Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διδυμα-προωροτητα-αποριες...

Lollipop

Recommended Posts

Γεια σας.....!

:-h:-h:-h:-h:-h:-h:-h

Μπηκα στο 3ο τριμηνο και περιμενω διδυμακια...εχω καποιες αποριες-αγωνιες-φοβιες....

Απο οτι εχω ακουσει και διαβασει απο αλλες διδυμομανουλες συνηθως τα διδυμα βιαζονται να βγουν....

Ποια ειναι <η εβδομαδα ασφαλειας> για τον τοκετο;;;

Σε ποιες περιπτωσεις χρειαζονται <ιδιαιτερη> παρακολουθηση τα μωρουλια λογω προωροτητας; Παιζουν ρολο τα κιλα που γεννιουνται σε συνδυασμο με τις εβδ της κυησης που γινεται ο τοκετος;

Δεν ξερω αν διατυπωνω καλα τους προβληματισμους μου για να τους καταλαβετε και να μου δωσετε καποια απαντηση..... :oops::oops::oops::oops:

Οποιαδηποτε πληροφορια και εμπειρια θα μου ηταν πολυτιμη!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου μέλουσα διδυμομανούλα!!!

Μην ανυσηχείς μπορεί να υπάρχει λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα προωρότητας αλλά δεν είναι ο κανόνας.

παρόλα αυτά απο την εμπειρία μου και τα όσα είδα και άκουσα απο τους γιατρούς στο νοσοκομείο που νοσηλευόμουνα θα σου πώ πως όλα είναι σχετικα.

Δηλαδή ανάλογα με την περίπτωση και τον λόγο που γίνεται πρόωρος τοκετός, το βάρος των εμβρύων, την γενικότερη κατάσταση.

Για να καταλάβεις τα δικά μου γεννήθηκαν 32+2 με βάρος 2380 και 2220 μπήκαν θερμοκοιτήδα 15 μέρες περίπου ενώ παιδάκια που γενήθηκαν σε μεγαλύτερη εβδομάδα και με ίδιο βάρος έμειναν παραπάνω.

Σε γενικές γραμμές μετά τις 32 βδομάδες είναι αρκετά ασφαλής για δίδυμα αν θυμάμαι καλά!!

Ελπίζω να σου έλυσα κάποιες απορίες αν και γνώμη μου είναι πως αν δεν συντρέχει λόγος να μην τα σκέφτεσαι αυτά απολαυσε την εγκυμοσύνη και την ησυχία σου ;)

γεια σου μελλουσα μανουλα!!!!

εγω σαν προωρομανουλα θα σου πω το εξης

ο αντρακος μου γεννηθηκε στις 31 εβδομαδες,1250κιλα και εμεινε στην θερμοκοιτιδα ενα μηνα για να παρει βαρος

οπως ειπε και η καραμελενια το οτι εχεις διδυμα δεν ειναι και κανονας οτι θα γεννηθουν προωρα.....

πιστευω πως απο την 31η και μετα ειναι καλα να γεννηθουν

αν και ξερω μωρακια που γεννηθηκαν νωριτερα απο το δικο μου και τα καταφεραν πολυ καλα

ενα προωρο μωρακι ετσι και αλλιως παρακολουθειται περισσοτερο απο ενα τελειομηνο λογω του οτι του λειπουν 'εβδομαδες' στην κοιλια της μανουλας και τις αναπληρωνει στην θερμοκοιτιδα

εμεις εχουμε παρακολουθηση(οφθαλμιατρου-ακουολογου-νευρολογου)

τον νευρολογο γιατι ειχαμε ενα θεματακι οταν γεννηθηκε ο μικρος.

και παλι προληπτικα ολα αυτα γιατι δεν μας παρουσιασε τιποτα 1 μηνα που ηταν στην εντατικη...τα πηγε πολυ καλα!!!

αν το παιδακι ειναι καλα στα κιλα και δεν παρουσιασει κατι παθολογικο τοτε εχει την απλη παρακολουθηση του προωρου

τα κιλα παιζουν ρολο στο ποσο καιρο θα κατσουν θερμοκοιτιδα

δηλαδη αν γεννηθει πχ 1250 οπως ο δικος μου θα μπει στην θερμοκοιτιδα μεχρι να παει τουλαχιστον 2 κιλα

αν γεννηθει πανω απο 2 κιλα θα μεινει για πολυ λιγες μερες και μονο προλυπτικα

σιγουρα οσο περισσοτερο μεινει στην κοιλια της μαμας θα παρει περισσοτερο βαρος

ενα προωρο 31 εβδομαδων ειναι λιγο πιο πισω σε βαρος απο ενα προωρο 35-36 εβδομαδων γιατι το 2ο εχει προλαβει να παρει βαρος απο την μαμα του

ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι

με το καλο τα μωρακια σου και μην αγχωνεσαι

Καταρχήν χρόνια πολλά και με το καλό να δεχτείς τα μωράκια σου. Πρίν απο περίπου 5 μήνες γέννησα διδυμάκια στην 38η εβδομάδα 2800 και 2530 αντίστοιχα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν πρόωρα και απο βάρος μια χαρά. Ο γιατρός μου μου είχε πει ότι σχετικά με την θερμοκητίδα είναι ο συνδυασμός εβδομάδας γέννησης και βάρους. Κάτω απο 2200 και σε μικρή εβδομάδα μπαίνουν θερμοκητίδα, αλλα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Στις μέρες μας πολλά παιδάκια μπαίνουν θερμοκητίδα και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και αναπτύσονται κανονικότατα. Όλα θα πάνε καλά. Να είσαι χαλαρή και να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου!!!

λολιποπ με το καλο να ερθεις στις διδυμομανουλες.

κ γω γεννησα τα διδυμομπεμπιδια 37 κ 2 ημερες.

εβδομαδα επιθυμητη απο του γιατρους θεωρειται η 36.το ιδανικο βαρος για να αποφυγουν τη θερμοκοιτιδα ειναι τα 2 κιλα.βεβαια αυτο μπορει να εξαρτηθει κ απο αλλους παραγοντες οπως ειπε η 2002.

ολα καλα θα πανε!!οτι απορια εχεις ελα στις διδυμομανουλες!!!

Μου σπάσαν τα νερά 37 και 3 , τα κοριτσάκια μου γεννήθηκαν 2620 και 2920. η μικρή μπήκε 2 μέρες στη θερμοκοιτίδα λόγω ταχύπνοιας που εμφανισε, αλλά τίποτα το σημαντικό. Μετά την 37 εβδομάδα τα μωρά θεωρούνται τελειομηνα, αλλά και μετά την 34 εβδομάδα συνήθως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πιο νωρίς ίσως έχεις πρόβλημα με το βάρος, αλλά δεν έγινε και τίποτα.

Kαλημερα!

Χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις σας μανουλες!!!!! Τα σεναρια που εφτιαχνα στο μυαλο μου, λογω,αγνοιας ηταν τραγικα.......

Το πιο αγχωτικο για μενα ειναι που δε μπορω να γνωριζω εξ αρχης που θα γεννησω οταν με το καλο ερθει η ωρα...και τι εννοω....αν ολα πανε καλα θα γεννησω στην κλινικη της πολης μου....αν (χτυπα ξυλο) γινει κατι απροβλεπτο νωριτερα απο το αναμενομενο θα πρεπει να παω Θεσ/κη....

Το χειροτερο σεναριο ειναι να γεννησω στην πολη μου κ να πανε τα μωρα Θεσ/κη..... :?:?:?:?:?:?:?:?

καλημέρα κοριτσάκι!!!

Μην τα σκέφτεσαι αυτά...ότι και να συμβει πάντως να είσαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά!!!

Για να σε ξεαγχώσω λίγο ακόμα θα σου πώ πως εγώ γέννησα στο παπαγεωργίου θεσσαλονίκη. Εμεινα εκεί σύνολο 1 μήνα και ήμουν υπερευχαριστημένη απο τους γιατρούς και το προσωπικό!!!

Όσο για την μονάδα των νεογνών δεν έχω λόγια!! και ο διευθηντής άψογος!! Μην στεναχωριέσε για τίποτα είχα δει πολλές μανούλες που ερχόντουσαν απο μακριά για να βλέπουν τα μωρά τους και μπορείς να πάς ότι ώρα και όσες φορές την μέρα θέλεις!!Είτε εσύ είτε ο μπαμπάς!!!!

Καλό υπόλοιπο και καλή χρονιά!!!!!

Και ότι απορία έχεις εδώ είμαστε ;)

με το καλο βρε κοπελια και μη βαζεις χαζα πραγματα στο μυαλο σου...

απολαυσε αυτες τις τελευταιες βδομαδες ηρεμιας με τον αντρουλη σου και ολα θα πανε καλα!!! γιατι μολις σκασουνε μυτη τα κοριτσια σου..... τρεχατε ποδαρακια μου να μη σας πιασει.... ξερεις...!!! :lol::lol:

εμενα σπασανε τα νερα στην 37+1 μερα... ειχα ραντεβου για καισσαρικη τη μεθεπομενη το πρωι. γεννηθηκαν 1 παρα τη νυχτα, ο Σπυρακος 2290 και η Μαρια-Αννα 2300. δε χρειαστηκαν θερμοκυτιδα. οι μαιες παθανε πλακα. στο ειδικο "κουτι" που τους βαλανε μαζι για να τα ανεβασουνε πανω, τα κλωτσομπουνια εδιναν και επαιρναν! και ο Σπυρος εριξε τρελο φαϊ αμεσως! τα λεγανε στον αντρα μου σκασμενες απο γελια!

Α! και για να μην την πατησεις σαν εμενα... το οτι σπανε τα νερα, δεν ειναι απαραιτητο να γινει πλημυρα, οπως νομιζα... εγω ειχα ποσοτητα σα να μου ερχοταν περιοδος... και δεν περασε καν απο το μυαλο μου οτι γενναω!!!!

σου ευχομαι απο καρδιας με το καλο να τα κρατησεις υγειη στην αγκαλια σου και του χρονου να σου τραβανε τα στολιδια απο το δεντρο, μερες που'ναι!!!!

καλη χρονια!!!!

γεια σου κ απο εμενα !

με το καλο να υποδεχτεις κ συ τα διδυμακια σου ! Θα συμφωνησω με καποια απο τα κοριτσια που ελεγαν οτι η διδυμη εγκυμοσυνη δεν σημαινει οπωσδηποτε κ προωροτητα ..Εμεις γεννηθηκαμε στις 38 εβδομαδες νταν που λενε , η Σοφια στα 2700 κ η Νικη στα 2740..Και σε μενα οπως κ στην Βαγκμαν εσπασαν τα νερα ενω ειχα προγραμματισει την καισαρικη για την επομενη ημερα ..Βιαστικη η πρωτοκορη μου τι να πω ..

Απολαυσε τις στιγμες αυτες που ζεις ..ειναι μοναδικες ! Μην βαζεις τετοιες σκεψεις στο μυαλο σου ..Να εισαι ηρεμη κ χαλαρη ..Να σκεφτεσαι οτι ολα θα πανε καλα η θετικη σκεψη βοηθαει πιστεψε με !

Καλη χρονια ευχομαι κ με το καλο !

Aχ βρε κοριτσια σας ευχαριστω πολυ! Με ξε-αγχωσατε και μου ριξατε στο κεφαλι ενα τσουβαλι αισιοδοξια! :D:D:D:D:D

Να σας ζησουν τα ζουζουνια σας και καλη χρονια!!!!!

Τελικα η αγνοια και η κλεισουρα(απο την αρχη της εγκυμοσυνης) ειναι κακοι συμβουλοι! :lol::lol::lol::lol:

:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

γεια σου κουκλα ομορφη με τις κοπελαρες στην κοιλια σου

αντε να ερθει και καμια νυφη γιατι το φορουμ ειναι ανδροκρατουμενο μου φαινεται :lol:

μην αγχωνεσαι καθολου

κοιτα να περασεις τωρα καλα οσο γινεται γιατι σε περιμενουν αυπνίες μετα οταν θα γεννηθουν :lol:

εγω γεννησα 36+6 προγραμματισμενα με καισαρικη

ουτε θερμοκοιτιδες - ουτε τιποτα

ολα πολυ καλα πηγαν αν και εμεινα στο κρεββατι αρκετα γιατι ειχα συσπασεις απο τον 5ο μηνα

μονο αυτο κατα τα αλλα ολα πηγαν καλα

να εισαι καλα εσυ και η οικογενεια σου

σου ευχομαι τα καλυτερα

Χαιρετω ολες τις δυδιμομανουλες. Να χαιρεστε τα μωρακια σας. Να ειναι γερα και ευτυχισμενα. Τωρα οσον αφορα τον προωρο τοκετο συμφωνω και εγω οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Γεννησα 32+5 ενα κοριτσακι 1750 και ενα αγορακι 1850. Εμειναν στην θερμοκοιτηδα 6+5 μερες αντιστοιχα, χωρις κανενα προβλημα..Σημειωτεον οτι μενω σε ακριτικο νησι και παρολα αυτα δεν χρειαστηκε να φυγω για Αθηνα, ενω ολα ηταν ετοιμα γι'αυτο(αερομεταφορα, νοσοκομειακο κλπ). Η μικρουλα ηταν λιγο βιαστικη και, αν και εμεινα αρκετες μερες στο κρεβατι γιατι οι συσπασεις ειχαν αρχισει καιρο πριν, τελικα εκεινη μας την εσκασε. Ο μικρος ομως δεν ηταν να γεννηθει ακομα,ουτε και με τους τεχνητους πονους δεν εβγαινε. Ετσι ο γιατρος εσπασε τα νερα. 3 ωρες μετα τη μικρη μας βγηκε και ο μικρουλης μας. Ολα πηγαν καλα. Μη φοβασαι τιποτα. Τα προωρα μου ειπαν οτι παιρνουν πιο γρηγορα βαρος και δεν το πιστευα. Και ομως ειχαν πολυ δικιο....!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Καλη χρονια!!!!

Ευχομαι υγεια και ευτυχια σε εσας και τις οικογενειες σας!!!!!

Για ακομα μια φορα σας ευχαριστω για την υποστηριξη σας και την θετικη σας ενεργεια!!!!!!

Εμεις ειχαμε παρατραγουδα παραμονη......γυρισε η μια μπεμπα κ ειχε το κεφαλι της στο εντερο μου κ μου εκανε κολικο κ τρεχαμε!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...