Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ο ύπνος του μωρού - Μέρος 1ο


lena

Recommended Posts

Θεωρητικά, ο ύπνος του παιδιού σας πρέπει να είναι γύρω στις 10-12 ώρες κάθε μέρα κατά τον δεύτερο χρόνο της ζωής του. Η θεωρία, όμως, πάντοτε δεν συμβαδίζει με την πράξη, και εσείς το ξέρετε πιο καλά από τον καθένα! Πάντα, ο ύπνος του παιδιού , οι ώρες που θα κοιμάται και οι ώρες που δεν θα κοιμάται, θα αμφιταλατεύονται.

*** Κλικ εδώ για να διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... ***

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 year later...

πως πετυχαινεις να κοψεις το βραδυνο φαι??????????

εμεις ακομα ξυπναμε..

κ να μη θελει αν φαει παλι ξυπανει..

χθες ας πουμε τα χαραματα 3 η ωρα σηκωθηκε κ επαιζε για 1,30 ωρα..

:(:(:(:(:(:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποιος το εγραψε το αρθρο ?? :dry:

Η προσέγγιση ειναι τελειως λάθος , ειδικά στο θέμα του φαγητού .

Επισης δεν εχω καταλάβει για ποια ηλικια αναφέρεται ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εεε...με το βραδυνο φαγητο εχω τις αντιρησεις μου...οταν πειναει το παιδι το ταιζουμε.Εγω αυτο ξερω σαν "σωστο",αυτο εχω ακουσει απο μαιες κ γιατρους.

Με τον υπνο παλι, υπαρχουν αρκετα πραγματα που πρεπει να λαμβανουμε υποψη,οπως την παιδικη αυπνια ,το περιβαλλον που μεγαλωνει ενα παιδι,πιστευω οτι μπορεις να βοηθησεις με τεχνικες διαφορες ενα παιδι να κοιμαται σωστα.

Γενικα μου ακουγονται καπως ..αυθαιρετα αυτα που γραφονται στο αρθρο.Ποιανου ειναι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ και να κοιμόταν συνεχόμενα.... Η μεγάλη από μόνη της το έκοψε. Η πιτσιρικα όμως ξυπναει 2 φορές για να φάει. Δεν μπορω να της στερησω το φαγητο τη νυχτα, θα την εχω για ώρες να κλαιει και θα ξυπνησει τους υπολοιπους.

Πως όμως κόβεται ο νυχτερινος θηλασμός;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

για το θεμα του φαγητου σε αυτην την ηλικια συμφωνω με το αρθρο

Σε ποιο πράγμα συμφωνεις ?

Οτι οι μητέρες "μαθαινουν" στα μωρά να ξυπνάνε ? Πως το κανουν αυτο ? Εκει που κοιμαται το μωρο του χωνουν ενα στηθος ή ενα μπουκάλι στο στομα για να ξυπνησει ?? :dry:

Ή μηπως φταινε που ανταποκρινονται στις ανάγκες του μωρου τους .

Θα ταν καλύτερα να του δινουν χαμομήλι τη νυχτα αυτο συμβουλευουν οι ειδήμονες .. Το αν διακοπτετε ετσι η ανάπτυξη του μωρου δεν τους ενδιαφέρει ... Φυσικά και δεν αναφερεται πουθενα ο θηλασμος ειναι ΒΕΒΑΙΟ οτι το μωρο πινει απο μπουκάλι :ohmy::blink:

Νομιζω οτι το συγκεκριμένο αρθρο ειναι -επιεικώς - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν εσείς εξακολουθείτε να το ταίζετε, το παιδί θα αντιμετωπίσει μελλοντικά πρόβλημα με το βάρος του και επιπλέον η τερηδόνα θα καταστρέψει τα δοντάκια του.

η τερηδονα δεν εμφανιζεται λογωφαγητου αλλα λογω κακης στοματικης υγιεινης,γι αυτο πριν το βραδυνο υπνο καθαριζουμε το στοματακι του μωρου μετα το γευμα του,κατα την διαρκεια του υπνου δεν παραγεται η ιδια ποσοτητα σαλιου κ δεν προστατευεται το στομα απο τα βακτηρηδια. Και το βαρος δεν εχει να κανει με το βραδυνο φαγητο αλλα με τον τροπο διατροφης,την κληρονομικοτητα,την ποιοτητα κ ποσοτητα τροφης...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καταρχας μιλαμε για ενα αρθρο και οχι για θηλασμο αλλα ουτε για μπουκαλι να ξεκαθαρισουμε πρωτα

δεν τα ξυπναμε μονες μας ομως συμφωνω στο οτι μολις ενα παιδακι ξυπναει την νυχτα και κλαιει(και το εχω ακουσει απο πολλες μαμαδες)κατευθειαν χωνουν ενα μουκαλι η ενα στηθος στο στομα του παιδιου.ολες ξερουμε οτι τα παιδια δεν κλαινε μονο για φαγητο!! πχ εμενα χθες εκλαιγε ολη νυχτα ηταν για φαγητο?? οχι!!! ηταν τα δοντια του.αναγκη του παιδιου ειναι πολλα πραγματα και οχι αποκλειστικα το γαλα....εγω χθες βραδυ εκανα λακουβα στο δωματιο(πλακα πλακα )να τον πηγαινω περα δωθε αγκαλια και να τον κουναω το ευκολο ηταν να τον ''ναρκωσω''με το μπιμπερο αλλα νομιζω οτι καταλαβαινουμε τις αναγκες των παιδιων μας ετσι δεν ειναι??

πολλα μπορει να συμβαινουν απο ενα κακο ονειρο εως και φοβος αποχωρισμου

θεωρω ομως αν με το ουα του χωσω ενα μπουκαλι στο στομα σιγουρα θα μαθει εκεινη την συγκεκριμενη ωρα να ξυπνα και να κλαιει για να το παρει

επεισης δεν νομιζω λαλα μου οτι διακοπτεται η αναπτυξη ενος παιδιου 2 χρονων αν πιει χαμομηλι η νερο στην διαρκεια της νυχτας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου απαντήσω απο το τέλος . Το αρθρο αναφέρετε στους 3-4 μήνες ! Διαβασε προσεκτικά τι λεει γιατι θα απαντηθει και η ερωτηση σου περι θηλασμου και μπουκαλιου .

Αν το μωρο δεν πεινάει δεν προκειτε να πιει γαλα . Εσεις ειδικά που δινετε μπουκάλι νομιζω το καταλαβαινετε καλυτερα αυτο . (Ο θηλασμος εχει την ιδιαιτερότητα να ειναι και παρηγορια πχ στα δοντια το μωρο θηλάζει γιατι ανακουφίζεται )

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lala κ το μπουκαλι το χρησιμοποιουν για να ανακουφισουν τα δοντια τους,

Μπεμπουλη μου προσωπικα σηκωνομαστε καθε βραδι για γαλα :P ,αλλα του δινω πρωτα νερακι μηπως διψαει,χαδακια μηπως θελει παρηγορια και οταν επιμεινει του δινω γαλατακι :) το καλο ειναι οτι ποτε δεν ξυπναει κλαιγοντας ,απλως ξυπναει και "νιαουριζει".

Δεν θυμαμαι σιγουρα (αλλα θα το ψαξω!),στο μαιευτηριο φευγοντας μας ειχαν συμβουλεψει να μην αρνουμαστε το γαλα το βραδυ,μας ειχαν πει οτι τα ειπεδα ζαχαρου στο μωρο δεν εχουν ρυθμιστει μεχρι κ τον 6ο μηνα ((θα το ψαξω για να μη λεω ανακριβειες,αλλα αυτο θυμαμαι).Η παιδιατρος παλι επιμενει να τον ταιζω για οσο καιρο αυτος θελει και απο οσο μου χουν πει φιλες μου και σε αυτες οι γιατροι τους τα ιδια λενε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

admin έγραψε:

** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: [url=http://mammyland.com/index.php?option=com_content&task=view&id=657&Itemid=312]Ο ύπνος του μωρο

Υπνος με ...διακοπές

μερικά μωράκια, είτε με αιτία ή χωρίς, ξυπνάνε κατά την διάρκεια της νύχτας. Το πρόβλημα που προκύπτει , όμως, είναι ότι δεν ξανακοιμούνται αμέσως χωρίς την δική σας συνδρομή. Μην πετάγεστε από τον ύπνο σας και τρέχετε αμέσως να δείτε τι συμβαίνει. Περιμένετε λίγο και αν επιμένει ελέγξτε τι είναι αυτό που το ενοχλεί.

Μήπως είναι αδιάθετο; Μήπως έχει λερωθεί;μήπως απλά θέλει να νιώσει ασφάλεια; Kαθησυχάστε το , χαιδέψτε το τρυφερά, και μιλώντας του σιγανά προσπαθήστε να το ηρεμήσετε. Αποφύγετε να το πάρετε αγκαλιά, να ανάψετε το φως και να το ξεσηκώσετε.

Μόλις τα πράγματα ηρεμήσουν , απομακρυνθείτε σιγά-σιγά.

Εγω κοριτσια και στον δευτερο πεταγομαι οταν κλαιει.Μου εχει τυχει να μπερδευτει με το σεντονι στο προσωπο..Εννοειται το βραδυ δεν αναβεις φωτα αλλα δε μπορεις να το αφησεις να κλαιει εστω κ λιγο.Καποιο λογο θα εχει, μωρο ειναι.

Στο φαγητο με καλυψατε οι υπολοιπες.

Πολυ Αμερικανικο μου κανει :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...