Μετάβαση σε περιεχόμενο

Συμπεριφορα παιδιου ανω του ετους..

Recommended Posts

Η κορη μου ειναι γενικως ενα ηρεμο μωρακι!

Παρατηρω ομως τελευταια καποια αλλαγη στη συμπεριφορα

της χωρις να εχει αλλαξει κατι στη ζωη κ την καθημερινοτητα μας!

Φωναζει "ΝΤΑ" κ χτυπαει με το χερακι της ή με καποιο παιχνιδι...

Μπορει να χτυπαει το πατωμα ή καποιον ανθρωπο(κ φυσικα κ εμενα!)

Δεν το εχει ακουσει αυτο.Δλδ δεν της εχουμε πει ποτε "θα σε κανω ντα ή καντο ντα αυτο"...

Επισης μπορει να τσιριζει κ κουνιεται τρελλα καποιες "ασχετες" στιγμες...

πχ οταν παιζει με τη γιαγια της κ παω να τη χαιδεψω...Ή να της μιλησω!Δεν την ενοχλω...

Μοιαζει σαν να την πειραζει που πλησιαζω! :o

Κανω καποια βηματα για αυτα τα "προβληματακια" αλλα

θα ηθελα να ακουσω τι κανετε εσεις

για τετοιες συμπεριφορες των παιδιων σας!

Ξερω οτι ειναι μαλλον προσωρινο,ισως απλα δοκιμαζει

τα ορια της (κ τα δικα μας)

αλλα πως μπορω εγω να την βοηθησω?Ποια ειναι η σωστη αντιμετωπιση?

Θα μου ηταν χρησιμες οι γνωμες σας!Νομιζω κ σε πολλες μανουλες! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ την αφήνω να ξεσπάσει ,συνήθως χτυπιέται στο πάτωμα,κυλιέται δηλ.και με ρώτησαν κ απο τον βρεφικο διότι τ οπρωι πυ την αφήνω με κλάμματα προσπαθει γυναίκα α την παρηγορήσει με αγκαλία κ δεν θέλει ,παίρνει την τσάντα της στο ένα χέρι ,το μπουφάν στο άλλο κ καθετε κατω μουτρωμένη ,δεν θελει να την ακυμπάνε,μετα απο 5 λεπτά αφού της έχει περάσει ο θυμός σηκώνεται κ πηγαίνει να παίξει.. το ντα κ εγω δεν της το εμαθα ή μαλλον της το έμαθα γτ την εκανα ντα στο χέρι σαν τιμωρία οπότε ειμαι ένοχη ναι!

όταν παίζει με το κοριτσάκι δίπλα σηκώνει μερικές φορές χέρι γνωρίζοντας οτι δεν κάνει ,κ το ξέρω διότι γυρνάει κ με κοιτάει κ μετά το κάνει αγκαλιά κ δίνει φιλάκι!! είναι νομίζω χαρακτηριστικά της ηλικίας ,αυτή η διεκδίκηση και το να προσπαθεί α σε φτάσει στα όρια σου,απλά εμεις πρέπει να επεκτείνουμε λίγο τα ορια μας..

στην ηλικια της ο δικος μου τσιριζε και χτυπιοταν στο πατωμα

στην αρχη θυμωνα μετα καταλαβα οτι με το να τον αγνοω ειχε αποτελεσμα

κι εμενα καμια φορα παω να του μιλησω και κανει ααααααα θυμωμενος λες και τον ενοχλω!!!!!

οταν θυμωνει πεταει αντικειμενα,οτι βρει μπροστα του!!!

αν πεταξει τα παιχνιδια του του τα μαζευω σαν τιμωρια λεγοντας του 'δεν τα θες και η μαμα θα τα μαζεψει'

οσον αφορα το να χτυπαει...........μεγαλος πονος αααχχχχ

μου εχει βγαλει τουφα ολοκληρη το παλικαρι μου,εχω φαει σφαλιαρες αφθονες

εκει απλα του ελεγα 'δεν χτυπαμε,δεν τραβαμε μαλια γιατι ποναει'

επεισης η γιατρος μου δικαιολογει αυτα τα ξεσπασματα γιατι δεν μιλαει ακομη καλα και δεν ξερει πως να εκφρασει την απογοητευση η τον θυμο του

θα περασει ειναι φασεις αυτα!!!

ελπιζω να σε βοηθησα

αναστασια καπου στη ηλικια σας κ ο θοδωρακος

εκανε ντα στο σχολειο..αλλα εμενα οξ παει παιδικο..

μου φαινετε ειναι εμφυτο η λεξη ντα...

εγ καθε φορα που εδερνε παιδακι εξηγουσα οτι δε κανει...

ε ποσο να αντεξω η δολια???????????/μετα απο καιρο ετυχε κ φωναξα..μιλαω οταν εδερνε παιδακια..

ειδικα ξενα..υπομονη υπομονη υπομονηηη

νομιζω ολα φαση περνανε..

ενα αλλα μας προβλημα ηταν κ οτι δε μοιραζοταν παιχνιδια..νομιζω αριχσα να το ξεπερναμε κ αυτο..

φιλια στη τσακπινουλα σου..

αναστασακο τελικα ολα τα παιδια πανω κατω τα ιδια κανουν

εμενα εσπρωχνε.. οχι συνεχεια αλλα εσπρωχνε συχνα τα αλλα παιδακια

αλλα το εκανε για παιχνιδι δεν καταλαβαινε οτι πονανε τα αλλα

αυτος χαιροταν

κ το ντα το λεει κ μας χτυπαει αλλα πολυ σπανια κ του το εχει μαθει ο πατερας μου :evil::evil::evil:

δε θα επεκταθω σε αυτο...

εμενα κοντα στο χρονο ειχε αρχισει να πεφτει κατω κ να κοπαναει το κεφαλι του στο πατωμα

να μου πηγαινε....

αλλα δεν του εδινα σημασια κ σιγα σιγα το εκοψε

γενικα καλο ειναι συμπεριφορες που δε θες να ενισχυσεις να μη δινεις καθολου σημασια, να μην κανεις τιποτα

γιατι τα παιδια ακομα κ το μαλωμα το εκλαμβανουν ως προσοχη κ μπορει να συνεχισουν να κανουν κατι μονο κ μονο επειδη εμεις φωναζουμε

οπως κ οταν αρχισουν να μιλανε κ λενε "κακες" λεξεις να μη γελαμε, γιατι νομιζουν οτι κανουν κατι αστειο κ καλο κ το συνεχιζουν

επισης να αποφευγεις τις φωνες γιατι δημιουργουν κ αλλη ενταση στο παιδι οσο κ αν σου σπαει τα νευρα εκεινη τη στιγμη

αυτο με τις τσιριδες σε ασχετες στιγμες κ εμενα το εκανε..

δεν εκανα κατι ιδιαιτερο, απλα δεν του εδινα σημασια κ το εκοψε σχετικα γρηγορα μπορω να πω

δοκιμαζει τα ορια της, τα ορια μας, αρχιζει κ διαμορφωνει χαρακτηρα, δειχνει το ταμπεραμεντο της..

φυσιολογικα ειναι ολα αυτα!!!

πολλα φιλακια στις γλυκες σας φατσουλες!!

Και πόσο μαρέσει να γράφω σε τέτοια θέματα!!!!

Νομίζω πως τέτοιες φάσεις περνάνε λίγο πολύ όλα τα παιδάκια.

Το 'ντα' δεν υπάρχει περίπτωση να μην της το έχει μάθει κάποιος...

Είμαι σίγουρη πως σε ανύποπτη φάση κάποια γιαγία ή γνωστός κλπ έκανε ντα σε κάποιο έπιπλο που χτύπησε η μικρούλα γιαυτό και το κάνει. Θέλω να πως πως δεν είναι έμφυτο.

Η Ειρήνη για παράδειγμα δεν το έκανε ποτέ συστηματικά αυτό έχρι τώρα. Εγώ δεν της το έχω δείξει αλλά θυμάμαι μια φάση το καλοκαίρι οπου έχει χτυπήσει στο κάμπνινγκ σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Πήγε λοιπόν μια κυρία και έκανα ντα το αυτοκίνητο. Το είδε η Ειρήνη και το έκανε και αυτή. Όταν κατάλαβα τί έγινε πήγα δίπλα της και τις εξήγησα πως ποτέ δεν κάνουμε ντα αλλά 'καλό-καλό' και χαιδεύουμε. Από τότε το ξαναέκανε καμιά 2-3 φορές. Την κοίταξα και αμέσως μετά έλεγε μόνη της πως 'ποτέ δεν κάνουνε έτσι τα παιδάκια'. Βέβαια εμάς μας έσωσε το γεγονός οτι μιλούσε από μικρή και μπορούσαμε να συνεννοηθούμε καλύτερα. Όταν ήθελε κάτι απλά το έλεγε και δεν ξεσπούσε.

Τώρα στις τσιρίδες απλά την αγνοούσα και δεν έδινα σημασία. Ήταν φάση περίπου στον χρόνο που κράτησε πολύ λίγο ευτυχώς γιατί τα τύμπανα δεν αντέχουν.

Αυτό που μπορείς να κάνεις αν πχ βλέπεις πως επιμένει σε κάτι είναι να της μιλάς πολύ πριν γίνει αυτό.

Παράδειγμα. Πάμε με την Ειρήνη στο φούρνο και μόλις καταλαβαίνει που βρισκόμαστε επιμένει να πάρει κουλούρι. Αφού της λέω πως δε θα πάρουμε κουλούρι αρχίσει να κλαίει. Πάω να την πάρω από το χέρι για να βγούμε από το μαγαζί και σωριάζεται από αντίδραση στο πάτωμα. Τώρα πια πριν πάμε στο φούρνο την προειδοποιώ πως σήμερα δε θα πάρουμε κουλούρι και όταν βρεθούμε εκεί δεν αντιδράει καν. Το δέχεται αμέσως. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και σε μια βόλτα στην παιδική χαρά ή έξω κλπ.

Ακόμη είναι σημαντικό να δίνουμε τα παιδία μας από μικρά να καταλάβουν την έννοια του χρόνου. Οι λέξεις μετά , σε λίγο, όχι ακόμη είναι πολύ σημαντικές.

Δε σε βοήθησα μάλλον και πολύ γιατί είπα πολλά άσχετα ε;;;

:lol::lol::lol::lol:

ax ta eipan osa hthela ta koritsia .

na pw kai egw me thn sira mou oti pote den eipa thn leksh "nta"

otan xtipaei epanw sto paixnidi h apo antidrash kati tou lew kai egw kai o mpampas "den xtipame kanoume mono kalo kai filakia "

akoma kai athela tou na tou ksefigei panw sto paixnidi auto tou leme .

kai auto me to meta kai to perimene to lew edw kai polu kairo kai arxizei na perimenei otan einai sta kala tou :mrgreen:

με το μοιρασμα των παιχνιδιών ειχαμε κ εμείς θέμα ,τωρα ομως σαν να το ξεπέρασε διοτι πλέον όταν παίζει με τη Μαριάννα ,13 μηνών την παιρνει απο το χέρι κ την παει στα παιχνίδια κ της τα δίνει :shock: ,νομιζω συνέβαλε κ το κολυμβητήριο όπου μοιράζονται τα παιχνίδια στην πισίνα

Κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ!

Ολα αυτα που αναφερατε ειναι λιγο-πολυ θεματα των περισσοτερων!

Θα ηθελα να το συζητησουμε λιγακι ακομα ομως (οχι τοσο για την Αννυ)...

Στο θεμα με τα παιχνιδια τους...

Η δικια μου δε μιλαει...Καταλαβαινει βεβαια αλλα δεν ειμαι σιγουρη για το ποσο μπορει

να ακολουθησει"εντολες" κ συμβουλες...

Οταν ενα παιδακι παιρνει ενα παιχνιδι τους κ αυτα το αρπαζουν,τσιριζουν ή/κ χτυπανε...

Τι ακριβως κανουμε?

Εγω θα επαιρνα το παιχνιδι,θα εξηγουσα πως ειναι καλο να μοιραζομαστε,θα προτεινα να κανει

"καλο-καλο" το αλλο παιδακι...

Αν αυτο συνεχιστει?Σταματαμε το παιχνιδι?Παιρνουμε το παιδι κ φευγουμε?Αν ειμαστε σπιτι μας?Διωχνουμε την αλλη μαμα με το παιδι? :shock::lol:

Αν το παιδι μας δεν μιλαει οπως πχ η Ειρηνη.Και οτι κ να του πουμε απο πριν απλα μας απανταει

"α!" σαν γερμανος τουριστας...και χτυπιεται σε μαγαζια κλπ...Τι???

Πειτε βρε κι αλλα παραδειγματα κ λυσεις!

Εμενα με ενδιαφερει πολυ το θεμα!!!

ΥΓ.Καμια αλλη μανουλα δεν γουσταρει να απαντησει?

να μαι κ παλι..αυτο το ειδα οταν συναντηθηκε μτη ξαδερφη του...

μιλαμε ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΕΔΙΝΕ

κ μαλιστα τη εδερνε κιολας..κ αντε ειναι της αδερφης μου..στα ξενα?????????

εγω μιλουσα μιλουσα μιλουσα αλλα καμια αντιδραση-βελτιωση...

εφτασα σε καοπια φαση να του περνω τα παιχνιδια..ηξερα ομως οτι καταλαβαινε το λογο..οχι απο καπριτσιο...

τωρα φτασαμε σε σημειο αν του λεω..θα ερθει η ταδε θα παιξεις μαζι της-του κ θα μοιραζεσαι τα παιχνιδια..κ λεει ναι..κ πραγματι βλεπω βελτιωση..κανει κατι χαζα αλλα προειδοποιω οτι αν δε το δωσει θα το παρει η μαμα(ειμαι μπαμπουλας? :lol::lol::lol: )

α ασχετο..θελω μπραουνις τωρα :lol::lol::lol::lol::lol:

Πολυ ωραιο θεματακι φιλεναδα....

δυσκολη φαση το μοιρασμα...

αν και εμπειρια δεν εχω..και δεν ξερω αν φερομαι

σωστα...οταν συμβαινει να εχει ενα παιχνιδι και

να μην το δινει ή ακόμη καλυτερα(χειρότερα0

να εχει ενα παιχνιδι

να θελει το αλλο παιδακι να το παρει..

να του δινω εγω(του αλλου)κατι αλλο

και τοτε η σοφία να θελει και εκεινο

τότε της το παιρνω και το ενα και το αλλο

και τους δινω κατι διαφορετικο

εξηγωνταςπαραλληλα και γιατι το κανω,και κανωντας το γνωστο καλο καλο

Εντολες ουτε και μενα καταλαβαινει

ασε που δεν της το δειχνω ποτε αυτο που θελω με τη μορφη εντολης.

Τωρα αν παρολ οσα κανω με ομορφο τροπο

η Σοφια συνεχιζει το ιδιο

ή ακομη χειροτερα κλαιει την παιρνω κοντα απο το παιδακι

για λιγο , ισως στην αγκαλια μου, δνοντας της λιγο νερο ,καιτδειχνωντας της κατι

σχετο τα κλειδια μου ή κατι στην τηλεοραση...

ξεχνιεται..και μεττα την παω ξανα στο αλλο παιδακι μοιραζωντας παλιτα παιχνιδια

και αγννοωντας την για λιγο....

δεν επαιμβαινω ...αν η κατασταση δεν φτασει σε ενοχλητικο

σημειο (΄αρπαγη και κινησεις εντασης)...αν τα αγνοησεςι λιγο

καμια φορα τα βρισκουν ....

τωρα κατι χειροτερο

δεν εχει γινει προς το παρον ...

δηλαδη αν σπρωξει...ή να χτυπησει

βεβαια ενα αγορακι 3.5 χρονων την εσπρωξε...

και επεσε και χτυπησε σε μια ζαρτινιερα

ημασταν εξω...και εριξε πολυ κλαμμα..

εκει δεν ηξερα πως να αντιδρασω....

την πηρα και την πηγα μια βολτιτσα

της εδειχνα τα αυτοκηνητα μεχρι που ξεχαστηκε..

αλλα εκανα καλα...

αλλα και τι αλλο να εκανα...

γενικα τι κανουμε αν φανε αδεσποτη ή επι τουτου

απο καποιο παιδακι?

Αχ κορίτσια τα ίδια προβλήματα συμπεριφοράς με τον μικρό μου έχω και εγώ.Εδώ και δύο μήνες (ενώ προσπαθώ να μην τον καλομάθω) μόλις δεν γίνει το δικό του ξεσπάει.Και εγώ προσπαθώ να μην του δώσω σημασία και σταματάει μέχρι να του χαλάσουμε κάποιο άλλο χατήρι οπότε άντε πάλι κραυγές και κλάματα .Εμένα κορίτσια δεν χτυπάει πολύ αλλά δαγκώνει συνέχεια, το έχει πάρει για αστείο και πραγματικά μας πονάει πάρα πολύ.Πως να του το κόψουμε; Φοβάμαι μην δαγκώσει και κανένα παιδάκι!

Στον παιδικό που πάει μου είπανε ότι όταν δύο παιδάκια διεκδικούν το ίδιο παιχνίδι έντονα το παίρνει η δασκάλα και τους λέει ότι αφού δεν μπορούν να το μοιραστούν δεν θα το έχει κανένα.Βέβαια τα δικά μας που είναι ακόμα μικρά δεν ξέρω κατά πόσο το καταλαβαίνουν αυτό.

πωπωπω,τι εχουμε να τραβηξουμε κι εμεις σε λιγο καιρο..... :roll:

ωραιο θεμα αναστασια!!!!πειτε κοριτσια τις εμπειριες σας να παιρνουμε κι εμεις ιδεες....!!!!

τωρα κατι χειροτερο

δεν εχει γινει προς το παρον ...

δηλαδη αν σπρωξει...ή να χτυπησει

βεβαια ενα αγορακι 3.5 χρονων την εσπρωξε...

και επεσε και χτυπησε σε μια ζαρτινιερα

ημασταν εξω...και εριξε πολυ κλαμμα..

εκει δεν ηξερα πως να αντιδρασω....

την πηρα και την πηγα μια βολτιτσα

της εδειχνα τα αυτοκηνητα μεχρι που ξεχαστηκε..

αλλα εκανα καλα...

αλλα και τι αλλο να εκανα...

γενικα τι κανουμε αν φανε αδεσποτη ή επι τουτου

απο καποιο παιδακι?

Καλησπέρα απο την μαμά του "ζαρτινιέρα"

Ναι, ναι το καμάρι μου ήταν η αιτία να χτυπήσει και να κλάψει το Σοφάκι μου!!!

Α!και να φανταστήτε ότι έχει και αδυναμία στην Σοφία, απλώς είμαστε λίγο ατσούμπαλοι!!!

Λοιπόν τα παιδάκια μας δυστυχώς θα ρθεί η ώρα που θα φανε ή θα δώσουνε μια¨αδέσποτη"

απο άλλο παιδάκι! Τι κάνουμε τότε;;;

Αν την φάει καταρχήν ψυχραιμία (λέμε τώρα)...προσπαθούμε να το ηρεμήσουμε όσο μπορούμε και μετα αναλόγως την περίσταση πράτουμε.Αν το παιδάκι που το χτύπησε δεν δείχνει διάθεση να το επαναλάβει το ξαναπλησιάζουμε και προσπαθούμε να τα συμφιλιώσουμε.Αν είναι μικρούλια όπως τα δικά σας με λίγες κουβέντες λέμε ότι δεν είναι σωστό να χτυπάμε, αν είναι μεγαλύτερα όπως το καμάρι μου τους εξηγούμε κανονικά το λάθος.Μπορεί να νομίζετε ότι τα μωράκια σας δεν καταλαβάινουν αλλά το αίσθημα του δικαίου το έχουν.Γι αυτό είμαι υπέρ στο να μιλάμε και στα δύο παιδια.Αν πάλι το άλλο παιδάκι εξακολουθεί να έχει άγριες διαθέσεις απλά απομακρύντε το δικό σας να μην φάει κι άλλες!!!

Αν είναι το παιδί μας αυτό που χτύπησε πάνω κάτω κάνουμε τα ίδια!!

Το μοίρασμα των παιχνιδιών το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο περίπου και αν δούμε πως δεν έχει αποτέλεσμα αποσύρουμε το "μήλο της έριδος" δίνοντας πάντα άλλες εναλακτικές για να αποφύγουμε τα χειρότερα!!!

Καλησπέρα απο την μαμά του "ζαρτινιέρα"

Ναι, ναι το καμάρι μου ήταν η αιτία να χτυπήσει και να κλάψει το Σοφάκι μου!!!

Α!και να φανταστήτε ότι έχει και αδυναμία στην Σοφία, απλώς είμαστε λίγο ατσούμπαλοι!!!

Λοιπόν τα παιδάκια μας δυστυχώς θα ρθεί η ώρα που θα φανε ή θα δώσουνε μια¨αδέσποτη"

απο άλλο παιδάκι! Τι κάνουμε τότε;;;

Αν την φάει καταρχήν ψυχραιμία (λέμε τώρα)...προσπαθούμε να το ηρεμήσουμε όσο μπορούμε και μετα αναλόγως την περίσταση πράτουμε.Αν το παιδάκι που το χτύπησε δεν δείχνει διάθεση να το επαναλάβει το ξαναπλησιάζουμε και προσπαθούμε να τα συμφιλιώσουμε.Αν είναι μικρούλια όπως τα δικά σας με λίγες κουβέντες λέμε ότι δεν είναι σωστό να χτυπάμε, αν είναι μεγαλύτερα όπως το καμάρι μου τους εξηγούμε κανονικά το λάθος.Μπορεί να νομίζετε ότι τα μωράκια σας δεν καταλαβάινουν αλλά το αίσθημα του δικαίου το έχουν.Γι αυτό είμαι υπέρ στο να μιλάμε και στα δύο παιδια.Αν πάλι το άλλο παιδάκι εξακολουθεί να έχει άγριες διαθέσεις απλά απομακρύντε το δικό σας να μην φάει κι άλλες!!!

Αν είναι το παιδί μας αυτό που χτύπησε πάνω κάτω κάνουμε τα ίδια!!

Το μοίρασμα των παιχνιδιών το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο περίπου και αν δούμε πως δεν έχει αποτέλεσμα αποσύρουμε το "μήλο της έριδος" δίνοντας πάντα άλλες εναλακτικές για να αποφύγουμε τα χειρότερα!!!

:lol::lol::lol::lol:

mama ζαρτινιερΑ,,.....

πολυ καλο φιλεναδα.... :lol::lol::lol:

εννοειται ο μικρος ανδρακος μας

δεν μας εσμπρωξε γιανα το κανει επιτηδες ο μικρος

μας δημητρης...γιααυτο και η μικρη κολαουζα

συνεχισε να τον γυροφερνει...!!!!!!!!!!!!!!

εμεις λατρεουμε πιο πολυ

τον ζαρτνινιερη!!

προσοχη ομως γιατι τωραπαταμε πιο σταθερα!!!

σημερα προσπαθησαν ναμας

την πεσουνε απι αριστερα

στο σουπερ....

δεν τα καταφεραν..απλα χασαμε ισσοροπια!!

εμα και αυτη οπου δει αγορακι ενα μισυ

κεφαλι πιο ψηλο..τρεχει γαι αγκαλια!!!

τρομαξε τοπαιδι!!!και τηναπωθησε ευγενικα!!

παρτη φαρδια παλτια ...ξαπλωσε στη κυριολεξια!!!

αυτη τη φορα απλα...δεν σηκωνοταν!!!

Ακριβώς έτσι!!!!

Θα πατήσει σταθερά η Σοφία, θα ρίξει και καμιά μπούφλα στον "ζαρντινιέρα" και θα τον φέρει στα ίσα του ;)

Και καλά η μικρή τρέχει στα αγοράκια...ο μπαμπας της δεν έχει πάθει ακόμα εγκεφαλικό;;;; :lol::lol::lol:

Eγραψα ενα κατεβατο , εγραφα κανα μισαωρο , αλλα μολις πατησα υποβολη με πεταξε !!!!

Θα επανέλθω μολις βρω χρονο και διαθεση γιατι με χει εκνευρισει ο μπαμπουλας (βλεπε Θου) :mrgreen::-p:x

:roll::?

καπου διαβασα και για το μοιρασμα......εμεις ακομη δεν μοιραζομαστε ευκολα

εχουμε κανει καποια βηματακια αλλα ειναι μικρα ;)

Κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ!

Ολα αυτα που αναφερατε ειναι λιγο-πολυ θεματα των περισσοτερων!

Θα ηθελα να το συζητησουμε λιγακι ακομα ομως (οχι τοσο για την Αννυ)...

Στο θεμα με τα παιχνιδια τους...

Η δικια μου δε μιλαει...Καταλαβαινει βεβαια αλλα δεν ειμαι σιγουρη για το ποσο μπορει

να ακολουθησει"εντολες" κ συμβουλες...

Οταν ενα παιδακι παιρνει ενα παιχνιδι τους κ αυτα το αρπαζουν,τσιριζουν ή/κ χτυπανε...

Τι ακριβως κανουμε?

Εγω θα επαιρνα το παιχνιδι,θα εξηγουσα πως ειναι καλο να μοιραζομαστε,θα προτεινα να κανει

"καλο-καλο" το αλλο παιδακι...

Αν αυτο συνεχιστει?Σταματαμε το παιχνιδι?Παιρνουμε το παιδι κ φευγουμε?Αν ειμαστε σπιτι μας?Διωχνουμε την αλλη μαμα με το παιδι? :shock::lol:

Αν το παιδι μας δεν μιλαει οπως πχ η Ειρηνη.Και οτι κ να του πουμε απο πριν απλα μας απανταει

"α!" σαν γερμανος τουριστας...και χτυπιεται σε μαγαζια κλπ...Τι???

Πειτε βρε κι αλλα παραδειγματα κ λυσεις!

Εμενα με ενδιαφερει πολυ το θεμα!!!

ο σπυρος δεν μιλαει αλλα καταλαβαινει πολυ καλα οτι του λεω

οταν ειναι με παιδακια και πρεπει να μοιραστει κατι του το λεω και τις περισσοτερες φορες με ακουει

οταν ενα παιδακι του παιρνει το παιχνιδι του(και ειναι μεγαλυτερο απο τον σπυρο)του εξηγω πως τα παιχνιδια δεν τα αρπαζουμε ετσι και ακομη και ο σπυρος καθεται μαζι και ακουει.

γιατι ουτε το να αρπαζουμε τα παιχνιδια ειναι σωστο.

παλιοτερα οπου πηγαιναμε παιρναμε λαφυρο και ενα παιχνιδακι,εκανε το περιβοητο 'ααααααα' του γερμανου τουριστα,χτυπιοταν και εκλαιγε αν δεν του το εδινες!!!!!

εκει τι εκανα?? σε συνενοηση με τους αλλους γονεις λιγο πριν φυγουμε εξαφανιζαμε τα παιχνιδια,ο μικρος τα ξεχναγε και φευγαμε χαμογελοντας!!!!!

την πεμτη που πηγαμε σε ενα παιδικο παρτυ επαιζε με το αυτοκινητακι ενος παιδιου και οταν ηρθε η ωρα να φυγουμε φυγαμε με λαφυρα μονο ενα μπαλονι και το αναμνηστικο δωρακι...τον κανω να ξεχνιεται και ετσι ειναι ηρεμος.

οταν παμε σμ η τζαμπο και αρχισει 'ααααα' και 'ααααα' για να παρει οτι βλεπει του λεω το εξης 'θα παρεις ενα παιχνιδακι διαλεξε ποιο θελεις αλλα ενα οχι αλλο' και πιστευω οτι το καταλαβαινει

ετσι αναστασια μου σταματησε να μου κοπανιεται καθε φορα που μοιραζοταν η βγαιναμε για ψωνια

αναστασι μου οταν ενα παιδακι διεκδικει κατι ειναι σα να "οριζει" τα κεκτημενα του..

δινουν μια μικρη μαχη μεταξυ τους εκεινη τη στιγμη!

γενικα καλο ειναι να της μιλας ηρεμα (οι φωνες εντινουν τα νευρα τους) και μη της λες εκεινη τη στιγμη να κανει καλο καλο το αλλο παιδακι.. οποτε το ελεγα στον ανασταση οταν ηταν πιο μικρος και δεν καταλαβαινε του τραβουσε τα μαλλια!! :lol::lol:

οταν θα δεις οτι θα αρχισει να καταλαβαινει εντολες κ απλα πραγματα να της λες οτι τα παιχνιδια τα δινουμε κ στα αλλα παιδακια οπως κ αυτα της δινουν τα δικα τους.

οταν τη δεις να τσακωνεται απασχολησε την για λιγο με κατι αλλο κ οταν δεις οτι εχουν ηρεμησει τα πραγματα να την βαλεις παλι με το αλλο παιδακι, τις περισσοτερες φορες αυτα τα βρισκουν μεταξυ τους οπως λεει και η καραμελενια!

αλλα μην ανησυχεις ειναι της ηλικιας, αρχισουν και γινονται πιο διεκδικητικα!!

δηλαδη κυρια μου αν ερχομασταν σπιτι σας πριν 3-4 μηνες θα μας ειχες πεταξει κλωτσηδον!!! :lol::lol::lol:

Γειά και πάλι!!

Ο γιός μου και ο γιός της κολλητής μου είναι συνομήλικοι οπότε αντιμετοπίσαμε τι ίδιο πρόβλημα την ίδια περίοδο, λίγο μετά το 1ο έτος.Ετσι αρχίσαμε τα... πειράματα.Δοκιμάσαμε διάφορους τρόπους και τελικά το να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά τις ίδιες φράσεις όπως: είσαστε φίλοι και παίζετε μαζί, δίνοντας τους και άλλα παιχνίδια και αποσύροντας στην ανάγκη το παιχνίδι που διεκδικούσαν ήταν αυτό που έπιανε περισσότερο!!Αν ήταν εκνευρισμένος κάποιος απο τους δύο τους χωρίζαμε για λίγο και μετά μόνοι τους αναζητούσαν ο ένας τον άλλο.

Και ναι είναι πραγματικότητα ότι συνήθως σε μια ήπια διαμάχη τα βρισκουν μόνα τους!!

Το να πάρουμε το παιδί και να φύγουμε πριν ηρεμήσει δεν είναι καλή λύση γιατί 1ον δεν θα μάθει να μοιράζεται και 2ον θα μάθει να θέλει να φεύγει απο κάπου μόλις βρίσκει τα σκούρα.

Βέβαια ο δικός μου έκανε ένα πισωγύρισμα πριν απο 1 χρόνο περίπου αλλά είχε τους λόγους του και το αντιμετώπισα πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο, συν ότι μιλούσε πια και καταλάβαινε οπότε του έλεγα ότι αν δεν μοιράζετε δεν θα παίζει με άλλα παιδάκια!!!

Σόρυ για το μεγάλο ποστ!!!

Το βρηκααααα!!!!!!

Κοιτα Αναστασακο..και εμενα ο Τζεφ κανει κατι τετοια νουμερα...αρχισε δε προσφατα αμα δεν του κανουμε τη χαρη να χοροπιδαει καινα ουρλιαζει...

Σε καποια στιγμη καθοταν κατω και ουρλιαζε και χτυπιοταν και δεν ηξερε ουτε ο ιδιος τη ιθελε..

σε αυτες τις περιπτωσεις τον αφιν ανα ξεσπασει...να ηρεμισει..του εδινα αγκαλιτσα τιποτα..ε μετα ηρεμουσε και ζητουσε μονος του αγκαλια

Τωρα που αρχισε να διακδικει και αμα δεν γινει το δικο του να κανει φασαριες με κλαματα και φωνες..απλα τον παιρνω και τον αλλαζω δοματιο τον κανω αγκαλιτσα και του δειχνω κατι ενδιαφερων ειτε να παιξουμε ειτε να ζωγραφισουμε..κατι για να ξεχασει αυτο που ηθελε..

πχ σημερα ηθελε να παρει μπανανα ενω μολις ειχε φαει...σηγουρα δεν θα την ετρωγε και απλα θα την πασαλειβε παντου- μολις ειχε φαει φιλετο γλωσσας ν=πανε στο φουρνο με ρυζακι και φρεσκοστιμενο χυμο..

αρχισε να χτυπιεται και να ουρλιαζει..ο αντρας μου πηγε να τον παρει...εγω τον πηρα και τον εβγαλα στο μπαλκονι..ειδαμε τα φυλλα απο τα δεντρα που κουνιουνται και πετανε..ειδαμε δυο γατε ςνα μαλλωνουν...ξεχασε την μπανανα...

ετσι κανω συνηθως..αλλιως το χασαμε το παιχνιδι

Πολυ ωραιες ιδεες κοριτσια!Να ειστε καλα!

Στην πραξη ειναι αλλιως για το καθε παιδακι αλλα

νομιζω πως ενα γενικο πλανο δρασης :P

ειναι η ηρεμια,ο διαλογος,η εναλλακτικη...!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...