Μετάβαση σε περιεχόμενο

θεμα: ύπνος!

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Το αγοράκι μου αύριο κλείνει 8 μήνες. Γενικά είναι πολύ υπναράς και δεν είχαμε σχεδόν ποτέ πρόβλημα στον ύπνο. Τις τελευταίες 10 μέρες όμως άρχισε τα ζοριλίκια και πολλές φορές ενώ είναι γλαρωμένος με το που τον αφήνω στην κούνια κλαίει.

Το βράδυ το παλεύω άνετα γιατί συνήθως είναι νυσταγμένος και 1-2 φορές αν επιμένει στη γκρίνια τον χαιδεύω χωρίς να τον πάρω αγκαλιά και τελικά γυρνάει πλευρό και κοιμάται.

Το πρόβλημα είναι το μεσημέρι. Ενώ ποτέ δεν τον είχα συνηθίσει σε αγκαλιά και νανούρισμα, πλέον αν δεν τον κουνήσω έστω 5 λεπτά δεν κοιμάται με τίποτα. Αναρωτιέμαι αν είναι λάθος που τον κουνάω το μεσημέρι για να κοιμηθεί και συνηθίσει σ' αυτόν τον τρόπο νανουρίσματος. Βέβαια, το πολύ στο τέταρτο κοιμάται, δεν με κουράζει δηλαδή ιδιαίτερα, δεν ξέρω όμως αν έτσι συνηθίσει και δεν κοιμάται μόνος του. Τί γνώμη έχετε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η δική μου γνώμη είναι ότι όλα τα παιδιά περνούν από διάφορες φάσεις ύπνου μέχρι να καταλήξουν πώς θα κοιμούνται, από την στιγμή που δεν σε κουράζει το νανούρισμα, συνέχισέ το,....εγώ στην αγκαλιά μου κοίμιζα την κόρη μου μέχρι και 14 μηνών!, τώρα κοιμάται (όταν κοιμάται) τα μεσημέρια μόνη της, παίζοντας στην αρχή και μετά την παίρνει ο ύπνος!!!

8 μηνών είναι ακόμη μικρουλάκι........ :roll::roll::roll::roll:

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου argi. Κι εγώ πιστεύω ότι είναι μικρούλι ακόμη αλλά ακούω διάφορα και δεν ξέρω αν πρέπει να του το αλλάξω. Ομολογώ όμως ότι ενώ μέχρι πρότινος έτσι κοιμόταν κι εμένα, πάιζοντας και μετά μόνος του, από τότε που άρχισε τα ζόρια δεν έχω προσπαθήσει να τον ξαναφησω μόνο του γιατί έτσι και αρχίσει το κλάμα μετά κοιμάται με το χίλια ζόρια και είμαι μετά τη δουλειά οπότε δεν το ρισκάρω να έχω κλάματα και τον νανουρίζω απευθείας χωρίς δεύτερη σκέψη.

κ ο δικος μου ετσι εκανε...

μεχρι 7.5 μηνων κοιμοταν εντελως μονος του, ουτε κουνημα ουτε τπτ

μετα ηθελε κουνημα κ τωρα πλεον κοιμαται μονος του στο κρεβατακι του

ολα τα παιδακια οπως λεει κ η αργυρουλα περνανε διαφορες φασεις

το θεμα ειναι οι δικες σου οι αντοχες..

καθως δεν εχουν ολεςοι μαμαδες τις ιδιες επιλεγουν διαφορετικο τροπο "ρυθμισης" υπνου

εγω προσωπικα ακολουθησα τις αναγκες του κ τωρα μια χαρα κοιμαται

κανε αυτο που σου λεει το ενστικτο σου!!

Θα συμφωνησω με την Αργυ και τη Λενα! :)

Ολα τα παιδακια περνανε απο διαφορες φασεις υπνου και τοσο διαφορετικες το ενα απο το αλλο..

Ο δικος μου μεχρι 4-5 μηνων δε κοιμοταν ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΟΤΕ και με ΤΙΠΟΤΑ!!!! :o αφου οι μαιες στο μαιευτηριο τα ειχαν παιξει!!! :lol::lol::lol:

Δεν κοιμοταν ουτε αν τον επαιρνα μαζι μου στο κρεβατι μας το σκατο!!! :crazy:

Μεχρι που εφτασα στα ορια μου,αποφασισα να γινω πιο "σκληρη" και με πολυ κοπο τον εμαθα να κοιμαται μονος του στη κουνια!

Βεβαια παντα ακολουθουμε μια ρουτινα υπνου..Κλεινουμε φωτα,βαζουμε το φωτακι,καληνυχτιζουμε τα ζωακια στο τοιχο,λεμε 2-3 τραγουδακια αγκαλια, τον βαζω στη κουνια,του δινω φιλακι και τον αφηνω να αποκοιμηθει μονος του.

Φυσικα πολλες φορες με φωναζει,ζηταει κι αλλο τραγουδακι,αγκαλια κτλ(κι εννοειται οτι οσο του δινω τοσο πιο πολυ ζηταει! ;) ) αλλα του εξηγω ομορφα(ενιοτε και λιγο πιο αυστηρα αν το παρακανει) οτι τωρα ειναι ωρα για υπνο,παμε ολοι να ξεκουραστουμε κτλ κι ετσι το παιρνει αποφαση και ξεραινεται! :lol:

Ακου το ενστικτο σου οπως ειπαν και τα κοριτσια και σιγουρα θα κανεις το πιο σωστο για το δικο σου μωρακι! ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...