 9-10 μηνων..αλλα απο 7,5-8 μηνων περιπου εγω μπορουσα να φαω καποια γαλακτοκομικα..πχ τυρι η κρεας..οχι ομως γαλα το οποιο αρχισα να πινω λιγο μετα το χρονο.. Η περίπτωσή σου με γεμίζει αισιοδοξία!

ειχαμε δωσει πολυ μεγαλη εμφαση στα λαχανικα για να μην εχουμε ελλιψη σιδηρου..

επισης ο δικος μου παρουσιαζε και καποιες δερματικες και αναπνευστηκες αλλεργιες..

δες αν το εκζεμα που εχετε φουντωνει τον χειμωνα- τοτε ειναι σε εξαρση..εμεις δεν φοραμε τιποτα χνουδωτο..η κουβερτα του μπηκε σε αυτοσχεδια παπλοματιθηκη . Μια φορά ακούμπησε σε κάτι χνυδωτό, και το σαγονάκι της έγινε κατακόκκινο. Από τότε τα μάλλινα και τα πλεχτά γενικά πήγαν για απόσυρση...

Επισης οταν εχει εκζεμα φροντιζεις να παρεις καθαρο αμυγδαλελαιο και να βαζεις κυριως βραδυ να το κραταει ενηδατομενο, η λιιιιγο σπαθολαδο που εχει αντιφλογιστικες ιδιοτητες.

Τωρα στο θεμα γαλακτοκομικα μπορει να σε κατατοπισει μονο ενας αλλεργιολογος..

εμας σταματησε νωρις γιατι ουδεποτε ειχαμε μεγαλο βαθμο αλλεργιας και τ ξεπ[ερασαμε εκει στο χρονο πανω ..να φανταστεις ο γιος μου 20 μηνων και πινει φρεσκο γαλα...

τα περισσοτερα παιδια παντως ξεπερνανε την αλλεργια τους πληρως εως τα 3,5 χρονια ..

Προκληση στο αγελαδινο γαλα κανουν ειτε στο χρονο ειτε στους 18 μηνες ειτε παλη αναλογα με την γεννικοτερη κατασταση του παιδιου και την εκδηλωση της αλλεργιας

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...