Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατι τοση αρρωστια?

Recommended Posts

Κοριτσια δεν αντεχω αλλο!! Το μωρο μου ειναι ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΡΡΩΣΤΟ! Συνεχως ομως..Απλα καποιες μερες δεν εχει πυρετο. Απο 20 σεπτεμβρη μεχρι τωρα που μιλαμε ειναι αρρωστος. :( Λεγαμε οτι κολλαει απο τον βρεφικο. Ελα ομως που εχω να τον παω εναν μηνα και συνεχιζει να ειναι αρρωστος. Ο παιδιατρος εγινε πλουσιος. Ανα τρεις μερες ερχετε σπιτι μας. μια κρυωμα, μια ιωση... Τωρα ενδεχετε να εχουμε και ανεμοβλογια γιατι ηρθε σε επαφη με παιδακια που ειχαν χωρις να το ξερουμε και περειμενουμε 15 μερες αν θα εκδηλωθει. Τι να κανω ρε παιδια? Πως να τον προστατεψω? Να μεινουμε κλεισμενοι στο σπιτι καναν μηνα μεχρι να συνελθει εντελως? Να το κανω αμα ειναι να γιατρευτει. Να του δωσω τιποτα βιταμινες? Και να φανταστειτε οτι ακομα θηλαζω!! :shock: Να τον παω για εξετασεις? Πως να Τον βοηθησω? Δεν αντεχω να βλεπω αλλο τα ματακια του κοκκινα και κομμενα. Να μην μπορει να αναπνευσει, να ροχαλιζει και να ξυπναει απο τον βηχα! Βοηθηστε μας!!!! :cry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να κανω υπομονη αλλα γιατι τοσο ευθραυστο ανοσοποιητικο? Υπαρχει αραγε κατι να βοηθησει?

Κουράγιο βρε κοριτσάκι, ξέρω, σου φαινεται αβάσταχτο αυτο που περνάς αλλά θα δεις θα περάσει..

Ο Γιατρός τι σου λέει? Και γιατι ερχεται συνέχεια σπίτι? Του δίνεις κανένα σιροπάκι?

ola ta paidakia molis pane sxoleio wspou na apoktisoune gero anosopoihtiko ta idia pathainoune!fentasou oti emeis nosileutikame kai 2 fores sto paidwn apo 3 meres...!upomoni einai to 1o pou tha sou pw.kouragio to 2o kai to 3o an sunexiseis me tin paidiatro..tha faliriseis!egw ton pigaina sto ika kai ta aogeumata-vradia sto paidwn!giati einai toso suxna ta krousmata pou den paleuetai..

den thelw na xaseis to kouragio sou!exoume polli dunami eidika emeis oi gunaikes..

O paidiatros ti sas leei??? Kai emeis otan ksekinisame paidiko an kai htan 3 xronon thn mia evdomada eimastan arosth thn mia kala, etsi pige olh h xronia sxedon kai h epomenh na mhn sou pw...

Eixame piksei stois antiviosois kai sta antipiritika..

στον παιδων νοσηλευτηκαμε κι εμεις 10 μερες για οξεια ωτιτιδα και τον πηγαιναν για χειρουργειο. Υπογραψαμε και φυγαμε. Το ξεπερασαμε σπιτι με αντιβιωσεις. Ομως ποτε δεν συνηλθε. Παρ ολο που εφυγε η ωτιτιδα παντα θα εχει μυξουλες και δεκατα. Ο παιδιατρος λεει πως δεν ειναι σπανιο φαινομενο. Τωρα που θα ρθει ομως θα του το συζητησω γιατι βρεφικο εχουμε να παμε μηνα κι ακομα να συνελθει το μωρο. Μια βολτα βγαινουμε κι οταν γυρναμε εχει πυρετο! Δεν ειναι φυσιολογικο αυτο. Και για πρωτη φορα εχω αρχισει και φοβαμαι πως ισως κατι αλλο τρεχει.

δεν το ρωτας αν υπαρχουν καποιες εξετασεις να δεις τι τρεχει η ακομα καλυτερα δεν παιρνει κ μια αλλη γνωμη απο ενα αλλο παιδιατρο

απο το τικεράκι σου φαντάζομαι πως μάλλον έχετε ξεκινήσει τις τροφές. Αυτό που σκέφτομαι είναι να προσπαθήσεις να του ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του σύστημα με πολλά μα πάρα πολλά φρουτάκια και με σουπίτσες. Δεν γνωρίζω τη διατροφή σας αλλά μην προσπαθήσεις απο τώρα να του δώσεις φαρμακευτικού τύπου βιταμίνες γιατί είναι πολύ μικρούλι ακόμα.

Το εμβόλιο για τη γρίπη το έχετε κάνει? Τι σας λέει ο παιδίατρος?

Περαστικούλια στο μικράκι σου

Κοριτσάκι μου δεν ξέρω πως να σε συμβουλέψω.

Μόνο να σου πω περαστικά και αγύριστα να είναι.

Να του φύγουν όλα σύντομα και άλλο κακό να μη σας έβρει!

Μια βολτα βγαινουμε κι οταν γυρναμε εχει πυρετο! Δεν ειναι φυσιολογικο αυτο. Και για πρωτη φορα εχω αρχισει και φοβαμαι πως ισως κατι αλλο τρεχει.

Να μην βάζεις τέτοιες σκέψεις στο μυαλουδάκι σου. Να ξέρεις ότι το ανοσοποιητικό ενισχύεται με την βιταμίνη c και την κοτόσουπα. Επίσης να δοκιμάζεις να του δίνεις χαμομήλι.

Προσωπικά βάζω το χέρι μου στην φωτιά για την κοτόσουπα γιατι έχω δει το θάυμα σε μας.

Διάβασε εδώ http://vita.dolnet.gr/html/ent/844/ent.10844.asp

Εκτός αυτού, πρέπει να τον βγάζεις βόλτα, και γενικά πρέπει να παίζει και να διασκεδάζει γιατι και αυτά ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Φιλάκια και περαστικά σας!

Τρωει τα παντα!!! Πολλα φρουτακια αλλα δεν πινει χυμο πορτοκαλι. και σουπιτσες και σπανακορυζο και φακες! Αντιγριπικο εχουμε κανει ολοι μας. Πυρετο δεν εχει καθε μερα αλλα σιγουρα μια φορα την εβδομαδα παει δεν παει βρεφικο!! Η διατροφη του οσο μπορω ειναι καλη. Γι αυτο ειπα να καταφυγω στα φαρμακευτικα. Ευχαριστω βρε κοριτσια... τι να πω? Ας γινει επιτελους καλα το πουλακι μου να παιξει με χαρα που ειναι με ενα χαμογελο ο φουκαρας και τα ματακια του λες κι εχει να κοιμηθει μηνες! Βρεφικο εχουμε να παμε ενα μηνα Θουλι μου! Αλλα χαιρι δεν ειδαμε!

Γεια σου τρισευτυχισμένη ξερω ποσο πολυ αγαπας και προσεχεις το παιδάκι σου απο τα δημοσιευμενα ποστ σου. Την μοναδικη συμβουλη που μπορω να δωσω ειναι να βρεισ ενα αλλο παιδιατρο μεσω φιλης σου να παρεισ και μια 2η γνωμη. Εγω στην θεση σου αυτο θα έκανα οπωσ και θα επεμενα να γινουν στο παιδακι και πληρεσ σετ εξετασεων. Ο γιοσ μου οταν πηγε παιδικο στα 3 του περασαμε ενα δυσκολο χειμωνα καθε 2 3 εβδομαδες αρρωσταινε αλλα οχι συνεχεια ουτε βαρια ωστε να παρει αντιβιωση ( 2 φορεσ πηρε ολο το χειμωνα) γι αυτο οι εξετασεισ αιματολογικες κλπ τις θεωρω απαραιτητες ωστε να ξεανγχωθεις.

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ, τι να σου γραψω για να σε παρηγορησω? Οτι και ο Ιασωνας που πηγε πρωτη φορα φετος στο βρεφικο, ειναι και αρκετα μεγαλυτερος απο το δικο σου μωρο και εχει κανει και το αντιγριπικο εμβολιο ειναι περιπου στην ιδια κατασταση? Απο την 1η Οκτωβριου ξεκινησε και εχει παει λιγοτερες απο τις μισες μερες... Εχει περασει μεχρι τωρα Αμυγδαλες 1 φορα, γαστρεντεριτιδα 2 φορες, ωτιτιδα 2 φορες, οι μυξες εχουν σταματησει μονο για 1 βδομαδα, ο βηχας απο τα φλεματα παει κι ερχεται... Ειμαι πολυ κατα των φαρμακων αλλα τι να κανω? Αντιβιωσεις, κορτιζονες, και διαφορα αλλα σιροπια, aerolin κ.λ.π. πανε κι ερχονται...

Σκεφτομουνα να τον σταματησω απο το βρεφικο αλλα ο παιδατρος (που του εχω μεγαλη εμπιστοσυνη) με αποθαρρυνε και μου ειπε οτι τζαμπα θα χασω την τελευταια ευκαιρια να παρω το πτυχιο μου μιας και οποτε και να παει σχολειο ή ερθει σε επαφη με πολλα παιδακια παλι τα ιδια θα εχουμε... Ειναι απαραιτητη αυτη η φρικτη κατασταση για να φτιαξει το ανοσοποιητικο του... Μονο που πρεπει για να μη γινει χρονια η κατσταση με τις ωτιτιδες και τις ρινιτιδες να τον κραταω σπιτι μεχρι να ολοκληρωσει τα φαρμακα και να γινει εντελως καλα. Τωρα ειναι σπιτι για δευτερη βδομαδα...

Εχω κανει μια σκεψη για βοηθεια απο ομοιοπαθητικο... Δεν εχω ρωτησει ακομα ομως κανεναν για να ξερω τι ακριβως γινεται. Αν θελεις ψαξτο κι εσυ... Εχω βρει ενα αρθρο (αν το ξαναβρω θα το βαλω στο επομενο ποστ) που εχει αρετες πληροφοριες για την ομοιπαθητικη θεραπεια σε μικρα παιδια απο 6 μηνων για την τονωση του ανοσοποιητικου τους.

Crash Test: Οµοιοπαθητική vs κλασικής θεραπείας

Η γενική τάση «επιστροφή στη φύση» φέρνει µαζί της την αναγνώριση µιας παρεξηγηµένης εµπειρικής επιστήµης, της οµοιοπαθητικής. Να την εµπιστευτούµε για το δικό µας παιδί;

Της Βιβής Μωραΐτου

Με τη συνεργασία του Δηµήτρη Οικονοµάκου (οµοιοπαθητικός παιδίατρος)

Κι εκεί που βρισκόταν -στην Ελλάδα τουλάχιστον- υπό αµφισβήτηση, καιρό τώρα ακούω όλο και περισσότερες γνωστές µου µαµάδες να αναφέρονται στις συµβουλές του οµοιοπαθητικού παιδιάτρου που παρακολουθεί τα παιδιά τους. Νέα µόδα; Απλώς επιστροφή στη φύση. Έτσι κι αλλιώς, πολλά από τα γιατροσόφια της γιαγιάς, τουλάχιστον όσον αφορά τη χρήση των βοτάνων (χαµοµήλι, τίλιο, αλόη, µαραθόσπορος κ.λπ.) είναι αενάως προτεινόµενα απ’ όλους τους παιδίατρους, κλασικούς και εναλλακτικούς. Τα ίδια αυτά γιατροσόφια περιλαµβάνονται και στις οµοιοπαθητικές πρακτικές.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλο και περισσότεροι κλασικοί παιδίατροι προτείνουν πλέον και κάποια οµοιοπαθητικά φάρµακα στους µικρούς ασθενείς τους. Όµως τι αναγνώρισε σε αυτό το παρεξηγηµένο εναλλακτικό σύστηµα θεραπείας η µερίδα των γιατρών παγκοσµίως που στρέφεται προς αυτήν, κι ας µην κατανοεί πάντοτε πλήρως τους µηχανισµούς της; Προφανώς το ότι σέβεται απόλυτα τους νόµους της φύσης κερδίζοντας το πλεονέκτηµα της σοφίας της. Αλλά πώς;

Επιτέλους, τι κάνει;

Πρώτα απ' όλα, η οµοιοπαθητική βλέπει τον άνθρωπο ολιστικά, δηλαδή, ως ένα αδιάσπαστο σύνολο σώµατος, πνεύµατος και ψυχής, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε αρµονική ισορροπία. Θεωρεί την όποια ασθένεια συνολική βλάβη και τα συµπτώµατά της (τον πυρετό, τον πόνο κ.λπ.) παρενέργειες που την οδηγούν στη ρίζα του προβλήµατος και τα οποία διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Γι’ αυτό ακριβώς και αντιµετωπίζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ακόµα κι αν πρόκειται για άτοµα µε την ίδια πάθηση. Ακολουθώντας τις ίδιες διαγνωστικές µεθόδους µε την κλασική ιατρική, η οµοιοπαθητική αξιολογεί την προσωπικότητα, τις συνήθειες και τις προτιµήσεις κάθε ασθενούς πριν του προτείνει την αυστηρά εξατοµικευµένη θεραπεία της, η οποία µάλιστα περιλαµβάνει απολύτως φυσικά και χωρίς καµιά χηµική επεξεργασία φάρµακα. Με άλλα λόγια, φάρµακα χωρίς παρενέργειες και τοξικότητα. Γι’ αυτό, τα οµοιοπαθητικά φάρµακα στην πλειοψηφία τους θεωρούνται ασφαλή τόσο για βρέφη, όσο και για εγκύους. Βασικός στόχος του θεραπευτικού αυτού συστήµατος είναι να επαναφέρει και να συντηρήσει την ισορροπία του ατόµου, ώστε ο οργανισµός του να µπορεί στο µέλλον να αντιδρά εξισορροπητικά σε ό,τι τον προκαλεί να ασθενήσει παραµένοντας υγιής. Και για να το επιτύχει αυτό, ακολουθεί την αρχή του οµοίου, την οποία είχε διατυπώσει και ο Ιπποκράτης από τις λέξεις όµοιος και πάθος. Σύµφωνα µε αυτή, η ουσία που µπορεί να προκαλέσει συγκεκριµένα συµπτώµατα σε ένα υγιές παιδί η ίδια µπορεί και να τα θεραπεύσει. Όµως, τι θα µας έπειθε να εµπιστευτούµε τις µεθόδους της οµοιοπαθητικής και για το δικό µας παιδί;

Φιλοσοφία

Οµοιοπαθητική: Στην αντίληψη της οµοιοπαθητικής η έννοια του ασθενούς υπερισχύει της ασθένειας και η αντιµετώπιση των προβληµάτων υγείας είναι ολιστική µεν, προσωπική δε. Έτσι, π.χ., ανεµοβλογιά από ανεµοβλογιά έχει διαφορά, αφού κάθε παιδί που αρρωσταίνει από αυτήν αντιµετωπίζεται διαφορετικά από τον οµοιοπαθητικό γιατρό.

Κλασική ιατρική: Η έννοια της ασθένειας και των συµπτωµάτων της εδώ υπερισχύει αυτής του ασθενούς. Έτσι, η φαρµακευτική αγωγή για τη θεραπεία της ανεµοβλογιάς είναι κοινή για όλα τα παιδιά, όσο βαριά ή ελαφριά κι αν την περνάει το καθένα.

Κατάλληλη ηλικία

Οµοιοπαθητική: Από τις πρώτες κιόλας µέρες που ένα µωρό θα έρθει στον κόσµο µπορεί να κάνει οµοιοπαθητική. Κάποιοι παιδίατροι προτιµούν να περιµένουν τουλάχιστον ως τον έκτο µήνα της ζωής ενός µωρού πριν προχωρήσουν στην εφαρµογή της, κι αυτό για να µπορέσουν να σχεδιάσουν µε µεγαλύτερη ακρίβεια το σωστό σκεύασµα.

Κλασική ιατρική: Παρακολουθεί στενά και µε επιτυχία την ανάπτυξη και την κατάσταση της υγείας κάθε µωρού πριν καν γεννηθεί. Ας µην ξεχνάµε ότι η οµοιοπαθητική είναι συµπληρωµατική της κλασικής ιατρικής και ως τέτοια εφαρµόζεται.

Φάρµακα

Οµοιοπαθητική: Προερχόµενα από τη φύση, δεν έχουν παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις µε άλλα φάρµακα και δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. δεν είναι τοξικά και ενδείκνυνται και για µακροχρόνιες θεραπείες. Δεν ερεθίζουν το στοµάχι και σε περίπτωση υπερδοσολογίας δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, επειδή δεν έχουν υποστεί χηµική επεξεργασία και είναι πολύ αραιωµένα. Μπορούν να συνδυαστούν µε φάρµακα της κλασικής ιατρικής, αλλά αποφεύγεται να χορηγούνται παράλληλα µε αντιβιοτικά και κορτιζόνη, καθώς αποδυναµώνεται η δράση τους.

Κλασική ιατρική: Τα κλασικά φάρµακα µπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή άλλες παρενέργειες, ενώ η βιοχηµική αντίδρασή τους δεν στοχεύει στην αποκατάσταση της ισορροπίας στον οργανισµό, σε αντίθεση µε τα οµοιοπαθητικά, που αποσκοπούν στη µόνιµη αποκατάσταση της ισορροπίας στο σώµα. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια οι παιδίατροι αποφεύγουν να συνταγογραφούν αντιβιοτικά πριν βεβαιωθούν ότι η χορήγησή τους είναι απολύτως αναγκαία και αφήνουν, π.χ., την ίωση να κάνει τον κύκλο της.

Πιο άµεση δράση

Οµοιοπαθητική: Συχνά τα οµοιοπαθητικά φάρµακα δρουν πιο γρήγορα σε σχέση µε τα κλασικά. Στα παιδιά η βελτίωση µπορεί να είναι θεαµατική –ειδικά σε οξείες περιπτώσεις– και µάλιστα µε µία µόνο δόση φαρµάκου. Αυτό συµβαίνει επειδή τα συστατικά τους λειτουργούν σαν καταλύτης ωθώντας το σώµα να ενεργοποιήσει και να πολλαπλασιάσει τη φυσική διαδικασία ανάρρωσης. Στην περίπτωση, π.χ., µιας ίωσης το οµοιοπαθητικό φάρµακο δρα συνήθως µέσα σε έξι ώρες. Σε αυτό το διάστηµα µπορεί τα συµπτώµατα να ενταθούν. Τέτοιες θεραπευτικές κρίσεις που διαρκούν λίγο δηλώνουν πως το φάρµακο λειτουργεί. Τόσο χρειάζεται για να επιταχύνει κατά κάποιον τρόπο τον κύκλο της ίωσης και τα συµπτώµατά της να υποχωρήσουν. Οπότε η επανάληψη θεωρείται περιττή.

Κλασική ιατρική: Τα αντιπυρετικά χρειάζονται µισή µε µία ώρα για να αρχίσουν να δρουν και τα αντιβιοτικά τουλάχιστον ένα µε δύο εικοσιτετράωρα. Και τα δυο χρήζουν αρκετών επαναλήψεων. Η αλόγιστη χρήση τους από τους γονείς που δεν συµβουλεύονται τον παιδίατρο πριν ανοίξουν το φαρµακείο του σπιτιού συχνά καµουφλάρει τα συµπτώµατα κάποιας άλλης ασθένειας και µπορεί να οδηγήσει σε λανθασµένη διάγνωση.

Διάρκεια αποτελέσµατος

Οµοιοπαθητική: Στοχεύει στα µόνιµα αποτελέσµατα και στην εξάλειψη της νόσου. Τα φάρµακα χορηγούνται άπαξ µε σκοπό να προκαλέσουν το σώµα να αντιδράσει στην ασθένεια εκ των έσω άµεσα και χωρίς υποτροπές. Αν η θεραπευτική διαδικασία δεν έχει το αναµενόµενο αποτέλεσµα, ο γιατρός µπορεί να συστήσει δεύτερη δόση από νέο σκεύασµα επανασχεδιασµένο ώστε να είναι ακόµα πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού.

Κλασική ιατρική: Πολλά φάρµακα, όπως αντιβιοτικά, κορτιζόνη ή αλοιφές µε στεροειδή συχνά βελτιώνουν προσωρινά ένα πρόβληµα που µπορεί να επανεµφανιστεί ή -ακόµα χειρότερα- να γίνει χρόνιο και να επιστρέφει µε την πρώτη ευκαιρία, όπως συµβαίνει µε το άσθµα και τις αλλεργίες.

Ανοσοποιητικό

Οµοιοπαθητική: Έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την άµυνα του οργανισµού του παιδιού, θωρακίζοντάς το σταδιακά µε φυσικές µεθόδους, γεγονός ιδιαίτερα σηµαντικό όταν έχουµε να κάνουµε µε βρέφη και µικρά παιδιά.

Κλασική ιατρική: Το ανοσοποιητικό σύστηµα των παιδιών είναι πιο ευάλωτο στα κλασικά φάρµακα, που συχνά το αποδυναµώνουν. δεν είναι λίγοι οι γονείς που δίνουν αντιβίωση στο παιδί τους ακόµη και για ένα κοινό κρυολόγηµα ή σιρόπι µε τον πρώτο κιόλας βήχα, βοηθώντας έτσι τα µικρόβια να γίνουν πιο ανθεκτικά και το πρόβληµα να επανεµφανιστεί.

Εµβόλια

Οµοιοπαθητική: Προτείνει συνήθως την έναρξη των εµβολίων στα πρώτα γενέθλια του παιδιού και σε χρονική απόσταση µεταξύ τους τουλάχιστον ενός τριµήνου κατά το οποίο το παιδί ήταν απόλυτα υγιές. Επιπλέον, έχει σοβαρές ενστάσεις απέναντι σε κάποια που κρίνει επίφοβα (ηπατίτιδας, τετάνου, κοκίτη, ανεµοβλογιάς). Η απόφαση του αν ένα παιδί που κάνει οµοιοπαθητική θα εµβολιαστεί ή όχι ανήκει στο γονέα. Σε αυτή την περίπτωση ο παιδίατρος οφείλει να ενηµερώσει λεπτοµερώς για τα υπέρ και τα κατά του µη-εµβολιασµού.

Κλασική ιατρική: Διαθέτει µακριά λίστα εµβολίων που αφορά το σύνολο του πληθυσµού και ξεκινά από τον δεύτερο µήνα της ζωής κάθε βρέφους µέχρι τη συµπλήρωση του δέκατου όγδοου, χωρίς να αναφέρουµε κάποια επαναληπτικά. Κι ενώ αναµφίβολα έχουν αποτέλεσµα, αφού ο συστηµατικός εµβολιασµός έχει αποδεδειγµένα θεαµατική δράση στην πρόληψη επιδηµικών κυρίως ασθενειών, είναι επίσης γεγονός ότι τα εµβόλια προκαλούν παρενέργειες. Άλλοτε απλές (όπως µαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα κ.ά.) και άλλοτε δραµατικές (όπως επιληπτικές κρίσεις, διανοητική καθυστέρηση, αυτισµός, διαταραχές στη συµπεριφορά, επιθετικότητα εξαιτίας φλεγµονής του εγκεφάλου), αφού κύριος στόχος κάποιων εµβολίων είναι το νευρικό σύστηµα τεστάροντάς το κάποιες φορές επικίνδυνα. Πρέπει πάντως να σηµειωθεί πως τα εµβόλια δεν εξουδετερώνουν την αποτελεσµατικότητα των οµοιοπαθητικών σκευασµάτων, όπως συµβαίνει µε τα αντιβιοτικά, τα κορτικοστεροειδή, τις ορµόνες και άλλες ουσίες όπως η καφεΐνη, η µέντα, η καµφορά και η ναφθαλίνη.

Πού µπορεί να βοηθήσει η οµοιοπαθητική

* Γρήγορη και αποτελεσµατική ανακούφιση στα βρέφη από ενοχλήσεις της οδοντοφυΐας και από κολικούς.

* Aµεση αντιµετώπιση των συχνών στα µωρά µολύνσεων των αυτιών χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών ή παροχέτευσης.

* Όπως παραδέχονται και κλασικοί παιδίατροι, έχει αποτέλεσµα στην εξάλειψη των αλλεργιών, του άσθµατος, της σπαστικής βρογχίτιδας και της λαρυγγίτιδας.

* Αντιµετωπίζει δραστικά δερµατικές παθήσεις, όπως ψωρίαση, έκζεµα, ατοπική δερµατίτιδα, µυρµηγκιές κ.λπ., αλλά και µύκητες, γαστρεντερίτιδες και διάρροια.

* Βοηθά τα υπερκινητικά παιδιά να ελέγξουν την ανησυχία τους και να ξεπεράσουν τυχόν προβλήµατα συγκέντρωσης ή άλλα ψυχολογικά προβλήµατα, πάντα µε φυσικό τρόπο.

* Βελτιώνει διαταραχές στην ανάπτυξη, όπως ανώριµη συµπεριφορά, διαταραχές στην οµιλία, µαθησιακές δυσκολίες.

Πηγή: www.in.gr

Τωρα που το θυμηθηκα... ουτε κι ο Ιασωνας ηθελε το χυμο πορτοκαλιου. Βρηκαμε την ακρη ομως με το χυμο του μανταρινιου που ειναι πιο γλυκος και τον πινει πολυ ευχαριστα. Στο μεταξυ εμαθα οτι το μανταρινι εχει περισσοτερη βιταμινη C απο το πορτοκαλι.

Για κοτοσουπες ενισχυμενες με λαχανικα απο οτι ειδα σου εχουν γραψει και οι αλλες μαμαδες...

Υπομονη και κουραγιο γιατι η ευχαριστη ατμοσφαιρα στο σπιτι βελτιωνει κατα πολυ την κατσταση του ανοσοποιητικου του παιδιου και του δικου σου επισης... Περασαμε κατι γλεντια με την τελαυταια ιωση του Ιασωνα που την κολλησα κι εγω... αλλο πραγμα. 38 πυρετο ο μικρος, 40 εγω... δε φανταζεσαι... μονο ταμπελα ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ δεν εβαλα στη εξωπορτα!

Αννούλα μου το μόνο που μπορώ να σου πω (και το λέω και στον εαυτό μου!) είναι υπομονή!! Ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος καθώς είναι η πρώτη χρονιά που πάει σταθμό, του χρόνου όμως θα είναι καλύτερα. Όταν δεν έχει πυρετό, να τον στέλνεις στο σταθμό! Πρέπει να περάσει απ' αυτό το στάδιο, να έρθει σε επαφή με παιδάκια, με αρρώστιες για να αποκτήσει αντισώματα. Και εμείς τα ίδια περνάμε (παρόλου που τα δικά μου είναι μεγαλύτερα απ' το δικό σου) και μου είπε ο γιατρός ότι η πρώτη χρονιά στο σταθμό είναι πάντα δύσκολη. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ενισχύσεις την άμυνά του με φρούτα που έχουν βιταμίνη c όπως πορτοκάλι, μανταρίνι και ακτινίδιο, το οποίο είναι τίγκα στη βιταμίνη c και επίσης μπορείς στα φαγητά του όπως οι σούπες να του προσθέτεις λεμόνι (να του το στύβεις στο πιάτο του) το οποίο έχει τη περισσότερη βιταμίνη c από όλα τα φρούτα. Το ακτινίδιο αν δε το τρώει έτσι μπορείς να του το αλέθεις με λίγη μπανάνα που είναι γλυκειά και σπάει τη ξινίλα και να το τρώει σαν κρεμούλα.

Αννουλα εγω μονο υπομονη και περαστικα θα σου πω...

σε καταλαβαινω...και εμεις μια απο τα ιδια..

μετα απο σοβαρα περιστατικα βροχγιολιτιδας κλπ τον σταματησα απο παιδικο μεχρι να γινει καλα...μιλαμε θεαματικη βελτιωση.

Αλλα απο ανοιξη θα ξαναρχισει και θα δουμε

η Παιδιατρος μας ειπε πως η καλυτερη εποχη να ξεκινανε παιδικο ειναι Μαιο μηνα- ναι καλη ειναι κα αυτη που να βρεις παιδικο Μαιο μηνα-

Τι να πεις...περαστικα και πολλα φιλακια!!!

Αυτό για την ομοιοπαθητική είμαι και εγω πολύ υπερ. Ειχα κανει σε εμενα στο ΄λυκειο γιατι ταλαιπωριόμουν με ιγμορριτιδες και γιαπολλα χρόνια δεν ειχα αρρωστησει. βεβαια μετα που ξαναπαρουσιαστηκε δεν ξαναεκανα γιατι μου λειπει πολύ ο καφεσ που απαγορεύεται στην ομοιπαθητικη. Ομως ξέρω σε μια παραλληλη της κιφισιας στο υψος των αμπελοκήπων μια ομοιπαθητικο παιδιατρο που μπορει να βοηθησει στο μικρό σου για την ενισχυση του ανοσοποιητικου ή οτι άλλο. Αν θες πες μου να σου γράψω τα στοιχεια της. (σε αυτή είχα παει και εγω πριν πολλα χρόνια)

κοριτσια τι να πω? 100000000 ευχαριστω για το ενδιαφερον σας!!!1 :D συγκινηθηκα!! :oops: εχθες ηρθε ο παιδιατρος και συζητησαμε πολυυυυυυυ ωρα... Μου ειπε να μην ανησυχω, πως ειναι συνηθες φαινομενο και πως το παιδι ειναι καθ ολα φυσιολογικο!! Μου ειπε κι αυτος για φρουτα και σουπες αλλα ηταν αντιθετος σε βιταμινες απο τωρα. Με συμβουλεψε να περιμενω για ρξετασεις αιματος γιατι ακρη δεν θα βρω ουτος σι αλλος. Καλου κακου εκλεισα ραντεβου και με μια αλλη παιδιατρο την παρασκευη. Για ομοιοπαθητικη νομιζω πως ειναι καπως νωρις αλλα θα το εχω υποψην μου στο μελλον. Τελικα εχει ιωση (παλι) οχι σοβαρη με πονολαιμο!! Αυτα! θα λαβω τις απαντησεις σας και τις συμβουλε σας σοβαρα υποψην μου και θα τις εφαρμοσω!!! και παλι σας ευχαριστω πολυ πολυ!!!

Πόσο μα πόσο σε καταλαβαίνω

η μικρη μας είναι έτσι και μάλιστα χωρίς να πηγαίνει παιδικό

πάει η μεγάλη. Αλλά και περυσι που τις ειχα και τις 2 σπιτι τα ίδια είχαμε

Μια βδομάδα είναι με πυρετό μια όχι

Από τη μια ίωση περνάει στην άλλη

Ντρέπομαι να λέω σε κόσμο ότι την έχω πάλι άρρωστη, μη νομίζουν ότι δεν την προσέχω.

Συνέχεια με τον παιδίατρο στο τηλ είμαστε

Κι εγώ έτσι νόμιζα στην αρχή και ανησυχούσα

Έλεγα αυτό δεν είναι φυσιολογικό!

Να φαναστείς τηλ να μας έπειρνε κάποιος με ίωση την επόμενη κολλούσε και η μικρή χαχαχαχα

αμα σου πω πως κι εγω ντρεπομαι να λεω συνεχεια οτι ειναι αρρωστος? Φαντασου οτι και στην βαφτιση του ειχε ωτιτιδα και του βαζαμε μπαμπακια στα αφτια για να τον βουτηξουν οι παπαδες.(καλη τους ωρα, τον προσεξανε πολυ!) Η νονα του εχει 2 παιδακια εκ τον οποιων το ενα ειναι 9 μηνων. Ε! Απο την μερα της βαφτισης δεν εχουμε ξανασυναντηθει για να μην τους κολλησουμε! Μια φρικη σου λεω! :?:shock:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...