Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!

Θα ήθελα την πολύτιμη εμπειρία σας σχετικά με τις εξετάσεις που χρειάζεται να κάνουμε στο 3ο τρίμηνο, συγκεκριμένα απο 32η εβδομάδα κ εξής.

Κατ'αρχάς όταν επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας, μέχρι τέλους θα κάνει τον κλασικό υπέρηχο ή κάποια στιγμή ελέγχει τράχηλο κ.λπ. κι αν ναι, σε ποια εβδομάδα (?)

Επίσης, εκτός από τις καθιερωμένες εξετάσεις αίματος, καμπύλης κ ούρων, κάνουμε κ κάποια άλλη?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

32η εβδομάδα γίνεται το ντόπλερ και από την 36η εβδομάδα και μετά μπαίνεις και στον καρδιοτοκογράφο για να βλέπει ο γιατρός τους παλμούς του μωρού και αν υπάρχουν συσπάσεις. Και κάποια στιγμή μετά την 36η εβδομάδα θα ελέγξει και τον τράχηλο.

Demie egw eimai 33evdomadwn kai 2 hmerwn. Stis 32 evdomades mou ekane to prwto doppler. Elegxe dhladh an ginetai swsta h trofodosia apo ton plakounta kai mou egrapse genikes aimatos kai ourwn pali. Eixa hdh kanei kampili zaxarou ennoeitai. Twra tha ton dw akrivws stis 34 vdomades...mou eipe oti apo tis 34 kai meta tha ton vlepw pio syxna upothetw an duo vdomades anti ana treis kai oti to doppler tha ginetai kathe fora. Tha se krataw enhmerh an thes

Demie με το καλό το μωράκι σου! Λοιπόν,το πρώτο doppler μου έκλεισε ραντεβού να το κάνω ακριβώς στις 32 εβδομάδες κ το επόμενο στις 34 κ κάτι.Όσο για τον τράχηλο εμένα απο την αρχή εώς τώρα τον μετράνε κάθε μήνα.

Elenakos σ'ευχαριστώ για την πληροφορία! Κ σ'εσένα με το καλό ο γιόκας!

georgi79 η εξέταση ντόπλερ γίνεται για να δει ο γιατρός πλακούντα, αμνιακό υγρό, έμβρυο κ ότι γενικώς όλα βαίνουν ικανοποιητικά, ότι το μωρό τρέφεται σωστά κ.λπ. Ρώτησε τον γιατρό σου, να δεις τι σου προτείνει.

φιλάκια σε όλες!

georgi79 τον τράχηλο τον κοιτάει με τον εξωτερικό υπέρηχο και αν κρίνει ότι χρειάζεται κάνει και εσωτερικό...ντόπλερ λογικά θα σου το κάνει ο γιατρός στο ιατρείο του. Για ρώτα τον!

Demie, εγώ κάνω κανονικά τις εξετάσεις του μήνα (ζάχαρο, γεν. ούρων, γεν. αίματος ) συν τοξόπλασμα αυτόν τον μήνα καθώς δεν είχαν βρει αντισώματα στην πρώτη εξέταση (και να φανταστείς είχα πάντα γατάκια και σκυλάκια στο σπίτι και μεγαλώσαμε σχεδόν αγκαλια :lol::lol::lol: ) και μου είπε ο γιατρός μου ότι doppler θα μου κάνει εκείνος στο ιατρείο του σε κάθε επίσκεψη, από την επόμενη δευτέρα που θα πάω (σχεδόν 32 εβδομάδων)

Έχω και την καρτελίτσα του Ιασώ που λέει για το doppler και ότι μετά κάνεις και το βιοφυσικό προφιλ αν θέλεις...αλλά γιατί να πληρώσω επιπλέον εκεί αοφύ ο γιατρός μου τα κάνει και στο ιατρείο του? Και την β επιπέδου στην ουσία στο ιατρείο του μου την έκανε, απλώς πήγαμε και στο Ιασώ γιατί εντάξει, έχουν και σύμβαση εκεί και πρέπει να πηγαίνουμε και εκεί να δώσουμε τα 150 ευρώ!!! :lol::lol::lol: Στην ουσία όλες αυτές τις εξετάσεις τις κάνουν οι γιατροί και στα ιατρεία τους απλώς σε στέλνουν και για μια δεύτερη γνώμη...ειδικα την αυχενική και την β επιπέδου...

Πάντως από βασικές εξετάσεις έχουμε ξεμπερδέψει! τώρα απλώς περιμένουμε και βλέπουμε αν τρέφεται σωστά το μωράκι :D:D

ευχαριστω κοριτσια για την απαντηση σας. Το ντοπλερ αναγκαστικα θα το κανω σε ιδιωτικο νοσοκομειο, επειδη ο ιατρος μου δεν εχει ιατρειο, ειναι στο Ελενα. Μου ειπε σημερα να κλεισω ραντεβου στο Ελενα για αρχες Μαρτιου, αλλα εκει εχουν αρχες Απριλιου.

Γνωριζει καποια απο εσας τιμες στο Μητερα;

επειδη οι εξετασεις αιματος ηταν πολυ καλες δεν μου εδωσε να κανω για το μηνα Φεβρουαριο, παλι καλα γλυτωσα. Μου φτανουν τα τσιμπιματα της καμπυλης!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...