Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Εμένα μου είχαν συστήσει πολύ πρόσφατα μια Εύη Συνοδ…. που είναι σύμβουλος γονιμότητας (νομίζω πως δεν επιτρέπεται να γράφω ολόκληρο το όνομα γι αυτό και το αφήνω μισό) είναι στην Αθήνα σε ένα μεγάλο κέντρο. Την παρακολουθώ στο Instagram και πράγματι φαίνεται αξιόλογη. Ωστόσο, προτείνει όσες  εξετάσεις κι ένας γιατρός,  δίνει πλάνο διατροφής & άσκησης και για τους δύο + ανάλογα με τις εξετάσεις/διαγνώσεις γιατρών προτείνει και κάποια συμπληρώματα.  Δεν έχω ιδέα εάν πραγματικά μπορεί να μας βοηθήσει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι μόνες μας πρέπει να κάνουμε κάποιες μικρές υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και να ρυθμίσουμε τις ορμόνες μας και όποια άλλα θέματα υπάρχουν…  Ενδεικτικά, δες ένα μήνυμά της. 🩷
    • @ΜαρίαΔημήτρης περαστικα στο γιοκα σου μακαρι να τον πιασει γρηγορα η αντιβιωση να ανακαμψει και ευχομαι να σε αφησει ανεπαφη, να προσεχεις οσο μπορεις. 
    • Εχω επισκεφθεί γιατρό για υπογονιμοτητα αλλά όχι σύμβουλο. Παρακολουθώ ομως μια μαία που είναι σύμβουλος γομομοτητας και οτι σχολια διαβάζω λένε τα καλύτερα. Σε κατευθύνει στο τι να κάνεις με εξετάσεις  συμπληρώματα και λοιπά για να γίνει έλεγχος όλων των παραγόντων και σου προτείνει μετά ένα πλάνο. Αυτά όμως σου τα λέει κ ο γιατρος.
    • @Eirin Εγώ για να είμαι ειλικρινής  ξεκίνησα κατευθείαν με γιατρό γονιμότητας που ασχολείται με υπογονιμότητα, πολυκυστικες & εξωσωματικές…  Δεν περίμενα περισσότερο από 5 μήνες, στην αρχή το άφησα στην τύχη αλλά το βίωνα σαν ταλαιπωρία, έντονο άγχος κάθε φορά και όλη η διαδικασία γενικά με έκανε να υποφέρω. Δε μπορούσα να χαρώ τίποτα. Είχα ένστικτο ότι κάτι δεν πάει καλά και γι αυτό δε γίνεται σύλληψη.  Έτσι, αμέσως έψαξα γυναικολόγους στην πόλη μου με εξειδικευμένες γνώσεις σε υπογονιμότητα, έκανα εξετάσεις κλπ ώστε να μου φύγει το άγχος του «δε ξέρω τι φταίει και τι γίνεται στο σώμα μου». Βέβαια, προσπάθησα να ρυθμίσω ό,τι περνούσε από το χέρι μου αλλά μη φανταστείς… Αποτέλεσμα ακόμη δεν είδα! Ωστόσο, αν με ρωτάς ίσως και να έπρεπε από την πρώτη στιγμή να πάω ώστε να είμαι πιο συνειδητοποιημένη και να παίρνω βιταμίνες κλπ εξαρχής.  Τώρα αν «σύμβουλο γονιμότητας» εννοείς διάφορους επαγγελματίες τύπου «life coach» σαν μερικές που βλέπω στο Ινσταγκραμ… Όχι, δεν έχω εμπειρία αλλά δε νομίζω πως θα πήγαινα κιόλας. Ο λόγος; Ο γιατρός δίνει  συμβουλές που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και φάρμακα ενώ οι παντός είδους σύμβουλοι σου χορηγούν πανάκριβες βιταμίνες + πρόγραμμα διατροφής γονιμότητας + γιόγκα και γυμναστική γονιμότητας +++…  Μπορει και να κάνω λάθος… αλλά γενικότερα υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που πατάνε πάνω στο άγχος μας κι έχουν κάτι να προτείνουν, διαφορετικό κάθε φορά. Προσωπικα με έναν/μια ενδοκρινολόγο για θέματα αναπαραγωγής  κι έναν/μια γυναικολόγο θεωρώ είμαστε καλυμμένες… Φιλικα,  🩷
    • Από το μεσημέρι και μετά μου έβγαλε και εξανθηματα οπότε αμέσως το κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά,επίσης πονάει καξ ο λαιμός του. Στα 9 χρόνια πρώτη φορά παθαίνει στρεπτοκοκκο. Ήδη από θέμα πυρετού είναι καλύτερα, κάνει δέκατα μόνο οπότε 2 μέρες ακόμα να τον πιάσει η αντιβίωση και μετά θα ηρεμησω και εγώ. Απλά φοβήθηκα γιατί τώρα οδεύουμε στο τέλος μην κολλήσω και εγώ. Σε αυτή την εγκυμοσύνη έχω περάσει covid και γρίπη Α μόνο αυτό μου έλειπε τώρα. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...