Μετάβαση σε περιεχόμενο

καμπυλη ζαχαρου!!


Recommended Posts

κοριτσακια ξερετε ποιο ειναι το ανωτερο οριο ζαχαρου για την περιοδο της εγκυμοσυνης????διαβητολογο που ρωτησα μου ειπε 1.40 και η γυναικολογος μου ειπε 1.20!!εκανα καμπυλη ζαχαρου σε 0' ηταν 86 , σε 60' ηταν 1.65 ,σε 120' ηταν 1.48 και σε 180' ηταν 1.54!!ποια η γνωμη σας??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καταρχην ειναι 120 και οχι 1.20

αυτα τα αποτελεσματα θα τα αξιολογησει ο γυναικολογος σου για αρχη και αν υπαρχει προβλημα θα σε καθοδηγησει στον αναλογο γιατρο...

με το καλο το μωρακι σου :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΠΟ οτι ξερω το ανωτερο ειναι 140... Λογικα η γυναικολογος σου 8α σου δωσει καποια διατροφη.

Με το καλο το μπεμπακι σου :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κουκλιτσα μου ειχα ζαχαρο στην εγκυμοσυνη.

λοιπον μην πανικοβαλεσαι.καταρχην ναξερεις πως ειναι διαφορετικα τα ορια για τις εγκυμονουσες.επισης αλλα ειναι το οριο νηστικη και αλλο μετα απο μια ωρα, απο δυο κλπ.

Επισης αποκλινουν οι τιμες (τα ορια)απο εργαστηριο σε εργαστηριο.Δυστυχως δε θυμαμαι να σου πω τα δικα μου.Αλλα συμπερασματικα ο μονος αρμοδιος να αξιολογησει την καμπυλη ειναι ο γυναικολογος σου.Σε περιπτσωση που ειναι λιγο τσιμπημενες οι τιμες θα σε παραπεμψει σε διαβητολογο για να ακολουθησεις ειδικη διατροφη(εγω στην εγκυμοσυνη πηρα συνολικα 9 κιλα)και στη χειροτερη αν συνεχιζει το προβλημα θα κανεις ινσουλινη οπως εκανα κι εγω αλλα και πολλες αλλες κοπελες και ολα θα πανε καλα.οποτε μην αγχωνεσαι οτι και να γινει.

Με το καλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνω με το Πασχαλακι....8υμαμαι και η αδελφη μου ειχε ζαχαρο τους τελευταιους 2 μηνες και εκανε διατροφη και ινσουλινη. Το μωρακι της γεννη8ηκε φυσιολογικα 3.600 χωρις κανενα προβλημα απλα ο γιατρος της το πηρε 2 βδομαδες νωριτερα γιατι 8α εφτανε το μωρο 4 κιλα εξαιτιας του ζαχαρου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εμένα η δική μου καμπύλη ζαχάρου είχε τσιμπημένες τιμές, και ενώ ο γυναικολόγος μου ήταν πιο χαλαρός ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθούσε μου συνέστησε διατροφή (κομμένα τα γλυκά, και προσοχή σε μακαρόνια, πατάτες κλπ).

Σύμφωνα με τον ενδοκρινολόγο μου, που τον εμπιστεύομαι απόλυτα, οι τιμές για την εγκυμοσύνη στην εξέταση με 100γρ γλυκόζη είναι:

0΄ <95

60΄ <180

120΄<150

180΄<140

Βλέπω ότι και εσένα κάποιες τιμές σου είναι τσιμπημένες. Οπότε συμβουλεύεσαι τον γυναικολόγο σου και αν θέλεις πάρε και μια γνώμη από ενδοκρινολόγο. Συνήθως όταν υπάρχει θέμα ζαχάρου τότε και το έμβρυο είναι λίγο πιο μεγάλο από ότι συνήθως. Εμένα γεννήθηκε 4.300 αλλά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας! μηπως μπορω να μην κανω την καμπυλη? στο πρωτο μου δεν ειχα κανενα προβλημα, αφηστε που ο γιατρος μου ειπε πως ειναι καλυτερη και απο φυσιολογικο! Βεβαια ηταν πριν απο 7 χρονια. Τωρα εχω προβλημα με το στομαχι μου κ δεν μπορω να μεινω ουτε για λιγο νηστικη. Παντα κανω τις εξετασεις αιματος μετα που εχω φαει 2 φετες ψωμι σκετες. Σιχενομαι αυτη την εξεταση!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οπως ειπε και η Πεννυ και γω γεννησα 2 εβδομαδες νωριτερα φυσιολογικα (με προκληση-τεχνητους πονους) για να μη μεγαλωσει πολυ το μωρο λογω του ζα\χαρου.Οταν γεννηθηκε ηταν 3 κιλα ακριβως(ο υπερηχος το εδειχνε 3400 αλλα εχουν αποκλιση +-500 γρ).και η διαιτα γινεται περα απο το να μην αβεβασεις ζαχαρο για να μη μεγαλωσει πολυ το μωρο(γιατι υπαρχει αυτη η προδιαθεση αν η μαμα εμφανιση διαβητη κυησης)/

Γεωργια δεν εχει καμια απολυτως σχεση η μια εγκυμοσνη με την επομενη.Πρεπει υποχρεωτικα να κανεις την εξεταση για να σαι σιγουρη.το οτι δεν ειχες στη μια δεν παει να πει οτι δε θα εμφανισεις σε επομενες εγκυμοσυνες.Γνωστη μου εκανε διδυμα και δεν εμφανισε ζαχαρο και στην επομενη εγκυμοσυνη της που ειχε εμφανισε ζαχαρο.επισης δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα ειχε και αυτη αγορακι και εχω ακουσει πολλες περιπτωσεις με αγορακι να κανουν ζαχαρο.ισως παλι να ναι και τυχαιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...